handla.blogg.se

Känns bra

Publicerad 2014-07-30 18:36:43 i Allmänt,

Det känns bra att ha tagit beslutet att verkligen spara på pengarna nu. Eller iaf inte slösa, så mycket spara kommer det inte att bli eftersom vi ska på äventyr på lördag och sen till Grönan också. Men det får kosta :)
 
Tog cykeln till Coop och handlade lite. Eftersom jag bara hade en liten ryggsäck med mig kunde jag inte handla så mycket, kände mig smart där ;)
 
Caviar röd 23,95,-
Creme fraiche 10,00,-
Rödlök 1,54,-
Mjölk 9,25,-
Påse 2,-
 
Påsen var onödig, den kom jag på när jag kommit ut. Det gick på ren rutin att ta en påse trots att jag hade med mig en väska. Allt annat utom mjölken ska jag ha till morgondagens fisk.
 
I morgon måste jag köpa kattsand och den tar jag inte på cykeln så i morgon blir det bilen. Men så får det bli, det är för tungt för otränade lilla mig :)

Ångrat mig

Publicerad 2014-07-30 08:24:06 i Allmänt,

Jag ska kolla igenom varenda låda här hemma, ringa Matte i kväll och kolla hur många strumpor hon har där. Det måste finnas strumpor! Jag vägrar att handla. Något till kompisens bebis får det bli men så mycket mer än så blir det icke! Jag håller mig ifrån affärer tills jag fått klartecken från kompisen att vi ska ses. Jag tar cykeln ner till revisorn senare i dag. Då tar jag med mig kylväskan och en klamp och hoppas på att hitta någon billig kyckling som jag kan ha till pastasalladen (för just kyckling är det tomt på i frysen tyvärr) eller skinka, eller något annat billigt. Men så mycket mer än så behövs INTE, nu är jag fast besluten att hålla koll på pengarna :)

Men åh

Publicerad 2014-07-30 08:01:09 i Allmänt,

Skulle klä på jäntan i dag och insåg att det fanns knappt några strumpor kvar! Jag vet inte vad mina barn pysslar med men dom äter strumpor! Jag blir på riktigt tokig! Så jag måste köpa strumpor till henne. Men inget annat och jag ska försöka hitta på rea! Jag ska dessutom ta cykeln och handla och inte bilen :)
 
Dessutom har min bästa vän fått en bebis och något måste bebisen få. Det här med köpstopp går ju toppen, haha! Men tyck vad du vill, jag tänker inte snåla in på allt. Så det är väl fel att kalla det köpstopp. Kanske snarare "köpsnåla" eller nått sånt! Bara det att jag tar cykeln i stället för bilen är stort för mig. Jag förväntar mig att kunna spara många kronor på det :)

Köpstopp!

Publicerad 2014-07-29 20:06:43 i Allmänt,

Den här månaden är det köpstopp! Jag kan inte komma på en endaste pryl jag måste handla så då kan jag låta bli det! Lite mat kommer jag att handla förstås men inte en massa annat skräp. Jag ska även börja cykla mycket mer för att spara bensin tänkte jag! I morgon ska jag till min revisor så då tar jag cykeln! Bra på alla sätt och vis :)
 
Det finns faktiskt en sak jag överväger att köpa. En sak som jag känner ett desperat behov utav. En FLÄKT! Vi flyter bort här hemma! Men jag ska börja med att rota runt i våra firmakontor, där vet man aldrig vad man hittar :)

Dags för en ordentlig frysrens!

Publicerad 2014-07-28 20:10:00 i Allmänt,

Jag ska inte åka till COOP alls. Nu handlar jag på min lilla Ica ett par dagar. Där finns inget kött på halva priset som kan locka mig.
 
På tisdag blir det lasagne. Bra det för jag har en mjölk som går ut i morgon så det passar ypperligt. Det blir på lammfärs för det är det som ligger närmast.
 
Onsdagen bjuder på Rostbiff, ugnsstekt potatis och någon sås.
 
På torsdag blir det stekt torsk, kokt potatis och romsås.
 
På fredag kommer några vänner hit för att gosa med ödlan så då bjuder jag på pastasallad tror jag. Enkelt, kallt och gott.
 
På lördag ska vi i väg med min syster och hennes man till något äventyrsland så då tar vi med oss pastasallad och smörgåsar så vi slipper käka ute. Det kostar bara en massa och är sällan gott. Beroende på när vi kommer på kvällen så får vi se vad vi äter. Antingen på lördag eller söndag blir det iaf hemmagjord pizza. Troligen söndag. Så vi får se hur helgen blir :)
 
Hur som så kommer jag inte behöva köpa så mycket. Till lasagnen finns allt, jag tror jag har allt till onsdagen också. Till fiskgrytan måste jag köpa lite purjolök och kanske någon annan grönsak. Till pastasalladen är det väl iofs lite större inköp men det blir bra det med :) Det är ändå inte så mycket att handla, jag är nöjd :)
 

Gemensam ekonomi

Publicerad 2014-07-23 06:10:36 i Allmänt,

From den här månaden tar jag och Matte första steget mot en gemensam ekonomi i framtiden. Ett gemensamt sparkonto. Vi börjar med att sätta undan 500,- per skalle varje månad så får vi se sen om vi utökar det i framtiden. Det är meningen att det ska gå till semester för familjen.

Så varmt!

Publicerad 2014-07-23 06:05:00 i Allmänt,

Jag är halvt död varenda dag nu när det är sån hetta! Jag får åka hem en stund mitt på dagen för att lägga mig under fläkten för att kyla ner mig och sen dra iväg igen. Helt galet! Jag kan inte låta bli att tycka synd om alla människor som inte har den möjligheten utan måste vara ute och jobba hela dagarna.
 
Fördelen med hettan är att jag inte köper något kaffe på stan ;)
 
Nackdelen är att jag kan gå runt i shoppingcentran i flera timmar för att njuta av deras AC. Men än så länge har jag inte handlat så mycket ;)
 
I går var jag till Lidl. Där hittade jag precis vad jag varit ute efter dom senaste dagarna. En liten strandklänning att ha över bikinin på stranden. 50,- gick den loss på, sånt gillar jag :) Ett par jättesöta rosa shorts för 50,- hittade jag också. Bra priser för lite nytt i garderoben :)

Ojoj

Publicerad 2014-07-21 19:48:43 i Allmänt,

Efter en ambulansfärd för Matte så har det efter det kostat många kronor i bensin för mig. Och en massa annat som kommer till. Utemat tex. Många ggr då jag är helt slut i kroppen och psyket. Men nu är han på bättringsfärden och from nu så ska jag laga all mat hemma och inte åka en massa bil :)
 
I dag köpte jag mig dock en bikini. Jag har gett mig fan på att våga visa mig på stranden i bikini. Jag skiter i vad andra tycker, eller det säger jag idag iaf, får se på lördag när vi ska bada ;)
 
Hur som så kostade den 25,-/del så 50,- för en bikini är inte så farligt. Det är nästan så att jag tom ser fram emot att få använda den ;)

Handla

Publicerad 2014-07-17 06:13:04 i Allmänt,

I går åkte jag och jagade rätt på frukt och llite annat.
 
Äpplen 16.42,-
Banan 19.06,-
Nektariner 14.68,-
Morötter 14.95,-
Ägg 28.90,-
Summa mat: 94,01,-
 
Sen resten :)
 
XXL - vattenflaska 29,-
Åhlens - Gosedjur till Matte från mig och barnen. 79,- Vi har börjat spara en visss sorts gossar till honom. Han har fått superhjälten och djävulen och dom är ju såklart fiender. Då behöver dom en tjej att slåss om så jag köpte tjejen i går ;)
 
I dag ska jag åka och handla till alla tårtorna jag ska göra! Jag ska baka klart bottnarna i dag och börja koka sylt och sånt i dag också. I morgon ska jag och barnen packa matsäck och gå ut i skogen och plocka blåbär till tårtorna. Känns dumt att dom ska betala för något som hela skogen är full av just nu!

Mat

Publicerad 2014-07-16 06:24:00 i Allmänt,

Uppdateras under dagen.
 
16/7-14
6.20 en kopp kaffe med mjölk
 
7.30 ½ port. havregrynsgröt, 1 stekt ägg, kaffe med mjölk.
 
11.30 Räksallad med avokado oh keso
 
17.00 Falukorv, bruna bönor, potatis
 
20.15 ½ surdegsmacka med ost och skinka, 1 nektarin
 
17/7-14
6.00 Knäcke med ost, skinka och gurka, 1 banan, 1 kopp kaffe med mjölk.

Nolldag

Publicerad 2014-07-16 06:23:43 i Allmänt,

I går hade jag en nolldag igen. Inte en spänn gjorde jag av med. Skönt att dom dagarna finns även på sommaren ;) I dag ska jag plocka fram mat ur frysen (det blir falukorv, bruna bönor och potatis) men jag måste förbi COOP och köpa på mig massor med grejer att göra tårtor med. Det här kommer jag dock få igen sen när dom jag gör tårtorna åt betalar. Men jag måste ha frukt. I går kväll insåg jag att jag inte har någon frukt alls hemma. Inte ens ett äpple som skrammlar.
 
Jag håller på att analyserar hur jag äter just nu så nu kanske det inte blir en blogg enbart om ekonomi, ni får hoppa över mina matinlägg helt enkelt ;)

Välkommen Leoh!

Publicerad 2014-07-15 08:46:23 i Allmänt,

Vi har fått tillökning här hemma. Vi har blivit med bebis! Lilla Leoh kom till oss i går och sonen är såklart överlycklig! Leoh är en underbart söt liten leopardgecko som han fick i present när han fyllde 10 för snart tre veckor sen :)
 
 
Jag är tacksam för att så många ville vara med och förverkliga hans dröm för det vart inte billigt.
 
Terrarium + tillbehör (lysramp, sand, grotta, vattenskål, värmeplatta osv) 2 500,-
Ödla, kackerlackor, stenar, blomma 500,-
Grotta, skalle 300,-
Sparpengar till framtida behov 500,- (som egentligen skulle gått till en dyrare ödla men den här kostade bara 500,- han har börjat spara till en till ödla men ska köpa lite rötter och plastblommor innan dess).
 
Nu ska jag börja spara för jag vill också ha ödlor! Jag är helt kär, trodde inte att det var möjligt att tycka så mycket om ödlor som jag gör :) Ända äckliga är väl att jag numera delar hem med ett gäng kackerlackor *urk*

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela