handla.blogg.se

Ändrade planer

Publicerad 2013-03-29 11:35:15 i Allmänt,

Jag skulle bjuda på påskmat men så vart jag och alla andra så sugna på smörgåstårta så det får bli smärgåstårta för hela slanten. Kostar några kronor extra men det är det värt för det är tusen ggr godare än sill och prinskorv ;)

Påsken

Publicerad 2013-03-28 06:07:00 i Allmänt,

Påsken kostade några kronor. Men det är okej :) På söndag kommer lite gäster hit och käkar det årliga påskbordet, det får kosta lite! Men nu tror jag inte att det är något mer som ska inhandlas faktiskt. Maten och påskäggen är färdiga. Jag skulle vilja hitta en liten påskpresent till M men jag kommer inte på något som inte kostar multum så jag vet inte vad jag ska köpa. Jag har köpt lite av hans favoritgodis, det får räcka, det är tanken som räknas, eller hur :)
 
Sen har allt löst sig med sängen. Jag var inne på Jysk igår eftersom jag fick ett sms om att sängen fanns där. Väl där får jag veta att den inte alls finns där. Den var inte ens beställd! Jag var tvungen att komma in med den gamla och lämnma den och sen skulle en undersökas innan jag kunde få en ny. Jag av förslaget att dom sulle ge mig andra ben som man fäster på ett annat sätt och således skulle funka och det gick chefen med på. Så nu fick jag dom benen jag ville ha från början men inte ville lägga pengar på eftersom dom var 600,- dyrare. Jag är glad att det gick att lösa på det här sättet istället för att behöva skicka iväg sängen och invänta en ny!
 
Igår lyxade jag lite till barnen och köpte nya kläder till påsk. Bägge två behöver nya kläder (har rensat lådorna från för små kläder så jag såg hur lite dom har) så jag passade på att köpa till lite när KappAhl hade ta 3 betala för 2. Grabben fck en tröja för 129,- och jäntan fick ett par byxor och en tunika för sammanlagt 129,- (hennes tunika fick jag på köpet). Grabben har fått se sin tröja (det är väldigt viktigt hur man ser ut i hans åder ;)) men dottern får sina kläder i påskägget som påskpresent. För några andra påskpresenter blir det inte för barnens del. Vi komer ju ha äggjalt här hemma och jag tyckte att det räckte faktiskt!
 
Igår sålde jag min mattebok också. 200,- fick jag för den. Alla bäckar små :) Dessutom sitter jag och väntar på att pengarna för barnvagnsklädseln ska komma in. Jag skickade den via Blocket så det kan ta några dagar from att köparen godände varan, det blir fina semesterpengar :) Inte för att det blir någon värstingsemester. Det blir väl Grönan, Kolmården och om jag får välja även Malmamarken. Så några kronor kommer det att kosta så det ska ag spara ihop till :)

Färdighandlad

Publicerad 2013-03-26 09:37:28 i Allmänt,

Åkte förbi COOP när jag lämnat på dagis. Så nu har jag köpt godiset till påsk och det som är kvar nu är väl lite till en jansson (hade glömt det helt) och påskmust. Fick tag i färdiga köttbullar också, perfekt nu när våren kommer och det är dags för utflykter, pastasallad och köttbullemackor till barnen :) 10,- per kg kostade dom. Ringde mina föräldrar och frågade om dom ville ha till hundarna så jag köpte två kg till dom också.
 
Nu ska jag åka och jobba ett par timmar innan jag ska till frisören och fixa håret. Titta nu när det kommer att komma ett akutjobb när jag sitter där med färg i gåret, haha!

Månadshandling

Publicerad 2013-03-26 06:51:52 i Allmänt,

Blöjor 87,20,-
Bregott, 2 st 53,80,-
Daim Dubbel 5,95,-
Gurka 16,05,-
Havregryn fiber 14,95,-
Kaffe Sidamo, 57,50,-
Idealmakaroner 17,95,-
Sill (3 för 25,-) 25,-
Kattsand 20,95,-
Kycklingben 21,50,-
Köttgille 47,95,-
Lättmajonnäs 14,50,-
Kaffe Magnifika, 52,50,-
Majs (trepack) 23,50,-
Mallanmjölk, 3 st 25,05,-
Nescafe lyx (att ha hos M) 28,95,-
Oboy 25,95,-
Plastkasse, 5 st 7,50,-
Potatis, 3.832 kg 34,10,-
Prinskorv 22,95,-
Påskägg, 7 st 69,30,-
Rhode Island 21,50,-
Ris 23,95,-
Smör 26,50,-
Krossade tomater, 3 st 15,60,-
Tvättmedel, 2 st 49,90,-
Vispgrädde 11,45,-
Välling 142,-
Ägg 22,90,-
Äppelmos 9,50,-
 
Summan blev tillslut 1005,20,-
 
Jag vet ju vad det är som kostar så det är ju inga konstigheter.

Storhandlat

Publicerad 2013-03-26 06:12:18 i Allmänt,

Igår var jag och storhandlade. Det gick på 1005,- Jag trodde inte det skulle bli så mycket då jag hade mycket kvar sen månaden innan. Men det vart ju lite extra till påsk. Jag har fortfarande inte köpt godiset till påskäggen heller för det var inte ordentligt påfyllt i byttorna och ska jag köpa påskgodis ska det vara färskt godis!
 
Jag kommer att prova en ny tradition i år. Matte berättade om sina påskar häromdagen. Han fick leta efter flera små ägg istället för ett stort som jag fick. Så jag köpte tre stycken var till dom men jag ska köpa några till i veckan. Det blir ingen skillnad i mängden godis utan jag bara delar upp det på fler ägg och mycket mindre ägg. Det blir nog en rolig jakt :) Men jag håller ner på godiset då jag räknat ut att dom kommer att få ägg av 8 personer, minst. Så det behövs ju inga mängder direkt...
 
Hur som helst. Jag tyckte inte jag fick mycket alls för pengarna. Men visserligen var det en månad då jag behövde köpa både blöjor och välling och då blir det ju lite dyrare, nu behöver jag inte köpa välling på ett par månader iaf, hon dricker ju inte jättemycket direkt.
 
Alla räkningar är betalda och jag kan bara luta mig tillbaka och ta det lugnt och invänta pengarna från barnvagnstyget jag sålde. Dom ska direkt in på semesterkontot :)

Sparpengar

Publicerad 2013-03-24 06:38:06 i Allmänt,

Jag funderar och funderar hur jag ska göra med mina sparpengar. Ska jag dela upp dom på två konton eller på sex konton?
 
Två konton:
Buffert  -  1 000,-
Korttidssparande  -  3 000,-
 
Sex konton:
Buffert 1 000,-
Korttidssparande  -  1 000,-
Tandläkare  -  500,-
Julpengar  -  500,-
Semester  -  500,-
Vinterkläder  -  500,-
 
Buffertkontot ska in på ett högräntekonto tror jag, eller fonder, det är inte riktigt bestämt ännu. Dom pengarna ska iaf inte vara lätta att komma åt. Jag funderar dessutom på att kanske sätta in 200,-/månad på ett högriskkonto för att försöka få till lite högre avkastning på dom pengarna.
 
Jag är inte mycket för att öronmärka pengar men jag inser att till en början är det nog vad jag behöver. Annars är det lätt att det börjar plockas från korttidssparandet... Jag har också beslutat mig för att inte stressa med bufferten utan bygga på den lite i taget. Jag hatar att känna att inna pengar låses upp helt. Konstigt tycker säkert många av er men sån är jag. Men jag vill absolut låsa upp en del så jag inte kommer åt dom hur lätt som helst! Jag kommer inte att nå mitt mål på 30 000,- i buffert innan året är slut men jag hoppas på att kunna nå 30 000,- i sammanlagt sparande iaf och det är huvudsaken.
 
Jag har som jag skrivit tidigare inga problem med att minska på sparandet eller ändra om, spara är helt nytt för mig och jag tänker inte tillåta mig att må dåligt pga pengar, det är inte värt det!

Gick sådär...

Publicerad 2013-03-23 21:30:01 i Allmänt,

Det gick sådär att hålla nollan. Bjöd M på subban (Subway för den som inte vet så behöver ni inte tro jag köper horor till honom eller nått ;)) som tack för hjälpen med sängbärande. Det gick på 110,- ungefär. Sen insåg jag att ben är bra att ha till sängen så det fick jag köpa, 338,- gick det på. Sen lite snask för 50,- eller nått som jag sitter och njuter av nu i min ensamhet.
 
M fick ett erbjudande om att åka på en tävling i morgon, första tävlingen sen oktober så han ville så gärna. Vi får ta igen det en annan dag. Men nog var det ite trist att han åkte redan klockan 21 istället för att stanna tills i morgon.
 
Min säng kom igår som ni förstår så jag och M åkte och hämtade den idag. Vi skruvade fast benen (eller han gjorde, jag stod mest och såg snygg ut). Tror ni inte att ett av benen inte går att sätta fast för det är nått fel på sängen så i morgon måste jag åka tillbaka och fråga hur dom tänkt lösa det här. Jag tänker inte vara utan säng i två veckor och vill dom att jag hämtar en ny och lämnar den gamla får dom betala bensinen! Jag vart helt vansinnig när jag upptäckte det. Så jävla trist när man köpt nya sängar... Så nu ligger madrasserna på golvet så länge, fan så irriterande!

Nästan noll

Publicerad 2013-03-22 07:10:49 i Allmänt,

I helgen ska jag försöka hålla mig så nära nollan som möjligt! Lite måste jag handla. Jag måste ha lite potatis för M kommer hit och ska äta köttfärsslimpa, han vill ha påsgräddsås så det får jag köpa också (någon dag ska jag göra en egen sås också så kan jag se om jag inte kan få honom att gilla det mer) allt annat har jag till köttfärslimpan. Sen har vi beslutat oss för att hyra en film och köpa lite snacks. Jag försöker iaf att betala filmen, känns så dumt att han betalar allt sånt hela tiden.
 
Igår köpte jag en del saker. Jag fick tag i en present till sonens bästa kompis. En grej som kostade 70,- helt perfekt :) Sen gick jag in i en skoaffär på vägen. Jag glömde att jag hade med mig lilla miss skogalning. Hon rusade direkt fram till hyllorna med barnskor. Jag hittade dock reahyllorna och fick tag i två par vårskor som sammanlagt kostade 248,- Nu har hon skor så det räcker hela våren och gympaskorna kan hon ha till sommaren också. Dom var rejält nedsatta och det är ju ändå saker som måste handlas. Ungen kan ju liksom inte gå utan skor hur mycket jag än skulle vilja spara pengar på det... Jag har inte vågat säga till M ännu att om han väljer att flytta ihop med mig och ungarna kommer han få bygga stora skohyllor för både jag och dottern är skogalningar. Hon har alltid varit det, redan långt innan jag hittade ett intresse för skor ;)
 
Annars köpte vi ingenting när vi gick runt i skärholmen. Jag gick inte ens in i någon affär, var verklligen inte sugen på det. Det enda vi köpte var antivirus och en datormus på Elgiganten men det var grejer till firmaburkarna så det får firman betala.
 
Middag idag för mig och jäntan (sonen ska på herrmiddag och käkar där) blir soppa med dumplings. Så gott det ska bli :)

C!!

Publicerad 2013-03-21 09:06:07 i Allmänt,

Jag fick ett C i matten, det motsvarar VG så det är jag väldigt nöjd med :)

Handla mat

Publicerad 2013-03-20 19:58:59 i Allmänt,

Idag när jag var hos M fick jag ett sms från City Gross att dom hade blandfärs billigt (något dagspris) så jag svängde förbi där på vägen hem. Då hittade jag också lite guldpengar (chokladpengar) och påskkycklingar (också i choklad) till ungarnas påskägg för 10,- påsen. Guldpengar och kycklingar är saker som går hem ;)
 
Hur som så köpte jag ungefär 3 kg blandfärs för 29.90,-/kg. 1 kg frös jag in så jag och M kan göra en köttfärslimpa i helgen, 450 gram ungefär har jag stekt upp och det blir tacos till i morgon och resten som var kvar är infryst i 250 grams påsar. Så nu har jag fyllt på färslagret i frysen ;)
 
Sen lyxade jag lite. Det var provsmakningar överallt och jag passade på att äta lunch gratis där inne (det är bra att vara liten i maten ;)), det sista som fanns var dumplings. Jag är barnsligt förtjust i dumplings... Dom hade pris på två förpackningar med 16 stycken i varje för 60,-. Jag kunde inte motstå det helt enkelt :) Det är verkligen lyx för mig och en förpackning räcker till 4 mål för mig, så det blir 7,50,-/mål för mig. Det är inte så farligt dyrt tycker jag :)
 
När vi ska äta tacos i morgon insåg jag att det var bra att ha storhandlat som jag gjorde i början på månaden. Det jag behövde köpa är tacotubs och gräddfil, sen finns resten i kyl/frys. Helt perfekt!
 
Så hur har det gått med den handlingen? Vad har jag kvar, vad köpte jag för lite eller för mycket av? Ägg, majs, makrill, wokgrönsaker, bacon, pasta och gul lök har jag massor kvar av. Potatis och Bregott har jag fått köpa extra av för det har tagit slut så nu vet jag det. 2 byyttor Bregott går det åt här på en månad och säkert 3-4 kg potatis. Men jag är nöjd ändå. Det betder ju bara att jag inte måste köpa dom grejerna som det blivit lite för mycket av. Det tar väl ett tag att veta hur mycket jag behöver av allt.
 
Sen beror det lite på hur ofta M är här och äter också. Förhoppningsvis blir det ofta i framtiden nu när nya sängen kommer :)

Skatten

Publicerad 2013-03-20 17:13:43 i Allmänt,

Då vet jag hur mycket jag får igen på skatten! Jag ska gå på rådgivning på Nordea tänkte jag för det verkar som att jag också får pengarna till midsommar och det vill jag egentligen inte alls. Så dom åker in på ett fasträntekonto tror jag så jag inte kan röra dom i sommar! Då är det bara risk att jag gör av med pengar jag inte alls ska göra av med!
 
Har konstaterat att jag inte alls har gjort av med några större pengar den här månaden. Idag kom barnbidraget och jag känner för första gången på länge inget sug alls efter att få gå och handla något! Jag kan inte komma på något alls som jag vill ha just nu faktiskt, vill inte ens åka till Skärholmen och att gå in i en affär känns avlägset! Skönt!
 
Jag har fått jäntans gamla vagn såld dessutom. Sammanlagt blev det 1400,- för den, inte illa för en vagn som är 3½ år gammal och dessutom hade ett trasigt chassi. Jag är mer än nöjd iaf! Dom pengarna åker rätt in på sparkontot till sommaren. Helt perfekt!

Ny vecka!

Publicerad 2013-03-18 08:49:34 i Allmänt,

Den här veckan blir intressant! Först får man veta vad man får tillbaka på skatten och sen får jag förhoppningsvis veta vad jag får för betyg i matten. Det är jag nästan mest spänd inför, det ska bli jättekul att se hur jag har klarat mig!
 
Idag är jag hemma med dottern och jag ska stoppa henne i vagnen och ta mig ner till Aspudden och gå till en park där och även gå in på Netto som öppnat där. Kul att se hur det är där också. Jag borde åka till banken och ta ut lite firmapengar som jag lagt ut. Men jag får se om jag orkar idag faktiskt. Det har tagit på mig att vara hemma med ett gnälligt barn...

Jahapp

Publicerad 2013-03-17 08:24:04 i Allmänt,

Det har inte blivit något fira ännu, M unde inte komma då bromsarna rasade på hans bil och då tyckte jag att det var trist att göra det själv. Så jag sparar det till helgen när jag kan vara med honom i stället. Jag har verkligen insett vart mina pengar tgår. Allt såhandlande i butiken på hörnet och vid matten. Nu när jag inte har matten längre kommer iaf dom inköpen att sluta, det är alltid nått! Men fortfarande så småhandlas det en massa i den lokala Ica-butiken.
 
Den här veckan har jag därför bestämt att det enda jag får köpa är mjölk och bröd, jag måste sluta och småhandla helt enkelt. Det var ju därför jag gjorde en storhandling i början på månaden! Idag är jag sugen på kyckling med ris och currysås, får se vad jag hittar i frysen i kycklingväg :)

Fira

Publicerad 2013-03-15 06:51:01 i Allmänt,

Idag kommer M hit och firar lite med oss. Vi ska fira att jag är klar med matten. Jag skrev det nationella provet igår så nu är jag klar! Bara att invänta resultatet, jag skulle mejla läraren om ca en vecka så får jag svaret, så spänd att se hur det har gått. Jag vet att jag är godkänd, det vore väldigt konstigt annars men såklart hoppas jag på att få lite bättre än ett E, gärna ett C eller högre tack ;)
 
Men iaf så tänker jag lyxa ordentligt idag! Jag ska köpa en varsin biff till oss. Det händer inte ofta att jag köper kött till ordinarie pris bara sådär. Till det blir det en potatisgratäng och så kanske jag köper någon rödvinssås eller nått. Jag ska slå på stort när jag känner att jag har varit duktig faktiskt ;)
 
Provet gick bra iaf, en enda fråga svarade jag inte på, en fråga om ränta ;) Det var en uppgift med fyra frågor, dom andra tre var inga problem att svara på men jag gav upp med den frågan tillslut eftersom jag bara satt och tänkte på M hela tiden och då förstod jag att det var dags att ge upp, haha! Jag fattar fortfarande inte hur jag skulle kunna räkna ut den så jag gjorde rätt när jag gav upp känner jag...

Händer inget

Publicerad 2013-03-14 07:00:08 i Allmänt,

Här händer det inte så mycket. Jag har inte så mycket att skriva just nu.

Jag och M har börjat prata om att köpa hus så småningom. Han vill så gärna bo i hus. Jag har gjort det och är väl inte lika sugen men absolut, visst skulle det vara mysigt. Men det ligger många år framåt i tiden. Så nu får jag väl spara undan lite extra på ett högräntekonto så jag har pengar till en kontantinsats så småningom ;) Även om det kanske inte blir så så kan det vara bra att ha något att spara mot!

Intressant hur mitt liv ändrade riktning helt plötsligt! Nu ska jag tillägga att vi inte tänker flytta ihop i morgon, vi pratar bara om framtiden. Sådär som man gärna gör när man är nykär och ligger och myser :) Han håller just nu på att köpa sin lägenhet så han har inga planer på att flytta just nu ;)

Skatten

Publicerad 2013-03-13 06:48:00 i Allmänt,

Nu är det bara lite drygt en vecka kvar till man får veta vad man får tillbaka på skatten. Ska bli kul att se :D Och ja, jag vet att jag får mer ränta om jag sparar dom på ett eget konto men nu kan jag å andra sidan inte ta ut dom heller :D
 
När man läser på Skatteverkets hemsida så verkar det som att även jag kommer att få pegarna till midsommar. Vet inte vad jag ska tycka, jag gillar att få dom till jul! Men jag får sätta in dom på ett konto där jag låser fast pengarna tänkte jag så jag inte kan gå och nalla av dom. Det vore nog bäst, jag känner mig själv. Om det är något jag kan så är det att spendera pengar ;)

Matpengar

Publicerad 2013-03-10 07:00:11 i Allmänt,

Igår gick jag igenom bankkontot för att kolla vad jag spenderat på mat än så länge. Just nu är jag uppe i 2203,- ungefär (jag minns inte exakt vad jag handlat för när jag handlat kontant). Eftersom jag inte kommer att behöva handla så mycket i veckorna som kommer så kan jag säga att händer inget har jag dragit ner mina matkostnader med ganska mycket! Det är nog grejen att storhandla ordenligt en gång för nu springer jag inte in och handlar hela tiden, perfekt :)
 
Men det är fortfarande lite för mycket, jag kan dra ner mer. Å andra sidan så gillar jag att kunna sticka in på Ica Maxi på väg hem från M och köpa en svindyr grillad pippi och en limpa av det supergoda brödet ag fastnat för utan att känna att det är för dyrt. Men vi får väl se vart vi hamnar, än så länge är jag nöjd iaf :)

Budget

Publicerad 2013-03-09 23:19:06 i Allmänt,

Har suttit och gjort budget för kommande månaderna. Jag gillar hur det kommer att se ut framöver :)
 
Mars - Kommer inte att spara något då jag måste köpa sängen och just nu är jag glad att jag inte köpte den för 3000,- för sängen ett steg högre var så mycket skönare! 4000,- kostar den så det är ju allt jag planerar att spara. Kommer få en saftig faktura från Tele2 för att jag sagt upp mitt abonemang tre månader för tidigt. Jag kommer att ha påsk här hemma som vanligt så det går ju åt ett par kronor extra på maten. Mina barn ska ha ägg + påskpresent och gudsonen ska ha ett påskägg, inga mängder dock.
 
April - Går allt som jag hoppas med mig och M så fyller hjärtat år i maj och ska således få en present. Jag brukar inte köpa så dyra presenter men det finns en sak som jag verkligen vet att han önskar sig så den ska jag köpa. Han kommer att bli galen för han tycker det är för mycket, det kan jag lova. Det är en grej som jag såg på honom att han så gärna ville ha, det skulle vara så kul att få ge honom den. Men vi får se vad som händer. Kommer att spara 2500,- istället för 4000,- Tänker inte gå på knäna för att spara som sagt.
 
Maj - Dags för kalas! Sonen fyller år i slutet av juni så nu ska det bli kalas. Det brukar gå på några kronor men jag gör det mesta själv så några stora summor blir det inte men gratis är det ju inte heller. Det ska bakas fikabröd, köpas glass och grejer till det och sen ska alla ha med sig godispåsar hem. Nu försvinner en del kostnader som jag sagt upp och mina fasta utgifter kommer att ha minskat med nästan 2000,- månad. From nu är planen att spara 4000,- per månad förutom månaden då jag har semester.
 

Tänka efter innan

Publicerad 2013-03-09 22:20:18 i Allmänt,

Igår när jag var inne i stan på mitt hudläkarbesök så hade jag tid över. Jag gick in på KappAhl för att prova en skinnjacka jag tittat på länge nu. Den skulle kasta 599,- (fejk såkart) och jag var så sugen. Men så står jag där och kommer på att det inte är så smart att köpa nya kläder nu! Vad hände om jag minskar någon storlek runt magen efter jag har opat mig? Så när jag stod där med den galet snygga skinnjackan på mig så bestämde jag mig för att inte köpa något alls till mig förrän efter bukplastiken. Jag kände mig inte ens lockad längre. Bättre att spara pengarna utifall jag måste köpa massor med nytt efteråt ifall magen är mindre och kläderna sitter fult igen...
 
Jag har spenderat 150,- den här helgen och det var idag. Jag åkte hem från M idag (måste plugga inför matteprovet i veckan) och stannade till på Ica Maxi. Jag har börjat stanna där för att köpa bröd för dom har så himla goda limpor där! En limpa räcker i ungefär 2 veckor för min del, beroende lite på hur mycket bröd barnen vill ha :) Idag var jag så himla sugen på en grillad kyckling och brieost. Brieosten som var mest mogen var också den billigaste (36,- för 500 gram, lite smaklös men helt okej) men kycklingen. Herregud vad dyrtt... 50,- kostade den! Synd att jag inte hade tid att göra en själv (åkte ju hem på kvällen och jag var helt galet sugen på det där och då). Väl hemma gjorde jag en macka till middag. Med brieost och kyckling. Så jäkla gott! Resten av kycklingen ska jag rensa och frysa in så jag har till pastasallader och mackor. Egetligen blir det ju inte så jäkla dyrtt när man tänker på hur mycket en kyckling räcker till här hemma. Men det känns så mycket att lägga på en kyckling bara för att dom ska grilla den åt mig!

Billigt...

Publicerad 2013-03-08 13:16:11 i Allmänt,

Idag var jag hos hudläkaren för min akne. Tyckte det var dags att ta tag i den 36 år gammal ;) Min husläkare skrev ut en kräm som kostade mig över 300,- som han tdligen gav mig helt fel råd om så det var inte konstigt att den inte hjälpte... Hur som ska jag nu hämta ut antibiotika som jag ska ta i tre månader och sen även en kräm jag ska smörja med varje kväll. Det kommer kosta ytterligare 530,- eller något sånt... Kul kul men det måste ju göras. Min husläkare tckte jag hade jättelite akne men den här läkaren sa att det hade jag inte alls, snarare tvärtom, han förstod inte att jag stått ut så länge som jag har gjort för jag hade mycket... Men men nu är det bara att hoppas att det här kommer att hjälpa så jag slipper se ut som en tonåring i fejset :)
 
Nu är det dags att göra sig klar inför helgen. Jag ska njuta av det fina vädret och det fina sällskapet, ska bli underbart :)

Helg igen

Publicerad 2013-03-08 07:11:36 i Allmänt,

Idag ska jag jobba som en tok, åka till en hudklinik för att försöka få ordning på min acne jag har och sen åka och jobba igen innan jag åker hem och duschar. Sen ska jag packa till mig och ungarna och lämna dom hos deras far och sen drar jag vidare ut till landet och myser med M i helgen.
 
I helgen ska vi försöka att inte äta ute, något vi är extremt duktiga på annars för ingen av oss orkar laga mat så då är det enklare att vi tar en av bilarna och drar iväg men nu har vi maten planerad :) Jag ska dessutom ta med mig lite frukt och köpa några proteinbarer eller Nutrilett shakes att ha där för jag får alltid gräsliga blodsockerfall när jag är där för att jag inte har tillgång till mat hela tiden. Eftersom jag äter så lite måste jag fylla på hela tiden och även om jag vet att han tycker att det är okej att går i hans kyl är det lite pinsamt tycker jag... :)
 
Annars ska vi väl mest sitta och se snygga ut. Gå en och annan prommis, ge oss ut på skjutbanan en sväng kanske. Han och en kompis skulle troligen tillverka lite ammunition till sina Glockar. För att få bättre precision i vapnet så tillverkar dom sin egen ammo så det ska dom pyssla med i helgen. Jag passar på att plugga inför proven nästa vecka så för mig är det toppen om dom pysslar med det där för just att ladda är sådär kul, jag har varit med en gång och det räcker för att jag skulle tröttna. Eftersom jag inte får hjälpa till något (eller jag vill inte, tycker att det är lite läskigt med skarp ammo) så blir det fort gammalt...
 
Så jag tänker försöka hålla helgen på så låg budget som möjligt.

Panikhandla skor

Publicerad 2013-03-06 19:23:57 i Allmänt,

Min dotter behövde allväderstövlar. Det började bli panik nu, två dagar i rad har hon varit dyngsur om fötterna när jag hämtat henne. Så vi drog iväg för att leta och hittade ett par som kostade mig 150,- (det var 50% rabatt på dom). Sen hittade jag även ett par vårskor till sonen i samma realåda. Dom var nedsatta från 599,- till 179,- eller något sånt. 70% var det iaf. Såna dealar gillar jag! Speciellt när det är saker som man ändå måste köpa!

Stora utgifter

Publicerad 2013-03-06 06:48:47 i Allmänt,

Jag hade tänkt att vänta med sängen till månadsskiftet men så fick jag veta att han som ska ha min säng flyttar den 15 mars så då måste han ha sängen. Så det blir lite panik med sänginköpet, det gick fortare än jag trodde, än någon trodde, för honom att hitta en lägenhet. Men det är lugnt, jag tycker bara att det är skönt om han tar sängen före det att jag köper den nya så jag inte står med dubbla sängar här hemma. Nu ska jag dock inte bara köpa en pang bom. Nu ska jag verkliigen åka runt och bestämma mig. Nu har ungarna sängar jag kan sova i om det är så, så det löser sig. Men två veckor i deras sängar funkar ju inte riktigt så lite stress blir det ju...
 
Men allting löser sig, pengarna finns, det är inga problem med det. Det är skönt att ha sparade pengar :)

Bukplastik

Publicerad 2013-03-05 18:35:07 i Allmänt,

Idag var jag till sjukan för plastikbedömning och jag vart godkänd så inom tre månader kommer jag troligen att vara opad och klar. Jag har dock inte bestämt mig helt ännu. Genom landstinget får man inte fettsugning och sånt (självklart är det inget jag begär heller då jag faktiskt blir juden på det här) och frågan är ju hr bra det blir utan att dom skulpterar magen lite. Men jag får se... Nu har jag iaf något att tänka på :)

Sparbössa

Publicerad 2013-03-05 06:50:44 i Allmänt,

Igår var jag runt och letade sparbössa till jäntan men tydligen ska inte barn spara utan bara spendera för jag httade knappt någon sparbössa alls och dom jag hittade var antingen kassaskåp eller i porslin och inget av det lockade... Får sätta mig och leta på nätet i stället.
 
Passade på att rusa in på Willys och kolla om dom hade något på halva priset och det hade dom så igår vart det köttgryta till middag.
 
Picnicbog (510 g) 19,95,-
Champinjoner 2,71,-
Purjolök 2,18,-
Lätt creme fraiche (stor burk 50%) 9,95,- (använde bara halva burken)
 
Med lite buljong vart detta jättegott och det räckte till oss tre till middag och säkert 4 matlådor till mig att ha i frysen. Perfekt!
 
Idag ska jag till plastikkirurgen för bedömning. Jag vet dock inte alls om jag vill göra den via landstinget då det inte alls blir lika bra då man inte får fettsugning eller nått (vilket jag självklart förstår när man får den gratis), kanske är det värt att betala den själv i stället. Jag tänker iaf gå på bedömningen så får vi se.

Veckans mat

Publicerad 2013-03-03 17:13:49 i Allmänt,

Eftersom jag beslutat mig för att köra utan matlistor ett tag har jag nu bestämt mig för att skriva upp några rätter som jag kan ha som förslag att göra under veckan så får jag helt enkelt se vad det blir Saker som ja idag är sugen på.
 
Raggmunk, bacon, lingonsylt (behöver inte handla något extra)
Köttfärsås, pasta (behöver inte handla något extra)
Korvstroganoff, ris (behöver inte handla något extra)
Kycklingwok med kokosmjölk och currypasta, ris (behöver inte handla något extra)
Hemmagjorda fiskpinnar, potatis, filsås (måste köpa en trea filmjölk)
 
Vi får väl se om jag fyller på med något annat under veckan eller kanske struntar i alla dom här grejerna, det är mest för att jag ska försöka komma ihåg vad jag kan göra som jag skrev det här :)

Grejer att köpa

Publicerad 2013-03-03 13:56:00 i Allmänt,

Insåg att jag har en del jag måste köpa. Jag inser också att jag sänker mina krav på vad jag behöver hela tiden men några saker är måsten. Jag skulle köpa en hdmi-kabel men kom fram till att jag istället ska köpa en trådlös mus, det kommer funka bättre för mig, jag vet inte vad en sån kostar riktigt?
 
Sen har jag klagat så på min kaffemaskin ett tag nu och nu när jag tänkte jag skulle lämna in den för reklamation så kände jag att jag skulle kolla så jag verkligen gjort allt rätt. Det hade jag inte, jag måste därför köpa några extra rengöringsgrejer till den (för mjölkskummaren tex) så ska vi se om jag inte kan få den att funka som den ska igen... Måste lära mig att läsa instruktionerna. Det här var grejer dom rådde en att göra varje månad och jag har snart haft maskinen i ett år och aldrig gjort det... Får se vad det här kalaset går på. Måste kalka av den också och det går på 200,- ungefär för 3 tabletter eller nått sånt. Kan vara mindre, jag minns inte.
 
Jag får helt enkelt låta bli att handla något annat den här veckan, svårare än så är det inte :)

Ny vecka, nya pengar

Publicerad 2013-03-03 11:25:40 i Allmänt,

I morgon börjar en ny vecka. Jag skrev ju igår att jag hade pengar kvar från den här veckan. Det är verkligen inga stora pengar men att det ens finns ett överskott och att jag inte har lånat från nästa veckas pengar är ovanligt så jag är mer än nöjd, den här veckan hade jag dessutom inte alls mycket pengar i budgeten. Bara 500,- ungefär. Det som är kvar är ungefär 30,- plus en del småmynt som jag lagt i min påse med mynt.
 
Resten av månaderna kommer jag att ha 1050,-/vecka att röra mig med. För mig hade det för ett tag sen känts som jätteliten men just nu, när jag har så mycket mat hemma redan, känns det som en bra summa. Nu betyder det inte att jag kommer att handla upp alla dom pengarna utan förhoppningen är ju att det inte ska gå åt så mycket :) Jag hoppas någonstans på att kunna lägga undan ännu lite till på sparkontot i slutet på månaden. Jag tänker dock inte snåla bara för det, jag har satt undan en viss del till sparandet och det är inte meningen att jag ska leva supersnålt bara för att fylla på sparkontot hur mycket som helst.
 
Idag blir det köttbullar, kokt potatis och gräddsås. Allt finns klart i frysen förutom såsen men det fixar jag snabbt och enkelt ihop utan kostnad så det ska nog blir bra det här. Idag ska jag städa ur och inventera skafferiet och se vad jag har därinne egentligen. Jag har ett helt ganska stort skafferi med djupa hyllor vilket gör att jag lätt bara fyller på en massa och sen glömmer bort det som ligger längst in så det ska jag lösa idag. Kolla vad jag har i konserver och sånt. Något matnyttigt ska man väl kunna hitta därinne i röran iaf ;)

Veckopeng

Publicerad 2013-03-02 18:22:59 i Allmänt,

Idag fick dottern också veckopeng för första gången. Hon fick 20,- och valde några bitar godis och en piggelin. Hon fick 6,- över som hon sparade, hennes krav att spara ligger på 2,- Hon var så stolt när hon fick räcka över pengarna själv :) Jag måste dock köpa en sparbössa till henne för det har hon ingen.
 
Grabben får ju 40,- (50,- om han sover i sin säng hela veckan men det hade han inte den här veckan). Hans krav på sparandet är 4,- (jag kräver att dom sparar 10% av sina pengar helt enkelt). Han handlade tuggumi för 24,- och sparade 16,- Han älskar att sitta och räkna sina pengar i sin sparkista och sparar gärna mer än sina 4,- vilket jag är glad för.
 
Idag var vi även till Ikea och köpte ungarnas na säng så nu är jag 2044,- fattigare men det är ju en sån utgift man måste ta sig ibland. Den här sängen var genast mycket stabilare än hans gamla och han tyckte den var jättehärlig! Jag hoppas att jag slipper få svindel när jag ska bädda dessutom ;) Jag ska snart upp där och prova så får vi se sen :)
 
Jag har dessutom pengar kvar av veckans pengar, det var ett tag sen faktiskt. Inga mängder men några kronor och det är inte något jag måste handla i morgon då vi har allt vi måste ha hemma. Nu ska jag ställa mig och steka klart plättarna som jag inte hann göra tidigare idag. Alla var akut hungriga efter vi varit på Ikea och jag varit och gjort mina naglar så då fick det bli hälften uppstekt då och så får jag ta resten nu.
 
Jag känner mig så rik just nu fast jag inte alls har så himla mycket pengar. Jag har sparat så vi klarar oss på lönekontot men inte mer än så. Jag känner inget behov alls att handla just nu så jag håller mig ifrån affärerna helt enkelt :)

Kort/kontanter

Publicerad 2013-03-01 07:07:34 i Allmänt,

Jag kommer inte alls att ta ut kontanter har jag komit på. Jag har noll och ingen koll i efterhand på vad jag handlar om jag tar ut kontanter. Jag skulle kunna spara kvitton men jag gömmer ofta att ta kvittot. Om jag istället tar allt på kortet så ser jag exakt vart jag har handlat. Idag kollade jag hur mcket jag har gjort av med än så länge den här veckan (förutom handlingen i veckan) och insåg att jag egentligen bara handlat lite, mcket mindre än jag brukar. Men så kom jag på att jag först handlade för kontanter på coop forum, det gick på runt 1000,- och se var det inhandling av ägg och lite sånt på Coop Konsum och det har jag inte en aning om vad det kostade för jag tog det kontant. Samma sak med Lagerhause som jag glömde bort (min silikonform till choklad för 49,-). Nä, nu får det bli fortsatt kortköp för min del!
 
Idag kommer M hit, han tar med sig ett torskblock, sås och räkor och så äter vi lite gott käk, i morgon tar vi och åker till ikea och köper ungarnas säng och ställer upp den under kvällen. Hur som helst så kostar inte middagen mig något. Däremot ska jag köpa någon god frukost eller om jag går ner i morgon och köper några frallor till oss. Lite lyx måste vi ha och några frallor är ju inte så dyrt :) Lite pålägg och en dricka till ikväll måste jag ha också men det är allt. Jag har en påse med osthjärtan i skafferiet så inga snacks behövs heller. Det är ju så skönt att ha allt hemma!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela