handla.blogg.se

Räknat fel :(

Publicerad 2014-01-31 06:04:08 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt hur f*n jag räknat men jag kommer inte alls att vara barnledig på alla hjärtans dag som jag trodde. Vi får väl ta det en vecka senare men det hade varit mysigt att förlova oss just den dagen. Men men, man kan inte få allt här i livet, jag får min älskling, det betyder mest och jag hoppas att han ser det på samma sätt :)

I morgon smäller det!

Publicerad 2014-01-30 22:32:58 i Allmänt,

Eller nej, egentligen inte. Smällen sker på alla hjärtans dag men i morgon beställs ringarna. För nu är det vår förlovning jag pratar om såklart :) Matte var in till guldsmeden idag för att kolla läget. Smeden ringde till killen som ska fästa in diamanterna och han skulle hinna och sen kommer smeden göra klart den och skicka den till gravören. Den skulle hinna bli klar så det hoppas jag verkligen :)
 
Det ska bli så kul att få se ringen när den är klar! Den kommer att likna denna (schalin). På den bilden är det dock två ringar som ligger bredvid varandra. Min kommer dock bara vara en ring som är sammanfogad. Den släta delen kommer att bli i rött guld (då jag tycker det vita guldet framhäver diamanterna mycket bättre.
 
Jag är ju en som älskar deals och det gjorde vi på den här ringen. Eftersom det är en specialordrad kommer den att kosta en del. Ordinarie pris i detta utförande är 14 525,- och vi betalar 9 015,- för den. Vem vet, väl där kanske jag lägger till nått eller så, jag känner mig själv ;)
 
Som det ser ut nu så kommer min ring kosta 9 015,- Matte ska ju lämna in sin klackring i vitt guld och få den omgjord så hans kostar bara 1 250,- Jag har lite guld att lämna in också men det är inte mycket alls. Värt kanske 500,- så då blir det ca 4 900,- per person. Men det är en ring jag planerar att ha resten av livet så det får vara värt några kronor! Som jag längtar!

Matkostnader

Publicerad 2014-01-29 06:16:19 i Allmänt,

Den här månaden har jag satt undan 2 000,- till mat. Än så länge är jag på det torra men så har det bara gått två dagar också ;) I går hittade jag falukorvsringar på kort datum för 10,- styck. Perfekt att ha i frysen så jag köpte tre stycken. Måste dela dom i två och lägga in i frysen idag. Fläskfilé fick jag tag i billigt också. Det får det bli i dag tror jag.
 
På måndagar blir det alltid fisk from nu. Jag köpte lax i går som det blir ppå måndag. Varken jag eller sonen är särskilt glada i lax. Men dottern älskar det och hon måste ju får det hon älskar också. Jag vill dessutom lära mig att äta det då det är väldigt nyttigt. Fisk har jag i frysen så det räcker hela månaden.
 
Dom köttansvariga på COOP kollar alltid på mig och hälsar när jag kommer. Jag är där nästan varje dag och kollar efter billigt kött. Men det är mitt sätt att kunna försörja min familj. Det är ännu viktigare nu när Matte kommer oftare. Nu är just det inget jag klagar på utan varje gång han kommer mitt i veckan är en bonus utan dess like och då blir det lite extra god mat :)
 
Jag har en hel del olika saker att ta hänsyn till när jag lagar mat. Dottern får inte äta baljväxter eller kål och jag är försiktig med lök. Matte har en lång lista han inte får äta pga sin mage. Men man kommer snabbt in i det och bara kör på och hittar lösningar till allt :)

Ring!

Publicerad 2014-01-28 16:32:49 i Allmänt,

Nu har jag bestämt mig! Ringen jag ska ha är en ring i rött och vitt guld med 11 eller 12 diamanter på sammanlagt 0,36 carat. Just nu är det en kampanj så den kommer att kosta 9 015,- Den hade kostat 8 265,- i bara rött guld men det är mycket snyggare att stenarna sitter i vitt guld tycker jag.
 
Matte vägrar att låta mig betala hela min själv då hans bara kostar 1 250,- han tyckte det var lite orättvist. Så vi lägger ihop kostnaden för bägge ringarna och splittar 50/50. Planen var ju att vi skulle förlova oss i september men nu kanske vi förlovar oss lite tidigare. Jag är som ett barn på julafton när jag sitter med en katalog med massor med ringar och bläddrar. OM vi köper ringarna kommer vi att beställa dom innan fredag. Jag får ta av mina buffertpengar så länge. Dealen var bättre nu än i augusti så kanske slår vi till :) Jag är lycklig!

Räkningarna är betalda.

Publicerad 2014-01-28 06:30:12 i Allmänt,

Månadens tråkigaste är gjort. Ett gäng pengar är lagda åt sidan för att vara till tandläkaren. Dit ska jag på måndag igen, då dom ska rotfylla tanden och sen ska jag väl vara besvärsfri just från den. Sen är det bara en undersökning kvar så får vi se hur mycket mer det här kalaset kommer att gå på. Jag ser verkligen fram emot detta, det känns så toppenbra allting. Jag har inget annat jag hellre lägger mina pengar på (ironi).
 
I kväll blir det köttfärssås och spagetti till middag. En tur förbi COOP när jag åker hem från jobbet blir det. För att se om det finns något kött på halva priset och för att köpa mjölk. Många tycker det är larvigt att jaga billiga priser men det är så jag försörjer min familj med maten. Senast förra veckan fick jag tag i ekologiska kycklingvingar för 10,- för en middag till oss tre. Sånt gillar jag ;)

Köpstop from idag

Publicerad 2014-01-27 14:33:19 i Allmänt,

Varför vänta tills på lördag för att börja köpstoppet? Lika bra att börja idag! Inget onödigt på en månad helt enkelt.
 
Det som är tillåtet är saker till ungarna (som dom behöver, inte nya kläder för att det är kul), finns dock inget jag kan komma på just nu som är behövligt.
 
Tandläkaren. Såklart. Jag ska gå klart, göra i ordning munnen.
 
En latte varje måndag. EN i veckan, inte mer ;) Jag tog en idag men den var gratis eftersom jag hade ett fullt stämpelkort.
 
Var till COOP och handlade lite också. Det gick på 140,- ungefär. En till lyx jag unnar mig just nu är färdig sallad från salladsbaren.  Jag är skitdålig på grönsaker och det är så bra för då kan jag göra mig en bra sallad att ha till maten med broccoli, morötter, bönor osv. Jag måste äta grönsaker så då får det bli så.
 
På måndagar är det fisk på menyn så idag tog jag fram ett halvt fiskblock (jag vet, det är lite men det går inte åt mer. Tvärr säger jag, jag vill att ungarna ska äta mer fisk, men jag hatar att kasta så tills dom äter mer fisk gör jag ett halvt block). Jag lägger fisken på en bädd av purjo, skivar över tomat, kryddar med citronpeppar och salt och häller på en skvätt grädde eller lite bechamelsås (vet inte om jag har grädde i kylen) och låter det stå i ugnen. Serveras med kokt eller pressad potatis, vi får se vad det blir. Fisken kostade mig 10,- (köpte blocken för 20,-), purjon 2,- tomaten kostade gratis då jag fick den med mig från killen, potatisen runt 4,- och en skvätt grädde några kronor. Så runt 20,- för mig och barnen är jag nöjd med :)

Räkning

Publicerad 2014-01-24 06:17:43 i Allmänt,

Jag fick en räkning från spärrtjänst. Jag vet inte hur många ggr jag försökt att säga upp den där skiten men det vägrar att gå. Mina föräldrar fick hota med polisen tillslut för att bli av med sitt abonnemang. Är det så man måste göra alltså? Jag blir tokig på att dom ringer och erbjuder nya tjänster i parti och minut. Nästan gratis, bara ett par hundra om året. Det är ju en jättebra försäkring säger dom. Dom här samtalen kommer iaf 4 ggr/år och alltid när man inte alls har tid. Morr, mutter och stön ;) Det gör iaf så det går in 500,- mindre på bufferten just nu. Men eftersom jag ska ha köpstopp så ska jag försöka sätta in dom innan månaden är slut!
 
Så månadens sparande:
 
Buffert: 500,-
Förlovningsring: 1 000,-
Barnens sparkonto: 500,-
 
Jag har inte bestämt om jag ska använda barnens sparkonto till större saker. Planen var att spara ihop till körkort och stundentfester men nu börjar jag fundera på om saker som cyklar och sånt också ska inhandlas för dom pengarna? Jag får se. Troligen inte. Till sommaren ska dom få nya cyklar bägge två. Men dom köper jag på Team Sportia där deras pappa jobbar så jag får lite rabatt på dom. Då blir det inte så himla dyrt iaf. Jäntans cykel kostar ju inte så mycket, det är värre med sonen som ska få en ordentlig cykel med många växlar osv. Men det är därför man sparar pengar :)

Köpstopp i februari!

Publicerad 2014-01-23 06:23:25 i Allmänt,

Tandläkaren kostar och jag vill inte att mitt sparande ska bli dränerat och jag har inte möjlighet att spara till min förlovningsring just nnu. Därför tänker jag ta ett köpstopp. Iaf i februari och förhoppningsvis i mars också. Det som jag kommer att unna mig är tandläkaren (jippie vad kul att få "unna" sig att få munnen sönderborrad ;)), mina naglar och en latte varje måndag. Annars får det vara stoppmed nköp. Eller om ungarna måste ha något blir det det såklart. Precis som förut ska ungarna inte behöva lida för att jag ska förlova mig och gå till tandläkaren!
 
För att inte behöva ta för mcket av sparpengarna kommer jag göra följande:
 
Mat: Dra ner 1 000,- till 2 000,- i en månad, bodpudding och pannkakor, här kommer vi ;)
 
Förlovningssparande: 1 000,- i stället för 1 500,-
 
Vinterkläder: 0,- i stället för 500,- Dom här pengarna tar jag av mina skattepengar sen i sommar.
 
Julsparande 0,- i stället för 500,- Också dom tar jag från skattepengarna.
 
Den här månaden ska jag ta 2 000,- från mina spenderpengar och lägga undan. Från 4 300,- till 2 300,- ungefär. 1 000,- av dom är till sonens gitarrlektioner så jag sliipper känna mig stressad när den räkningen kommer sen. Den andra tusingen går till tandläkaren. Om det här känns okej kommer jag att fortsätta ta 2 000,- tills alla sparpengar är tillbaka igen. Men återigen, jag lever inte för att spara och tänker leva lite under tiden!

Tandvärk

Publicerad 2014-01-17 06:25:09 i Allmänt,

Jag fick tandvärk i slutet på december. I onsdags var jag till tandläkaren. Hon började med att rotfylla tanden som gjorde ont så får vi ta en ordentlig undersökning sen. Jag ser hur pengarna flyger iväg men det är okej, nu ska det göras! Jag har inte varit hos tandläkaren sen -08 mer än att laga en trasig tand.

Tur

Publicerad 2014-01-16 06:16:57 i Allmänt,

Jag köpte snowracern i fredags. I lördags kom snön och vips var dom inte på halva priset längre. Tur att jag såg det just då :)

Ibland är jag en snäll mamma!

Publicerad 2014-01-12 08:40:32 i Allmänt,

Mina barn hade en trasig snowracer. Jag har varit för snål för att köpa en varje vinter. I förrgår när jag var på Coop såg jag några som gick med en snowracer. Barnet dom hade med sig var så litet så jag misstänkte att den var på rea och visst var den det! Halva priset. Så nu har ungarna en snowracer. Den kostade 250,- istället för 500,- Såna fynd gillar jag! Grabben vart galet överlycklig när han såg den! Att han dessutom fick nya skridskor samma dag (också halva priset, 150,-) gjorde hans dag. Skridskorna han hade var precis lagom. Om han inte hade sockor och hur kul är det att åka utan sockor? Jag såg på honom när han provade förra årets skridskor att han behövde nya men han sa att dom funkade för han inte ville att det skulle kosta pengar för mig. Jag säljer hans gamla så blir dom nya ännu billigare...
 
nu ska jag ta på mig mina nya träningskläder och gå ut och jogga i iskylan :)

Förlovningsringar

Publicerad 2014-01-12 07:55:44 i Allmänt,

Igår var vi till guldsmeden. Mest för att Matte ville veta när hans guldkedja skulle komma men också för att vi skulle kolla på ringar. Vi har beslutat oss för att inte köpa ringarna förrän i augusti och förlova oss i september någongång. Varför? Guldsmeden kommer att ha 37% på allt i butiken. I augusti som var gällde inte detta på specialgjorda smycken men vi frågade och vi skulle få rabatten även om vi specialgör en ring till mig. Det är en liten guldsmed och min kille har handlat för 35 000,- där sen i augusti -13 så vi får väl lite som vi vill ;)
 
Jag har valt ut en ring som i grundutförande är i rött och vitt guld. Precis som jag ville ha förut. Vi hade bägge tänkt skaffa ringar i rött och vitt guld men han kommer att ha en ring i bara rött guld eftersom han precis gått och köpt sig en fet guldkedja. Så jag kommer att be honom göra den ringen i rött guld. Priset är detsamma sa han när vi frågade om det. Det är möjligt att jag kommer att be honom vända diamanterna också. Vi får se :) Ringen kostar strax under 10 000,- Med 37% rabatt blir det ca 6 300,- Jag hade räknat med 12 000,- för ringen så det känns jävligt bra! Matte kommer lämna in sin klackring i vitt guld som väger lika mycket som den ringen han vill ha och kommer få sin för arbetskostnaden (smeden smälter ner hans ring, gör om den till rött guld och gör en ny ring för 1 250,- i arbetskostnad). Han vill att vi ska lägga ihop kostnaden för bägge ringarna och dela rakt av men jag vill betala min själv, eller iaf den största delen av den. 
 
Jag kommer dock fortsätta kolla på nätet om jag hittar någon annan jag vill ha i stället. Han är grym smed så han kan nog fixa det mesta åt mig :) Det börjar kännas verkligt även om det är långt kvar. Men vi hastar iaf inte in i en förlovning :)

Storshopping!

Publicerad 2014-01-09 17:15:20 i Allmänt,

Var på Stadiums rea idag och storshoppade! Jag köpte nya joggingskor till mig, arbetsskor till mig, träningskläder och massor med annat till mig, barnen och killen. Det kostade mig 1 200,- jag räknade ut vad ordinarie pris var, 5 000,- Jo, jag är nöjd. Sonen vart lyrisk när han såg två par riktigt coola streetskor till våren och riktigt bra träningskläder till gymnastiken i skolan. Han är nöjd, dottern är nöjd och jag är nöjd. Det återstår att se om killen vill behålla något han fått. Bara mina joggingskor kostade 1100 på ordinarie pris så det känns bra.
 
Nu startar jag året med ordentliga träningskläder! Nu har jag inga ursäkter alls :)

Skåpsrensning

Publicerad 2014-01-07 17:42:28 i Allmänt,

Jag börjar året med att rensa ur frysen lite lätt. Denna vecka kommer menyn att bli som följer:
 
Måndag:
Lunch: Kebabspett, ris, kalla såser
Middag: Pannkaka
 
Tisdag: Köttbullar, kokt potatis, gräddsås
 
Onsdag: Falukorv i ugn, pasta
 
Torsdag: Restbuffé (nu har jag dock insett att det troligen inte blir några rester för jag har varit duktig med hur mycket jag gjort. Vad det blir annars får jag se då).
 
 
Idag var jag och handlade det jag behövde. Det gick på 130,- ungefär. Då fick jag blodapelsiner, päron, äpplen, potatis,mjölk, yoghurt och 2 torskblock. Vi får se vad som händer till helgen. Vad vi äter då och vem som betalar, det går väl jämt ut ungefär...

Matkostnader

Publicerad 2014-01-05 17:46:00 i Allmänt,

Nu ska jag få ordning på mina matkostnader! Jag har satt undan 3000,- och klarar mig på det men jag vill komma ner lite till. Äta bättre är nyckeln. Inget godis och snask. Jag ska försöka iaf, tänker ite köpa skitmat bara för att komma undan billigare men några kronor borde jag komma ner iaf :) En sak jag ska börja göra är att varje torsdag servera en buffet av veckans rester. Jag försöker verkligen att inte kasta mat men ändå kastar jag mat och jag hatar det!
 
Igår klippte killens granne mig. Hon är frisör sen en jäkla massa år och ville förändra mig. Jag vet inte om jag är nöjd eller inte, galet ovan iaf...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela