handla.blogg.se

Gott nytt år!

Publicerad 2012-12-31 15:34:14 i Allmänt,

Ikväll blir det till att åka hem till ett par kompisar. Det blir väldigt lugnt och skönt, jag har köpt en cola för jag tänker köra hem i natt. I morgon ska jag fortsätta ine i ungarnas rum, det är helt underbart hur mycket dom nya hyllorna sväljer undan. Om inte dom trivs bättre där inne så kommer jag att börja sitta där för jag trivs iaf ;)
 
Ha det så mysigt ikväll!
 
Gott nytt år!

Lite ändringar i prioriteringarna!

Publicerad 2012-12-30 22:06:26 i Allmänt,

Jag hade tänkt att spara ihop till min säng först och sen ta tag i ungarnas rum. Jag ska ju sälja sonens säng och den kommer förhoppningsvis täcka kostnaden för en begagnad våningssäng. Men det behövdes förvaring därinne. Jag har  flera dagar suttit på Blocket och letat efter en expedithylla till deras rum men dom går åt som smör i solsken i den färgen/utförande jag ville ha. Jag hade tänkt att ha is i magen men så var jag hos min kompis igår och hon berättade att deras son gärna satt på sitt rum och jag insåg att mina barn gillar inte ens att vara på sitt rum. Dom tar med sig sina leksaker in i mitt rum och sitter där. Det är inte okej, kanske är det också drför som sonen vägrar att sova i sin säng. Trivs man inte i rummet så är det inget kul att sova där!
 
Så därför åkte jag till ikea idag. Jag köpte två expedithyllor i olika storlekar och 8 tyglådor att ha saker i. 1110,- gick det på, värt varenda krona när jag såg hur mycket lådorna svalde undan! I morgon ska jag börja lägga upp alla böcker i ena hyllan också, allt för att det ska se hemtrevligt ut! Deras hylla dom har idag ska jag försöka få upp på vinden och lägga saker i däruppe, det vore toppen om det gick men jag misstänker att hyllan är för hög för snetaket. Den är lite trasig (eller mycket) så om den inte får plats åker den i soporna.
 
Så min säng får vänta helt enkelt. Ungarna gick före den här gången, det är faktiskt viktigast att dom trivs och gillar sitt rum! Hemma hos pappa får sonen sova på en tältsäng, dom bor litet och det är självklart helt okej men jag vill att han ska känna att han har sitt eget krypin här iaf! Jag misstänker att dom kommer att bli förvånade när dom kommer hem och ser sitt nya, mycket renare och inte så röriga rum! Det är galet hur mycket man gör för sina barn, att få se lyckan i deras ögon är värt varenda krona!

Billig mat!

Publicerad 2012-12-30 14:46:00 i Allmänt,

Som jag skrivit tidigare brukar jag sällan äta annat än nudlar när jag inte har barnen. Men idag gjorde jag ett undantag :) Hittade ett receptpå familjeliv som jag var tvungen att prova! Först gjorde jag en vanlig tomatsås som puttrade i närmare 2 timmar (1 lök, 1 burk tomatrkoss, 2 vitlöksklyftor, tomatpuré, buljongtärning, kryddor). Sen hällde jag ner 3 dl långkornigt ris i och spädde med vatten och sen spädde jag två ggr till med vatten tills det var klart!
 
När det var färdigt tog jag undan en portion och blandade ner lite tärnad julskinka och åt det. Jättegott och kostar inte många kronor att göra! Resterna kommer jag att frysa ner i portionspåsar så jag kan ta fram och ha till lunch och mat när barnen är hos sin pappa.

Relevanta mål

Publicerad 2012-12-30 12:16:13 i Allmänt,

Nyårsmål som är relevanta för en ekonomiblogg är som följer
 
Bli mer ekonomisk
Tänka innan jag handlar
Spara minst 30.000,- till årsskiftet
Börja göra matlistor
 
Sen är det massor med andra mål men många är väldigt privata, mål jag inte vill att någon annan ska veta. Men jag har en del att jobba med i år och jag kastar mig ut i livet!
 
Jag är stolt över det jag lyckats med i år! Jag ska vara ännu lite stoltare nästa år när jag har lyckats att spara ihop en liten buffert! Jag vill ha en liten buffert så jag och barnen klarar oss ifall nu något ska hända. Men jag har inget behov av att spara bara för sparandets skull. Jag vill ha min lilla buffert och sen ska jag spara för att kunna köpa större saker (specifika mål, inte bara för att kunna handla), åka på semester osv. Jag tror att mina barn uppskattar mer att vi har det kul nu när dom bor hemma och växer upp än att dom får ett arv när jag dör.
 
Jag har inget behov av att vara rikast på kyrkogården. Varför vill man vara det? Pengar är till för att användas, ingen blir lyckligare av att dö med en massa pengar på banken!

Inget ikea

Publicerad 2012-12-30 10:56:00 i Allmänt,

Jag skippade ikea men jag insåg när jag åkte iväg att just idag borde jag ha åkt för det är jättelugnt ute på vägarna av någon anledning. Hur som så åkte jag till COOP istället. Behövde handla lite. Fick tag i en del bra grejer och inget som jag inte behövde :)
 
2 förpackningar med färdiga köttbullar 15,-st
Kycklingfilé, 2 kg 39,90,-/st
Hummer 49,90,-
Kaffe 56,90,-
Blöjor 90,- (provade coops blöjor, hoppas dom funkar på dottern så hon inte får eksem, prisskillnaden var så pass stor att jag var tvungen att prova)
 
Och sen lite smått och gott som havregryn, jordgubbssylt och mjölk. Jag hade med mig lite pant så efter det var draget gick allt jag handlade på 320,- Den här gången hade jag påsar med mig tom, det ni ;)
 
Köttbullarna är perfekt! Eftersom dottern inte får äta lök så kan jag inte göra egna köttbullar som smakar gott. Nu är det lök i färdiga också men hon klarar dom och just köttbullar är så toppen att ha i frysen! Hummern är min tradition som jag alltid har på nyårsdagen, då sitter jag med min hummer, lite gbröd och majonäs och myser :)
 
Efter nyår hoppas jag på sänkt pris på oxfilé, det är då jag unnar mig och oftast räcker det länge för mig :) Det är bra att inte äta ås mycket!
 
Ikväll ska jag nog hemmamysa lite och göra lakritsglass! Jag älskar min glassmaskin :)

Nyårslöften

Publicerad 2012-12-30 09:01:00 i Allmänt,

Jag satt och funderade på nyårslöften. Jag gillar inte att kalla det för löften utan mer som nyårsmål. Mål som ska uppfyllas under året. Mål jag ska kämpa emot. När jag är klar med "listan" ska jag skriva den här. Men det kanske inte blir innan nyår, det tar den tid det tar helt enkelt :)
 
Idag funderar jag på att åka till ikea för att kolla läget lite. Jag måste göra något åt ungarnas rum, det blir aldrig ordning därinne och dom vill inte ens vara där inne för det är så rörigt. Jag ska inte handla något på ikea men jag vill kolla läget och sen börja leta efter grejerna på blocket om jag hittar något där!

Inkasso

Publicerad 2012-12-29 09:51:21 i Allmänt,

Här har man skött sig perfekt och så kommer ett inkassobrev. Jag fattade noll för jag visste att räkningen var betald! Det var grabbens fritidsavgift som inte skulle vara betald men jag VISSTE att jag hade betalat den. Ungarna satt i bilen och vi var på väg till pappan med dom så jag hade inte tid att kolla mer då men såfort jag kom hem så gick jag in i internetbanken. Jo den var betald men dumhuvudet jag har lyckats betala den till kontot där dotterns dagisavgift ska betalas. Så på onsdag måste jag ringa och reda ut det här. Får ju börja med att betala in inkassokravet också. Jäkla dumskalle man är men någongång ska väl vara den första för en sån sak också ;) Det har aldrig hänt innan så det var väl dags för det nu då ;)
 
Idag blir det barnkalas, min gudson fyllde tre år igår så idag ska han firas! Vi var och köpte någon sopbil med några monster till honom i förrgår. Han hade önskat sig en STOR SÄNT av gudmor så då får gudmor fixa ;)

Ingen lön, inget underhåll...

Publicerad 2012-12-27 11:14:59 i Allmänt,

Så här ser det ut för mig just nu. Lönen har inte kommit in på kontot och inget underhåll heller. Det är ju inte så att vi svälter här hemma men jag kan å andra sidan inte betala några räkningar. Iaf inte dom viktigaste! Jag har lite smått panik här hemma...

Köpstopp?

Publicerad 2012-12-26 14:54:22 i Allmänt,

Jag kommer inte ha köpstopp i år, däremot kommer jag att shoppa medvetet. Jag kommer att köpa det jag behöver och även lite jag bara vill ha MEN det ska vara ett medvetet shoppande. Lägga undan grejer som jag känner att jag vill ha till dagen efter och om jag fortfarande känner för att ha den grejen och har vägt fördelar mot nackdelar kan jag köpa den. Men ite en massa impulsshoppande :) Det känns som en bra deal tycker jag :)

Januaris ekonomi.

Publicerad 2012-12-26 12:54:57 i Allmänt,

Min plan är ju att spara 4000,- i månaden. Jag kommer att avsätta 4000,- på sparkontot den här månaden. På julafton slutade det med att vi åkte taxi hem. Jätteonödigt kan tyckas men det var för mycket julklappar för mig att släpa på tunnelbanan helt enkelt. Det gick åt 500,- på det, pengar som jag tog från sparandet men jag ska försöka att inte ta dom från sparandet ändå. Det ska nog gå det med :) Men det känns tight, lite som när vi levde snålt för att jag betalade skulderna. Men det beror mycket pga räkningen som vart så himla hög. Jag kommer troligen behöva betala in den och sen få tillbaka det månaden efter.
 
Just nu vill jag leva lite snålt för jag vill verkligen snabbt spara ihop pengar till en ny säng. Killen ska dessutom komma hit och hjälpa mig monterna ner grabbens loftsäng så jag kan sälja den och sen köpa en våningssäng till ungarna på Blocket. Jäntans säng som jag köpte för 250,- på Blocket åker i grovsoporna, den är inte riktigt stabil och det känns inte bra att sälja den vidare helt enkelt. Kanske om killen kan fixa ihop den på något snyggt och bra sätt men jag vet inet
 
Sen måste jag köpa kurslitteratur också då jag kommer att börja plugga 7 januari. Haha, känns som jag räknat lite högt på sparandet men allt går bara man vill, eller hur? Just nu känns sängen som ett väldigt lockande mål!
 
Just nu har jag mycket fasta utgifter men det kommer att sänkas under våren. Mobilabbonemanget kommer skrivas över på firman då jag använder telefonen mer i arbetet än privat. KabelTV-kostnaden kommer att sjunka i vår då jag kommer säga upp Cmore såfort bindningstiden är slut. Hyran höjdes precis, det var inte så mycket men ändå. Jag betalar 6671,- i månaden för min 2,5:a på 57 kvm inkl parkering. Det kostar att bo...
 
Jag kommer att försöka dra ner på matkontot, dock utan att äta blodpudding för då vill inte ungarna bo kvar här ;) Jag vill verkligen bli lite bättre på att spara pengar och sluta slösa men det är en kamp när man är van. Men det ska gå :)

Mellandagsrea!

Publicerad 2012-12-26 10:02:00 i Allmänt,

Nu tror ni att jag ska skriva att vi ska åka och handla på mellandagsrean, eller hur? Men nej, det ska vi inte. I vanliga fall hade jag dragit iväg med ungarna redan idag och säkert hittat något jag egentligen inte behöver, men inte i år. Det är ingenting speciellt jag är ute efter och därför åker vi inte iväg. Vi ska åka till centrumet i morgon eftersom jag måste ta ut min lön men jag har inget jag måste handla då heller.
 
Jag ska kolla sen när det blir halva reapriset för jag är fortfarande i behov av toppar. Men det blir väl i januari/februari någongång.
 
Idag ska vi istället göra halsband och armband av jäntans alla miljoner pärlor som hon fick i julklapp, mycket roligare än att shoppa tycker både jag och ungarna! Jag ska iofs handla lite för jag ska köpa kiwi och lite andra bär så vi kan göra lite god glass idag också :)

Egen glass

Publicerad 2012-12-25 18:24:54 i Allmänt,

Jag fick en glassmaskin av mina föräldrar igår och idag provade vi att göra glass för första gången. Jg slog till på stort och köpte vaniljstång och grejer men jösses så söt glassen blev. Vi kommer att prova att göra sorbet i morgon, det är vi sugna på :)
 
Idag blir det julmat till iddag, eller det blir mest att vi plockar från kylen när vi är sugne, det är sällan vi är sugna för julmaten står oss redan upp i halsen. Skinkamackor är det som går hem mest faktiskt, ändå vet jag att den lilla skinkan på 2 kg jag köpte kommer att få tärnas ner och frysas in i vanlig ordning. Eller så gör jag någon skink- och potatisgratäng på den. Vi äter ju inte så mycket här hemma så det blir alltid så mycket över och jag hatar att kasta mat!
 
Annars så leks och plockas det här hemma. Dottern slänger ut leksakerna och jag plockar upp när hon tröttnat och så håller vi på hela tden, jag har börjat att inse att jag måste ge upp för jag kommer vara pinntokig innan dagen är slut annars ;)

God fortsättning!

Publicerad 2012-12-25 10:41:57 i Allmänt,

Julafton vart helt galet lyckad! Ungarnas ögon riktigt tindrade av lycka över sna paket, alla grejer dom fick var galet lyckade faktiskt. Jag som inte skulle få något och inte hade köpt något heller fick såklart ändå... Av syrran med make fick jag en vitlöksrivare och av mina föräldrar fick jag en glassmaskin så ikväll blir det glass till ig och barnen :)
 
Första bilden på oss i den här bloggen :) God fortsättning önskar vi!

God Jul!

Publicerad 2012-12-24 00:12:45 i Allmänt,

Alla paket är inslagna, jag har kokat 4 omgångar kola och knäck här hemma i kväll och sen har jag bara städat och tagit det lugnt. Barnen är hos sin pappa tills i morgon, känns helknasigt. Lyxade med en julmust tidigare idag men så mycket mer än så har jag inte handlat idag :) I morgon måste jag dock åka och köpa juladresser för dom var slut allihop.
 
I morgon tänker jag ha en lugn och skön dag med mina barn och min famillj hemma hos min syster och hennes man. Men först ska jag ta sovmorgon, jag funderar på att tom stänga av ljudet på telefonen, å andra sidan måste jag komma iväg till COOP tidigt för jag misstänker att jag inte är den enda som glömt något och är ute i sista sekunden ;)
 
Paketen är inslagna och klara. Det blir många stora paket i år. I det största ligger dock den minsta presenten, sonen kommer bli galen när han ser det stora paketet :) Jag är nöjd att jag bara har handlat det ungarna ville ha och inte en massa annat för att dom ska få massor med paket, dom kommer att få så det räcker och blir över ändå!
 
GOD JUL!

Bio är inget billigt nöje

Publicerad 2012-12-22 17:10:19 i Allmänt,

Det kostar att gå på bio. Biljetter för mig och sonen gick på 165,- sen mat som kostade 59,- för sonen och 50,- för mig och slutligen snacks och det gick på närmare 120,- Men så glad som han blev av att få lite egentid med mig, det är värt det :) Jäntan var jätteglad att få ha mormor och morfar och deras hundar för sig själv så alla är nöjda och glada! Men nu dröjer det ett tag innan det blir bio igen :)
 
Men det är just så här jag drömt om att leva faktiskt. Att faktiskt ha pengar att kunna ta barnen på bio och inte behöva snåla med egna popcorn och saft i termos. Just idag är jag så jäkla nöjd med mig själv! Just idag kan jag känna lycka över att vara skuldfri, att slippa fundera på hur mycket jag har kvar av mina pengar. Jag har inte rört pengarna jag fått för den här månaden (barnbidrag och bostadsbidrag). Lönen har jag inte ens plockat ut från firmakontot ännu och känner heller ingen stress att göra det. Så jävla skönt att inte behöva känna att jag lever på marginalen!
 
Senare ikväll blir det lite julmat här hemma. Mest skinkmackor tror jag för vi är alla mätta här hemma. Sonen och jag efter alla snacks och jäntan efter att ha blivit bortskämd av mormor och morfar :) Vi får ta en ordentlig jullunch i morgon istället innan ungarna ska hem till sin pappa till julafton.
 
Just idag mår jag bra, fan så bra :)

Bio

Publicerad 2012-12-22 09:03:58 i Allmänt,

För ett tag sen var jag med barnen och några vänner och såg på Tingeling. Då hade jag lovat sonen att vi skulle gå och se en film utan lillasyster och idag är det dags. Det blir "De fem legenderna" Ska bli mys delux! Lite McD innan också. Men först ska jag åka och shoppa, inte för mina pengar dock. Pappa är synskadad och kan inte använda bankkortet själv då han inte ser siffrorna. Nu ville han köpa julklapp till mamma så då får man ju ställa upp såklart!
 
Jag måste säga att jag är så glad att jag har hittat en telefonförsäljare som jag verkligen kan lita på. Jag tycker ofta att man blir lurad när man blir stoppad av försäljare. Nu har jag haft samma föräljare i två år och han är verkligen super! Jag litar fullständigt på honom. Nu är vi ju så pass bundis att vi smsar varandra privat också så han är väl lite mer än bara försäljare, jag skulle dock inte kalla honom en nära vän heller.. Den här månaden fick jag iaf en jättekonstig räkning. Den var verkligen jättehög, något kändes fel. Jag åkte stan runt och letade rätt på honom (han jobbade på ett annat ställe än där han brukar), han ringde till bolaget åt mig och visst var det fel. När jag ringde var det dock inget fel... Hmmm? Så nu väntar jag på att han ska ringa upp mig när han fått mejl från företaget om den nya summan på fakturan. Det diffar ändå på 600,- så det är inga småpengar direkt... Han förtjänade julklappen jag gav honom igår, jag hann inte färdigt med knäcken så han fick lite choklad, nu hade en kollega ställt chokladen på en dator så den hade smällt fick jag sms om i går kväll.
 
Han kommer dock att sluta här i sthlm snart och flytta neråt i landet och öppna eget. Så i sommar blir det nog en tripp ner till västkusten på semestern för att hälsa på, så han kan tro att jag är en stalker på riktigt ;) Jag följer dock med honom som kund, behöver jag något fixar vi det på telefon för jag kommer aldrig att lita på någon annan. Sen skulle jag dessutom få stryk om jag handlar av nån annan, hehe.
 
 

Bajsspelet

Publicerad 2012-12-20 18:19:11 i Allmänt,

Det är inte bara jag som haft det jobbigt här hemma. Efter separationen så mår sonen lite pest också. Hans högsta önskan nu innan jul var att vi skulle köpa något spel och spela på kvällarna, att umgås. Så jag lyxade och uppfyllde hans önskan och idag har vi spelat som galningar. Bajsspelet föll lotten på, det är svårt att hitta spel som även dottern kan spela men jag lyckades tillslut och det var ett billigt spel. Nu är ungarna mer än nöjda efter en massa spelande ;)
 
 
Idag köpte jag även sonens Nintendo 3DS XL. Jag kommer dock inte betala detta utan han har sparat och slitit hela hösten för att kunna betala det för egna pengar. Nu var det ett jättebra pris på dom så jag köpte det och så får han köpa det av mig i mellandagarna sen (jag väntar helt enkelt för att se om det blir billigare i mellandagarna) men eftersom han får spel till det i julklapp av sin pappa så vill jag inte att han ska stå där utan sen. Jag har gjort det väldigt klart för honom att han måste spara ihop till varenda krona själv och det har han gjort nu. Med pengarna han kommer att få i julklapp av mormor och morfar är han i mål. Jag vägrade att låna något till honom för jag vill inte att han ska lära sig att man handlar innan man har pengarna. Jag är så stolt över honom som kämpat så för att spara ihop till något han verkligen ville ha!

Naglarna igen

Publicerad 2012-12-19 07:02:03 i Allmänt,

Igår fick jag tag i nageltjejen på "min" frisörsalong och jag fick en tid. Jag vart glad när hon sa att jag bara behövde fylla på naglarna och inte ta bort dom helt som jag trodde (hon ska göra i gelé och jag har akryl nu). Det blir med andra ord bra mycket billigare så jag är lite nöjd trots allt, även om jag är jävligt irriterad över att behöva göra om dom alls!

Strumpor!

Publicerad 2012-12-18 19:03:54 i Allmänt,

Jag har ju vissa saker som jag måste handla men som jag inte vill handla. Det är roligare att köpa ett par snygga skor än trosor och strumpor helt enkelt ;) Men idag skulle jag på återbesök hos optikern och jag var tidig så jag gick runt lite och kollade och såg att dom hade ta 3 betala för 2 på strumpor och sånt på KappAhl. Så jag köpte 3 5-pack med strumpor. Så 15 par strumpor för 159,- det är jag nöjd med och kommer inte behöva köpa strumpor på ett bra tag iaf! Det går åt mycket strumpor för mig då jag alltid byter efter jobbet så nu har jag strumpor så det räcker hela veckan. Jag tror att det var barnstrumpor (eftersom det fanns ikadana i typ 31/33 också) men det var neutrala färger och inga actiongubbar eller my little ponysar på ;)
 
I morgon måste jag fixa til naglarna. Det här hade jag INTE räknat med och det irriterar mig till max! För det första är dom så galet fult gjorda, så jävla slarvigt, MEN det hade jag kunnat leva med en månad för att inte behöva göra om dom just nu. Men dom är för långa. Idag skulle jag byta några lampor i en fastighet och bar på en stege. Fastnade med ena lillfingernageln i stegen på något vänster och jag kan säga att jag har fortfarande ont i fingret. Att jobba som hantverkare och ha så pass långa naglar funkade bevisligen inte så nu ska dom kortas ner. Jag kommer att gå till ett mycket billigare ställe och förhoppningsvis ett mycket bättre ställe än sist! Så jag slipper göra om dom. Eller skulle det fucka igen struntar jag i det faktiskt. Då får jag lösa det på ett annat sett, så viktigt är det inte. Men jag ger det en chans till!
 
Nu ska jag fortsätta att koka knäck till julklapparna. Det luktar så gott i hela lägenhet när det kokas, jag börjar få lite julkänsla nu iaf, känns bra! Sen ska jag göra janson någon dag, sillen köpte jag på ICA igår för 5,- burken, rödkål får jag av mamma då hon kokade massor i helgen, köttbullarna är klara så sen är det egentligen bara skinkan kvar. Känns bra att inte behöva handla så mycket mer nu. Nu räcker det. Jag är redo för jul :)

Julpynt

Publicerad 2012-12-18 06:55:18 i Allmänt,

Igår åkte granen upp här hemma. Vi har alltid bara kulor i lila och silver. Kulorna köptes på IKEA för några år sen. 2,- förpackningen några dagar efter julafton. Jag har hela vinden full så även om dom som sitter i granen nu går sönder har jag extra av allt :) Jag tror faktiskt inget av mitt julpynt är köpt ppå ordinarie pris. Fast idag ska jag faktiskt köpa en grej. En stjärna till toppen av granen, det har vi ingen och det måste man ju faktiskt ha tycker jag och det tycker framförallt ungarna :)
 
 
Idag ska jag gå tillbaka till optikern och se om det funkar med dom linserna jag har. Jag misstänker dock att jag behöver 2-veckors linser och inte månadslinser så vi får väl se hur det går...

Buzzador

Publicerad 2012-12-16 08:29:00 i Allmänt,

Jag är med i Buzzador. Jag får prova lite saker ibland, det är helt gratis (man kan även välja att vara med i betalkampanjer men det är helt valfritt). Nu har jag fått prova bodylotion från Dove. Vill du ha en? Helt gratis förstås! Skicka din adress till mig så skickar jag en provflaska till dig! Skicka till: [email protected] Först till kvarn...
 
Jag tycker att du också borde bli en Buzzador! Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova..
 
Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte. Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Lottani): https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Lottani
 
Du kan också skicka ett e-post meddelande med texten "SWEDEN Lottani" till ”[email protected]” eller SMS:a "Buzzador Lottani" till 72323 så får du inloggningsuppgifter direkt. Vid första inloggningen får du komplettera din profil så att det går att välja ut rätt kampanjer för dig. Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken: http://www.buzzador.com/se?refstr=Lottani

Det vart middag idag...

Publicerad 2012-12-15 17:43:00 i Allmänt,

5 köttbullar fick jag i mig innan det tog stop så det vart middag ändå. Bättre än nudlar, det håller jag helt med om
:)
 
Fridfullt: Jag skrev i inlägget innan "Jag mår skit just nu av olika orsaker och då kan jag ändå inte äta så det blir en billig helg" och tog för givet att alla skulle förstå, fel av mig, alla är inte tankeläsare tydligen ;)
 
Jag är inte rädd för att äta men när jag mår dåligt som nu så får jag inte ner mat helt enkelt. Latte går ner så jag dricker mycket kaffe nu. Men så som jag mår nu har jag inte mått sen i februari så det kom som en chock för jag trodde allt var så bra. Min samtalskontakt tror det beror mycket på att jag betalat av mina skulder, att en stor grej i mitt liv släppt och att jag nu inte vet vad jag ska göra. Det löser sig, bara jag får sova och komma tillbaka :)

Ni anar inte!

Publicerad 2012-12-15 10:18:57 i Allmänt,

Ni anar inte hur sköna dom nya vinterskorna är! Vad skönt det var att komma hem från att ha gått hem från dagis och fortfarande vara riktigt varm om fötterna. Jag har nog aldrig haft så bra skor fatiskt. Jag är nöjd att jag la till 77,- och köpte en extra sula som värmer lite extra. När jag drog på mig raggisar vart det så galet skönt så ni anar inte. Underbart! Nu ser jag fram emot nästa helg då jag lovat ungarna att vi ska åka pulka! Idag saknar jag dom små liven nått överdjävligt. Det var länge sen jag kände såhär, det är verkligen pest att inte få ha sina barn jämt :(

Julmat

Publicerad 2012-12-15 10:10:48 i Allmänt,

Idag ska det göras köttbullar till julen. Eftersom dottern inte får äta lök satt jag och mamma och brainstorma lite och kom fram till att jag ska prova att riva ner lite äpple i köttbullarna i stället så får vi se om det blir gott! Jag ska påbörja knäckkokandet också, har inte börjat med det ännu men det är hög tid nu! Funderar på att baka saffransskorpor till julkorgarna också. Jag ska dessutom städa här hemma. Jag har mycket att göra den här helgen. Får se hur mycket jag orkar bara...

Svarar Fridfullt här.

Publicerad 2012-12-14 21:14:00 i Allmänt,

Ja du Fridfull. Jag vet att jag äter skit. Du tycker att jag prioriterar fel? Tror du på allvar att jag äter nudlar och mackor för att jag inte har råd med något annat nu när jag köpt sminket? Du har totalt missförstått. Jag vet att nudlar inte är bra mat. Jag är inte dum i huvudet. Jag står under en ganska sträng diet då det är väldigt viktigt att jag får i mig det jag behöver eftersom att jag äter så lite mat varje dag.
 
Men så kommer helgerna då mina barn åker till sin pappa. Det är jobbigt även om det kan vara skönt att få vila upp sig. Just nu mår jag skit av vissa orsaker som jag inte tänker skriva här då det inte har ett skit med ekonomi att göra. Jag saknar därför ungarna ännu mer än jag gör i vanliga fall. När jag är ledsen kan jag inte äta. Det går inte ner. Får jag då i mig ett paket nudlar eller en macka är jag, min dietist och min psykoterapeuft mer än nöjda faktiskt.
 
Jag vet att du tycker att jag prioriterar min ekonomi fel och du får gärna tycka det. Jag vet att du inte förstår hur man kan lägga 1300,- på smink och det är okej, du får gärna tycka det är helt galet. Jag menar, jag kan inte för mitt liv förstå varför man ska spara så mycket som du och din sambo gör men det är okej, jag är glad för er skull om det funkar för er. Men du och jag har så olika upplevelser i livet. Du har dina sår, jag har mina. Du kanske inte har vägt 50 kg för mycket? Du kanske aldrig har velat vara så osynlig som möjligt och skämts för din egen kropp dagligen? Gråtit när du sett dig i spegeln? Jag har gjort det. Jag är jävligt stolt över mig själv som gått ner i vikt. Nu vill jag visa upp mig. Jag vill vara fin, fin för mig, för mina barn och för mina vänner. Jag har råd nu för jag har fått mina skattepengar, en del av dom är undansatta på sparkontot, jag har alltså påbörjat ett sparande. Visst jag kommer aldrig att spara på det sättet som du och din sambo gör. För jag vill leva här och nu. Då menar jag inte att du och din sambo inte lever för det är klart ni gör, men jag har andra krav på hur MITT liv ska se ut. Ni får göra som ni vill så kanske jag kan få göra som jag vill?
 
Men snälla du, tro inte att jag inte vet vad jag ska äta. Jag har gått ner nästan 50 kg. Jag vet EXAKT vad jag ska äta för att må bra. Jag vet som sagt att nudlar inte är det bästa (en macka med ordentligt pålägg ser jag dock inget fel i alls faktiskt) men jag är nöjd att jag alls äter och inte lever på latte. När jag mår som nu går jag lätt ner 2-3 kg på 5 dagar så som du kanske förstår är varenda kcal bra för mig! Tro inte heller att jag inte har råd att äta för att jag har köpt smink för det har jag absolut. Jag har pengar så det räcker till mat OCH smink.
 
Och ja, jag vet hur man gör tacos. Jag har gjort det ett par ggr förut. Jag har dock nachochips eller tacoskal till. Eftersom jag inte riktigt gillar LCHF och det inte funkar för mig. Men det är ju bra om det funkar för er :)

Helgen

Publicerad 2012-12-14 06:55:55 i Allmänt,

Idag åker ungarna åker till pappa och jag kommer ha en ensam helg hemma. Jag skulle egentligen gått ut med en kompis men jag orkar inte så jag stannar hemma och städar och röjer hemma i stället! Det är också en sån sak jag är lite snål med. Först taxi in till stan, sen öl på krogen (och jag köper inte längre någon stor stark utan ölen får kosta) och sen taxi hem. Jag kan åka t-bana men min kompis vägrar utan vill bara åka taxi och hon brukar visserligen betala det mesta men en del kostar det ju ändå.
 
Mat kostar ju typ ingenting när jag är ensam. Lite nudlar, smörgåsar eller något annat som jag tar ur frysen. Jag mår skit just nu av olika orsaker och då kan jag ändå inte äta så det blir en billig helg. Det blir till att kurera min hjärna, det kan behövas för den är rörig just nu ;)

Make up store

Publicerad 2012-12-13 18:30:28 i Allmänt,

Då var min sminkkurs avklarad. Jag hade hoppats på att inte behöva lägga mer pengar än dom 500,- jag hade på presentkortet. Nu höll inte det riktigt tyvärr men det är okej, det fanns med i budgeten! Hade jag velat köpa allt jag ville ha hade det blivit ganska mycket dyrare, eller väldigt mycket dyrare! Men en del saker kommer jag att köpa i vanliga märken i stället för att spara in lite. Som borstar att lägga på en del med, 195,- för en borste att lägga på ögonskugga med... Nej tack!
 
Vad köpte jag då?
 
Microshadow (ögonskugga), 2 olika á 140,-
Cybershadow (också ögonskugga) 135,-
Spport foundation 335,-
Kajal 135,-
Rouge 155,-
Cover all mix 245,-
 
Jag köpte sånt där det var noga med färgen så jag inte måste stå och välja färg i affären. Deras ögonskuggor ska tydligen vara helt grymma så jag får stå emot suget att lämna igen dom. Cover all mixen är det bästa av allt, jag har rätt mycket problem med acne och den tar bort alla spår av allt det röda som sitter i så länge. Nu ska jag börja öva också, lättare sagt än gjort, jag är verkligen värdelös på sånt här. Jag har aldrig tidigare velat visa upp mig, aldrig velat synas och nu vill jag att synas så då får jag lov att lära mig helt enkelt! Hade jag velat köpöa allt jag ville hade jag nog fått lägga till ytterligare 2000,- och någonstans drar jag också gränsen!
 
Jag betalade 790,- själv efter presentkortet var draget. Mycket absolut men det fanns med i min budget!

Att måla fan på väggen

Publicerad 2012-12-13 07:12:52 i Allmänt,

Nu är det långa trådar på FL om ekonomi igen. Jag erkänner, jag lever mycket för dagen. Behöver jag ett par nya vinterskor idag så köper jag det. Jag sitter inte och väntar en månad och hoppas att ha råd då. Jag har så mycket som stjäl energi ifrån mig ska ni veta. Jag går i psykoterapi varje vecka för att komma på fötter igen så jag lever inte i nått carebear-land där allt är underbart. Även om jag gärna vill få det att låta så.
 
Därför vägrar jag att låta det här med ekonomin ta för mycket plats i mitt liv. Även om det är viktigt. Jag vägrar att leva hur snålt som helst. Jag vägrar att måla fan på väggen! Visst min firma kan gå i konken om en vecka. Jag får inga större summor då. Men hur mycket energi skulle det inte dra ifrån mig om jag gick och tänkte på det här vareviga dag? Tänk om, tänk om. Jag skulle bli sjuk på riktigt.
 
Jag vet att jag inte har sparat något. Jag levde över mina tillgångar ett tag. Jag erkänner, det var ju dumt. Men nu gör jag inte det. Jag sätter undan en del pengar till sparande (ca 20% av min inkomst, det tycker inte jag är jättedåligt faktiskt och då är inte pengarna som jag betalar extra i skatt inräknade, då blir det 25%) och resten får spenderas bäst jag vill. Jag har levt snålt i 4 månader och jag hatar det. Min son är så trött på blodpudding att han får kväljningar bara jag nämner det. Men jag tänker inte använda upp allt heller.
 
Att spara undan en del varje månad tycker jag räcker. Mitt mål är inte att ha mest pengar när jag dör. För jag har ingen nytta av dom då ändå. Jag vill leva lite är och nu och ja, ni må tycka att jag shoppar mycket men för mig är det okej. Jag skulle kunna spara mer men jag har inget behov av det. Jag vägrar att måla fan på väggen och spara undan allt jag kan! Jag kan bli arbetslös men vad händer om jag inte blir det? Då har jag sparat och sparat och har massor med pengar men vad ska jag med dom till som gammal. Jag tror att risken finns att man aldrig unnar sig om man börjar göra så. Att man aldrig använder alla dom där pengarna som man kämpat ihop under alla år.. Så vill iaf inte jag ha det.

Är billigt alltid bra?

Publicerad 2012-12-12 22:27:51 i Allmänt,

Jag köper gärna billigt. Jag väntar gärna på reor när det är något jag vill ha och hoppas att det finns då. Säkert 80% av allt jag och barnen klär oss i har jag köpt på rea. Men ibland blir jag dumsnål. Som dom billiga skorna som jag köpte innan vintern. Skorna jag skulle ha när jag lekte med ungarna i snön och till jobbet. 100,- gav jag för dom. Jag förstår varför dom var så billiga. Sämsta jävla skiten ever! Efter att ha använt dom tre ggr utomhus fick dom kaseras. Grattis till mig liksom. Jag borde reklamera men ärligt, orka det för 100,-?
 
Så nu stod jag utan skor och igår efter en heldag på jobbet (där jag spenderar 90% av tiden utomhus) och efter att ha kollat på jäntans lussefirande på dagis (också det utomhus) var mina tår som små isbitar när jag kom hem (har bara sommarskor att ha på mig till jobbet då jag inte kan ha stövlar på jobbet). Så idag hittade jag nya skor. Kändes faktiskt inte kul alls, jag hade redan köpt skor ju! Jag fick återigen lära mig en läxa, var inte så jävla dumsnål! Nu fick jag lov att köpa dubbla skor... Tur att jag hittade ett par bra på rea iaf, bra att dom har stora reor innan jul i år, då kostade det ändå inte många kronor.
 
Men jag är inte en sån som anser att dyrt är bättre för det är det inte alltid. Men å andra sidan så är inte alltid billigt bra. Jag köper hellre en lite dyrare pryl som håller längre än att köpa nytt billigt i parti och minut. Det här var inte en utgift jag ville spendera men jäklar vad kul jag och ungarna ska ha nästa helg när dom är hos mig. Vi ska åka pulka i flera timmar och jag kommer ha varma fötter hela tiden :) I mitt liv finns saker som är så mycket viktigare än pengar. Att se glädjen i mina barns ansikte när vi inte måste gå hem efter 15 minuter i snön för att jag återigen inte har ordentliga kläder att ha på mig. Underbart!

Jahapp

Publicerad 2012-12-11 19:41:35 i Allmänt,

Då vart det en liten utgift till i morgon då. Sonen var bjuden på ett kalas hos en tjej i helgen. Jag trodde inte att han ville gå men han vart själaglad. Han hade misslyckats med det här uppdraget så länge sa han. Vilket uppdrag undrade jag. Ja att få bli bjuden på en tjejs kalas. Min lilla tjejtjusare ;) Så det måste inhandlas en present men jag har hittat en suverän affär för ändamålet, där hittar man billiga saker. Jag vet att dom har pärlor och grejer där som säkert ska passa lilla damen :)

Billig köttfärs

Publicerad 2012-12-11 16:41:21 i Allmänt,

Efter jobbet idag åkte jag och mamma in på coopen för att handla. Där hade dom massor med köttfärs som var nedsatt till halva priset. Jag köpte 2,5 kg. 500 gram av dom ska jag göra köttbullar till jul på och resten fryser jag in i påsar med 250 gram i varje. Jag älskar att ha frysen full med köttfärs för det går fort att laga till! Kilopriset vart 42,- och lägre än så kommer man knappast längre.
 
Jag köpte även kycklingvingar och det var ju tur det eftersom jag glömde att köpa ananas och dessutom glömde att ta fram kassler ur frysen så jag tog torsdagens middag idag. Så nu står det ett gäng vingar i ugnen och myser ;) Sen har jag köpt upp mig på grädde och sirap så nu ska jag börja göra knäcken som jag ska ge bort till folk i julklapp. Ska ge lite till min frisör och till killarna på Phone Family som alltid hjälper mig och alltid charmar min dotter till max ;) Mycket billigare än det jag gett dom tidigare år då dom fått massor med godis jag köpt! Nu kostar alla ingridienser till allas julklappar ca 60,- vilken skillnad och nog fan är det roligare med hemmagjort godis än köpt?
 
Men inget annat vart inhandlat. Jag höll mig till listan så nu måste jag bara komplettera med mjölk (japp, den förbaskade mjölken ;)). Ikväll ska jag frysa in all köttfärs och i morgon ska jag nog göra köttbullarna och frysa in. Barnen ska till pappa dagen innan julafton och det är då vi brukar äta julmat här hemma så det blir inte så mycket i år. Jag lägger in en burk sill, gör en pyttig jansson, köper en liten skinka och köper lite vört. Prinskorve har jag redan köpt på halva priset så den är klar. Så jag kommer att ha mat så det räcker för inte många kronor alls. Jag blir lika nöjd varje gång när jag inser att det inte måste bli så dyrt :)
 
Julgranen fick jag gratis (julklapp från firman), den finaste granen jag haft på många, många år dessutom. Allt att ha i granen finns på vinden. Det här blir nog den billigaste julen på länge och ändå behöver jag inte försaka något :)

Julklappar

Publicerad 2012-12-10 20:08:39 i Allmänt,

Ungarna får ju ett gäng julklappar var men inga överdrivna mängder enligt mig. Vi ska fira hos syrran i år och vi brukar alltid köpa till varandra. Men i år har vi kommit överens om att inte köpa något. Vi brukar ändå bara köpa presentkort så det känns så himla dumt, vi byter bara pengar! I stället kommer jag att göra en korg till dom med lite olika hemmagjord knäck (pepparkakskryddad, saffran, vanlig, kaffe och chokladkola), lite roliga kaffebönor, hemmabakat knäckebröd och slutligen några teckningar från ungarna. Detta är som värdinnegåva i stället för en köpt blomma. Troligen mycket mer uppskattat och jag ska ända göra all den knäcken för jag brukar prova lite olika varje år.
 
Till mina föräldrar köper jag ingenting, vi har också sagt att vi inte ska köpa något. Inte heller killen och jag kommer att byta några klappar. Ingen av oss är intresserade. Jag brukar köpa till min gudson men vi har bestämt i år att vi slutar upp med det nu. Innan dom två små blir stora nog att få det till en vana. Vi träffas och har det mysigt en dag runt jul och myser med god mat och godis, klappar behövs inte, ungarna får så det räcker ändå!
 
Så det betyder att jag nu är helt klar och kan engagera mig i att börja koka knäck som det inte fanns någon morgondag ;)

Frisörbesök

Publicerad 2012-12-10 17:30:11 i Allmänt,

Nu har jag klippt mig och färgat utväxten. Det vart billigare än jag trodde. 650,- i stället för 800,- som jag fått för mig. Köpte iofs en olja som ska skydda håret också iom att jag plattar och fönar det så ofta (75,-). Pratade med frisören om mina naglar som jag just nu är jättemissnöjd med så nästa gång kommer jag gå till hennes kompis som gör naglar i hennes salong. Det blir också billigare än där jag gjorde naglarna sist. Så jag är nöjd. Jag sket i att göra ögonbryn, det får jag göra själv hemma from nu. Kan andra, kan jag :)
 
Var och bytte sonens stjärngosselinne också för det var en decimeter för långt. Var ut och in i centrumet på tio minuter. Skönt det. Sminkkursen är ändrad tills på torsdag då det var lussefirande på dagis i morgon. Linsundersökning på onsdag också. Den här veckan är helt galen då vi är en man kort på jobbet (pappa har brutit ett revben så han kan inte jobba) så det är väldigt svårt att få in allt jag har planerat. Men annars ska jag väl inte göra så mycket. Jag ska absolut inte shoppa iaf för det är jag klar med nu ;)

Dagens middag

Publicerad 2012-12-08 17:07:17 i Allmänt,

Intressant att laga mat och diska med långa naglar, men det gick ;) Hur som helst så hade jag plockat fram köttfärs ur frysen igår. Jag hade ingen plan alls på vad det skulle bli men tillslut kom jag på vad jag skulle laga iaf. Det blev pannbiff, kokt potatis och bea till mig och ungarna ville ha lingon så det fick dom.
 
250 gram köttfärs, lite ströbröd som fick svälla i köttbuljong, en kokt mosad potatis och så stektes dom och gjordes klara i ugnen (för jag hade missat planeringen med potatisen en del ;)). Gott som sjutton och kostade mig inte en krona :)

Mat vecka 50

Publicerad 2012-12-08 15:29:12 i Allmänt,

Måndag: Falukorv och oststuvade makaroner

Tisdag: Kassler i ugn med ananas, ris, currysås

Onsdag: Kottletter i svampsås, potatis

Torsdag: Kycklingvingar, ris

Ungarna åker till pappa på fredag. Blir dom hämtade sent så får jag hitta på något enkelt att äta då. Men jag planerar aldrig maten när barnen är hos pappa, oftast äter jag bara nudlar eller mackor då för det är så jävla trist att laga mat till mig själv.

Jag gissar att maten kommer att bli rätt billig den här veckan. Jag behöver bara köpa lite ananas, potatis och kycklingvingar. Ja och den gamla vanliga mjölken då ;) Allt kött har jag i frysen och svamp har jag frysen full av efter höstens skogspromenader :) Känns bra att få till en veckomeny igen. Det är svårt att få till det då jag tycker att det är så jäkla tråkigt nu när jäntan inte får äta så mycket..

Vet inte

Publicerad 2012-12-08 15:00:00 i Allmänt,

Jag vet inte hur jag ska göra med den här bloggen. Jag känner att det är bra att jag har den så jag "måste"skriva upp det jag handlar. Ja, kanske handlar jag mycket men eftersom jag inte lever för att spara utan sparar för att leva så är det inte så kul att få höra att man förstår varför jag har skulder, för jag handlar hela tiden. Nej, jag handlar inte hela tiden. Men just nu är det många saker jag vill handla. Jag har nästan inga kläder jag känner mig fin i. Allt är för stort och det som passar har jag använt så mycket så vissa plagg faller samman.
 
Jag ser ingen anledning till att skaffa ett helt enormt sparkonto för jag vill leva här och nu. Jag gillar att shoppa men det är skillnad nu. Jag har ju tex bestämt mig för att inte köpa nått nytt till mig till jul utan använda något av det jag har hemma. Jag hittar ändå inget som jag känner att jag kan använda igen.
 
Igår shoppade jag loss till barnen. Men fortfarande, inget onödigt. Varma kläder är a och o enligt mig. Jag skulle skämmas att lämna dom utan ordentliga kläder på dagis/fritids! Är det verkligen viktigare att spara pengar till framtiden än att ge barnen ordentliga kläder? Om jag får tag i vantar för 30,- paret eller raggisar för 10,- paret. Ska jag strunta i dom då och ändå köpa begagnade kläder? Jag är inte mycket för att köpa kläder begagnat, jag köper hellre mindre kläder än att köpa begagnat. Vill andra göra det är det väl skitbra men jag vill inte det.
 
För mig är det viktigt att ser bra ut. För MIG. Jag skiter i hur andra gör. Trivs man att gå osminkad, inte gå till frisören eller göra naglar så är det väl jättebra och jag tror säkert att man ser jättebra ut då med! Jag ser dock helt galet blek ut utan smink. Speciellt när jag har linser. Jag vill se bra ut för min egen skull. Speciellt eftersom jag har så mycket skinn som hänger på magen, låren, armarna och rumpan. Då är det extra viktigt att iaf få känna sig fin när jag har kläder på mig.
 
Det kostar med mitt utseeende. Luggen kommer jag att klippa varje månad (50,-), naglarna måste göras var fjärde vecka (475,- tror jag att det var), ögonbryn och frasar varje månad (trådade och färgade 300,- men jag ska försöka fixa det själv i stället för att tjäna in några kronor) och så kommer jag klippa och färga utväxten var tredje månad (ca 800,-). Smink måste man ju inte köpa så överdrivet ofta och jag kommer inte att lägga några jättesummor på det nu heller som jag hade planerat från början. Jag hoppas tom att dom 495,- jag fick på presentkortet kommer att räcka.
 
Jag har budgeterat med 3500,- till mat till mig och barnen men jag hoppas verkligen att jag kan dra ner det. Jag vägrar att snåla och äta blodpudding och havregrynsgröt varenda dag men jag behöver inte slösa heller. Jag kommer att ha cirka 6000,- kvar efter räkningar och 4000,- till sparande är borta. För många låter det säkert som jättemycket men jag tycker inte att det är det men jag hoppas att jag ska klara det. För mig är det en kamp att förändra mitt sätt att leva och handla. Kanske går det, kanske är 6000,- för lite, jag tänker inte ha dåligt samvete om jag drar ner lite på sparandet. Men jag har satt mitt mål högt och hoppas att klara av att lära mig att leva på det. Hellre det än att vänja mig vid mer och sen försöka utöka sparandet och minska utgifterna.
 
Jag är inte bara ute efter "klappa i ryggen" kommentarer, så egentligen vet jag inte ens varför jag försvarar mig. Kanske för att jag själv känner att jag kämpar och försöker och just den här gången blev lite stött. Det kändes som att folk tror att jag kommer att misslyckas igen och få skulder igen. Så länge jag inte får fler skulder ser jag att det är lyckat! Visst jag kanske inte sparar lika mycket som andra men huvudsaken är att jag inte drar på mig fler skulder! Det är mitt mål!

Naglar

Publicerad 2012-12-08 14:16:34 i Allmänt,

Idag gjorde jag naglarna. Jag valde att prova den billigare varianten. Det skiljde 200,- i månaden och det är ändå 2400,-/år så jag hoppas att det funkar! Jag har velat ha det så länge men aldrig haft råd men nu känner jag äntligen som att jag har råd :)
 
Gröna eftersom det är jul snart :)
 
Annars vart det inget annat än brödformen på IKEA inhandlat. Jo jäst, billig falukorv och tvättmedel på COOP. Nu ska jag baka bröd och ikväll ska jag tvätta så idag blir det absolut inga mer utgifter :)
 
Imorgon ska vi på Österrikisk julfest, ska bli kul att få uppleva det :) Annars ska vi inte göra nått och absolut inte handlla något ;)

Haha

Publicerad 2012-12-08 09:03:29 i Allmänt,

Ja, jag handlar tydligen HELA tiden. Ja, det gör jag kanske. Men mina skulder har inte varit klädskulder utan stora saker jag inte haft råd med just då. Nu när jag har fått mina skattepengar har jag satt in en större summa på sparkontot redan. Dom pengarna tänker jag inte röra! Jag shoppar för dom pengarna som blir över. Jag har till skillnad från vissa inget behov av att leva utan nya saker och bygga upp ett enormt sparkonto. Jag tänker hålla mig ifrån att ha skulder och bygga upp en buffert som täcker några månadslöner, inte mer än så. Jag bor i hyreslägenhet, har ingen egen bil, inga större utgifter varje månad. VARFÖR ska man spara, spara, spara? Jag vill INTE köpa hus, jag är inte intresserad. Min kille har båt, jag kan åka med den så båt behöver jag inte heller. Sommarstuga har mina föräldrar så jag kan åka dit om jag skulle vilja. Jag har INGET större jag vill spara till. Varför spara, en massa på hög utifall att något händer? Jag lever här och NU men planerar ändå för framtiden.
 
Igår då? Japp, jag köpte vinterskor. Skulle jag gå runt i mina sommarskor i snön? Tydligen.
 
Ska sonen frysa då han tappat bort sin fleece? Tydligen.
 
Ska sonen behöva gå i luciatåget i vanliga kläder för ett stjärnogosselinne är onödigt? Tydligen.
 
Ja, boleron till jäntan var kanske inte jättenödvändig men jag gillar att mina barn r fina på jul. Boleron kommer hon kunna använda på sin bästis födelsedagskalas och på nyår och med tanke på hur mycket hon älskade den lär den få vara med på dagis ett antal ggr ;)
 
Vantarna var kanske inte heller helt nödvändiga. Men att ett barn som går på dagis bara har ett par vantar som funkar. Ja, har man barn vet man hur blött ett barn kan bli och det är inte kul att behöva vara ute med blöta vantar och således kalla händer.
 
Byxorna till sonen kostade 99,- och det var dom som gjorde att jag kom upp över 500,- och dom drog av 100,- så jag tjänade en hel krona på det köpet ;)
 
Raggisarna då? Ja, ingen av ungarna hade raggisar då det var en sån grej som fick stå åt sidan när jag betalade av skulderna. Då var det ingen snö ute men det är det nu. Jag vill helst inte att mina barn ska frysa och jösses, 10,-/par för att dom ska hålla sig varma!
 
Nu ni. Nu ska jag och barnen åka till Willys oc h kolla efter mat på halva priset. Sen ska vi till IKEA och käka frukost (ojoj, nu blir vi fattiga! Det kostar ju ändå 30,- för oss tre, lika bra jag ansöker om en kredit så jag har råd med resten av månaden), där ska jag även köpa en brödform så jag kan baka allt mitt bröd själv (och nej, det går inte riktigt att göra bröd utan form i min ugn, den är väääldigt speciell), sen ska vi åka och boka en tid så jag kan göra naglar. Sticker det ordentligen i ögonen på vissa av er nu? Men vet du vad? Jag kommer att kunna betala allt kontant och jag kommer ha råd med mat och ändå spara undan en del pengar.

Äntligen!

Publicerad 2012-12-07 18:31:00 i Allmänt,

Äntligen hittade jag vinterskor! Nedsatta till 299,- var dom dessutom, sånt gillas av mig :) Jag hade valt ut ett par stövlar först men sen insåg jag att dom inte var vinterfodrade så då bytte jag. Känns onödigt att köpa skor som inte är vinterfodrade faktiskt...
 
Sen gick jag in på H&M för att leta efter en tröja till mig själv till jul. Väl där gick jag till barnavdelningen. Såg lådor med vintervantar och mössor för 30,- styck. Lyckades sno åt mig dom två sista paren med rosa vantar. Hon hade visserligen vantar men dom ena var alldeles för stora (ungen har ju knappt växt så kläder för en treåring drunknar hon i) och dom andra är ljusrosa och hennes overall cerise, såg sådär ut. Jag stod ut men nu när jag fick tag i cerisa vantar för det priset vart jag nöjd! Hittade två par raggisar var till ungarna billigt. Sonens fleece är puts väck och nu fanns det i hans storlek för halva priset, jag var mer än nöjd! Jäntan fick en bolero till sin juklänning, sonen ska vara stalledräng så ett linne inhandlades och slutligen köpte jag ett par byxor till sonen (men dom fick jag gratis för jag kom över 500,- och då drog dom av 100,- Jag är jävligt nöjd trots att jag inte hade planerat att handla.
 
Vantar till dottern (och ett par till in gudson) 90,-
Raggisar till ungarna, 2 par var 40,- (10,-/st)
Byxor till sonen 99,-
Bolero 99,-
Fleece 49,50,-
Borste till dottern 39,50,-
Stjärngosslinne 99,-
 
Summa 416,- (efter rabatt på 100,-)
 
Dottern fick en Hello Kittyborste då hon hatar att borsta håret och det är bråk varenda morgon. Det verkar funka för nu ställde hon sig snällt och lät sig borstas ;)
 
Jag hittar inget till mig själv som jag verkligen vill ha. På vägen hem kom jag på att jag har en Bondelid top som jag köpte på rean förra året. Den är aldrig använd för jag märkte inte att det var snöflingor på den och det kändes sådär på våren. Men den är röd och julig så den får det bli! Den har kostat 699,- (vem betalar såna pengar för en enkel top?), jag betalade 45,- för den tror jag det var. Men det känns skönt för nu slipper jag köpa något till mig. Nu har jag inget mer jag måste handla alls, jätteskönt! Jo, nya joggingskor men det får jag ta när jag har möjlighet att åka ut till exet på jobbet.
 
Bokade tid för sminkkursen också så på tisdag ska jag dit. På måndag klipper jag mig och på tisdag kommer jag att gå på linsundersökning. Måste hitta något ställe som gör naglar också, sen är jag nöjd, snygg och redo för jul!

6/12-12

Publicerad 2012-12-06 19:37:55 i Allmänt,

Lite shoppande har det blivit idag igen. Kaffe och den eviga mjölken! Dagens lyx för att jag hade råd för en gångs skull var en Ramlösa :) Kostade väl runt 75,- (var inne i två omgångar så jag minns inte exakt).
 
Imorgon ska jag åka in till stan och möta mitt ex. Vi ska avsluta sonens fondkonto eftersom vi inte sätter in några pengar där. Vi kommer dela upp pengarna, han skulle tydligen köpa julklappar till sonen för han hade inte pengar till det. Jag kommer sätta undan "min" del av pengarna och använda dom när sonen behöver typ en ny cykel eller om han börjar spela handboll eller något liknande. Jag har inget behov av att göra av med dom på något just nu men det är bra att ha utifall han behöver något större. Anledningen till att det ska sägas upp är att det idag bara äts upp av avgifter, det känns jäkligt onödigt. Hade det varit stora summor hade det varit en annan sak men nu är det inte mer än 2000,- så då känns det ändå inte så illa.
 
Jag har annars inget sparande till barnen. Jag har valt att ha ett sparande till vår lilla familj i stället. När barnen blir tillräckligt gamla ska det finnas pengar för att hjälpa dom med körkort eller ett möblemang till första lägenheten. Jag tycker att det är bättre att kunna komma åt pengarna ifall vi skulle behöva dom innan. Barnen mår inte bättre av att leva "fattigt" under uppväxten medan deras sparpengar växer, jag vet inte hur jag ska förklara det riktigt. Det är också därför jag inte pensionssparar utan sparar pengarna på ett vanligt konto. Jag ser inget bra med att ha skitdåligt med pengar en period och ha en massa låst på ett pensionskonto.
 
Däremot har jag kommit fram till att när jag ska öka min lön i framtiden kommer jag att göra det genom att låta företaget pensionsspara åt mig. Så så småningom kommer jag att pensionsspara också :)
 
När jag är inne i stan i morgon ska jag dessutom boka en tid för sminkkursen som jag fick av min syrra och hennes man i födelsedagspresent. Jag kan ju titta efter ett par vinterskor också för jäklar vad kallt det har varit om fötterna senaste dagarna kan jag lova!

Nu har mina skattepengar kommit!

Publicerad 2012-12-06 13:23:41 i Allmänt,

Nu är jag rik igen känns det som. Känner mig inte det minsta lockad att gå ut och handla utan blir nästan snål ;) Jag har bestämt mig för att inte köpa någon klänning till mig till jul eftersom jag inte gillar att köpa en klänning jag bara använder en gång utan kommer köpa en topp och använda ett av dom tre paren jeans jag köpte förra månaden.
 
Jag har redan överfört en del av pengarna till sparkontot. Jag får se om det blir mer när den här månaden är slut. Jag har inga ambitioner att göra av med allt det som jag har kvar men vill heller inte snåla en massa. Grejen är ju att jag har köpt det mesta redan som ungarnas kläder och julklappar. Så nu är det min frisör, naglar, linser och sånt kvar, sen är det inte så mycket mer faktiskt. Just nu känns allt bara så jävla bra :)

Fördelen

Publicerad 2012-12-06 07:03:38 i Allmänt,

Fördelen med att det är mycket snö och inte plogat/skottat är att man inte kan handla nått ;) Fast igår var jag ju tvungen då blöjorna var slut. Jäntan är inne i en period då jag inte får ordning på hennes mage så hon kan inte vara utan blöja. Det är inte lätt att potträna en unge som har problem med magen :( Eftersom jag inte kom iväg till COOP fick jag gå ner till ICA. Vet ni hur dyra blöjor är på ICA? Jag kan ju dessutom inte köpa deras egna eller deras basic eftersom jäntan är superallergisk mot dom och får ett jätteutbritt av eksem av dom. Jag provade Huggies den här gången. Det är en chansning när det gäller henne men jag var inte sugen på att betala 130,- för Libero eller Pampers när jag vet att Pampers kostar 79,- på COOP. Köpte lite kex och julmust också och ungarna fick pan pizza till middag. Igår satt vi insöade och mös hela kvällen :)
 
Nu sitter jag bara och väntar på mina skattepengar. Inte för att jag har något jättebehov av dom utan mest för att jag ser fram emot att få fylla på sparkontot lite :)

Snökaos

Publicerad 2012-12-05 14:49:31 i Allmänt,

Överallt på nätet kan man läsa att vi stockholmare är så värdelösa som inte kan få vår stad att funka precis som vanligt idag. Här är en bild på hur det ser ut utanför vår port idag. Såhär ser det ut ÖVERALLT, iaf här i förorten som inte är så prioriterat!
 
 
Det ska tilläggas att det är 5 eller 6 trappsteg upp till dörren. Men visst, alla andra i hela Sverige har väl en personlig bandvagn att ta sig igenom dessa drivor gissar jag! Nu har inte jag det så ja, jag är insnöad, kalla mig gärna korkad om du vill, jag bjuder på det ;)

Hjälm

Publicerad 2012-12-04 17:01:09 i Allmänt,

På dagis satt det lappar igår att det var dags att ta med hjälmar. Lillan har ingen hjälm och cykelhjälm sätter jag inte på en unge som ska åka pulka. Hennes önskan var en rosa hjälm så det fick det bli. En lekhjälm kostade 350,- överallt men så hittade jag en i en butik som kostade 249,- så nu är alla nöjda och i morgon kan lillan ockås få åka pulka. Smilet hon hade i ansiktet när hon genom glasdörren såg att jag höll en hjälm i handen gjorde det värt det :) Hon stod och smmilade hela tiden när jag provade hjälmen och ställde in den. Lilla goa gumman :)
 
Men annars håller jag mig ifrån att handla, behöver ingenting alls just nu, så skönt :)

2/12-12

Publicerad 2012-12-02 14:08:04 i Allmänt,

Willys 36,-
IKEA 14,-
Kvantum 32,-
Klänning till dottern 129,-
Gallerix 58,-
COOP 35,-
 
Summa: 304,-
 
Åkte iväg i morse för att kolla Willys. Dom har bra varor nedsatta på morgonen så jag chansade. Hittade 1 liter mjölk, 1 liter fl och 600 gram prinskorv på halva priset så jag är nöjd :)
 
På ikea vart det frukost eftersom Willys inte hade öppnat än när jag kom. Kollade också ut sängar och sånt när jag ändå var ute och fladdrade.
 
På Kvantum köptes ungarnas chokladkalendrar.
 
Klänning till julafton till jäntan är äntligen klar, som jag har letat. Kunde inte låta bli när jag äntligen hittade en.
 
På Gallerix handlades det enda onödiga faktiskt. En prydnad (jag som satt och skröt igår att jag inte köper prydnadssaker ;)), bokstäver som jag ska ha i hallen där det står god jul. Sen hittade jag ÄNTLIGEN en viss penna som jag älskar. Min jag köpte innan är slut och jag har inte hittat den någonstans. Det är den bästa som finns så jag kunde inte låta bli när jag såg den :)
 
På Coop köpte jag dagens middag. Nu ska jag inte handla något mer alls innan skattepengarna kommit är planen, det ska bli intressant och se hur det går. Mjölken borde räcka fram till dess dessutom!

1 dec -12

Publicerad 2012-12-01 23:29:07 i Allmänt,

Gick ner till Ica en sväng och fick med mig grejer för 57,50,- hem igen. Tänkte försöka vara duktig och verkligen fylla i allt nu och spara kvitton så jag ser hur mycket jag gör av på olika saker!

Vad lägger jag pengar på?

Publicerad 2012-12-01 18:56:30 i Allmänt,

Så vad lägger jag pengar på egentligen?
 
Kläder - Jag har tidigare köpt ganska mycket utan att tänka mig för men nu har jag skärpt mig. Jag köper det jag måste ha, det jag behöver. Jag vet dock att det kommer att bli lite grejer jag vill ha också. Som en jeansjacka till vår/sommar tex men det får bli då.
 
Hygien - Jag köper inga dyra produkter. Köper duschkräm och sånt när det är billigt och har ett förråd i skåpet så jag aldrig ska stå utan.Rakhyvllar prenumererar jag på. Betalar 157,- var tredje månad för 10 rakblad. Engångshyvlar skulle säkert vara billigare men det är inte ett alternativ då jag ännu inte hittat någon som är bra. Rakgelé köper jag på Ica, går väl åt 1-1½ i månaden ungefär.
 
Hår - Schampo köper jag precis som duschcreme när jag hittar det billigt. Det jag köper lite dyrare är silicondroppar och värmespray, dom köper jag hos frisören. Värmesprayen går väl åt fortare än silicondropparna (som jag nästan aldrig behöver köpa då det är så drygt) eftersom jag plattar och fönar håret nästan dagligen och behöver skydda det. Får se hur ofta jag kommer att färga och klippa men jag satsar på att klippa luggen med ca 1½ månads mellanrum och klippa hela håret och färga utväxten var tredje månad.
 
Träning - Träningskortet är betalat av företaget för 1 år framåt. Jag kommer att köpa två par joggingskor. Ett par för gymmet och ett par för att jogga ute. Sen är det träningsbyxor, tröjor, strumpor, BH och jacka. Jag har två par byxor och måste ha ett par till då jag tränar varje dag och dom luktar inte rosor efter ett par träningar kan jag lova. Samma med tröjor, tre stycken vill jag minst ha. 2 sport-BH:ar, 4 par strumpor och en jacka jag kan ha när jag springer ute. Sen är det Nike Sportband som kostar 700,- (-40% i rabatt) och lite småsaker som en hållare till telefonen att ha på armen när jag joggar ute, en bra vattenflaska osv men det är småpengar i sammanhanget. Träningen är det enda riktigt intresset jag har just nu så det får kosta faktiskt.
 
Barnen - Kläder till ungarna har varit en galet hög utgift. Nu är det inte det utan jag köper det som behövs efter varv. Visst att jag köper något som dom kanske inte MÅSTE ha men det är inte alls i samma utsträckning som innan. Sen jag började med att betala igen mina skulder så har jag köpt en onödig grej och det var en stickad tröja till jäntan. Tror den kostade 70,- och det känns okej :)
 
Prydnadssaker - Här vill jag skriva inget men just nu finns det en sak jag ska köpa och det är någon form av tavla eller liknande till vardagsrummet. Jag ska framkalla kort på ungarna också för det är det dåligt med. Sen lite ramar till det också men annars är jag inte den som köper ljusstakar och småpryttlar då jag har för mycket saker som det är!
 
Mat - Jag köper mer än gärna mat på halva priset osv. Jag äter inte särskilt lyxig mat och vi äter inte särksilt mycket. Jag har budgeterat med 3500,- men jag hoppas att jag kommer att kunna handla för mindre än så. Vi har inte särskilt fina matvanor men jag älskar tex att köpa brieost till helgen. Köpa en flaska Ramlösa ibland. Äta ute gör vi ibland men inte så ofta numera. Jag ska komma på lite regler för det här (för min egen skull, för jag har väldigt lätt för att ta nått i farten). Sen kommer ju jäntans diet in i det hela. Det är så mycket som hon inte får äta och allt som är billigt och bra som utfyllnad går bort. Det gör inte saken bättre att sonen knappt äter något alls men det jobbar jag och sonen stenhårt på nu, vi har återgått till smakportioner ;)
 
Det här är lite vad jag handlar. Jag kommer inte på mer just nu...

Kläder november -12

Publicerad 2012-12-01 09:31:06 i Allmänt,

Dags för månadssummering igen! Jag är faschinerad över hur mycket pengar det går åt på kläder ändå. Jag tycker inte att jag lägger något alls på kläder men ändå drar det iväg. Så jag kan bara tänka mig hur mycket pengar det gick åt förut på kläder... Då tyckte jag att jag handlade mycket så jag vågar knappt gissa hur mycket jag faktiskt la på kläder då...

Sonen

November
Joggingbyxor, 2 par 138,- (till pappa)
Baströjor 138,- (till pappa)
Röda chinos 104,-
T-tröja 69,-
2 st mössor 40,-
Summa november 489,-

Summa: 1.231,-

Dottern

November
Stickad tröja 69,-
2 par joggisar 138,- (till pappa)
2 baströjor 138,- (till pappa)
2 mössor 40,-
Summa November 385,-

Summa: 1.116,-

Jag

November
3 par jeans 417,- (139,-/st)
BH och trosor 139,-
Topp 49,-
Summa November 605,-

Summa: 1.202,-

Så på tre månader är jag uppe i en summa på 3549,- till oss alla tre. Jag tycker ju att jag inte handlat något alls nästan så det känns helt galet att det är så pass mycket. Det drar iväg helt enkelt. Men då har jag ju handlat en del till ungarna som dom ska ha hos pappa, egentligen är det väl inte mitt problem men sonen mådde inte bra av att behöva släpa kläder fram och tillbaka utan han ville ha kläder i sin låda där också och kan hans pappa inte lösa det så löser jag det helt enkelt! Allt för barnen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela