handla.blogg.se

Nya skor

Publicerad 2014-05-29 07:22:46 i Allmänt,

Nu ska det ske! Jag ska köpa nya skor och kanske fixa sulor till också. Om jag hittar några dvs. Jag har letat och letat nu och jag har provat varenda sko på XXL, Stadium och InterSport. Det är nu Team Sportia kvar. Finns det inget där får det bli löplappet sen. Jag har problem med min vänsterfot. Min häl glider inåt. Jag har provat det mesta. Nu har jag hittat en sko som kanske kan funka. Det kalaset kommer att gå loss på 1500,- ungefär. Men om jag kan gå sen är det värt det. Som det är just nu kan jag inte ens gå till dagis för jag får ont direkt. Skor måste man ha helt enkelt!

Matkasse

Publicerad 2014-05-29 06:36:19 i Allmänt,

I dag ska vi åka hem till Matte. Innan vi åker dit ska jag åka och köpa en matkasse. Mattes arbetskompis har inte en krona kvar. Han får en skitlön på vintern (speciellt den här vintern då det inte fanns någon snö att ploga) och den här månaden var extrem så pengarna är slut redan. Kan jag ge skor eller en matkasse till en främling kan jag ge till honom såklart. Så lite pasta, ris, lök, krossade tomater och lite annat ska inhandlas.

Gratis är gott

Publicerad 2014-05-27 06:18:01 i Allmänt,

Matte lyckades fixa till sig ett körsbärsträd gratis. Det skulle kosta oss 1 500,- men en annan herre och dennes fru erbjöd sig att betala (felbeställning från herrens sida). Så nu har vi ett träd på lotten också. Vi får väl se om det blir någon frukt av det någongång, det lär väl ta ett år eller två innan vi får något körsbär på det dock :)
 
Själv har jag planerat månaden. Jag har räkningar på lite över 15 000,- eller det är inte bara räkningar. I det ingår sparande, naglar och frisör också. Jag kommer att ha 6 000,- kvar efter allt är betalt, det får man vara nöjd med. Jag ska verkligen försöka att hålla i mina pengar den här månaden. Haha, det brukar ju gå sådär ;)
 
Jag har planerat att köpa trekvartstights till jäntan. Det finns 3 för 2 på H&M så det är väl 100,- ungefär. Sen lär jag behöva köpa lite andra småsaker till mig. Småsaker och småsaker. Jag vill ha några snygga, ljusa toppar. Jag har inga snygga ljusa toppar och det är varmt i solen med svart... Men sen ska jag spara för jag ska köpa nya soffa eller en fåtölj eller något. Måste ha det. Jag tänkte verkligen inte alls på att jag skulle träffa en kille igen när jag byggde upp mitt nya hem. För liten säng som jag fick byta och nu för liten soffa. Men sånt är livet :) Vi får se när det blir av, det tar den tid det tar :)

Nytt tänk

Publicerad 2014-05-21 06:12:38 i Allmänt,

Jag försöker att tänka om allt just nu. Inte bara ekonomiskt utan allt.
 
Jag kände häromdagen att nu är det dags. Dags att sluta jaga kilon. Jag äter bra och rör mig för att jag mår bra av det. Går jag ner är det väl kul en det är inte därför jag gör det! Jag har jagat kilon hela mitt liv. Det är dags att ge upp nu.
 
Det här innebär att mitt matkonto går ner. Inte för att jag slösat så mycket pengar på godis och sånt innan utan mer det att jag lagar bättre mat nu. Med mer grönsaker i. Det går åt mindre pengar helt enkelt.
 
Jag vill inte handla något alls. Ibland önskar jag att jag kunde unna mig något. Så om folk omkring mig gör men det går bara inte. Jag vill inte ha något. Min Kitchen Aid är lagd på hyllan för ett tag framåt. Det finns viktigare saker att göra med mina pengar :)
 
Skatten kommer snart, jag tänkte på dom pengarna precis i början sen har jag släppt det. Men nu när det snart är dags har jag börjat att fundera igen...
 
Buffert 5000,- (minst)
 
Sonens födelsedagspresent 3000,- (han ska få en dyr present men det är jag, Matte, mina föräldrar och min syrra och hennes man som ska dela på den så det lär inte gå 3000,- resten går in på ungarnas sparkonto)
 
Semester 5000,- (Grönan och en kryssning är planerat. Vi får se vad som händer)
 
Julklappar 3000,-
 
Vinterkläder 1000,- (Jäntan kan ha samma overall som förra året, förhoppningsvis kan även grabben ha samma kläder då dom knappt vart använda i år och han växer sakta, jag har två jackor jag klarar mig med, termobrallor och så köpte jag nya skor förra vintern så jag behöver ingenting alls. Jag har lite sparat och eftersom det bara är skor och vantar som ungarna behöver så ska det räcka med det lilla).
 
Ikea. Måste köpa lite handdukar och framförallt lakan. Jag har ett påslakan + underlakan till min säng, jag behöver fler!
 
Resten vet jag inte vad jag gör med. Sparar undan till en annan dag troligen :)

Fattar noll

Publicerad 2014-05-16 06:10:07 i Allmänt,

Jag har sett fel. Jag tyckte väl jag hade lite väl mycket pangar kvar. Inte för att jag fattar hur det här har gått till, måste till banken och fråga vad som hänt. I går hade jag över 1000,- kvar så i morse när jag gick in för att föra över 50,- till en blomma till sonens fröken och övrig personal fick jag en chock. Disponibelt belopp var 48,-
 
Jag fattar ärligt inte vad som hänt. Hertz hade dragit sina pengar och det är ju helt okej. MEN dom bokade 1500,- när jag hämtade ut bilen, dom pengarna har jag inte räknat med då dom stått som bokade. Nu har dom dragit 1765,- vilket notan hamnade på tillslut, så det är ju rätt. Men vad hände med dom där 1500,- dom först bokade? Jag fattar noll om jag ska vara ärlig... Dom verkar inte ha dragit dubbelt men det ska ju bara försvunnit pengar över natten. Sen står det att dom bokat 265,- men dom pengarna är ju dragna ihopp med dom där 1765,- Jag har äntligen skaffat mig ett firmakort så from nu slipper jag sånt här på mitt eget kort!

På väg in i väggen

Publicerad 2014-05-14 17:17:49 i Allmänt,

Förra veckan insåg jag tillslut det alla runt om mig redan förstått. Jag är på väg in i väggen. Jag är så stressad, jag kan aldrig koppla av. När jag krockade så var det kört. Jag fick panik där på bensinmacken, kunde inte lugna ner mig. Kom hem och var alldeles väck i flera dagar (tur vi åkte till Matte så han kunde hjälpa mig med barnen). Jag glömmer saker hela tiden. Jag är så trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen, det spelar ingen roll hur mycket/lite jag sover förra veckan skickade jag sonen till en idrottsdag (dit dom skulle komma ombytta) iklädd jeans. Det var då jag insåg, jag började googla.
 
Samma dag ringde jag mina föräldrar och bad dom ta firmatelefonen. Jag kan aldrig slappna av, svarar i den dygnet runt. När inte telefonen ringer så funderar jag på vem som kan ringa. Jag kunde inte koppla bort jobbet helt enkelt. Det gick ut över min familj. Inte okej.
 
Så nu jobbar jag massor med mig själv. Jobbar och gör bara det jag absolut måste (mina föräldrar är helt med på det här och tar inte en massa extrajobb åt mig). Jag promenerar, äter bättre än tidigare. Jag tar hand om mig själv helt enkelt. Jag vägrar, jag ska inte bli sämre, det ska bara bli bättre!
 
Varför berättar jag det här? För att jag inte hade någon annanstans att berätta det helt enkelt :)

Min fina bil!

Publicerad 2014-05-14 06:18:32 i Allmänt,

Jag har hela tiden sagt att jag är inte kär i min nya bil men nu när jag hämtat hem den så är jag nog allt lite kär ;) Eller mycket! Min underbara lilla loppa! Den är inte ens särskilt liten men den känns minimal när jag är van att köra en Volvo 945!
 
Här är Loppan, min fina bil :)
 
Det ska bli spännande att se vad den drar. Jag misstänker att den kommer att vara bra mycket billigare att köra än min gamla Volvo ;) Den kommer nog dra mer än hyrbilen. Trots att det var en stor V70 hade den dragit 40 liter på 60 mil, galet :)
 
I går gick jag igenom vad jag har kvar i pengar. Just nu är det ingenting nästan men det beror på att jag ligger ute med pengar för hyrbil, bensin till hyrbilen och full tank i loppan. Men när jag räknade ihop allt det vart jag förvånad. Jag började fundera på vad jag gjort den här månaden som hade så mycket kvar. Inte shoppat ett skit är svaret! Jag har bara köpt mat och inte ens det har jag köpt så mycket av. Jag var i Skärholmens centrum härom dagen men gick inte ens in i mina favoritaffärer. Ville bara därifrån! Så skönt. Jag vet att vi inte behöver något just nu så varför handla då liksom?
 
Jag kommer inte att börja handla nu heller. Eller i helgen ska jag och Matte till Dollarstore i Nynäshamn och köpa lite grejer till Loppan. Jag är skitdålig på att hålla ordning i bilen men jag ska försöka i den här så jag vill köpa lite lådor och sånt till arbetsgrejerna.
 
Nej, dags att göra sig klar och ta ut bilen på premiärjobb :)

Billig helg :)

Publicerad 2014-05-12 06:20:38 i Allmänt,

Den här helgen skärpte vi oss. Matte mådde dåligt på lördagen så då tog vi min hyrbil och åkte till hans mamma. Han fyller år i morgon så vi skulle dit och fika lite. Så då kostade det ju en slant för hyrbilen är inte gratis även om jag bara behöver betala bensinen och 1/3 av milkostnaden, resten tar försäkringsbolaget. Sen åkte jag och ungarna på marknad. Där gick det åt några kronor på marknadsgodis och några lotter. Dottern vann en fin sparbössa :)
 
Var in till guldsmeden där min ring är men den är inte klar så jag får klara mig utan den en vecka till :(
 
Köpte dom sista presenterna till Matte. Så nu är han klar också. Skönt det :)
 
Jag har hittat något jag jättegärna vill ha, något att spara till. En ring till högerhanden. Den jag vill ha kostar 21 000,- på en guldsmed, jag kan nog få ner priset omjag köper den från vår guldsmed. Nu är det inget jag komkmer att köpa NU men någongång i framtiden ska jag ha en. Jag ska spara ihop till den först och kanske hittar jag en finare någon annanstans :) Men jag blev helt kär när jag såg den. Eller så väntar jag tills vi gifter oss men jag vet inte, vill ha den tidigare ;) Men det är som sagt inget jag strävar efter just nu, det ligger långt fram i tiden, när jag har råd :)

Bil inköpt!

Publicerad 2014-05-08 06:14:28 i Allmänt,

Det blev en Citroën C4. Inget speciellt, bara en enkel bil. Som kan funka ett par år för min skull. Jag har inte så höga krav, behöver bara komma till och från jobbet.

Deppigt läge

Publicerad 2014-05-06 06:15:01 i Allmänt,

I onsdags vart jag påkörd. I bilen tack och lov så den tog ju smällen men det är lite probemet just nu. Jag har ingen bil. Min gamla trotjänare kommer med största sannolikhet att bli inlöst. Jag kommer kanske få ut 6 000,- för den. Vad kan jag hitta för någon bil i den prisklassen? Nej, det går såklart inte. Jag måste ha bil i jobbet, det finns inget alternativ då det är lite tungt att säpa verktygslådor och stegar på tunnelbanan.
 
Jag kan inte bestämma mig om jag ska köpa bilen privat eller på firman. Köper jag en bil privat kommer hela min ekonomi att ställas på ändå då jag i dagens läge inte har några lån eller liknande och jag har inte 60 000,- (minst) att lägga på en bil. Min syrra och hennes make har sagt att dom går in och lånar så mycket som möjligt privat så jag slipper betala ränta men då vill jag betala tillbaka ännu fortare. Jag måste lösa hela sparbiten och spara mer. Jag får ut 18.50 för varje mil körd i tjänst men det är ju ingenting egentligen. Det täcker inte mycket...
 
Men jag får se. Just nu sitter jag i en flong ny hyrbil. En Volvo V70. Jag får ha den kvar i ca 2 veckor till sen måste den tillbaka till Hertz igen för då står inte den andres försäkring för den längre.
 
Vad hände förresten? Jag fick en förarlös bil i sidan. Jag körde upp för en liten backe och då kom den rullande mot mig, han hade glömt att lägga i parkering eller något sånt. Rätt in i min dörr satte den sig. Jag är glad att det inte vart några personskador, jag hade precis lämnat dottern på dagis. Men även om det bara vart plåtskador så är det deppigt nu...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela