handla.blogg.se

Räkningar betalda

Publicerad 2014-09-30 06:12:50 i Allmänt,

Så nu är alla räkningarna betalda och det känns som en okej månad. Inga utsvävningar men okej! Sonen ska ha ett sova över party den här månaden och jäntan ska ha sitt kalas så det kommer att gå åt en del pengar men det är okej. Jag har egentligen inga större saker jag behöver. Eftersom jäntan redan tappat bort två par vantar kommer jag behöva köpa ett trepack till med vantar. Trots att dom är märkta försvinner dom på dagis, det är sånt som händer. Just nu är det en vattenskada på deras dagis, inte deras avdelning men det är ändå dom som får evakuera. Hon lämnas på vanliga stället men sedan går dom till ett annat dagis i närheten för att sen gå tillbaka igen. Det blir rörigt och ingen vet vart dom ska hänga/lägga sina saker så att det bara är vantar som försvunnit ser jag som ett under!
 
Jag vet att det kommer att komma fler saker som behövs, så är det såhär i höst/vintertider. Men det tar vi då :)

Blä

Publicerad 2014-09-22 18:58:03 i Allmänt,

Medicin är så tråkigt att handla... Men i dag plockade jag ut nya kalktaletter och 5 stycken B12-ampuller. Så nu ska jag boka en tid till distriktssköterskan och ta lite sprutor. Jippie... 351,- gick kalaset på...
 
Sen köpte jag en baddräkt också. Jag var ju på vattengympa i fredags och hade på mig min halterneck-tankini. Jag kunde inte riktigt koncenrera mig då jag mest oroade mig för att tuttarna skulle hoppa ut ;) Men nu är jag redo för mer vattengympa :) Den billigaste jag kunde hitta var 199,- så jag köpte den. Svart och rosa, så mina färger :)

Vår nya soffa!

Publicerad 2014-09-20 07:57:35 i Allmänt,

I dag kommer vår nya soffa. Vår första sak vi köpt gemensamt till vårt framtida hem. En skitsnygg soffa från Mio. Friday heter den och jag tror vi betalade 15 000,- inkl frakt (den var nedsatt med några tusen). Vi har varit till Mio flera ggr med ungarna. Folk har glott på oss när vi gått runt i strumplästen och lagt oss i soffa efter soffa och kollat så att alla fick plats ordentligt ;) 
 
Om en timma ska jag väcka min älskling och så ska vi börja ta bort den gamla soffan. Skruva i sär det gamla bordet och skruva ihop det nya. Hans gamla bord är alldeles för stort för nya soffan så när jag fick veta att soffan skulle komma drog jag till Ikea och köpte ett enkelt Malm-bord i ek för 199,- 
 
Igår fick jag för övrigt ett par mjukisbyxor och en mjukisjacka av en granne. Hon tyckte jag skulle passa bättre i det än henne. Hon är så snäll mot mig hela tiden. Hon har redan gett mig en skinnjacka och en klänning. Jag får små saker av henne hela tiden. Ett bra sätt att spara pengar ;) Jag blir så himla glad när hon tänker på mig :) Hon är så himla smal och fin (aerobicsinstruktör) så jag tror aldrig att hennes kläder ska passa men dom gör alltid det. Ändå kan jag inte få in i min tröga skalle att jag faktiskt kanske är ganska smal nu? Jag blir tokig på mig själv ibland...
 
Ikväll ska vi äta kräftor. Matte köpte ett kilo frysta i går och senare idag ska vi åka till en fiskaffär i närheten och se om dom har några färska kräftor vi kan köpa några stycken av. För att fira soffan ;) Jag ska dessutom baka cupcakes och bjuda grannarna i huset på om någon vill ha. Jag ähar blivit husets konditor :)

Kåldolmar

Publicerad 2014-09-18 12:04:55 i Allmänt,

I dag har jag handlat bl.a vitkål. Jag ska göra kåldolmar till älsklingen i morgon. Köttfärs hade jag hemma och riset köpte jag för ett tag sen så nnu är jag redo att börja. Måste bara vila lite först efter gympasset men nsart så kör jag igång :)

Vinterskor

Publicerad 2014-09-17 06:04:58 i Allmänt,

I går fick jag veta att mitt ex ska sluta på jobbet nästa torsdag och flytta 30 mil dagen efter. Jippie. Som vanligt berättar han allt i sista sekunden så ingen hinner få tid att förbereda sig. Jag bad honom att berätta i helgen för barnen så dom iaf fick lite tid på sig men det visste han inte om han skulle. Ja, jag är bitter och irriterad just nu. Det här är verklilgen inte bra för mitt mående men jag har inget val mer än gå igenom det och komma ut på andra sidan.
 
Hur som så betyder det att det vart lite stress med vinterskor till barnen. Även om jag säkert skulle få rabatten av hans kollegor, iaf i år. Men hur som så får jag ta ut några kroor från sparkontot och ta dom pengarna jag sparat ihop och åka och köpa det på fredag troligen. Ska bli skönt att få det ordnat iaf, sen är jag mer eller mindre klar, bara någon mössa och lite vantar till dom :)
 
I går köpte jag innomhusskor till mig. Jag ska på gruppass på torsdag så det behövs då :) JAG ska på gruppass, det ska bli spännande att se om jag vågar. Jag har försökt i 5 års tid att våga men alltid bangat men nu SKA jag lyckas! Jag berättade för den söta tjejen i kassan som förklarade vad jag skulle göra. Vart jag skulle hämta ut biljetten, byta om osv. Sen är det hon som håller i passet så hon sa att hon skulle möta mig vid receptionen så går vi ner tillsammans så jag slipper springa runt och leta efter rätt sal.
 
Skorna kostade iaf 599,- dom var nedsatta från 999,- så det får man ju vara nöjd med. Och inte nog med det så hade jag en kupong på 50,- på Stadium så det vart bara 549,- Inte så farligt tycker jag för ett par schyssta Asics!
 
I dag blir det korvfest på dagis, jag ska hämta Matte på hans jobb (han har ju fortfarande ingen bil efter hans vart krockad för någon månad sen) om han hinner för nu när deras pappa sticker beslöt han sig för att ta ett större ansvar direkt. Inte för att putta ut deras pappa men för att dom fortfarande ska ha en manlig förebild runt sig! Han är faktiskt bäst och han är bara min ;)

Skönt!

Publicerad 2014-09-15 18:39:11 i Allmänt,

Så skönt att ha betalat in resten av lånet. Även om det fortfarande är lånade pengar så slipper jag all ränta och allt jag nu betalar går till amortera av dom kronorna som är kvar! Jag kan inte annat än älska mitt hjärta lite mer efter det här. Han är så underbar!
 
Sen har jag köpt träningskort också. I dag så var jag där med sonen eftersom han är så rädd för vatten. Så det vart ingen simning i dag. Det kostar 20,- för honom att bada när jag är med. Och jag går ju in på kortet så det är verkligen ett billigt nöje!
 
jag fick även prata med en av hans simlärare om hans rädsla och han ska from nu specialträna lilleman så han kan komma tillrätta med sin rädsla! En så jäkla bra lärare. Jag fattar inte att ingen har berättat för honom att grabben är rädd. Tydligen måste jag ta tag i sånt själv och jag är glad att jag inte bara lät det bero!

Världens finaste

Publicerad 2014-09-15 05:57:39 i Allmänt,

Jag tror faktiskt att jag har träffat världens finaste man. Han skulle sätta in pengar åt mig för gymkortet. Jag kollar kontot och det sitter en alldeles för hög summa där. Ringer honom såklart och frågar. Nu kan du betala tillbaka det resterande på ditt lån också. Det suger ut pengar frånn dig varje månad och det är en helsikes massa ränta som är helt oödig. Nu kan du betala det du känner att du kan avvara till mig i stället.
 
Han har tjatat länge om att få göra det för mig men jag säger envist nej. Nu löste han det ;) Jag är så tacksam för det kommer verkligen att hjälpa mig. Vi ska skriva ett skuldebrev. Inte för att han vill utan för att jag vill. Jag kommer aldrig låta bli att betala men jag vill ändå att det ska finnas på papper! Nu ska jag dessutom köpa gymkortet, förhoppningsvis orkar jag gå ner redan i dag och simmar lite. Vad skönt det ska bli :)

Långsiktigt lån

Publicerad 2014-09-12 07:45:11 i Allmänt,

Jag måste köpa ett gymkort. Nej, det är inte bara något jag vill. Min läkare sa åt mig att jag verkligen, verkligen bör börja träna. Okej, han står inte med en picka mot huvudet på mig och säger att du MÅSTE men det var mer eller mindre det han menade... Jag har pengarna på sparkontot men det är inte så jäkla mycket kvar där så jag vill egentligen inte plocka en massa därifrån.
 
Så min finaste älskling har erbjudit sig att betala det. Jag har sagt nej. Fram tills i går. Anledningen till mitt nej är att jag inte vill att ekonomin ska orsaka några slitingar i framtiden. Jag är rädd att han ska känna att jag utnyttjar honom. För just nu betalar han allt. Eller jag betalar min mat när jag är här såklart men är jag/vi hos Matte så betalar han mat, grejer jag vill ha, precis allt.
 
Men så sa han dom magiska orden i går. Jag vill ge dig pengarna men se det som ett långsiktigt lån om det känns bättre. Ge mig en slant i bland när du känner för det och har råd. Du måste skaffa kortet. Jag vill se att du mår bättre.
 
Tillslut gav jag med mig. Han har det bra ställt, har bra med pengar på sparkontot och han vill hjälpa mig. Tillslut kändes det bara larvigt att hela tiden säga nej. Vi är en familj och då hjälps man åt. Hade jag hjälpt honom om situationen varit tvärtom? Självklart! Jag skulle nästan känna mig stött om jag inte fick hjälpa den jag älskar, så varför är jag så envis och vägrar låta honom hjälpa mig?
 
Så nästa vecka ska träningen påbörjas. Simma ett par ggr i veckan till att börja med och sen börja gå till gymmet. Nu sk ajag tänka på mig själv ett tag!
 
I dag är jäntan hemma med mig, sonen kommer hem direkt efter skolan och sen drar vi till Matte till söndag morgon. Sen åker vi hit för att gå på loppis på söndag. 2 km loppis i Aspudden :)

Storhandling

Publicerad 2014-09-08 19:50:48 i Allmänt,

Ja, storhandling för mig just nu :) Dessutom gjorde jag något jag inte gjort på länge. Jag köpte margarin. Jag vart snål eftersom det är så dyrt med smör och jag vill börja provbaka inför jäntans kalas. Jag har beslutat mig för att handla 2+2+3 som jag såg på Familjeliv. Så i dag handlade jag men i morgon ska jag inte handla och sen får jag handla på onsdag och sen på fredag.
 
Kasse 1,50,-
Tomater 13,90,-
Röd paprika 6,37,-
Grön paprika 2,63,-
Purjolök 5,12,-
Kassler (1,246 kg) 37,26,-
Ost (1,130 kg) 45,09,-
Lätt yoghurt vanilj 15,90,-
Grädde 8,45,-
Mjölk 8,65,-
Jäst 1,60,-
Flytande margarin 2 för 15,-
Margarin 11,25,-
Rapsolja 14,90,-
Flingor röda bär 25,50,-
Salta märken 9,90,-
 
Summa 219,02,-
 
Paprikan och purjon köpte jag för att jag ville göra treveckorssallad. Så i dag har jag gjort det och sen gjort bakade jag tekakor till veckan. Doktorn sa till mig att göra det jag känner för så då gjorde jag det och jag har inte det minsta dåliga samvete för det. I dag ringde jag dessutom läkaren och bad honom sjukskriva mig 50%. Jag har lyckats att lösa det hela ganska bra så nu känns just det bra!
 
 
http://absolutlinan.blogg.se/2014/september/superluftiga-tekakor.html där är receptet jag använde. Men jag kan ju inte låta bli att ändra så jag hade 3 dl av grovt lantmjöl i (tror jag det heter). Första plåten vart alldeles för platta då jag kavlade dom för tunt men nu vet jag det till nästa gång :) Jag och grabben ska äta gott kvällsmål af, hembakade tekakor och ost. Mums!
 
I morgon blir det något med kassler till middag. Och ris tror jag. Jag får hitta på något i morgon :)

Vila?

Publicerad 2014-09-07 09:07:30 i Allmänt,

Hur ska jag kunna vila? Jobba måste jag ju göra, det finns liksom inget alternativ. Sen har jag barnen, det finns inget alternativ. Deras pappa ska snart ta sitt pick och pack och flytta 30 mil bort. "okej att man ska tänka på barnen men ibland måste man tänka på sig själv först och främst". Han har nyligen gjort slut med sin sambo (troligen för att singellivet med kompisen som nyligen flyttat trettio mil bort lockar väl för mycket, han kan väl inte bo så långt borta från sin älskade snuttefilt, tillika bästa kompis). Hon har försökt få honom på andra tankar. Hur kan du flytta från dina barn? Hur gör du med utvecklingssamtal, avslutningar, föräldrafikan, osv? Som svar får hon att han bor i inte i världens ände men han måste göra det här, för sin skull.
 
Är det konstigt att jag är på väg in i väggen? Jag tycker inte det när jag tänker efter. Jag vet att han inte kommer att ha råd att mma till Sthlm två ggr/mån för att ha barnen eller köpa biljetter till dom att åka till Karlstad. Inte kan man begära att barnen på 10 och 5 år ska åka själva heller. Jag vet att jag kommer att få vara den som förklarar varför inte pappa kom nu heller. Jag får ta deras sorg. Det här tynger mig redan. 
 
Företaget går dåligt just nu. Hösten är alltid tung, det är få extrajobb på somrarna, det betyder lite pengar in på hösten. Det vänder, det gör det alltid. Nu kommer jag ändå vara halvtidssjukskriven så vad som än händer kommer jag att få det sämre ekonomiskt men det är okej. Just nu fokuserar jag bara på att lära mig att ta hand om mig själv och inte bara bry mig om andra Och deras lycka och glädje. Skippa kraven jag har på mig själv hela tiden och bara följa med. Ta hand om mig själv i första hand. Då kan jag ta hand om mina barn på bästa sätt, jag måste få må bättre nu! Jag förtjänar fanemej att må bra! 
 
I morgon är den första dagen på ett nytt liv. Ett liv där jag sätter mig och min familj i fokus. Inte bryr mig så mycket om vad andra tänker hela tiden. Inte tänker på att göra alla andra glada och glömma mig själv i den ekvationen. Nu är det dags, jag ska ta tillbaka mitt liv!

Domen

Publicerad 2014-09-05 06:16:39 i Allmänt,

I går fick jag domen, diagnosen, kalla den vad du vill. Utmattningssyndrom. Jag vill hålla mig ifrån antidepp så länge jag kan (kalla mig fåfäng men jag är så galet rädd för att gå upp i vikt) och hålla mig ifrån en sjukskrivning så nu är det nedvarvning som gäller. Måste sluta att ställa krav på mig själv hela tiden. Maten får bli som den blir ett tag. Pengarna är ju som dom är, jag har det jag har och får jobba med det. Jag ska from nästa vecka ta ledigt på fredagar och börja åka hem så tidigt som möjligt dom andra dagarna.
 
Jag har fått fysisk aktivitet på recept så nu ska jag fixa fram pengar och köpa ett gymkort i simhallen och börja simma och träna ofta på dagtid. Tur som så får man göra vad man vill i Stockholm när barnen är på dagis så jag slipper tjaffsa med sjukskrivning och grejer. Nu ska jag ändå prata med dagis, jag tror på att vara totalt öppen mot personalen, det är mindre risk för irritation då om jag kommer med blött hår varenda dag... Nu brukar hennes fröknar säga åt mig att vara hemma och ta det lugnt, att jag behöver det och att jag ska lämna henne där så mycket jag vill trots det så dom är världens bästa helt enkelt!
 
Jag har även något för lågt antal vita blodkroppar, jag önskar att jag inte googlade på det i går för nu är jag nervös för det. Min älskade läkare började fundera på om jag blir förgiftad. Så nu måste jag gå igenom min jobbsituation för att se om något gör mig sjuk. Jag ska åka och ta nya prover i dag och så ska jag även ta B12-sprutor hos VC. Jippie, jag som är så rädd för sprutor...
 
Jag kan iaf konstatera att jag har världens sötaste läkare! Jag ville byta till en annan för jag tyckte min var svår att komma fram till. Men efter dom två senaste gångerna jag varit där så kan jag konstatera att han är super! Det är bara att ringa om du har frågor, om vad som helst. Vill du ha medicin så ring, behöver du bli sjukskriven så ring. Kuratorkontakt, nga problem och om du måste vidare så fixar jag det. Vi löser det här!

Sjuk och trött

Publicerad 2014-09-03 06:02:06 i Allmänt,

I måndags började det att svida i halsen och näsan. I går vaknade jag med en svullen hals. Jag är inte jättesjuk men tillräckligt för att det ska irritera mig. Däremot var jag så trött i går så jag visste helt ärligt inte vart jag skulle ta vägen. Jag var som förlamad i kroppen. Orkade ingenting. Ville bara sova. Det slutade med en pizza till middag som vi delade på. Att ens gå ut i köket var en pers. Att laga mat fanns inte. Gick inte.
 
I morgon ska jag till doktorn och prata om min trötthet, se vad som kan vara fel. Jag misstänker att jag har utmattningssymptom och är på väg in i väggen. Eftersom jag tog massor med prover för ett tag sen och allt ska ha sett bra ut (jag ska dubbelkolla nu då läkaren som ringde med provsvaren är bland det rörigaste jag varit med om) så var det inte bara att få en järnspruta som jag någonstans hade hoppats. Mitt hypokondriska jag har såklart fått cancer och ska dö om tre månader. Precis så positiv är jag alltid. Jag börjar gråta bara jag tänker på det vilket inte underlättar direkt.
 
I dag är det massor med jobb att göra. Lunch får bli någon smörgås på stan. Jag har helt hamnat ur fas. Orkar inte bry mig för just nu är jag bara så orolig inför läkarbesöket i morgon. Jag vill bara lägga mig ner och sova tills dess egentligen.

Mitt mål just nu

Publicerad 2014-09-02 06:06:37 i Allmänt,

Mitt mål för tis-fre är att max göra av med 50,-/dag. Egentligen skulle jag vilja göra det hela veckan men vi får se :) Det här är på mat. På torsdag ska jag till läkaren och det kostar ju 200,- Sen måste jag snart ta ut nya kalcimtabletter och dom kostar en del. Men jag tror jag klarar mig nästa vecka också.
 
I natt har jag sovit helt galet dåligt. Jag är så hemskt trött i dag. Och jag har såklart massor att göra. Jag ska på ett läkarbesök med sonen 8.30 så hela dagen blir fel. Men jag hoppas på att ändå kunna hitta parkeringar inne i stan, för på morgonen tar jag fastigheter här där jag bor så det betyder i så fall att jag kommer att kunna jobba undan en massa extra. Och eftersom jag känner en förkylning ligga och vänta på att bryta ut med full kraft är det skönt om man har en hel del gjort så jag kan göra som normala människor och ligga och kura på soffan och bli frisk sen :)

En ny verklighet

Publicerad 2014-09-01 20:16:13 i Allmänt,

Jag kommer att gå ner i lön from nästa månad. Utgifterna har blivit för stora för företaget och då får man lösa det helt enkelt. Så är det att vara egen företagare. Jag har gråtit, jag har mått dåligt (det är då anledningen till att jag inte hade några pengar den här månaden) men det finns inget annat alternativ. Det har sjunkit in, jag har lugnat mig och har gjort en ny budget. Det blir bra det här med!
 
Valet är att lägga ner och det är inget alternativ. Det finns för många fördelar med att vara egen. Jag vill helt enkelt jobba vidare och det här varar inte för alltid :) Ibland måste man ta lite motgångar också, jag kan inte flyta fram på en räkmacka :)
 
Jag kommer att få ungefär 2 000,- mindre i månaden. Just nu har jag en grej att betala av på och jag ska satsa helhjärtat på det så det försvinner. Sen ska jag spara så mycket jag bara kan. Jag tänker inte berätta så mycket mer om vad det är för ett lån jag har. Det är ingen konsumtion iaf, så mycket kan jag säga :) Det är drygt 14 000,- så det kommer att ta ett par månader men det är okej. Just nu är jag glad att jag valde att göra på det sättet och inte ta av mina sparpengar för dom behövdes ju nu :)
 
Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och trot eller ej, jag ser fram emot det. Visst skulle det vara roligare att kunna ha min vanliga lön men nu är inte läget sånt. Då får man göra det bästa av situationen helt enkelt :) Att sitta och sura och vara irriterad hjälper inte ett skit!

Kämpar på

Publicerad 2014-09-01 16:21:24 i Allmänt,

I dag glömde jag bort mig. Köpte både en latte och en chokladboll. Okej, det kostade 31,- ihop så det är ju ingen fara men irriterande.
 
Jag håller på att bli sjuk också. Grattis till mig, det har jag tid med... I morgon ska jag till läkaren med lilleman på morgonen, jag kommer att få jobba skiten av mig resten av veckan för att kunna ta det lugnt på fredag och inte stressa då. Jag gillar att kunna lämna lilla damen senare och ta en lugn promenad eller cykeltur till dagis :)
 
Nu ska jag ta och laga lite käk. Köttfärslåda med makaroner till. Ska bli riktigt gott!
 
I dag fick jag 300,- för två tårtor jag gjorde tille n av Mattes grannar. Det täckte iaf kostnaden för tårtorna men jag ska få en hundring till men det återstår att se. Det har inte gått så fort hittils ;)
 
100,- har jag köpt fikabröd, kaffe och lite annat för. Det var till bilmecken. Han hjälpte mig att byta lampor på bilen och jag vet att han vägrar att ta emot pengar. Den här gången kom jag förberedd ;) Kaffebröd brukar dom flesta gilla och ta emot :)
 
Vad rörigt allt blev... Nu ska jag iaf laga lite mat :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela