handla.blogg.se

Maten

Publicerad 2013-02-28 08:00:21 i Allmänt,

I måndags handlade jag ju för 1000,- (hua, jag får panik av att lägga så mcket på en och samma gång ;)). Så vad har jag handlat sen? I tisdags åt vi kycklingfilé fylld med philadelphiaost som jag smaksatt med vitlök och persilja. Till det hade vi ris. Osten fanns kvar efter måndagens mat som sulle blivit cannelloni men som vart någon form av pastagratäng när dom färska lasagneplattorna jag hade i kylen var mögliga (har reklamerat till COOP och ska få kompensation). Kostnad 0,- för allt fanns hemma.
 
Igår åt jag och dottern en korv med bröd på torget efter läkarbesöket som vanligt. Sonen var och åt middag hemma hos en kompis. Idag har jag och sonen bestämt oss för att göra fläskkotletter, potatis och sås. Allt finns hemma.
 
I morgon blir det nog korvstroganoff med makaroner, enkelt och det går hem. Allt till det finnns hemma.
 
På lördag blir det nog en varsin korv på ikea till lunch. Till middag har jag lovat M att jag ska steka plättar om han hjälper oss att släpa hem plus bygga ihop ungarnas säng så jag har att göra på lördag :) Allt finns hemma. Eller iofs har jag lovat M att han ska få grädde till så det måste jag köpa. Egenplockade blåbär och smultron har mina föräldrar lämnat i sin frys till mig så det ska jag hämta så vi kan lyckas. Dom skämmer bort mig men just nu skämmer dom mest bort M, dom är så glada för min skull för dom vet hur jag saknat honom :)
 
På söndag blir det antingen hemmagjord pizza eller kycklingok. M köpte en ny micro till mig häromdagen och i den fanns crispfunktion så vi är lite sugna på att prova den men troligen blir det wok för M ska ner till skjutbanan på söndag i vanlig ordning. Jaja, vi får se hur det blir. Hur som så behöver jag inte köpa mer än kanske lite skinka till pizzan om det blir det, allt annat har jag. Mjölken lär inte räcka när jag ska göra plättar men en liter mjölk gör ingen större skada :)
 
Kanske är det här ett bra sätt att få ner matkostnadedrna? Jag hoppas iaf!

Det är skönt

Publicerad 2013-02-27 15:23:30 i Allmänt,

Det är skönt att ha betalat räkningarna, köpt basmaten, lagt undan till sparande, lagt undan till ungarnas säng och mina naglar och ändå ha lagom med pengar kvar. Inga mängder men tillräckligt för att jag ska klara den här månaden utan problem. Nu ska jag börja att ta ut pengarna igen och ha dom kontant ett tag framåt. Jag gör av med så mycket mindre när jag faktiskt måste räcka fram pengarna och inte bara knappa in koden. Det är liksom inte lika roligt då...
 
Alla småpengar jag får sparas här hemma i en liten påse (som jäntan hittat och tycker är hennes ;)). Perfekt att ha till grabbens veckopeng eller om jag måste skicka ner honom och köpa mjölk eller nått på Ica.
 
Saker som ska säljas är:
Sittdel och liggdel till jäntans vagn (chassit är trasigt).
Däcken till vagnen
Varukorgen som är nästan ny
Jäntans babyskydd
Om några veckor kommer jag även att sälja min mattebok, den vill jag aldrig se igen ;)
 
Får se hur mycket allt detta kan inbringa. Några kronor lär det väl bli till semesterkontot iaf :)
 
Idag får jag dessutom frikort på VC. Bra det eftersom jag har två stycken specialistbesök framför mig (hudkliniken och plastikkirurgen).
 
Nu ska jag åka och hämta jäntan och lämpa av henne hos sin moster. Sen åker jag till VC och går på mitt psykoterapibesök och sen ska jag sitta resten av kvällen och vänta på att M ska ringa och säga hur det går för honom, han ska tävla i skytte i kväll, hoppas det går bra :)

Äntligen

Publicerad 2013-02-27 10:07:01 i Allmänt,

Äntligen har jag fått in mina pengar och alla räkningar är betalda. Jag måste säga att det är väldigt skönt att inte ha en massa lån att betala för. Känns mycket bra :)

Tredje gången gilt

Publicerad 2013-02-27 07:05:43 i Allmänt,

Idag ska jag för tredje gången försöka att sätta in min lön. Idag är ju sista dagen att betala alla räkningar och jag hatar att vara sent ute. Pengar till hyran finns på kontot så den är det iaf ingen fara med men ack så irriterande! Jag ska börja med banken i skärholmen där jag varit två ggr redan och funkar dom maskinerna fortfarande inte provar jag Liljeholmen när jag ändå är där och går till psykdoktorn...
 
Än så länge ser den här månaden ut att bli superbra för mmin del. Mest för att jag faktiskt har all mat hemma och inte behöver köpa till något. Jag tror nog att jag har hittat mitt sätt. Haha, det kom jag å efter 3 dagar... Vi får se hur det blir ;)

Onödig shopping och lönestrul

Publicerad 2013-02-26 18:13:03 i Allmänt,

Jag tar ju alltid ut min lön från Nordea och sätter in den på SEB. I två dagar har dock insättningsmaskinerna på SEB varit trasiga så jag går fortfarande runt med större delen av lönen i fickan. Känns ju sådär bra. Dom kan inget göra och vill jag sätta in pengarna måste jag ta mig in till stan. Starkt jobbat SEB. ni är verkligen toppe ibland...
 
Idag har jag shoppat något onödigt faktiskt. En form att göra hjärtformade chokladpraliner i. Jättekul och nu ska jag göra en massa goda hemmagjorda praliner tänkte jag. Hittade massor med annat jag ville ha men som jag inte alls behöver så resten fick stanna i affärerna och då tycker jag att en form för 49,- (rea, halva priset) inte var så farligt ändå. Visst jag behövde den inte men ibland måste man få köpa något man bara vill ha också.

Kvittot

Publicerad 2013-02-25 19:32:07 i Allmänt,

Fick för mig att skriva ner vad jag handlat :)
 
Apelsiner (1970 g) 19,50,-
Bacon (2x3 paket) 49,-
Bregott mellan 30,90,-
Brungräddat knäcke 21,50,-
Cerat (2 st) 19,95,-
Classic wok grönsaker (2 st) 26,-
Färskost 12,95,-
Hallonsylt 22,50,-
Havregryn fiber 14,95,-
Zoegas hela bönor (2 st) 117,90,-
Idealmakaroner 17,95,-
Salt 7,50,-
Jordgubbssylt 19,95,-
Kharisma (kaffebönor) 42,50,-
Kökssvamp (10 st) 9,90,-
Köttgille 46,95,-
Läcköskinka 22,50,-
Lök gul (1620 g) 12,80,-
Lök vit (3 st) 6,90,-
Majs (2x3 burkar) 40,-
Makrillfilé (2x burkar) 60,-
Mellanmjölk (4 st) 33,40,-
Morötter (2 kg) 16,90,-
Oregano 19,50,-
Papperskassar (3 st) 6,-
Persilja (fryst) 6,20,-
Plastkassar (3 st) 5,25,-
Potatis (2190 g) 19,49,-
Rapsolja 16,95,-
Sköljmedel 27,95,-
Smör 26,50,-
Spagetti 9,95,-
Tomater krossade (5 st) 26,-
Tomatketchup 22,50,-
Tomatpuré 8,80,-
Tvättmedel (2 st) 49,90,-
Vetemjöl 11,50,-
Zucchini 11,90,-
Äppelmos 8,70,-
Äpplen Granny Smith (2592 g) 25,66,-
 
Summa: 974,15,-
 
Nu är jag rustad inför kommande månad. Bara äggen kvar men dom åker ag och handlar i morgon tänkte jag. Har bara 24,- kvar att handla för för att komma upp till 2% återbäring den här månaden så då kan jag lika gärna handla äggen innan månadsskiftet :)

Storhandla

Publicerad 2013-02-25 18:52:00 i Allmänt,

Idag var jag och handlade alla basvaror för kommande månad. Jag hade satt 1000,- som tak och det hela slutade väl på 985,- ungefär men då glömde jag att köpa ägg så det kommer att bli lite mer i slutändan. Men nu ska jag väl ändå klara mig hela månaden utan att behöva handloa mer än färskvaror :)
 
Idag skulle jag fixa med min lön och betala räkningar men så var insättningsmaskinerna på SEB trasiga så jag har med mig lönen hem igen och får göra ett nytt försök imorgon igen. Så jäkla irriterande at man inte ens kan sätta in pengar på banken *morr*
 
På lördag åker troligen jag, M och ungarna och köper våningssängen till ungarna. Min säng väntar jag med, jag känner att jag hamnade i ett impulsköp och en ny säng är för stort för att impulsköpa! Det är just såna saker som jag vill sluta med. Jag avskyr att min säng är så liten men det får gå ett tag till helt enkelt. Så det blir sparande den här månaden istället.
 
Var till Skärholmen idag (shoppingcentrum) för att ta ut min lön. Gick runt lite i väntan på att det var min tur på banken men gick fort tillbaka igen, jag var inte alls sugen på att handla nått. Känns skönt som fan :) det är ju just så jag vill ha det, att inte känna att pengarna bränner i fickan.

Ahh jag sliter mitt hår!

Publicerad 2013-02-24 09:09:40 i Allmänt,

Jag vet verkligen inte hur jag ska göra! Ska jag köpa sängen eller inte? Jag vill ha den men jag blir lite snål faktiskt. Ska jag vänta någon månad och kunna lägga till några tusen och köpa en dyrare säng? Men det känns mest som att jag tänker så bara för att man "ska" ha en dyr säng och en säng för 3000,- från Jysk inte duger. Jag vet ju att den duger helt perfekt egentligen... Äh det löser sig, priset går inte ut förrän nästa söndag så jag har tid på mig att fundera!
 
Idag ska vi åka och kolla å en TV till M. Vi hittade en på Media Markt igår men 18 000,-... Det tyckte vi bägge var lite för mycket för en TV (inte för att jag har med det att göra, hans pengar, hans val). Men det är nästan så jag skulle vilja ha den också, har aldrig sett en så bra bild någonsin! Men min TV funkar ett tag till, inga problem! Hur som helst så hittade vi en liknande TV på ElGiganten för 14 000,- så den ska vi åka och kolla på idag, fortfarande mycket pengar men bättre än 18 000,- iaf. Både jag och M är ena riktiga TV-människor och kollar rätt mycket på TV, därför tänkte han köpa en ordentlig med en gång nu. Jag frågade när vi skulle flytta ihop för jag vill också ha en så fin TV, haha ;)
 
Jag ska iaf åka och köpa ungarnas säng i veckan. Eller troligen till nästa helg. Då kan M komma och hjälpa mig och ungarna är hemma och kan få följa med och köpa sin nya säng. Dom ser fram emot det iaf :) Deras glädje är den viktigaste!

Skulle beställa sängen

Publicerad 2013-02-22 07:05:37 i Allmänt,

Idag tänkte jag beställa sängen från Jysk. Frakten skulle bara kasta 225,- så jag tyckte det var värt att få den uppburen hit men insåg snart att dom bara leverar till porten så då kan jag lika gärna hämta dom själv. Så det får bli till att åka och köpa den på plats senare idag istället. Stackars M som måste bära, haha.
 
Annars är det inget stort som shoppas alls just nu. Idag ska jag åka och köpa kattsand, kattmat och den förbannade mjölken ;) Jag måste köpa jäst också så jag kan baka lite bröd till M som kommer på lördag. I morgon bitti kommer dessutom dom som ska köpa grabbens säng. Ska bli skönt att bli av med den!
 
Idag är det fredag så grabben ska ha veckopeng. Idag blir det 50,- istället för 40,- för han har vågat sova i sitt rum hela veckan och det är vår deal. Mutor funkar alltid och 10,- extra i veckan är billigt när alla vaknar piggare och utvilade! Sen har jag hittat micropopcorn igen. 2 frp med 3 påsar i varje för sammanlagt 10,- perfekt till fedagsmyset!
 
Jag var helt galet sugen på ett par skor den här månaden. Jag åkte tom och provade dom. Men dom satt inte perfekt så nu är jag helt osugen på att köpa skor igen. Jag har så det räcker, det vet jag men när tom min mamma säger åt mig att köpa dom för att dom är JAG och så snygga, ja då blir man sugen men nej, det blir inga fler skor för min del. Jag har så det räcker (och blir över ;)). Men nu är jag där igen att jag alltid vill ha snygga skor och kläder för jag har någon att klä upp mig för. När man dessutom har någon som älskar att jag har snygga skor med hög klack är det svårt att inte gå och leta efter nya hela tiden men jag ska hålla mig borta, jag har så det räcker... Det finns ett par som jag ska ha senare i vår om dom finns kvar. Finns dom inte kvar så gör dom inte men jag ska inte springa och impulsköpa dom iaf! Jag är skogalen, jag har ingen hobby som drar pengar, jag kommer att spara mina pengar budgeterade pengar varje månad så sen får jag göra vad jag vill med pengarna känner jag.

Småhandla

Publicerad 2013-02-21 07:15:57 i Allmänt,

Mitt bästa spartips är att sluta att småhandla. Tänk om jag kunde leva efter det själv också ;) Men det blir nog bra så småningom. Jag hoppas ju på att jag kan börja skärpa mig den här månaden. Nu är det dags att ta tag i det beteendet också! Kollade kontot nu på morgonen och insåg hur många poster det kan bli. Inga onödiga igår iofs men så kan det se ut en vanlig dag också...
 
VC 100,-
Parkering 20,- (blir galen på att det ska kosta parkering för att gå till läkaren men alternativet är att ta tunnelbanan och det kostar ännu mer, gå hinner vi inte)
Multivitamin 99,-
Folsyra 84,-
Ica Maxi 41,- (stannade på vägen hem från M och köpte lite frukost och 2 kg äpplen)
 
Eller jo det vart ju något onödigt. Inte för mig men säkert för andra ;) M fick ju ingen direkt alla hjärtans dags present men jag fick örhängen av honom. Därför köpte jag en galet söt liten nalle och ett kort. Det gick på 110,- tillsammans, det ska han få på söndag när han har namnsdag. Så jo något helt nödvändigt vart det ju inte... Me man ser ju hur fort det drar iväg. Jag konstaterade att jag måste ta ut pengarna i kontanter för då är det lättare att se vad man har kvar och det känns mer än att bara dra kortet...

Frikort

Publicerad 2013-02-20 19:38:43 i Allmänt,

Mitt frikort gick ut i januari och nästa vecka kommer jag att ha frikort igen. Här går det undan. Skönt att iaf ha ett helt år innan man måste betala för sjukvården igen! En kostnad mindre liksom...
 
Idag var jag tvungen att köpa lite medicin. Extra folsyra på recept för jag har tydligen tömt mina reserver helt och sen en multivitamintablett också. Jag är stenhård med tabletterna nu och det får ju faktiskt kosta!

Budget för mars

Publicerad 2013-02-20 08:22:11 i Allmänt,

Jag kommer efter att ha betalat våra sängar ha kvar 5000,- till mat och nöjen. Den här månaden tänkte jag prova något nytt. Först åker jag och handlar all basmat för den här månaden. Sen delar jag upp det som är kvar osv...
 
Kvar efter räkningar + sängar: 5000,-
Bashandling: 1000,-
Spara: 500,-
Naglar: 400,-
 
Kvar är sen 3100,- som jag delar upp på 4 och kvar blir då 775/vecka. Jag funderar på om jag ska ta ut pengarna kontant igen för det var enklare att hålla i pengarna då helt enkelt!Men det ska inte vara några större problem att hålla detta känner jag. Så länge det inte blir en massa kalas och discon för sonen. Det har ju varit helt galet många discon senaste tiden...
 
Jag kommer att ha 1000,- mindre än jag hade haft om jag inte köper sängarna men det är bara att köra! Kan jag köpa sängarna på en gång och sen ha det gjort så gör jag det :) Jag hoppas att det funkar bra för mig att göra på det här sättet, det känns som att det kanske är ett bra sätt för mig att hålla mig ifrån mitt lila Ica i parti och minut! Har jag allt hemma så behöver jag inte springa och handla varje dag. Då är det bara lite bröd, mjölk, pålägg och grönsaker jag behöver köpa. Tänkte börja baka igen också men just nu hinner jag inte det, men snart är skolan slut så då kan jag köra på det igen...

Vilken tur

Publicerad 2013-02-18 15:12:51 i Allmänt,

Vilken tur att jag begav mig till Jysk och kollade på säng! Dom hade en säng som var jätteskön och passade mig perfekt för halva priset mot den på ikea jag hade planerat att köpa! Så nu kommer jag att kunna köpa bägge sängarna när lönen kommer och jag kommer inte ens behöva ta av sparpengarna som jag annars hade tänkt att göra utan klarar av att ta hela summan på dom vanliga pengarna (eller jag tar det från sparpengarna så länge så jag kan beställa den i morgon). Visst jag kan lägga massor mer på en säng men den jag provade var jätteskön, precis vad jag var ute efter :)
 
Tur att jag glömde att ta fram kassler för ungarna skulle tydligen till sin pappa idag, det hade jag missat helt ;) Så jag lär äta nudlar idag...

Maten

Publicerad 2013-02-18 07:02:55 i Allmänt,

Nu när jag ska spara ihop till sängarna ska jag spara in på allt igen. Det jag vet att jag måste jobba på är maten. Jag är alldeles för duktig på att springa in på ica och handla och då blir det ofta dyrt. Så from nu ska jag verkligen tänka efter. Vad finns i frysen och vad kan jag göra med detta på billigaste och bästa sätt?
 
Idag blir det kassler med ananas och ris. Jag har allt hemma och jag har mjölk och allt så idag måste jag inte handla något alls!

Irriterande!

Publicerad 2013-02-17 11:04:20 i Allmänt,

Jag hörde inte av någon som ville köpa sängen. Sen kom det några som ville ha den men dom kunde inte hämta den förrän på tisdag. Jag sa okej eftersom ingen ville ha den. Nu ringer folk i parti och mimnut och vill höja priset och hämta den idag. Blir galen! Jag är inte van att sälja saker men jag lär mig nya saker varje gång. Jag kommer tex inte att låta folk tinga saker from nu! Nu får jag snällt stå här med en säng i vardagsrummet som jag inte alls har plats för egentligen.
 
Nu ska jag börja städa ungarnas rum och se om jag hittar plats för sonens madrass på golvet så jag kanske kan få sova i min egen säng, själv iaf en natt!

Matkonto

Publicerad 2013-02-17 08:45:28 i Allmänt,

Jag kommer att få öka upp mitt matkonto en del har jag insett. Nu har M varit här 3 kvällar i rad och jag har bjudit på mat. Jag älskar att han kommer hit och äter så jag ökar gärna upp matkontot för den sakens skull :) Det finns så mycket viktigare saker än att snåla in på maten :) Men så himla mycket lär det väl inte bli. Men några hundra extra iaf, värt varenda krona!
 
Just nu är jag tillbaka där jag var innan jul. Jag behövde nog en månad att få njuta av att vara skuldfri och känna att alla mina pengar är mina men nu är jag tillbaka i sparmode ;)
 
Jag sitter och funderar hela tiden på hur jag ska kunna spara in på pengar så jag kan köpa alla sängar fort. I veckan ska jag åka och kolla ut en säng till mig så jag vet vad den kommer att kosta. Jag har skruvat isär ungarnas säng nu så nu är det bara att hoppas att dom som ska ha den kommer på tisdag och köper den! Sen åker jag och M till ikea såfort som möjligt och köper en ny till dom. Jag hittar bara sängar i silver på blocket och jag vill att dom ska ha en vit. Löljigt kan tyckas men ja, sån är jag, jag är villig att lägga 500,- extra för att få rätt färg en gång för alla.
 
Jag kommer heller inte att sälja min säng som jag hade planerat utan den kommer jag ge bort till min dotters gudfar. Han och min bästa vän ska skilja sig och han behöver en säng. Det känns viktigare för mig än att jag ska få 500,- för den! Pengar är inte allt alla gånger, att få hjälpa en vän är alltid viktigare för mig!

Gäster

Publicerad 2013-02-16 09:17:07 i Allmänt,

Idag kommer min bästa vän, au-pairen (som inte alls är en au-pair, vi bara kallar honom det för det låter trevligare än slav ;)) och min fina gudson hit för att hjälpa mig att montera ner sonens säng. Så jag ska bjuda på mat. Nu hade jag inte hälften av allt jag behövde så vi delar på det hela. Jag står för köttfärs, krossade tomater och lite annat smått och dom tar med pasta och lite annat till såsen. Så då behöver jag inte handla och således blir det noll kronor idag, undra när det hände på en lördag sist :)
 
Många inlägg idag ;)

Oväntade skåpsfynd

Publicerad 2013-02-16 08:24:15 i Allmänt,

M har varit här och fått upp glädjen hos sonen att spela guitarr hero igen. M är nämligen inte bara en av stockholms bästa tävlingsskyttar (japp jag skryter lite, han är så grymt sexig när han skjuter pistol ;)) utan han är även gittarist och är därför extremt grym på guitarr hero till sonens stora lycka, som M och sonen säger: Du har tre barn när jag är här för dom står alla tre och vrålar framför tvn och hoppar och dansar ;)
 
Hur som helst så betyder det att det går åt batterier. Jag har köpt uppladdningsbara men aldrig använt dom och nu skulle jag hitta dom. Jag började rota i skåp efter skåp. Jag har inte hittat batterierna ännu men däremot hittade jag ett helt paket blöjor i ett skåp! Perfekt! Så nästa månad behöver jag inte tänka på det :) Just nu har dotterns mage funkat rätt länge och hon är mogen för toan (mer än mogen då hon alltid säger till när hon vill kissa trots att hon har blöja på sig) så håller sig bara magen bra nu så kan jag äntligen sluta med blöjorna snart! En kostnad mindre även om det inte är en stor kostnad så är det irriterande!

Disco

Publicerad 2013-02-16 07:37:31 i Allmänt,

Igår var det disco, IGEN! Jag blir galen på alla discon som är i skolan hela tiden. Igår hade jag med en kille till från skolan som jag tog med till discot och jag frågade hur mycket pengar han hade med sig. Mamma har inte så mycket så det vart 55,- Jättebra sa jag! Min grabb fick 60,- med sig. 40,- utav dom var hans veckopeng och sen bjöd jag på inträdet på 20,- Då fick han tänka efter lite extra när det skulle handlas och bjudas. Nu var det hans pengar han spenderade. Han kom hem och hade kvar 6,- Jag är nöjd för jag har ju sagt till honom att han ska spara minst 4,- av sin veckopeng (10%).
 
Idag blir det inget lördagsgodis. M kom hit igår igen så jag bakade en sockerkaka till oss alla och den räcker mer än väl idag också. Dessutom har ungarna massor med Pez och sånt godis så det får räcka. Nu måste jag få en ny säng och det FORT ;)

Så peppad

Publicerad 2013-02-15 07:20:02 i Allmänt,

Det var länge sen jag kände som jag gör nu! Jag vill spara, spara, spara! Jag har fått grabbens säng såld och till nästa helg eller strax därefter hoppas jag på att kunna åka och köpa deras nya våningssäng! Sen ska jag börja spara ordentligt för att kunna köpa en ny säng till mig, det är hög tid för det! Hur kunde jag vara så korkad och köpa en 120-säng? Hur tänkte jag då liksom? Jag ska leva som nunna resten av livet, bla bla bla. Om jag bara lyssnat på mina vänner som sa att jag inte alls skulle leva som nunna, haha!
 
Men som sagt nu är jag tillbaka där jag var i november, nu vill jag spara. Nu vill jag få ordning på torpet! Jag har börjat med att lösa det med alla abonnemang så jag kommer få lägre kostnader så sen ska det väl inte vara några problem att stoppa undan 4000,- i månaden (eller 6000,- eftersom jag "sparar" 2000,- hos skatteverket också)!
 
Måste dock börja nästa månad me att direkt ta ut folsyretabletter då jag hade brist på det. Så går det när man snålar och inte tar sin multivitamin alls...

Alla hjärtans dag

Publicerad 2013-02-14 23:34:04 i

Jag är ganska oromantisk, tänker alltid på att det kostar istället för att köpa något och göra den man tycker om glad. Idag köpte jag dock 7 rosor, en vår till barnen och fem till M. Utifall han skulle köpt något till mig. Så kom han hit med en lång röd ros. Sen bad han mig hämta snusdosan i jackan och när jag stoppade ner handen hittade jag en ask. Han hade köpt örhängen, små silverhjärtan :) Så då var jag glad att jag iaf hade köpt rosorna, alltid nått. Jag ska dock hitta något fint till honom sen men det är så svårt.



Nu är det gjort!

Publicerad 2013-02-13 08:58:00 i Allmänt,

Jag ska skicka in överlåtelseblanketter till 3 om iPaden idag sen tar det en vecka ungefär innan det förs över.
 
Tele2 har låst upp mitt frysta abonnemang och ska skicka ut ett nytt simkort (trodde att det var sonens kort så jag klippte det, smaaart ;)), sen ska jag avsluta mitt nuvarande och flytta över numret till det nya och sen flytta över det till firman (eftersom jag just nu lämnar ut numret till alla hyresgäster så får firman betala det, lär nog få ta ett nytt privatnummer snart för jag börjar märka att folk tar sig friheten och ringer på helger och kvällar).
 
Com Hem har avslutat mitt c-more som jag hade där.
 
Så snart kommer mina fasta kostnader sjunka med mer än 1000,- och det gillar jag kan jag avslöja ;)

Ta tag i abonnemang

Publicerad 2013-02-12 21:17:49 i Allmänt,

Idag har jag börjat ta tag i alla abonnemang jag har. M ringde mig halvt förstörd efter en galet hög telefonräkning. Jag har ett vilande abonnemang som är väldigt mycket mer fördelaktigt än det jag använder idag. Så idag har jag pratat med Tele2 och imorgon ska jag ringa igen och trixa och fixa så jag kommer sitta med ett abonnemang där jag ringer gratis till alla och M slipper ringa sönder sin ekonomi (vi har hela tiden trott att hans abonnemang är billigare att ringa ifrån än mitt så han har alltid ringt, men bägge var lika dåliga): Mina räkningar kommer att minska drastiskt iaf!
 
Sonens Tele2 ab är uppsagt (han har ett från 3 istället som ligger ihop med iPaden) för ett tag sen. Ska dessutom ringa 3 om det abonnemanget (iPaden alltså) och föra över det till firman då det bara används till diverse företagsärenden. Jag ska också ringa Com Hem och säga upp C-more nu när bindningstiden på det snart tar slut. Jag är seg i starten så det behövs en spark i ändan för att jag ska ta tag i saker och ting!
 
Ska bli så skönt när det här är över, sommaren kommer att bli fin ekonomiskt iaf! Både för mig och M då han jobbar igen (han börjar snart jobba igen, säsongsarbete). Jag har helt tappat lusten att shoppa och vill bara spara igen. Vi får se hur det här slutar, just nu ser jag ljust på allt iaf :) Allt är så mycket lättare när man mår bra i hjärtat!
 
Dagens spenderande var 50,- på semlor. Varför vet jag inte. Vi äter bara semlor en gång/år och det är på fettisdagen men nästa år blir det en varsin minisemla på 7 Eleven för ingen av oss är ens särskilt förtjust i semlor. Jag har fått kasta det mesta...
 
I morgon är det psykoterapi så då går det 100,- plus parkering. På torsdag blir det kirurgen och dietisten och det går på 350,- Sen är det äntligen helg igen, som jag ska njuta!

Matfunderingar

Publicerad 2013-02-12 06:22:55 i Allmänt,

Matlistor funkar inte för mig, det är bara att konstatera. Jag ändrar mig, är inte längre sugen på det jag har planerat, sonen går hem till en kopis eller M kommer hit och ska äta han med och då blir det ändringar. Så jag bestämde mig för att prova något nytt nästa månad. Just nu sitter jag och skriver en bas-lista, saker som ska finnas i skafferi, kyl och frys i början på månaden så jag alltid kan laga ordentlig mat utan några större konstigheter. Vi får se om det kanske kan få ner småhandlandet. Jag återkommer med listan sen så får vi se om någon tycker att något saknas :)
 
För övrigt kan jag avslöja att jag och M har bestämt oss för att kasta oss in i framtiden tillsammans. Varför vara feg när man kan chansa och hoppas på det bästa? Ingen är gladare än jag, eller jo det skulle vara han då :)

Nästa månads budget

Publicerad 2013-02-11 20:46:10 i Allmänt,

Nu börjar räkningarna trilla in. Det är bara dom två elräkningarna som inte ko0mmit eller som inte ligger ute på nätet ännu. Jag ligger bra till den här månaden. Nu ska jag köpa några saker men jag ska verkligen hålla igen den här månaden. Ska försöka att ta så lite som möjligt av pengarna som jag tänker sätta undan till sparandet för jag vill också ha en ny säng snart!
 
I morgon ska jag sätta mig och skriva över mobil och iPaden på, så sen blir det över 1000,- mindre i månaden. Härligt att få lite mer över varje månad :)

Planerade utgifter i mars

Publicerad 2013-02-10 10:30:00 i Allmänt,

Då är det dags att börja planera nästa månads pengar. Just nu är det bara en sak jag känner att jag måste ha och det är en HDMI-kabel på 5 meter. Den kostar ca 250,- och jag vill ha den för att koppla ihop datorn med TVn och lyssna på Spotify och då slipper jag köpa högtalare som jag hade tänkt innan. Dom hade ju kostat mycket mer så jag vart glad när jag upptäckte i morse att det funkade att koppla ihop datorn med TVn. Tyvärr är den sladden jag har så kort så datorn måste stå bredvid TVn och jag vill kunna ha den i soffan så jag kan surfa på en gång som jag lyssnar. Men det får vänta till nästa månad, det duger med den korta sladden jag har så länge.
 
Sonens säng ska säljas och en ny ska köpas nästa månad! Det har HÖGSTA prioritet! Så jag funderar på om jag ska lägga ut hans säng redan idag för att försöka få bort den så fort som möjligt! Jag lär få några hundra för den och det kan täcka en del av säng- och madrasskostnaden. Vad jag längtar tills jag får ordning på det där!
 
Kom på en sak till. Nya flaskor till Soda Streamen! Dom jag har nu är jättegamla och äckliga. Eller jag vet faktiskt inte ens om jag har dom kvar, kan hända att jag har kastat dom redan. Men det är ju ngen jätteutgift direkt ;)

Myshelg!

Publicerad 2013-02-10 09:23:00 i Allmänt,

Det var länge sen jag hade en så mysig helg som jag haft den här helgen! I fredags åkte jag ut till M för att glo lite på TV. Köpte med mig mat på Willys på vägen (vi kom bägge överrens om att inte köpa utemat utan faktiskt laga till nått själva för att komma undan lite i pris) för en hundring ungefär. Jag kom ut, vi käkade vår mat och satt och glodde på TV halva natten innan vi tillslut däckade fullkomligt :) Vaknade av en herre som krupit upp bredvid mig och berättade att han inte alls behövde jobba som vi hade trott.
 
Han bjöd på Subway till lunch innan vi drog till skjutbanan. Fick träffa hans bästa vän och provskjuta en Sig Sauer och en 44 Magnum. Riktigt roligt! Nu vart det inga stora pengar för jag sköt bara 6 skott (och det behövde jag inte ens betala ;)), nästa gång ska jag få prova hans Glock också men den var det lite mer drag i så jag vågade inte. Inte för att Magnumen var så himla barnslig utan riktigt överjävligt kraftig. Han filmade allt och tydligen såg jag jättelycklig och söt ut efter jag hade avfyrat revolvern, haha!
 
Jag kan konstatera att jag har saknat M hur mycket som helst. Han spelar gitarr och sjunger (och jag älskar när han gör det så han plockar upp gitarren ofta för han vet att jag gillar det) och så plötsligt så spelade han Shinedown med Simple man och jag började att gråta. Den låten har jag hört på radion sen vårt uppbrott och jag förknippar den verkligen med honom sen i somras. Han har flera ggr frågat vad fan han gjorde när han lämnade mig i somras. Vi har förlorat 7 månader... Men vi får väl se, det fanns en anledning till uppbrottet och den anledningen finns kvar. Han hade lite svårt för att jag har barn och att jag inte var säker på om jag ville ha fler. Vi närmade oss ämnet i går morse när vi låg och mös innan vi gick upp. Jag hörde på honom att han gärna vill ha ett eget barn och han ville väl veta vart jag stod. Men ja, vi får se hur han står ut att jag har barn. Han verkar villig att försöka. Än har vi inte bestämt hur vi vill ha det i framtiden, det får komma så småningom...
 
Nu vart det privat här men som sagt, jag har inget bra ställe att skriva om det ;) Så jag gissar att det inte är en renodlad blog om mina pengar ;)

Ingen mer mat!

Publicerad 2013-02-07 21:47:13 i Allmänt,

Nu ska jag köra två veckor stenhårt på att rensa frysen lite. Det finns så det räcker där för ett tag framöver om man säger så ;) Så det kommer inte att bli många kronor i matkostnad till nästa lön kommer. Det vart inga hamburgare idag då sonen ringde från skolan och frågade om han fick följa med sin bästa polare hem. Det var han som ville ha hamburgare mest så bröden åkte in i frysen så får vi ta det nästa vecka i stället :) Jag och dottern tog några av dom 156 köttbullar jag stekte igår och resten av dom åkte in i frysen.

Hamburgare

Publicerad 2013-02-07 08:36:16 i Allmänt,

Istället för köttfärspaj blir det hamburgare idag. Lite större kostnad men jösses så nöjd sonen blev när jag sa det :) Just nu är det svårt med listorna då jag pluggar och håller på och glömmer jag att lägga fram det jag ska ha är det kört och därför gjorde jag så mycket köttbullar igår, då kan jag bara ta fram lite såna och koka makaroner :) Nu har jag allt förutom ost och bröd till hamburgarna så det blir inte så dyrt ändå. Jag längtar till middagen nu ;) Jag ska göra burgarna snart och skicka in i frysen, tycker det blir bättre när man steker dom frysta av någon anledning...
 
Jag ska dessutom göra egen dressing då den är slut. Jag har ändå lite CF kvar i kylen så det är lika bra att passa på innan den blir dålig för här kastas ingen mat :)

Nytändning!

Publicerad 2013-02-07 07:20:11 i Allmänt,

Jag har fått en nytändning igen. Jag ska börja snåla lite mer. Det är egentligen ingenting som måste handlas just nu vad jag kan komma på. Jag måste ta det lite lugnt ;) I morgon åker ungarna till pappa och jag ska ta det lugnt på kvällen. Mat har jag så det räcker och blir över i frysen så jag klarar mig under morgondagen.
 
På lördag åker jag ut till min kompis (kallar honom M from nu, enklare så), vi ska käka kinamat tror jag, åka ut på skjutbanan någon timma om vädret tillåter, kolla på en film han spelat in åt oss och sen på söndag morgon sticker jag hem tidigt eftersom han ska ut och tävla och jag får inte plats i bilen. Så det kostar inte så mycket det heller, det är maten för en 150,- kanske.
 
På söndag ska jag sitta inne och plugga. Så hela helgen är planerad. Bara det inte kommer en massa snö så M måste ut och ploga på lördag, då blir jag galen för då har jag inte ett skit att göra i stället... Jaja, då får jag väl lov att plugga då med :) Träna ska jag göra också, helst alla dagarna men vi får se, det är ju ett gratis nöje :)

Köttbullar

Publicerad 2013-02-06 20:56:18 i Allmänt,

Idag har jag rullat 156 köttbullar. Gjorde dom i ugnen så jag slipper ha stanken efter dom överallt sen.. Nu är frysen full med snabbmat, perfekt! Man kokar makaroner och samtidigt kastar man ner några köttbullar i stekpannan, häller i en skväll grädde och mjölk och görna lite cf om man har. I med lite soja och vips så har man lite roligare köttbullar och makaroner :)
 
Idag har jag bara tagit det lugnt efter jobbet (ja förutom alla köttbullar då). Fick hemleverans av Subway, börjar känna mig bortskämd, en känsla jag både gillar och ogillar. Jag gillar att bli ompysslad då det var något som saknades tidigare men jag gillar inte att känna att jag står i skuld till någon och det börjar att kännas så nu med all mat jag får hem i parti och minut... Speciellt inte när jag inte alls vet hur det här kommer att sluta. Men jag njuter av att känna mig lite sedd och prioriterad, nått mitt ex var extremt dålig på.
 
Det var därför det tog slut, jag orkade inte mer, hela den historien är lite knäpp, när jag skrev att jag var singel var det tydligen bara jag som tyckte det. Han tyckte att inte höra av sig på 5 dagar var helt okej, jag trodde att han fått nog för att jag ville träffas mer (vi snackar extremt sällan så det var inte så att jag ville träffas varje dag, eller ens varje vecka) och helt enkelt bara gett upp. Nör han hörde av sig efter 5 dagar sa jag bara tack och hej, en sak är om han sagt att han skulle göra nått speciellt men att bara låta bli att höra av sig på sån tid är inte okej i min bok.
 
Nu vart jag privat igen ;) Jaja, vi får se vad som händer, jag njuter av att få ha min underbara vän i mitt liv igen. Om det blir mer än så får framtiden utvisa. Vi tar ett steg i taget, sakta sakta...

Disco

Publicerad 2013-02-06 04:59:13 i Allmänt,

Igår när jag hämtade sonen så frågade han mig om jag visste vilken dag det var. Tdligen hade jag helt missat att det var klassfest igår. För hela familjen. Så nu är man 170,- fattigare. Det är inte billigt att gå på disco. Inträde, popcorn, godis, dricka, plättar, osv osv. Men det var värt det när jag fick se mina fina ungar ha så jäkla roligt och är det kalas snålas det inte :)
 
Dottern var i lag med en av killarna i klassen när dom lekte hela havet stormade och dom vann så hon fick med sig en godispåse och en dricka hem :)

Köttfärs

Publicerad 2013-02-05 06:57:00 i Allmänt,

Förra veckan hade dom köttfärs för 39.90,- på COOP i g¨r var den nedsatt till 29.90,- så jag köpte fyra kg. Bara för att få höra av en granne att den troligen var förgiftad. Jaha, slutar jag skriva är jag död, så ni vet ;)
 
Fick tag i mamma scans köttbullar på halva priset också. Jag använder dom till sonens alla utflykter i skolan. Han vill ha pastasallad eller köttbullemackor och då är det bara färdiga köttbullar som gällert. Knasiga unge när jag ska göra egna men mammas är inte lika goda tydligen ;)
 
Mamma Scan, 1 kg 21,75,-
Blodapelsiner, 1 kg 14,90,-
Bregott mellan, 24,90,-
Creme fraiche 8,85,-
Lättmjölk, 2 st 15,30,-
Mellanmjölk, 2 st 16,70,-
Nachos, 11,50,-
Nötfärs, 2 kg 59,17,-
Nötfärs, 2 kg 61,27,-
Plastkasse, 2 st 3,50,-
Tacokrydda, 7,95,-
Tandborste, 10,-
Tomat, 3,83,-
Torskfilé, 2 st 60,-
 
Summa: Typ 320,-
 
Utav köttfärsen ska jag göra ett gäng köttbullar och dessutom göra egna hamburgare som ska frysas in så det är lätt att ta fram. Att jag köper så mycket köttfärs är helt enkelt för att jag vet att det är ett säkert kort som alltid går hem här hemma. Bägge ungarna äter det. Därför gillar jag att ha frysen stuvad full med köttfärs.
 
Var och gjorde naglarna igår, insåg tyvärr att jag måste göra dom var tredje vecka och det var inte vad jag hade tänkt. Men det får gå, jag trivs så hmla bra med dom. Jag går ju dessutom mer sällan och klipper håret och färgar utväxten än jag hade tänkt och naglarna är billigare än klippningen ;)
 
 
 
Jag får dra in på klädköpandet istället. Jag gick runt igår när jag letade efter sonens strumpor och tänkte att jag behöver nog några tröjor men så började jag tänka efter och insåg snart att NEJ, jag behöver inte ett endaste skit just nu. Kändes jätteskönt att gå från Skärholmen med bara en liten påse med 7 par strumpor till sonen :) 99,- kostade dom, vi får se hur länge dom håller, han verkar ju äta strumpor....

Strumpor

Publicerad 2013-02-04 07:16:14 i Allmänt,

Jag hatar att köpa strumpor! Idag insåg jag att sonen har ätit strumpor nu i vinter. Nästan inga par kvar och dom få som fins är det hål på. Jag måste ändå till banken idag så gissa vad jag får lägga pengar på? Hoppas på att hitta några billiga strumpor för tdligen tuggar han på dom eller nått...

Nu är det hög tid

Publicerad 2013-02-04 06:45:58 i Allmänt,

Nu är det hög tid att ta tag i shoppandet igen. Jag har inte shoppat som innan, långt ifrån men det har blivit en del som jag inte verkligen behöver. Därför har jag en vit vecka. Bara mat får inhandlas! Och nya naglar för det ska jag fixa idag :) Dom är så långa nu att jag inte kan skriva på datorn knappt så det är hög tid ;) Jag har bestämt mig för att låta luggen växa ut så det är en kostnad mindre i månaden, å andra sidan går jag och trådar överläppen för dom pengarna så det jämnar ut sig...
 
Hur som helst så ska jag verkligen ta tag i sparandet nu! Nästa månad hoppas jag kunna köpa ungarnas säng och sen ska jag börja spara till en säng till mig! Ungarna fick gå först som vanligt, allt för dom små ;)
 
I helgen ska jag åka hem till min kompis efter han kommit hem från en tävling i fältskytte. Eller jag tror det iaf. Sen ska vi nog åka till O´Learys och käka baby back ribs innan jag åker hem igen. Känns som en lagom lugn och trevlig lördag! Skönt att komma ut lite när jag är barnledig dessutom. ag vart aldrig prioriterad av mitt ex, han hade alltid så ycket att göra och jag fick ta den tiden som vart över så det är annorlunda att någon vill spendera tid med mig. Även om han tycker det är jobbigt att inte få gå vidare mot ett förhållande men vår historia gör att han har en del att bevisa för mig och först efter det tänker jag involvera mig med honom. Men det är svårt, det här är killen jag gått och tänkt på flera ggr/vecka sen vi bröt upp, som jag saknat hela tiden. Då är det svårrt att inte bara kasta sig in i något men jag tänker inte bli bränd ännu en gång ;) Så jävla trött på kärlek, men den här killen dras jag till... Kan inte låta bli. Har man saknat någon så länge känns det som att man måste ge honom chansen när han uppvaktar en så som han gör ;)

Mat

Publicerad 2013-02-02 11:16:12 i Allmänt,

Lördag: Plättar, grädde, sylt
Söndag: Makaronilasagne
Måndag: Tacofisk, ris
Tisdag: Korvstroganoff, pasta
Onsdag: Korv på torget
Torsdag: Köttfärspaj
 
Idag blev jag så hila sugen på att lyxa till det med plättar. Jag kommer göra massor med plättar så jag kan frysa in ett gäng och ta fram skoldagar eller till utflykter. I morgon blir det resterna efter gårdagens middag. Jag hade täkt att göra lasagne men så fick jag så himla makaroner över så det får bli en specialvariant på lasagne ;)
 
Helgen vet jag inte hur den ser ut ännu, som vanligt då jag inte har barnen :)

Ang sparande

Publicerad 2013-02-02 08:29:48 i Allmänt,

Min plan är ju att spara 4000,- i månaden men det har ju inte gått så bra än så länge ;) Men jag kommer att komma dit hoppas jag! Men sen idag insåg jag ju att jag "sparar" nästan 2000,- hos Skatteverket också. Nu tänker jag fortsätta att försöka komma upp i 4000,- men jag inser att det är svårt med två barn att låsa upp en så stor del av pengarna varje månad. Jag vill leva här och nu också, jag älskar att inte behöva vända på varenda krona, att kunna köpa det jag vill men jag måste ju dra en gräns någonstans. Nu har jag dragit gränsen och kommer inte handla något mer än så lite mat som möjligt så jag kan unna mig lite extra i helgen som kommer när jag och killkompisen ska ut och ha det trevligt.
 
Han snackade om att åka och äta på något slott (ni kanske märker att jag blir rätt kraftigt uppvaktad just nu ;)). Även om han vill bjuda så vet jag att han inte heller har så mycket pengar då han är säsongsanställd och just nu är det lågsäsong så jag ska försöka styra upp det där för det är väl inte jättefett för honom heller...

Pingis

Publicerad 2013-02-01 20:51:26 i Allmänt,

Sonen vill börja på pingis. Kollade i infon han fått hem. 900,- i avgift för 2½ månad och sen 125,- för ett racket. Men ja, det är bara att betala och se glad ut. Han älskar att spela pingis och just nu sysslar han inte med någon annan sport så det är väl dags...
 
Idag fick jag dessutom akut åka och köpa nya vinterkängor då hans var trasiga. Dom hade halva priset så det vart bara 200,- men ändå, det var en utgift jag hade hoppats på att slippa men när dom läcker är det bara att köpa nya. Jag vägrar att låta honom gå i trasiga skor!
 
Nu ska jag spara på pengarna så jag har råd att göra något kul nästa helg när jag är barnledig. Vi skulle gå på bio eller gå ut och käka, vi får väl se vad som händer :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela