handla.blogg.se

Januaris ekonomi.

Publicerad 2012-12-26 12:54:57 i Allmänt,

Min plan är ju att spara 4000,- i månaden. Jag kommer att avsätta 4000,- på sparkontot den här månaden. På julafton slutade det med att vi åkte taxi hem. Jätteonödigt kan tyckas men det var för mycket julklappar för mig att släpa på tunnelbanan helt enkelt. Det gick åt 500,- på det, pengar som jag tog från sparandet men jag ska försöka att inte ta dom från sparandet ändå. Det ska nog gå det med :) Men det känns tight, lite som när vi levde snålt för att jag betalade skulderna. Men det beror mycket pga räkningen som vart så himla hög. Jag kommer troligen behöva betala in den och sen få tillbaka det månaden efter.
 
Just nu vill jag leva lite snålt för jag vill verkligen snabbt spara ihop pengar till en ny säng. Killen ska dessutom komma hit och hjälpa mig monterna ner grabbens loftsäng så jag kan sälja den och sen köpa en våningssäng till ungarna på Blocket. Jäntans säng som jag köpte för 250,- på Blocket åker i grovsoporna, den är inte riktigt stabil och det känns inte bra att sälja den vidare helt enkelt. Kanske om killen kan fixa ihop den på något snyggt och bra sätt men jag vet inet
 
Sen måste jag köpa kurslitteratur också då jag kommer att börja plugga 7 januari. Haha, känns som jag räknat lite högt på sparandet men allt går bara man vill, eller hur? Just nu känns sängen som ett väldigt lockande mål!
 
Just nu har jag mycket fasta utgifter men det kommer att sänkas under våren. Mobilabbonemanget kommer skrivas över på firman då jag använder telefonen mer i arbetet än privat. KabelTV-kostnaden kommer att sjunka i vår då jag kommer säga upp Cmore såfort bindningstiden är slut. Hyran höjdes precis, det var inte så mycket men ändå. Jag betalar 6671,- i månaden för min 2,5:a på 57 kvm inkl parkering. Det kostar att bo...
 
Jag kommer att försöka dra ner på matkontot, dock utan att äta blodpudding för då vill inte ungarna bo kvar här ;) Jag vill verkligen bli lite bättre på att spara pengar och sluta slösa men det är en kamp när man är van. Men det ska gå :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela