handla.blogg.se

Bra på mat?

Publicerad 2014-03-28 06:12:54 i Allmänt,

Jag tycker nog att jag är rätt bra på att komma på mat här hemma. Det är värre helgerna jag är hos Matte. Vi har visserligen varit ihop i lite mer än ett år men fortfarande har jag svårt att veta vad han gillar och inte gillar. Mest för att han har pippi på att inte berätta vad han gillar utan säger det i förbifarten vid något helt annat tillfälle. Sist nu var att han inte är så förtjust i nötkött, det sa han när vi var ute någonstans :) Han är rädd för att såra mig helt enkelt. Nu älskar jag nöt så då får han äta en fläskkotlett medan jag äter en biff om det är så. Ingenting är omöjligt!
 
Hemma kommer jag på grytor och grejer, trollar med knäna för att få till billig mat. Måste börja skärpa mig hemma hos Matte också! Men det är ju så mycket svårare när man är två som ska vilja ha samma sak. Hemma lagar jag det jag vill och ställer fram till ungarna. Ät eller var hungriga liksom (sen ska tilläggas att dom också får välja och i bland väljs mat jag inte är så förtjust i, alla får som dom vill). Så kan man inte riktigt säga till en vuxen människa som också vill vara med och bestämma ;) Han tar ju hand om all disk efteråt så lite får man väl ställa upp ;)
 
Men han är som jag, älskar att fynda billigt kött! I dag ska jag bl.a. ta med mig 500 gram ekologisk lammfärs jag tänkte göra hamburgare av och grilla nästa helg. Det kostade mig 25,- det tycker iaf jag är ett bra pris.
 
Några av Mattes grannar är ett äldre par runt 67 år. Det är dom vi umgås mest med där ute. Vi bjöd dom på grillat i lördags och vi blev bjudna på fisk av dom i söndags. Vi satt och pratade om mat och jag berättade om min dotters tarmfel och hur hon inte får äta så mycket vegetarisk kost och att vi äter mycket kött p.g.a. det. Oj, det måste bli dyrt? Nja, jag köper 98% av allt kött nära utgångsdatum och kan således få tag i bra kött av alla sorter för nästan ingenting. Om det inte är på minst halva priset är det iaf rabatt på köttet. Det händer ibland att jag köper något kött till ordinarie pris (dom resterande 2%, således väldigt sällan). Frågan då: Men varför köper du sånt äckligt kött för? Jag visste inte att det var äckligt för att det närmade sig bäst före? Jag sa då att om jag köper nöt på ordinarie pris letar jag så gammalt kött som möjligt. Desto mörare är det. Men tycker folk så här i allmänhet? Är det äckligt kött bara för att det närmar sig bäst före?

Så var allt betalt och klart

Publicerad 2014-03-28 05:38:45 i Allmänt,

Älskar när jag kan kolla in på kontot när alla pengar kommit in och räkningarna är dragna. Bara för att då kan jag se hur månaden ska bli. Den här månaden blir tajt men det blir nog bra :) Den blir tajt för att jag väljer det.
 
I går var jag iväg till COOP och jag tror allt gick på runt 100,- Sen var jag busig och lyxade med en latte. Det är okej, jag fick en gratis på köpet (fick ett helt stämpelkort stämplat av killen i kassan), jag låtsas som att det var okej just därför iaf ;) I bland måste jag bara få i mig kaffe och det här var just ett sånt tillfälle. Jag har inget gulligt kontor där jag kan ta ig en kopp som många andra.
 
I dag vet jag att det kommer att gå åt iaf 225,- då jag och Matte ska köpa en grill till odlingslotten hos honom. Han skulle köpa en mindre grill men vi pratade om det och köper en som är lite större och delar på det. Vi har ofta barnen där som också ska ha grillat, eller någon av hans grannar eller som i morgon min syster med tillhörande make. Det blir skönt att slippa grilla i omgångar! För oss som grillar iaf en (oftast minst 2) gånger per helg känns det lika bra faktiskt.
 
Annars är min plan att helgen ska bli så billig som möjligt :)

Ny månad

Publicerad 2014-03-27 06:24:43 i Allmänt,

Nu är räkningarna betalda. Pengar är insatta på COOP-kortet och sparpengar är undanlagda. Jag satte undan 4 000,- som ska vara mina spenderpengar. För dom ska då mat, bensin och nöjen betalas för. Vi får väl se hur det här går. Jag vet att jag inte är bäst i världen på att hålla i pengar men jag jobbar på det! Jag vet iaf om mitt "problem". Så from idag ska alla kostnader skrivas upp och så får vi se hur den här månaden slutar.
 
Det enda jag vet att jag måste köpa är ett par svarta jeans. Jag ska på begravning nästnästa vecka och det enda jag har i byxväg är mina blåa LEE-jeans och där går gränsen för in snålhet. Blåjeans har man inte på begravning helt enkelt. Dessutom har jag ju bara ett par byxor så jag behöver verkligen ett par till. Till överkroppen letar jag fram något i lådorna, det finns säkert något bra. Sist jag var på begravning hade jag en svart/beige kofta och ett beiget linne och det ska väl ligga i mina röriga byrålådor :)
 
I dag ska jag till tandläkaren så då kommer ca 5 000,- att försvinna då det är dags att betala hela bryggan i dag (antar jag iaf). Medlemskortet till PRO lär man väl få med sig hem också ;) Sen är det bara ett hål kvar att fixa hoppas jag. Men det återstår väl att se, med min otur är det väl något annat också...

Dags igen

Publicerad 2014-03-20 06:13:43 i Allmänt,

Jag ska inte ta ett köpstopp men dra ner rejält på handlandet. Ska försöka uppdatera här så gott jag kan under tiden :)

Skatteåterbäring

Publicerad 2014-03-19 16:57:55 i Allmänt,

I dag kan man kolla hur mycket pengar man får igen. Jag kommer att få 23 292,- Plan har inte skickat in kontrolluppgift för mitt fadderbidrag så det måste jag ta tag i, det är ändå 800,- jag ska ha tillbaka pga det. Så vad för kul ska jag göra med alla dessa pengar?
 
5 000,- är barnens. Jag har lovat dom en varsin cykel. Sonen har dock inte helt bestämt sig om han vill ha en cykel. Men alla pengar förutom kostnaderna för cyklarna går in på deras gemensamma sparkonto. Vill grabben inte ha en cykel får han inte köpa något annat i stället utan då läggs pengarna på kontot tills det är dags för en ny cykel.
 
5 000,- ska in på buffertkontot.
 
5 000,- ska spenderas under sommaren. Vi ska bl.a. till Gröna Lund och en 24-timmarskryssning med barnen.
 
3 000,- ska sparas till julklappar.
 
1 500,- ska sparas till vinterkläder.
 
Resten får vi se vad som händer med. En grundplåt till en kitchen aid, sparas, användas till semestern? Vi får se helt enkelt.

Finns inget

Publicerad 2014-03-12 05:23:46 i Allmänt,

Jag har inget att sriva just nu. Jag lever på som vanligt. Äter så billligt vi kan, köper inget annat. Allt går till tandläkaren just nu. Det är okej, det här är en kort period i mitt liv sen kan jag leva som vanligt igen :)

En jättedyr dag

Publicerad 2014-03-04 14:16:17 i Allmänt,

I går klagade jag på att det kostade mycket. I dag var jag till tandläkaren. Den sista tanden skulle lagas. Och jag hoppades så på att den bara skulle lagas. Men icke. Rotfyllning? Nej, såklart inte, det vore för enkelt. Tanden var så svag så den drogs och nu ska en brygga in. En liten kostnad på 4800,- landar det på. Så nu blir det till att dra åt svångremmen ännu mer. Dom pengarna jag tänkt spara för att köpa mig en kitchen aid fladrar rätt in på tandläkarkontot.
 
Just det, det slutade inte där. Hon hittade ett hål till. Jättekul, underbart, grattis till mig!

Dyr dag

Publicerad 2014-03-03 13:03:16 i Allmänt,

Iag vart det ett akutbesök till vårdcentralen. Jag har så ont i halsen så jag vet inte vad jag ska göra längre. Det gick på 200l,- Sen kom jag hem med en påse smågodis från Apoteket som kostade 250,- ungefär. Men nu har jag fått penicillin, 100 Ipren och 100 Alvedon. Så nu kanske några av er kan gissa att jag har fått diagnosen halsfluss. Grattis till mig. Men nu hoppas jag att det vänder!
 
I morgon hoppas jag att Matte kommer hit och bor med oss ett par dagar. Jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få eftersom jag fortfarande har feber och är matt. Men han behöver också hjälp då hans magmunsbråck fullkomligt ballat ur just nu och det måste jag hjälpa honom att få ordning på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela