handla.blogg.se

5:2

Publicerad 2013-12-21 09:46:57 i Allmänt,

Läste inne på SEBs internetbank om att tillämpa 5:2 även på ekonomin. Leva som vanligt 5 dagar i veckan och spendera så lite som möjligt två dagar. Så det ska jag börja med. Hur mycket jag kommer spara vet jag inte, troligen inga jättesummor då jag faktiskt lever rätt snålt till vardags numera. Om man jämför med förut alltså, jämför man med många andra är det säkert inte alls så snålt.
 
Nu har jag betalat alla räkningar och insåg att jag hade en extremt bra månad ekonomiskt. Så nu kommer jag att lägga undan en rejäl slant på sparandet. Både till bufferten, köksmaskinen och till förlovningsringen. Vi kommer vänta ett tag med ringarna dock. Guldsmeden där killen köper allt guld (senast en guldkedja till sig värd 50 000,-) har ofta riktigt bra kampanjer. Just nu har han en deal att man betalar fullpris för killens ring (den han ska ha kostar 8 000,-) och sen får man halva priset på damringen, oavsett vad den kostar. Den jag hittade där som jag vill ha kostar strax över 20 000,- så jag inväntar ett liknande erbjudande så kan jag få den ringen jag vill ha för kanske 12 000,- Vi får alltid superbra rabatter av honom (killen kedja fick han inte betala 50 000,- för utan han betalar ganska mycket mindre) eftersom vi är stamkunder. Hur som, vi stressar inte, köper inga ringar på avbetalning utan sparar ihop, inväntar ett bra erbjdande och köper det vi vill ha. I höst kommer han att ha 37% på allt i butiken så kanske väntar vi tills dess, då får vi killens ring också billigare. Jaja, vi får se :)

Julen närmar sig

Publicerad 2013-12-21 08:32:22 i Allmänt,

I dag ska vi hem till mamma och pappa för lite julmat och sånt. Lilla jul kanske många säger? Eftersom min syster och hennes man åker till hans föräldrar i Österrike i år får man lösa det så här :) Jag och min syster kommer inte köpa något till varandra. Hoppas jag iaf, inget är sagt i år. Jag har iaf gjort i ordning en liten påse med lite smått och gott. 1 flaska rödtjut (som jag fick i julklapp från en fastighet jag sköter om, jag dricker inte rödvin så det passade ju perfekt), lite godis jag köpt, vaniljknäck jag gjort, saffransskorpor (även dom har jag gjort själv) och slutligen ett ljus i form av en julgran som jag köpte på en liten julmarknad på ett gårdsmejeri i närheten av Matte. Ljusen är handstöpta och sånt älskar min syrra så det blir toppen det :) Mina föräldrar får en likadan påse minus vinet då dom inte heller dricker rödvin. Den andra flaskan rödvin (jag fick en julklapp med belgisk choklad och rödtjutet och mina föräldrar fick en likadan påse) kommer jag att ge bort till mitt ex och hans sambo när vi ska dit på juldagen och fika lite.
 
Annars har som vanligt pengarna sprungit iväg. Ungarnas julklappar gick på mindre än jag räknat med men ändå så är pengarna slut. Det är okej, det är därför jag har sparat pengar till jul :)

Tack och lov för sparpengar!

Publicerad 2013-12-04 05:53:51 i Allmänt,

När jag var tvungen att tråkigt nog ta bort får pisse så är jag iaf glad att jag hade ett sparkonto! Hela besöket kostade strax över 1700,- så det har jag tagit från sparkontot. Så nu har jag för första gången sen jag började spara fått riktigt inse hur skönt det faktiskt är!

Sorg

Publicerad 2013-12-01 09:26:13 i Allmänt,

Jag åkte till veterinären med ena katten för att kolla hans tänder som såg riktigt fula ut. Jag fick åka hem med en tom bur :( Explosiv cancer i hela kroppen. Jag hade kunnat komma tidigare men troligen hade det inte synts något då. Hon kände flera små tumörer i magen och han hade leversvikt så troligen hade han tumörer i levern också. Tack och lov att jag såg något konstigt i käken så han slapp lida! Jag hämtade exet och barnen och han hade oss alla hos sig när han lämnade oss. Han blev elva år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela