handla.blogg.se

Födelsedag

Publicerad 2012-10-31 08:46:44 i Allmänt,

Idag firas det här hemma. Dottern fyller tre år och dockvagnen jag köpte för ett tag sen på nästan halva priset var väldigt uppskattad! Glass till frukost, tårtan står nästan färdig i kylen (ska bara dekoreras) och gulaschen står färdig i kylen. Så nu sk ajag städa upp här hemma sen kan gästerna börja komma :)

3 borta, två kvar

Publicerad 2012-10-29 16:15:04 i Allmänt,

Idag ringde jag ikea och sa upp krediten där. Så nu är 3 av 5 borta! Bara två kvar och dom kommer jag att säga upp i början på nästa månad, ska bli så jäkla skönt kan jag lova! Helt galet att jag är så nära nu. Första månaden visste jag inte hur jag skulle klara av det men nu är jag snart i mål. Detta trots att jag inte gjort avkall på bra mat eller dom kläder vi behövt. Det går bara man vill!
 
25 dagar kvar!

Nya byxor

Publicerad 2012-10-28 15:23:49 i Allmänt,

Det vart ett par långbenta träningsbyxor. 149,- kostade dom och billigare än så hittar man dom knappast så jag är väldigt nöjd! Provade joggingskor också men jag tror att jag väntar tills i december innan jag köper dom. Jag vill ha ett par Nike som man kan koppla ett chip till som håller koll på hur långt man springer, men det är drömmar just nu ;)

XXL

Publicerad 2012-10-28 08:17:14 i Allmänt,

Idag blir det en tur till XXL. Jag såg i reklambladet att dom hade billiga långbenta träningsbyxor och det behöver jag verkligen. Jag behöver en ny vattenflaska också för den jag har funkar inte när man springer. Nu har jag lagt in en högre växel när det kommer till träningen så ordentliga saker är ett måste! I december måste jag köpa nya joggingskor också, dom jag har är inte helt hundra och eftersom jag springer ganska långa sträckor är det viktigt med ordentliga skor.
 
Jag har kommit fram att det jag behöver till jäntans kalas är 2x3 vispgrädde, frysta hallon, kakor, dricka, krossade tomater, kummin och smör. Så jag kan köpa nya byxor och kan börja jogga ute också.
 
Jag kommer inte att planera maten den här veckan utan jag plockar fram något ur frysen och lagar utifrån det, jag tror det blir billigare så just nu. Framförallt så springer jag inte på COOP hela tiden och letar efter billig mat utan äter verkligen ur frysen.
 
26 dagar kvar!

Lördagsgodis

Publicerad 2012-10-27 16:11:19 i Allmänt,

Coca Cola Zero 11,90,-
Cornetto Jordgubb 16,-
Daimstrut 21,-
Fanta 11,90,-
Flytande honung 26,90,-
Ingefära 0,86,-
Godis 18,87,-
Mjölkchoklad 11,90,-
Kasse 2,-
Pommes frites 14,50,-
 
Haha, jag inser hur mycket skit vi köpte idag ;) Men det är okej. Vi äter inte godis så himla ofta (det var bara jag som fuskade igår ;)). Barnen delar på en halvliters fanta och jag har min cola zero. Ungarna får varsin glass efter maten. Godiset är mitt och chokladen är sonens, den kommer han äta 1/3 av och resten tas med hem till pappa nästa helg så delar dom på resten :)
 
Nu blir det middag. Revbensspjäll som jag kokade i morse och som nu står med glaxe i ugnen (därav honungen och ingefäran) och till det pommes, sonen är överlycklig för det är inte ofta vi äter färdig pommes utan jag gör mest hemmagjord. Men jag vart så lycklig över IKEA så jag slog till på stort idag! :D

JAAA!

Publicerad 2012-10-27 09:31:46 i Allmänt,

Gick in på IKEA och kollade saldot. Nu har det kommit in, jag har betalat igen skulden på ikea!
 
Det känns underbart! Snart är jag framme vid mitt mål! Nu ska jag ringa till dom och säga upp krediten. Aldrig mer :)

Frukost

Publicerad 2012-10-27 09:02:54 i Allmänt,

Dottern äter välling till frukost och innan hon ska sova varje dag. Välling är inte särskilt dyrt men några kronor kostar det. Jag beslöt mig för att försöka få bort frukostvällingen. Så idag frågade jag henne om hon ville ha gröt och ungen lös upp. Frågade grabben samma fråga och han vart lyrisk. Så nu kommer jag att börja göra gröt till frukost för dom åt två stora skålar var, det fanns knappt över till mig ;) Havregrynsgröt är billigt och bra, man håller sig mätt länge på det!
 
Idag får vi se vad som händer. Ungarna är sugna på att gå ner till simhallen. Det är ett billigt nöje för oss eftersom jag har årskort på simhallen och dottern går in gratis så det är bara sonen som kostar och han kostar väl 25,- eller nått. Men jag vet inte, det är kallt ute och det känns inte så lockande att blöta ner två snoriga ungar och sen gå hem i kylan. Kanske blir det bara en tur till lekparken, det är ännu billigare :)

Har börjat

Publicerad 2012-10-26 18:04:00 i Allmänt,

Har börjat handla till jäntans kalas på onsdag. Kakorna jag skulle ha fanns såklart inte *mutter* men jag får hoppas dom kommer in tills på onsdag.
 
Våtservetter 23,50,-
Minibaguetter, 3 frpk 30,-
Bambuskott 10,95,-
Havregryn 12,50,-
Leverpastej, 2 frpk 20,-
Lättmjölk 7,75,-
Lök, 1,22 kg 9,65,-
Smågodis, 1 hg 5,39,-
Mannagryn 8,50,-
Marsipanlock 43,95,-
Mellanmjölk, 2 l 15,90,-
Tårtljus 17,90,-
Kassar, 2 st 3,50,-
Tvättmedel 23,50,-
Ägg 22,90,-
 
Summa: 256,-
 
På hennes dag blir det en mustig gulasch så därför måste jag ha 1 kg lök (lika mycket lök som kött så det går åt en del ;)) och så blir det baguetter till det. Godiset var min lyx för dagen :)
 
Det som är kvar att handla nu är dom där rackarns kakorna, grädde, hallon och gelatinpulver till tårtfyllningarna. Så mycket mer behövs inte handlas. Kanske något till gulaschen, har fortfarande inte fått ett recept av syrran så jag vet inte rikigt vad som ska vara i. Ris att ha till köpte jag förra veckan på COOP mittemot mitt gym. Två kg för 8,- då det var på halva priset för det skulle ut ut sortimentet eller nått.
 
Jag är så glad att jag har planerat för det här i en månad nu. Presenten är inköpt och monterad (en dockvagn) och står bara på vinden i väntan på att tas ner kvällen innan och slås in när hon sover, det måste jag iofs köpa papper till. Lär ju gå på ett par kronor med tanke på att den är rätt stor ;) Kött till grytan och även bullar är inköpta sen länge så jag kan bara luta mig tillbaka och ta det lugnt nu.
 
Till fredagsmys blir det popcorn. Sonen hade köpt en hel påse popcorn på discot igår och tagit med hem så den delar vi på idag :)
 
28 dagar kvar!

Så glad idag!

Publicerad 2012-10-25 15:20:07 i Allmänt,

Det var längesen jag kände mig så här bubblande lycklig som jag gör idag! Allt bara flyter på. En del av det hela är att jag idag har betalat in det sista på ikea! Alla möbler här hemma är nu mina! Såfort jag ser på kontot att dom fått in pengarna så ringer jag och avslutar krediten. Men det är många fler grejer som gör mig så glad idag, som jag skrev innan, allt bara flyter på!
 
29 dagar kvar!

Lite annorlunda

Publicerad 2012-10-23 18:19:43 i Allmänt,

Den här månaden kommer allt att bli lite annorlunda. Jag kommer att betala räkningarna, åka och handla det sista till dotterns födelsedag och sen blir jag nog tvungen att köpa en askungendocka till henne för jag lovade henne att hon skulle få en sån om hon sov i sin säng i en vecka och ungen tog tydligen den mutan för nu sover hon själv igen (så äntligen får jag också sova så det är värt det faktiskt). Men jag kan inte gärna lura henne, trodde faktiskt aldrig att hon skulle göra det men den där jäkla dockan betyder tydligen mycket för henne...
 
I morgon är det dessutom soppkväll i skolan. Först ska vi äta soppa och sen blir det kaffe och gofika på sonens avdelning och såklart kostar allting en slant. Soppan går på 85,- för oss och sen fikat på det. Fikat som jag dessutom ska stå för då jag lovat att baka (jag ska bara baka en sockerkaka så det är ingen fara men jag fattar inte varför jag envisas med att säga att jag ska göra det jämt ;)).
 
Sen på torsdag är det disco i skolan för sonen. Inträde (25,-) och fika där med. Så det går åt en slant där med.
 
Sen ska jag se vad som blir kvar och dela upp det på 4 veckor. Vi får se hur mycket vi kommer ha råd med sen... Men snart är det över!
 
31 dagar kvar!

Lasagne

Publicerad 2012-10-23 18:10:10 i Allmänt,

Vi äter ju rätt lite här hemma. Nu ska jag visa hur lite :) Jag använde en frpk med köttfärs (250 gram), 2 morötter (rivna), ½ paprika och en burk majs och fräste ihop. I med lite tomatpuré och en burk krossade tomater och slutligen en påse tacokrydda. Gjorde en bechamelesås och varvade allt i en form med lasagneplattor och en ostkant som jag rivit ner på toppen. In i ugnen tills den var klar.
 
Nu är vi klara. Så på 250 gram köttfärs blev såhär mycket kvar (det är den minsta av ikeas metallformer). Det blir ett par luncher till mig, perfekt! Så vi är inte jättestora i maten här hemma direkt :)

På upploppet!

Publicerad 2012-10-22 17:27:09 i Allmänt,

Tänk, nu är det snart bara en månad kvar och sen är jag skuldfri! Om några dagar kommer jag att vara av med IKEA för alltid för jag kommer att ringa dom direkt och säga upp krediten när den är betald och klar! Jag hoppas att den här månaden går fort för nu är det inget kul längre!
 
Idag var jag tvungen att åka och handla. Kattmaten och vällingen var nästan slut och jag tror inte att katterna är så sugna på att vänta tills på torsdag med ny mat ;) Ny kattsand köpte jag också, jag köpte min vanliga kattsand den här gången och inte den billiga från ICA, är så trött på att behöva byta sand varje vecka!
 
Kaffebönor 54,95,-
Kattsand 111,-
Kattmat 79,50,-
Kasse 1,75,-
Satsumas 22,98,-
Salami 13,99,-
Välling 142,-
Äppelmos 8,70,-
 
Summa 435,-
 
Sen var jag till City Gross också. Såg i deras reklam att dom hade LEGO till 50% så jag åkte fortare än blixten dit! Målet var Duplo till jäntan, det största prinsesslottet som kostar nästan 600,- Jag snodde åt mig det sista exemplaret så det får hon i julklapp, jag betalade 290,- istället för 579,- Såna fynd gillar jag! Jag får ta av mina sparpengar men det är det värt, dom få sparpengar jag har dvs :) Men jag kan inte låta ett sånt tillfälle passera! Nu har jag köpt två julklappar till henne så nu är det mest småplock till henne kvar. Känns skönt att iaf vara igång!

Stolta föräldrar

Publicerad 2012-10-19 19:59:40 i Allmänt,

Mina föräldrar är jättestolta över mig för att jag kämpar på som jag gör med skulderna. Idag fick jag en belöning. Jag fick några kronor att leta efter kläder till ungarna på Kappahls rea. Jag hittade inga massor men lite vart det iaf. Jag kan inte med att skicka mina ungar till skola/dagis med för små kläder... Jag vet att det säkert blir mycket billigare att köpa på loppis men jag gillar inte att köpa second hand. Kalla mig dum om du vill men sån e jag :)
 
Till sonen
 
Kalsonger, 4 par 40,-
Jeans 75,-
T-shirt 25,-
Höstvantar, 4 st 20,-
Strumpor, 2 par 10,-
 
Till dottern
 
Tunika 25,-
Tvådelad baddräkt (typ linne och byxa så ingen bikini ;)) 25,-
Jeans 75,-
 
Sen lyxade jag och köpte örhängen till mig själv. 4 olika par ringar för 15,- det var jag värd tycker jag ;) Köpte även några armband och diadem till dottern som hon ska få i sin paketkalender innan jul.
 
Paketkalendern är ett ämne för sig. Mina barn har alltid fått paket varje dag innan jul. Eller dom får inte varje dag utan varannan. Så varannan dag får dottern och nästa sonen osv. Jag gör inte heller några paket till dom dagarna dom är hos pappa så dom får inga paket retroaktivt så att säga. Men till en åttaårig kille är det svårt att hitta små och billiga saker men jag brukar kunna trolla med knäna och få ihop det. Till tjejen är det lättare nu, det är bara att köpa hårspännen och snoddar och sånt, då blir hon lycklig! Sen får hon några böcker jag köpte på bokrean också hon är nästan klar redan så det kommer inte att dra iväg i kostnad alls i år, så jäkla skönt!

Klädpanik!

Publicerad 2012-10-19 07:00:38 i Allmänt,

Mina barn har inga kläder. Det börjar att bli ohållbart att vänta på december. Sonen kom hem i några lånebyxor häromdagen för han hade inga byxor i sin låda på fritids och hade ramlat i en lerpöl. Jag gick igenom hans lådor häromveckan och det enda som fanns då var tre par jeans (varav två är trasiga på knäna), ett par riktigt tajta jeans han har på kalas och två par joggisar. Det finns med andra ord inga kläder att lägga på fritids.
 
Dottern har bara byxor och tröjor som är 2 storlekar för små på dagis. Hemma har hon 3 par joggisar och ett par jeans i rätt storlek. Det är inte hållbart. Så när jag fick ett sms från Kappahl att det var halva reapriset åkte jag dit. Fick tag i ett par byxor, ett par jeansshorts (att ha över strumpbyxor) och en tröja till jäntan och sonen fick ett par nya badshorts (hans är tre nummer för små men eftersom han har så liten rumpa har dom funkat men dom är på gränsen). Allt det gick på 150,- Jag är nöjd med det. Ska in till stan och jobba idag så då ska jag kolla om dom har något på kappahl där. Jag måste få tag i byxor till dom bägge två!
 
Jag kollade inte ens på något till mig, ingen mening att kolla. Jag är inte i behov av något så därför ska jag heller inte handla något!

Pust!

Publicerad 2012-10-18 08:26:46 i Allmänt,

Kläderna hängde på en annan krok i skolan så jag slipper åka och jaga kläder! Hur skönt som helst!

Grattis till mig

Publicerad 2012-10-18 07:04:54 i Allmänt,

Dagen började inget bra alls. Insåg att sonens regnkläder är borta. Jag har reagerat på att dom inte ligger på fritids och idag ska dom på utflykt så jag letade här hemma plus i bilen men dom finns ingenstans. Jag misstänker att dom ligger kvar hos pappa och där gör dom ju jättemycket nytta. Inte hinner jag hämta dom där heller för då fastnar jag i köer och dom åker redan 9.45 från skolan.
 
Så nu blir det till att följa sonen till skolan och leta ordentligare där. Ligger dom inte där blir det till att åka och leta nya på COOP och CG. Känns verkligen som något jag har lust till den här månaden... Eller inte! Fan också!

Vilket magplask

Publicerad 2012-10-17 14:19:52 i Allmänt,

Kul att gå in på SEB och få det kastat i ansiktet hur lite jag kan om allt. Utan att ens fråga mig först, hon tog mest för givet att jag inget visste och vad jag ville och inte ville med ett sparande. Så jag kommer fortsätta att använda mitt sparkonto på Nordea som sparkonto, den lilla ränta jag förlorar skiter jag i. Jag är verkligen sugen på att byta bank, seb blir bara sämre och sämre. Dom är inte ett skit intresserade av småkunder utan vill bara ha storkunder.
 
Jag lyckades iaf avsluta mitt pensionsspar som jag har på seb. Det är inte många kronor kvar på det då det äts upp eftersom det kostar i avgift varje år. Det fanns 300,- kvar på det och dom får jag tillbaka -30% som är skatt. Jag vill inte binda upp pengarna i 30 år utan kommer att spara på ett vanligt konto istället. Vissa tycker säkert att det är skitdumt men jag är ensam med två barn. Om jag om tio hamnar i någon ekonomisk kris hjälper det mig föga att jag har en massa pengar på ett låst konto, visst jag kan få några mer kronor som pensionär men å andra sidan måste jag gå på knä tidigare och det är jag inte intresserad av.
 
Det enda positiva med hela trippen idag är att dom öppnat en rolig affär i centrumet. Där fick jag tag i en kalaspresent till sonen som han kan ge på kalaset på lördag. Ett spel blev det och det kostade bara 30,- och så en rulle tejp för det hade jag ingen hemma, den kostade 10,-
 
Sen gick jag in på COOP Extra för att köpa färdiga köttbullar till sonens matsäck han ska ha med i morgon (han vill alltid ha pastasallad med köttbullar), då hittade jag 1 kg köttbullar på pensionärshyllan för 20,- Dom går ut i övermorgon så det blir toppen :) Ingen är nöjdare än jag när jag lyckas komma undan så billigt. Så ikväll blir det köttbullar och makaroner till middag, enkelt och snabbt :)

Åka till banken

Publicerad 2012-10-17 06:59:00 i Allmänt,

Idag ska jag åka till banken. Som det är just nu har jag bankkonton på SEB och Nordea. På Nordea går min lön in och där har jag även ett sparkonto men jag flyttar över pengarna till SEB där jag har internetbank och betalar alla räkningar och till mitt lönekonto där har jag även VISA-kort. Jag har sparkontot på Nordea för då kommer jag inte åt pengarna utan att åka dit och fysiskt ta ut pengarna då jag inte har något kort där. Jag är ju inte världsbäst på att hålla i pengarna...
 
Nu satt jag och tittade på räntor på dom olika konton och isåg att räntan på Nordea är lägre. Okej, nu är det skitpengar ändå (1,20% på SEB och jag tror det var 0,90% på Nordea) men det irriterar mig att jag ska få mindre ränta bara för att jag inte kan låta bli att nalla av pengarna!
 
Så jag tänkte jag skulle gå in på SEB och se vad jag kan hitta på. Jag är lite rädd för fondkonton, jag har sett hur sonens små kronor på fondkontona sjunker och sjunker (jag har inte tillgång till att ändra fonder då dom sitter på exets bank och han bryr sig inte) men jag har insett att det är nog det som gäller för då kan jag inte heller komma åt pengarna samma dag utan då måste fonderna säljas och jag kan således inte bara impulsköpa något dyrt.
 
Jag funderar dock på att sätta in en del där och en del på kontot på Nordea så jag har lite som är ganska lättåtkomligt. Det kan ju hända saker som att jag måste till veterinären eller liknande. Det är ju egentligen inga problem då jag kan låna pengar av pappa tills fonderna är sålda men jag vill ju helst inte sälja fonder alls utan jag vill ha dom kvar där dom är.
 
Jag får se hur det blir. Jag ska iaf åka till banken idag och prata med dom. Jag ska förbereda inför nästa år då jag ska bygga upp mitt sparande :)

Nödvändigt ont

Publicerad 2012-10-16 17:12:19 i Allmänt,

Ibland måste man köpa saker som man inte alls vill. Idag var jag tvungen att köpa diskmedel, jag hade hoppats på att det skulle räcka till nästa vecka men det gick inte längre. Passade på att köpa en liten purjolök också till dagens middag så jag vart 18,- fattigare idag.
 
Middag idag vart en gräddstuvad pyttipanna med stekt ägg. Sonen gick med en kompis hem efter skolan så det var bara jag och jäntan så då räckte potatisen som var kvar från igår. Jag som stod i valet och kvalet att kasta den men valde att spara den, tur det :)
 
Ett stekt ägg i botten, lite gräddstuvad pytt, några skivor rödbetor och så lite grönsaker.
 
Potatis, rester från igår.
Kassler 10,-
Purjolök 1,50,-
Grädde och lite mjölk
Rödbetor
Gurka och morötter
Ägg 2,-?
 
Idag vart det således en mycket billig middag. Den här gången räckte det inte till lunch till mig så det är ju tur att raviolin från i förrgår räckte till två luncher så jag har mat i morgon också :)
 
Idag skickade jag papprena till Svenska kyrkan om urträde. Jag hoppas allt ordnar sig innan 1 november så det räknas redan från nästa år. Jag är inte troende på något sätt och jag har dessutom fått veta av en på nätet att såna som mig vill man ändå inte ha i kyrkan (eftersom mina barn är döpta trots att jag inte är troende själv) så det känns ju helt rätt måste jag säga.

Inte så kul

Publicerad 2012-10-15 18:56:38 i Allmänt,

Idag saknade jag mitt kreditkort. Jag stod i affären, hade plockat på mig mjölk (som vanligt) och lite annat. Så när det är min tur kommer jag på att jag har glömt att föra över pengar. Där står jag utan en krona på fickan med all mat inslagen i kassan. Det var bara att raffsa ner allt i en påse, ställa bakom kassan, kasta in mig och griniga ungar i bilen, åka hem och föra över pengar och sen tillbaka igen. Visserligen gick det fort men det var ju inte riktigt det jag hade tänkt använda kvällen till.
 
Maten vart sen tack vare det här men det gick bra ändå. Det vart fläskkotlett, potatis och skysås. Mycket gott och enkelt. Kotletterna kostade i runda slängar 6,-/styck att köpa (använde två), potatisen kostar väl 3,- och såsen gjordes på skyn med lite vispgrädde och mjölk. Till det åt vi paprika (paprikan är en av tre i en paprikamix jag köpte för 10,- så det är 3,-) och morotsstavar av en morot (max 1,-). Så det vart en billig middag idag, max 25,- för middag till oss alla tre och en lunch till mig. Lagom :)
 
Gratängen jag gjorde i går räckte till två luncher dessutom så det vart ännu lite billigare igår.

Ravioli

Publicerad 2012-10-14 16:58:58 i Allmänt,

Ravioli på burk är ju inte direkt någon himlastormande upplevelse så idag fick jag för mig att prova på att piffa till den lite. Tog lite av kasslern jag köpte igår och stekte den i lite smör. Hällde i en burk majs och lite tomatpuré. Kryddade med peppar, oregano, basilika och lite chilipulver. Hällde i raviolin med sin tomatsås och en skvätt sweet chilisås. Lät det puttra lite innan jag hällde ner det i en ugnsfast form. Rev lite ost över och eftersom jag hade en förpackning med mozarella jag hittade på "pensionärshyllan" på COOP Extra skivade jag upp den och la på.Sen in i ugnen tills osten fått färg.
 
Till det här skar jag upp bröd från limpan jag fick av min kompis igår, bredde min bit med vitlökssmör och ungarnas med vanligt smör och slängde in under grillgallret i ugnen.
 
Jättegott vart det och ungarna åt en hel del :) Jag tror att det hade blivit ännu lite godare om jag hade haft i lök och vitlök i gratängen men dottern får ju inte äta lök och absolut inte vitlök så det gick fetbort :(
 
 
 
Kostnaden då?
 
Ravioli 10,-
Kassler 8,-
Mozarella 10,-
 
Resten av sakerna hade jag hemma men jag kan tänka mig att det kostade max 5,- extra så 33,- för middag till oss 3 och en lunch till mig och vi vart ordentligt mätta! Men nu äter vi ganska lite så det kanske behövs mer för normala människor :)

Rensat kylen

Publicerad 2012-10-14 13:52:24 i Allmänt,

Jag är expert på att köpa saker som jag bara behöver använda en ång och sen står det bara. Nu är allt rensat iaf. Det vart faktiskt inte så himla mycket ändå, några små burkar med sylt som var ett par år gamla ;) Har städat ur lite i köket också. Jag ska så smått börja att fixa i garderoben som är inne i mitt sovrum. Där ligger det nog en hel del som kan säljas men framförallt en massa som kan kastas... Där ligger grejer sen jag och exet flyttade hit, för 9 år sen... Kanske dags att ta tag i det. Nyfiken på vad jag kan hitta och sälja därinne ;)
 
Köpte förresten ett par vinterskor från Skopunkten häromdagen. Jag beställde dom från nätet så vi får väl se om dom passar. Dom var nedsatta till 99,- och med frakt och faktureringsavgift gick dom på runt 150,- Jag köper hellre en billig sko att ha till parken eller pulkbacken och sen lägger extra pengar på ett par snygga vinterstövlar eller stövletter. Dom kan jag dessutom köpa när jag får råd sen.
 
Så ser den ut iaf. Förhoppningsvis kommer den vara perfekt till pulkabacken :)

Gårdagen

Publicerad 2012-10-14 07:45:00 i Allmänt,

Igår spenderade vi hela dagen hemma hos vänner. Ungarna lekte och hade kul och vi satt och snackade skit. Vi åkte till CG en snabbis för kompisen behövde handla lite. Då såg vi att dom hade kassler för 29.90,-/kg Det är ett pris jag inte kan hoppa över så jag köpte lite kassler. Så nu har jag det också i frysen, haha. Frysen är iaf full nu så nu behöver jag knappast handla så mycket mer :)
 
Vi åt där också. Vi blev bjudna på en helt gudomlig fiskgryta och med oss hem fick vi dessutom en jättelimpa med bröd. Jag vet inte vad jag ska göra med den för jag kommer inte att få in den i frysen och den är enorm så vi kommer inte kunna äta upp den. Det blir nog till att torka den och ge till mina föräldrar så dom får ge till fåglarna och ekorrarna på landet. Så gör man en god gärning också :)
 
Nu ska jag göra oss i ordning, lämna ungarna hos kompisens man, ta med kompisen och dra till gymmet en sväng! Jag har ju årskort så det måste utnyttjas mer än vad jag har gjort :)

Ska försöka bättra mig

Publicerad 2012-10-13 09:45:00 i Allmänt,

Jag kan själv inte förstå att jag faktiskt har besökare här varje dag. Detta måste ju vara den tråkigaste bloggen i mannaminne ;) Jag ska försöka göra den lite roligare. Lite bilder kanske, lite recept på billig mat. Vilket kan vara svårt för jag misstänker att den mesta maten jag lagar räcker bara åt en normal vuxen. Jag kan ju ha ett så lågt matkonto mycket för att vi äter så lite mat. Å andra sidan blir det dyrare eftersom det är så mycket som inte får ingå i maten iom dotterns tarmar som inte klarar av massor med mat.
 
Jag tänkte iaf börja med att visa jackorna jag köpte häromdagen för en del av pengarna jag fick in när jag sålde bärselen. Två av mina favoritfärger fick jag in dessutom (rosa, turkos och lila är favoriterna)
 
Fleecetröjan, som kostade 99,- på InterSport lagershop.
 
Funktionsjackan som kostade 349,- Vatten- och vindtät, tejpade sömmar och andas gör den också. Ord. pris 1.400,- Dom hade liknande jackor på ett annat InterSport, fast dom var lila. Dom hängde ute för 999,- så jag är nöjd att jag hittade den här. Det fanns bara två stycken kvar i strlk 38 så det var väl därför dom var nedsatta så mycket. Jag hade iofs helst velat ha 36 då den är lite stor och sitter ganska löst men det får gå. Den är ju dessutom inte figursydd så den hänger bara men som sagt, det får gå. Jag har dock blivit lite kinkig när det gäller kläder som inte sitter riktigt snyggt efter jag gått ner i vikt. Men jag gillar den och är gräsligt nöjd med den :)

Mat vecka 42

Publicerad 2012-10-13 09:02:08 i Allmänt,

Tisdag: Kyckling med kokosmjölk och currypasta, ris

Onsdag: Korvstroganoff, makaroner

Torsdag: Pannkaka

Fredag: -

Lördag: -

Söndag: -

Måndag: Fiskgratäng, dillsås, potatis

Tisdag: Lasagne

Onsdag: Blodpudding, bacon


I helgen är jag barnledig så jag planerar inget då. Oftast äter jag knappt faktiskt. Det blir mest knäckebröd. Behöver knappt köpa något alls så det känns bra. Eftersom det kommer nya pengar på torsdagen så planerade jag maten ända till onsdagen.

Sonen ska ha matsäck med sig till skolan en dag och sen ska han på kalas på pappahelgen tror jag (vet inte hur dom bestämt) så då blir det en present då också. Hans matsäck blir pastasallad med färdiga köttbullar så jag måste få tag i köttbullar (mycket viktigt att det är färdiga ;)), sen ska det vara gurka och majs i så lite gurka måste jag köpa också.

Idag ska vi hem till en kompis efter lunch så ungarna får leka lite, så hur det blir med middagen idag får vi se. Det blir något ur frysen iaf, så mycket vet jag :) Efter shoppingen igår blir det inte mycket inhandlat på ett tag. Jo jag måste till COOP Forum och köpa blöjor. Inte det minsta sugen på att köpa det men det finns bara tre stycken kvar och det klarar sig inte jäntan på så länge ;) Hon måste dessutom ha Pampers eller Libero, dom dyraste. Men hon har ganska svår eksem och den triggas igång av ICAs blöjor (och även av annat också men just dom där blöjorna gör att hon får eksem där hela blöjan sitter) så jag vågar helt enkelt inte prova någon annan blöja ifall hon skulle reagera likadant som med ICAs). Inte nog med att jag skulle kunna få kasta ett helt paket blöjor (eller jag brukar iofs skänka bort dom) men lidandet hon får av det är inte värt det! Jag hoppas hon snart är helt blöjfri, jag längtar :)

Usch

Publicerad 2012-10-13 07:30:37 i Allmänt,

Igår var ingen bra dag pengamässigt. Det kändes som att det gick åt ofantliga summor. Men iofs fick jag mycket för det!
 
Inne på Lindex fick jag tag i 5 par ankelsockor till dottern (till nästa sommar) för 10,- (ord pris var 80,-). Ett par lila glittriga strumpbyxor till jul/nyår för 10,- och två par strumpor till min gudson för 10,- Hittar man rea-strumpor till honom i rätt storlek med Blixten på är det bara att köpa ;)
 
Sen gick jag förbi COOP Extra. Jag skulle bara kolla vad Pampers-blöjor kostade där men jag gick förbi "pensionärshyllan" och där fanns det mycket bra. Jag har varit sugen på hemmagjord pizza hur länge som helst och nu hittade jag strimlad skinka för 15,- salami för 10,- (ekologisk dessutom), mozzarella 10,-
 
Sen fick jag tag i nästan 1 kg tvådelad kycklingfilé för 35,- Den är nu strimlad och infryst till två mål. Sen hittade jag 500 gram grytbitar av nöt för 28,- som jag ska ha till dotterns kalas. Mina föräldrar fick också lite mat. 2 frpk ungnötslever för 10,-/st Det vart nästan två kilo lever och för dom gillar lever var det ju bra :)
 
Sen blev det ett paket med färdig pizzadeg. Ytterst onödigt, jag vet att det är billigare att göra egen men med två ungar som gnäller att dom är hungriga redan när man hämtar dom så får man ibland lov att ta genvägar. En liter mjölk till fick jag lov att köpa också, hehe.
 
Lördagsgodis på CG fick jag tag i också. Fick sms från dom att det kostade 39,90,- så nu har vi godis för flera veckor framåt. Perfekt! Så ja, det kostade ju en del. Men nu sk ajag snart sätta mig och göra nästa veckas meny och jag ska enbart äta ur frysen. Jag har några förslag på mat, sonen älskar att det är lite knackigt med pengar. Då får man sådär god mat som pannkakor och blodpudding ;)

Pust

Publicerad 2012-10-11 09:27:41 i Allmänt,

Nu har pengarna för selen kommit in och jag har fört över dom 250,- som fanns kvar efter gårdagens inköp till mitt sparkonto som jag har på en annan bank (för att inte kunna komma åt pengarna utan att åka dit). Då behöver jag inte bli lockad att använda pengarna till annat än vinterskor. Nu har jag en annan sak ute också som jag hoppas få sålt och då har jag mer pengar att lägga till vinterskor. Det var iaf jäkligt skönt att gå till dagis i morse och slippa frysa!
 
Idag ska jag in till studievägledaren på komvux och se om jag kan få hjälp att utveckla mig lite. Läsa upp betygen från gymnasiet som inte är så bra. Få känna att jag kommer framåt i livet och kan börja få in lite mer pengar i företaget så småningom. Vi får väl se hur det går idag, jag är nyfiken och spänd på att börja plugga igen. Jag måste dock plugga på distans eller försöka att hitta kurser som går att sammanfoga med mitt jobb. Men det ska nog lösa sig!

Insåg

Publicerad 2012-10-10 11:55:21 i Allmänt,

Insåg att jacka var viktigare än skor. Jag frös som en gnu på nordpolen i morse när jag gick med dottern till dagis. Tänkte åka och kolla utbudet och fick tipset att åka till Intersport av en kompis. På första intersportet jag åkte till hittade jag en rosa funktionsjacka som andas, vind- och vattentät med tejpade sömmar. Ord. pris 1400,- och nu var den nedsatt till 349,- Behöver jag säga att jag är mycket nöjd? Rosa var den också, jag är galen i rosa ;)
 
Fick tag i en turkos fleece att ha under på Intersport lagershop för 99,- så nu är jag rustad för hösten! Pengarna som är kvar efter försäljningen av selen lägger jag undan till vinterskor. Dom kan jag köpa när det behövs, ingen stress med det nu.
 
Jag handlar gärna men jag älskar när jag kan få tag i fynd. Det är det bästa jag vet :) Var förbi ikea också och handlade för den enorma summan av 9,- ;) En stycke klädroller.

Det får bli ikea ändå

Publicerad 2012-10-10 09:22:22 i Allmänt,

Jag får åka till ikea idag ändå. Jag måste köpa en ny klädroller, jag har refiller till den men själva rollern har gått sönder. Jag måste rolla bärselen för den har blivit såld idag! Så nu ska den skickas iväg till sin nya ägare i Dalarna och jag blir 700,- rikare och kommer att kunna köpa mig vinterskor och jag ska faktiskt kolla om jag inte kan hitta mig en jacka av något slag också för fan i helvetet vad jag fryser ute nu men jag vägrar att dra fram vinterjackan redan! Jag har som sagt ingen annan jacka än en midjekort fejkskinnjacka. Förutom att den är galet kall så ser det rätt fjantigt att ha skinnjacka ihop med blåställ ;)

Det finns tillfällen

Publicerad 2012-10-10 06:34:39 i Allmänt,

Ibland hatar jag att inte har mer pengar! Jag skulle verkligen behöva åka till ikea. Alla batterier är slut och sen är taklampan i vardagsrummet dålig och behöver köpas ny. Eller just nu skulle jag mest behöva nya lampor men helst vill jag ha en ny lampa. Jag hatar mörker, inte bara det att jag är hysteriskt mörkrädd utan jag avskyr när det är dunkelt hemma. Det ska vara ljust så man ser vad man pysslar med. Jag har en gräslig takfläkt som har många år på nacken, lamporna går alltid sönder jättefort i den och häromdagen gick den enda jag har bytt det senaste året sönder (måste byta en gång i månaden vare sig det är lågenergilampor eller vanliga därför har jag bara bytt en).
 
Frågade pappa om det möjligen låg såna lampor i någon fastighet som jag kunde ta. Jag behöver 40W och det ända vi hittade var 15W. Vet ni hur mörkt det är här hemma?Jag har satt i två lampor men det spelar ingen som helst roll. Jag håller på att bli vansinnig. Jag skulle verkligen behöva en ny lampa, något är ju bevisligen fel på den jag har eftersom lamporna går sönder i parti och minut.
 
Det hade ju varit smart om man haft en ny lampa till dotterns födelsedag och bjudit hit min brorson så han kunde installera den (han är eliktriker) så jag slipper briljera med mina egna elkunskaper som jag visserligen har men det känns säkrare att få hjälp av en som verkligen vet vad han pysslar med! Men det finns inga pengar till det. Jag får stå ut till i december, ännu en sak på listan ;) För övrigt får jag se hur det blir med make up store. Den 18de är det tjejkväll hos min fina frisör och det skulle finnas någon där som kunde hjälpa mig sa hon, lära mig hur jag ska göra och i vilka färger jag passar. Ingen är gladare än jag om jag slipper betala för den kunskapen, det är ju inte så att jag MÅSTE spendera så mycket som möjligt även om jag fortfarande kommer att köpa en hel del smink när jag fått pengar.
 
Bara 1½ månad kvar till skuldfri ;)

Veckohandling v 41

Publicerad 2012-10-09 17:17:15 i Allmänt,

Blodpudding 7.50,-
Brungräddat leksandsknäcke 21.50,-
Kaffe 54.95,-
Banan charlottenlök 3.24,-
Majs 2x3 20,-
Mjölk 3 st 23.85,-
Panerad fisk 14.45,-
Kassar 2 st 3.50,-
Strödbröd 6.95,-
Krossade tomater 4.95,-
Vispgrädde 10.35,-
Ägg 13.50,-
 
Summa 185,-
 
Jag försöker dra ner på kaffet lite för det blir lite dyrt just nu. 500 gram på en vecka är lite väl mycket ;) Även idag hade jag räknat bästan på öret rätt. Jag har börjat att lära mig vad mat faktiskt kostar, ett steg i rätt riktning :)

Gårdagens inköp

Publicerad 2012-10-09 06:29:04 i Allmänt,

Det här skrev jag igpr men lyckades lägga det i min vanliga blogg. Dom läsarna måtte ha undrat nu ;)
 
Toalettpapper Ica 2 frpk 39,-
Couscous 14,90,-
Gurka 8,22,-
Mjölk 7.90,-
Kasse 2,-
Rödlök 2.63,-
Tomat 3.38,-
 
Summa: 78,-
 
 
Den här veckan hade jag bara 600,- att handla för så 200,- till en klippning svider rätt rejält men det löser sig alltid :) Allting löser sig, hur det gör det vet jag inte alltid men på npgot sätt har jag lärt mig att trolla med knäna ;) Varje gång jag känner mig deppad tänker jag på hur skönt det ska bli när skulderna är borta och jag kan njuta av det. När jag kommer slippa tänka så mycket på pengar. Det ska bli så skönt :)

Vart billigare

Publicerad 2012-10-08 18:56:28 i Allmänt,

Jag fick jäntans klippning för 150,- i stället för 190,- Jag vet inte om det är för att jag alltid går dit eller för att jag sa att jag hänvisat syrran dit och att min syster var jättenöjd med sin klippning. Jag är iaf nöjd, bebislockarna är borta och det sörjer jag faktiskt :( Men jäklar vad fin hon blev så det spelar ingen roll :)
 
Klippning 150,-

Till salu

Publicerad 2012-10-07 20:40:44 i Allmänt,

I morgon kommer jag att sätta upp en lapp på Ica med dom sakerna jag har ute på Blocket. Sen gick jag igenom sonens klädlådor och hittade ett par knickers med hans gamla lagtryck på. Jag funderade på hur jag skulle göra med dom, hur skulle jag kunna sälja dom nu? När man är med i klubben kan man sätta upp lappar i klubblokalen men nu när han inte längre är med blev det inte så lätt. Men så kom jag på att även dom kan man ju sätta ut på Ica, så jag ska göra en lapp om det med plus alla tre paren fotbollsskor som bara ligger i garderoben och skräpar.
 
Nu har jag fått pippi på att sälja saker. Kanske kan jag använda dom till att köpa billiga julklappar för nu finns det mycket som är på rea överallt men jag misstänker att desto närmare jul vi kommer desto dyrare blir det.

Mjölk

Publicerad 2012-10-07 18:01:34 i Allmänt,

Den eviga mjölken. Jag ska nog börja hålla räkningen på hur många liter mjölk jag köper på ett år. Jag tycker inte jag gör annat än springer till ICA och köper mjölk ;) Jag var tvungen att ha mjölk idag då barnen kommer hem redan ikväll så jag måste ha frukost.
 
Mjölk 8,-

Hoppas

Publicerad 2012-10-07 09:41:22 i Allmänt,

Just nu har jag lagt ut en pryl på Blocket. Jag hoppas att den blir såld fort. Pengarna ska gå till nya vinterskor till mig. Det är inga stora pengar alls så att betala extra på skulden hjälper liksom ingenting. Jag kan inte betala av den snabbare ändå. Jag ska kolla i skåp och lådor idag och se vad mer jag kan hitta som jag kan sälja. Jag känner att det finns ett behov av att sälja saker nu. Funderar på att sätta upp en lapp på ica om spjälsängen och barnmatsstolen för på blocket får jag inga svar alls.

Jag fick ge upp

Publicerad 2012-10-06 20:54:15 i Allmänt,

Jag har haft huvudvärkstabletter hela dagen. Jag har inte haft värktabletter hemma på evigheter, har snålat på det och bara låtit det gå över. Men i kväll vägrade det att ge med sig, inget fick den att försvinna. Så jag gav upp och gick till ICA och köpte tabletter.
 
Alvedon 36,-
 
Nu sitter jag bara här och väntar på att dom ska börja hjälpa också... Det ska bli så skönt att bli av med värken :) Jag må leva snålt men nu drog jag gränsen ;)

Budget

Publicerad 2012-10-06 14:46:02 i Allmänt,

Satt just och gjorde klart budgeten för november månad. Skulder in: xxx skulder ut: 0,- NOLL kronor. Underbart! Jag kommer dessutom ha kvar mer pengar än jag räknat med efter det så då behöver jag inte använda så mycket av skattepengarna osm jag hade tänkt till löande kostnader. Känns hur bra som helst faktiskt :) Inte ens två månader kvar nu!

Vad är onödigt?

Publicerad 2012-10-06 10:07:24 i Allmänt,

Vad är onödigt egentligen? Vem bestämmer det? Jag kan tänka mig att många tyckte att det var helt galet att köpa en kaffemaskin för 6000,- Min plan var att köpa den nu i december för skattepengarna men jag ruttnade på den maskinen jag hade. Det var en kapselmaskin och kapslarna var alltid slut så jag impulsköpte kaffemaskinen jag har nu. Som sagt tror jag att många skulle tycka att det här var ett helt galet köp. Men för MIG var det mitt bästa köp på många år. Jag älskar kaffe och dricker mycket. För mig är det viktigt att ha tillgång till bra kaffe och nu har jag det.
 
En ny cykel för 5000,- ungefär kan säkert också anses som onödigt. Nu fick jag en jäkla bra rabatt på den iom att mitt ex jobbar i sportbutik och jag fick så mycket rabatt jag kunde få på själva cykeln och på tillbehören fick jag 40%. Den har gett mig och barnen massor sista tiden på sommaren. Sonen älskar att åka ut och cykla och dottern tjuter av lycka när hon sitter bakpå i cykelsitsen.
 
Samma sak med grejerna jag köpte på IKEA när jag separerade. Jag valde ut en soffa, betalade 1000,- extra för att få den färgen jag ville ha. För mig var det värt det. Idag ångrar jag att jag inte köpte en annan soffa men jag får snällt stå ut med den här tills jag fått upp en buffert och har köpt en ny säng som är första prio för nya inköp.
 
Jag köpte ett nytt matbord och nya stolar. Valde inte det dyraste men inte heller det billigaste bordet. Valde ett bord som jag kunde göra större så jag kunde få plats med många gäster, perfekt när grabben har kalas tex, förut har dom alltid fått sitta på golvet och ätit, nu fick dom plats vid bordet hela grabbgänget. Värt varende krona för MIG.
 
Det som jag i dag inte kan fatta att jag köpte på IKEA-krediten är skitsaker som ljus, gardiner, en ryamatta, småplock osv osv. Totalt onödigt men just då var jag bara intresserad av att få det fint hemma och jag är i dag jäkligt nöjd med hur det ser ut här hemma. Jag har fått ett hem jag trivs i och det är värt pengarna.
 
Jag gjorde ett val tidigare i år att spendera mycket pengar på kläder till mig och barnen, jag sparade undan pengar till semestern. Detta gjorde jag i stället för att betala av mina krediter (jag betalade bara det lägsta). Så tänkte jag om efter semestern. Målet var från början att jag skulle vara skuldfri till 2013 och det kommer att bli så nu. Jag är medveten om att det säkert finns dom som tycker att jag skulle kunna lägga ännu mer på skulderna men jag vill leva lite också :)
 
Jag kommer att ha betalat av närmare 24.000,- på 4 månader, inte så illa pinkat va? Nästa år kommer att gå till att bygga upp en buffert. Jag har inga planer på att fortsätta leva som jag gjort nu men jag kommer ändå försöka att hålla igen lite. Jag har heller ingen ambition att ha en jättebuffert men jag vill ha så jag klarar mig om något skulle hända. Det får bli målet inför nästa år. Det här årets mål var att bli skuldfri.
 
Vad som än händer kan jag säga att jag är jävligt stolt över mig själv! Jag gav upp det liv jag alltid levt, ett liv som gick ut mycket på att shoppa och alltid få det jag ville ha och insåg att det inte behöver vara så. Jag kommer fortsätta att tänka mig för i fortsättningen. Jag kommer säkert att impulsköpa saker som kostar en slant men jag vill ha pengar till det och vara säker på att jag verkligen vill ha just det! Jag har fått ett litet annat tänk :)

Gårdagens inköp

Publicerad 2012-10-06 09:30:00 i Allmänt,

Nu ska vi se. Jag kommer inte ihåg några exakt summor och jag orkar helt enkelt inte leta efter kvittona ;)
 
Sylt 19,-
Mjölk 8,-
Godis 23,-
Kattsand 26,-
 
Summa 76,-
 
Sista gången jag köpte godis känns det som just nu. Insåg att min mage inte klarar av det alls. Jag har varit godisfri ett par dagar ch jag har mått hur bra som helst, så igår köpte jag lite och jag kraschade direkt så nu har jag lagt undan det till lördagsgodis till ungarna :)
 

200,-

Publicerad 2012-10-04 19:56:53 i Allmänt,

200,- kostade brännbollen med korv och fikabröd. Korven kostade 30,-/styck och fikabröd och kaffe en tia. Inte jättebilligt men det går ju till en framtida klassresa så det är okej :)

Dagens inköp

Publicerad 2012-10-04 14:49:53 i Allmänt,

Handtvål (Ica Basic) 8,90,-
Jäst 1,50,-
Kokt skivad skinka 21,90,-
Vispgrädde 8,90,-
 
Summa: 41,-
 
Jag hade tydligen rabatt på grädden så där tjänade jag en HEL krona ;) Ska köpa knäckebröd sen också, såg när jag kollade kvittot att jag hade 25% rabatt på mitt knäckebröd och då jag äter rätt mycket knäcke är det värt det.
 
Bakade bröd gjorde jag också. Eftersom vi ska på brönnboll med sonens klass idag och kommer äta korv där till middag ville jag ha ordentligt bröd att ha till kvällsmål sen för jag misstänker att vi lär bli hungriga. Hade tänkt att köpa några festis också men tar av saften jag har hemma i stället. Jag har kommit på att det inte är så hemskt att spara faktiskt, tidigare hade jag aldrig tagit med egen saft utan köpt färdigt men det är ju typ samma sak och sonen får sin nuvarande favorit, svartvinbärssaft :)

Hysteriskt

Publicerad 2012-10-04 07:17:00 i Allmänt,

Jag vet att det säkert kan låta hysteriskt när jag berättar hur mycket pengar jag tänker lägga på mig själv i december. Jag kommer på nya saker hela tiden. Men jag kommer att vara skuldfri för första gången i mitt vuxna liv, jag kommer att ha pengar som jag kan spendera på mig själv för en gångs skull och sen är det hela grejen med att jag vill känna mig fin. Skönhet kommer inifrån och allt sånt där, jo tack jag vet.
 
Den 20 dec 2010 gjorde jag en gbp och sen dess har jag gått ner 47 kg. Jag känner mig fin på ett sätt jag inte känt någonsin. Jag har aldrig vart nöjd med mig själv. ALDRIG! Nu är jag nöjd med den delen av mitt liv (mer eller mindre, har några envisa kilon jag inte blir av med) men efetrsom jag alltid gömt mig och aldrig någonsin känt mig fin så har jag heller aldrig lärt mig att sminka mig, jag har aldrig klippt  mig fint (mamma har alltid klippt mina toppar rakt av), aldrig haft fina kläder osv osv. Nu vill jag ta hand om MIG. Jag har förändrats massor. Jag har separerat från ett dåligt förhållande, blivit ensamstående mamma på heltid
 
När mina skattepengar kommer så kommer jag att:
 
Sminkkurs på Make Up Store
Ansiktsbehandling
Köpa jeans på JC
Klippa och färga utväxten
Tråda brynen, färga bryn och fransar
Köpa kläder till jul och nyår
 
Det kommer att gå på en del men det är det värt. Jag ska lägga pengar på MIG för en gångs skull. Jag ska få känna mig fin och trots alla dessa poster (plus julklappar till barnen och julmaten) kommer jag att kunna spara en del pengar från skatteåterbäringen. Den här listan är det som håller mig uppe nu när jag lever så snålt som jag gör. Jag kan tänka att det är värt det för det är bara två månader kvar.
 
I januari kommer jag att gå på återbesök på sjukhuset och min kirurg och då kommer jag förhoppningsvis att få en remiss skickad till plastiken för en bukplastik. Får jag inte det kommer mitt skuldfria liv inte vara särskilt länge för då tar jag ett lån direkt och gör en bukplastik. Fåfäbgt kan tyckas men jag avskyr min hängiga mage. Den är äcklig som fan... Nya tuttar vill jag köpa också, dom lär jag få köpa själv men dom är jag inte lika stressad med så till dom ska jag försöka spara ihop pengarna...

Vilse

Publicerad 2012-10-03 19:04:20 i Allmänt,

Jag gick vilse i skogen och fick ännu en gång tacka den som uppfann GPS i telefonen ;) Jag kom hem med 1/ systemkasse med höstkantareller iaf. Jag var på väg att ge bort dom för jag inte orkade rensa dom men jag ska ställa mig och göra det sen. Jag har massor med svamp i frysen så det är inte direkt så att det behövs men lite extra svamp är aldrig fel :) Jag älskar att plocka svamp (men inte att rensa den) och kan lätt spendera ett par timmar i skogen (idag gick jag i nästan två timmar) jag tänker så himla bra när jag går runt i min ensamhet :)
 
Jag passade på att rusa in på Kvantum och köpte en tårtbotten när jag ändå åkte förbi. Den är till jäntans födelsedag. Dom kostar bara 10,- där så när jag ändå passerade så gick jag in. Passade på att köpa lunch där också (kan säga att jag gick runt säkert en timma längre än jag tänkt i skogen och var vrålhungrig när jag väl hittat ut ;)). Köpte en korv för 5,- Lagom för lunch ;)
 
Var in till Toys'r'us också och köpte en bilmodell till hans kompis för 60,- Jag hoppas han blir nöjd med den, jag vet att min son skulle uppskatta den iaf :) Var lite sparsam och slog in den på plats så slapp jag köpa papper och tejp för det var slut. Jag brukar aldrig slå in i butiken för jag har alltid tyckt att det känns snålt (dock skiter jag i om andra slår in i det pappret, kunde inte bry mig mindre faktiskt) men nu är jag sparsam så då var det bra, speciellt eftersom jag inte har någon tejp hemma heller :)
 
Leksak 60,-
Tårtbotten 10,-
Kokt med bröd 5,-
 
Dagens summa 75,-

Snälla föräldrar

Publicerad 2012-10-03 09:18:00 i Allmänt,

Ibland är mina föräldrar lite extra snälla. Idag när dom kom upp med alla fastighetsnycklar så hade pappa med sig 200,- Det var till grabbens kalaspresent samt till morgondagens korvkalas med skolan då korven kommer att vara snuskigt dyr. Det skulle ju gå till klasskassan så då ville mamma sponsra.
 
Jag kan tänka mig att det finns dom som undrar hur jag jobbar eftersom jag är hemma mest hela tiden och ändå har barnen på dagis/fritids. Jag ska förklara så folk slipper reta upp sig och jag slipper höra att jag inte borde skaffat barn eftersom jag inte tar hand om dom. Jag är egenföretagare. Jag jobbar med mina föräldrar. Jag har några timmars fast arbete/dag och sen sitter jag som på jour. Jag åker om det kommer in några jobb. Vissa dagar har jag fullt upp, andra dagar händer ingenting. Nu tycker säkert någon att jag skulle kunna ha barnen hemma men tyvärr funkar det inte. Senast förra veckan fick jag ett larm att jag var tvungen att sätta igång en fläkt som stannat och stod och larmade. Problemet är bara det att för att komma åt fläktrummet måste man gå ut på ett tak, 7 våningar upp och inga staket. Kanske inte den lämpligaste platsen att släpa ut en 3-åring på va? Jobben jag måste göra kan vara farliga och således kan jag inte ha dom hemma på dagarna. Dagis är dessutom inte intresserade av att jag lämnar in henne på eftermiddagen om jag måste. Dom vill att alla barn kommer senast 9 och går tidigast 14 om det inte är npgot speciellt.
 
Så nu slipper ni irritera er på att jag har tid att skriva hela dagarna eller som idag, har tid att gå ut och plocka svamp fast ungarna är på dagis/fritids, vilket jag ska göra nu. Först ska jag in på Toys'r'us och leta rätt på en kalaspresent :)
 
Så möter ni någon i skogen som har blåställ på sig är det troligen jag för jag måste vara redo att dra iväg på jobb ;)

Rester

Publicerad 2012-10-03 07:00:19 i Allmänt,

Jag försöker att ta vara på alla rester. Inte bara för att spara pengar utan för att jag hatar resursslöseriet som blir när man kastar mat till höger och vänster! Fördelen nu är att jag fryser in maten i ganska små förpackningar så det blir inte så mycket spill. Tex så fryser jag in köttfärsen i påsar á 250 gram och delar en falukorv i 3 (800 gram). Detta hade inte gått om jag inte hade varit GBP-opererad så jag behöver inte så mycket mat och mina barn är också små i maten.
 
Igår skulle jag ju ha gjort korvstroganoff men tydligen hade jag sett fel för det fanns inga tomater i skåpet så det vart oststuvade makaroner med stekt falukorv. Idag ska en kompis till sonen med hem efter skolan så idag slängs resterna av makaronerna in i ugnen så det blir lite mac n cheese. Till det pannbiff och resterna av korven från i går. Alla resterna tas om hand och jag behöver inte handla något.
 
Jag försöker att äta upp all mat men är fortfarande dålig på det och en hel del går i soporna. Jag kan frysa in den men då åker den oftast i soporna ändå i slutändan. Måste bli bättre på det för det är så otroligt dumt att kasta mat!

Mer mat

Publicerad 2012-10-02 14:35:00 i Allmänt,

Idag vart det en tur till City Gross. Dom hade billigt mjöl och det ville jag inte missa.
 
Havregryn 10,-
Plastkasse 2,-
Sallad 36,14,-
Smör 19,95,-
Vetemjöl 4 kg 10,-
 
Summa 78,-
 
Salladen var onödig men jag var hungrig, måste sluta handla när jag är hungrig. Å andra sidan har jag inte köpt en enda latte den här veckan, det var länge sen ;) Nu ska jag väl inte behöva köpa något mer, kanske lite mer mjölk för i morgon ska vi ju äta pannkaka och då går det alltid åt lite extra mjölk och det tänkte jag inte på när jag handlade igår. Men jag väntar och ser.
 
Bakade ett bröd idag också så nu har vi lite bröd hemma. Jag måste köpa en brödform till så jag kan baka två bröd på en gång, det skulle underlätta och jag kan frysa in och ha hela tiden. Dessutom kan jag bara baka halv sats och då får man kasta jäst för att stå och baka två ggr samma dag eller med någon dags mellanrum orkar jag inte. Jag har en skitugn så frallor är skitsvårt, annars hade det funkat. Gasspis är grymt men gasugn suger åsenpung rent utsagt. Å andra sidan kostar det ingen el att baka :)

Veckohandling igen

Publicerad 2012-10-01 19:29:10 i Allmänt,

I dag drog jag till COOP för att handla lite inför veckan.
 
Bacon 2x3 st 47,90,-
Fläskkotlett i bit 3,3 kg 99,18,-
Ost 54,14,-
Idealmakaroner, 3 paket 30,-
Kanelbullar 17,90,-
Lingonsylt 26,95,-
Mjölk, 3 st 23,85,-
Micropopcorn 2 st (med 3 påsar i varje) 10,-
Plastkasse, 3 st 5,25,-
Potatis 3,5 kg 12,06,-
 
Summa: 327,-
 
Jag hade räknat med 300,- för allting men eftersom jag lyckades hitta två så pass stora bitar fläskkotlett vart det några kronor mer. Fläskkotletten blev 12 kotletter, 5 lite tunnare skivor till schnitzel och så grytbitar att fylla ut med när jag gör gulachen till dotterns födelsedag. Inte så illa tycker jag för 100,-
 
Osten var vanlig hushållsost, det är vår favorit här hemma, jag köpte 1,1 kg. Hälften låter jag vara framme och hälften fryser jag in för vi gör inte av med hela osten på en gång. Nu har jag ganska mycket ost kvar från förra veckan så vi lär ha ost ett tag framöver :)
 
Bullarna är till jäntans födelsedag. Jag vet att det är billigare att baka själv men just nu har jag verkligen ingen lust med det.
 
Popcornen hittade jag och var det enda jag köpte som inte stod på listan. Det var riktigt billigt och det är oftast popcorn vi käkar på fredagarna här hemma så det var toppenbra :)
 
Menyn för den här veckan ser lite tanig ut. Det beror på att det är pappahelg och då planerar jag inte maten.

Tisdag: Korvstroganoff, pasta
Onsdag: Pannbiff, potatis, sås
Torsdag: Fläskpannkaka
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -
Måndag: Raggmunk, bacon, lingonsylt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela