handla.blogg.se

Inget

Publicerad 2013-04-30 15:03:10 i Allmänt,

Idag har jag handlat för 0,- och det kommer jag att hålla resten av dagen. Jag hade tänkt köpa chilisås för det hade jag ingen hemma men jag leker lite med grejerna jag har hemma istället. Har jag otur blir det pizza till middag ;) (och nej, jag skojar bara, jag ska inte handla nått).
 
Veckans utmaning är att inte handla något mer. Eller jag säger fram tom fredag för i helgen ska jag umgås med Matte och då blir det lätt någon måltid ute. Men just nu har varken jag eller han pengar egentligen så jag ska lobba för att vi låter bli och lagar mat själva istället :)
 
Jag är nöjd för varje dag jag nollar. Jag vet att jag småhandlar alldeles för mycket och för varje dag jag kan låta bli det är jag nöjd :) Även om jag inte piskar mig själv ifall jag handlar ändå :)

Aj

Publicerad 2013-04-30 07:11:03 i Allmänt,

Den här månaden blir det lite tight. Det var mycket räkningar, resan, bägge barnen behövde klippas, Matte fyller år och ska ha presenter osv osv. Men det går nog bra ändå :) Matte kommer att få två grejer, inget dyrt alls då han verkligen inte ville ha något dyrt. Det ena är en rolig bok som en gammal barndomskompis har illustrerat. Jag är lite nojjig att han faktisk läser här så jag vågar inte skriva vad den heter men om två veckor ska jag berätta. Sen är det en liten grej till.
 
Igår var jag och köpte mat till den här veckan. Det vart inte mycket som handlades men lite mjölk och plägg. Jag har beslutat mig för att det är dags att sluta snåla alltför mycket på maten. Att alltid köpa det billigaste är inte kul, iaf inte när jag egentligen vill ha något annat men snålar på det. Så igår köpte jag några skivor pålägg från charken. Visst det är inte billigt men attans så mycket godare det är än att köpa sån pressad skit man köper vacuumförpackat!
 
Igår stekte jag 130 plättar ungefär. Jag hade massor med mjölk som gick ut i söndags så den behövdes göras av med och då är plättar enklast tycker jag. Idag blir det någon av kycklinggratäng med grädde och chilisås, det vart massor med grädde kvar efter gårdagens plättar och jag vägrar att kasta mat så då får man lösa det hela :)
 
Sen ska jag komma på vad mer jag kan hitta på i veckan. Mitt mål är att inte handla en massa iaf. Eller typ inget! Just nu kan jag inte komma på att jag måste köpa något alls faktiskt. Det skulle väl vara lite mer mjölk i såna fall, men nu så går det inte alls åt lika mycket mjölk eftersom jag dricker mycket mindre latte så jag kanske inte ens måste köpa det :)

Hemma igen!

Publicerad 2013-04-28 19:12:39 i Allmänt,

Nnu sitter jag nedsjunken i soffan efter att ha kört hem från Trollhättan. Rekordtid på vägen ner och ett ännu bättre rekord på vägen upp :) Vi har haft det mysigt och blivit ordentligt bortskämda av exsvärföräldrarna. Barnen mest förstås för jag klarar av att ta hand om mig själv ;)
 
Resan blev lite försenad då Matte blev skadad på jobbet så jag var tvungen att hämta honom på akuten och köra hem honom innan vi åkte. Men vi kom bara iväg en timma försent och körde ner på 5 timmar (hem på 4.40) så det gick bra ändå. Sen hade farfar stått och stekt plättar i tre timmar så middagen var ju serverad är vi kom fram :)
 
Hur som helst så mår han bättre nu men det var illa och jag trodde att han skulle förlora synen på ena ögat men tack och lov var det inte fullt så illa! Jag hade helst velat vara hemma och rå om honom hela helgen men jag åker till honom på tisdag och myser istället.
 
Så vad har helgen kostat? Ungefär 300,- för mat och godis och 129,- på systemet. Bensinen kostade mig ungefär 900,- men det är pengar som ska tas från semesterkontot. Nu ska jag sätta mig och betala månadens räkningar, månadens tråkigaste, blä...

Nya naglar

Publicerad 2013-04-25 06:52:22 i Allmänt,

Nu hoppas jag verkligen inte jag behöver göra nya på en månad *morr*
 
Igår berättade jag för ungarna vart vi skulle då sonen var så galet grinig och sur. Bägge två är överlycklliga, sonen kastade sig runt halsen på mig och skrek JA och har konstaterat att det var det bästa jag kunde valt så jag är nöjd att jag gör det här även om jag någonstans känner att det inte riktigt ligger på mig att dom ska träffas...

En utmaning!

Publicerad 2013-04-24 10:24:18 i Allmänt,

Jag har bestämt mig för att jag ska utmana mig själv lite. När vi tidigare har åkt dit vi ska i morgon så har vi alltid stannat på vägen och ätit. Det har kostat massor med mat och dricka. Den här gången blir det annat! Jag ska göra pastasallad att ta med och så har jag köpt chips (fanns för 5,- påsen på Ö&B för att dom snart går ut) och lite rån. Sen blir det saft till ungarna och jag kommer att ta med vatten till mig. Jag har bestämt att resan ner inte får kosta en krona förutom bensinen. Medtagen mat är oftast godare ändå tycker jag!
 
Nu kommer jag att berätta vart vi ska då sonen inte snokar så mycket då han nog insett att det är roligare att bli överraskad. Vi ska åka och hälsa på mitt ex föräldrar och brorsa i Trollhättan. Det är nästan ett år sen barnen sist träffade sin farmor och farfar och jag kände att det var på tiden att dom fick träffas igen så jag kollade av med exet om det var okej och ordnade det hela med exets föräldrar (vi har inte träffats sen sommaren -10 så det ska bli kul). Vi kommer att bo hemma hos hans föräldrar och kanske någon natt hos brorsan. Jag får se om jag kanske tar en dagstur själv till Stenungsund och hälsar på min telefonförsäljare som flyttat dit, vilken överraskning det skulle vara för honom, hans stalker kommer och stalkar där också, haha!
 
Nu ska jag åka och tanka upp bilen och sen ska jag åka hitta en parkering där och gå och göra nya naglar. Jag hoppas verkligen att hon är bra för jag orkar inte behöva göra om dom fort igen!

Månadshandla

Publicerad 2013-04-24 06:17:53 i Allmänt,

Idag ska jag jobba, åka och göra nya naglar (igen, dom ramlar av som fan och jag håller på att bli galen, så jag får helt enkelt göra nya fortare dern här gången) och sen ska jag storhandla för den här månaden. Jag var och fixade med lönen igår så jag slapp ta det i morgon innan vi ska sticka på vår minisemester så jag passar på att dra och storhandla också så allt finns hemma när jag kommer hem.
Den här månaden hoppas jag kommer att bli billig. Jag tycker att jag har det mesta men troligen drar det ifrån som vanligt...
 
Igår var jag en snäll flickvän. Var in på Ö&B och köpte lite snacks inför bilresan (som kommer ta 6 timmar ungefär) då köpte jag en liten chokladkaka med Miranda nallen på och så skickade jag den till Matte. Han har sitt svåra IPSC-prov på fredag så jag ska säga till honom att kolla brevlådan innan han åker till provet på fredag så hoppas jag den ska ligga där. Jag förlitade mig helt på att han skulle ha fullt upp och inte kolla i brevlådan innan dess, får se om min plan lyckas... Den kostade väl runt 14,- tror jag, frakten gick på 24,- tror jag. Kändes ju lite dumt att frakten blev dyrare :D
 
Nej, dags att sätta sig och skriva inköpslista :)

Medicin

Publicerad 2013-04-23 20:55:07 i Allmänt,

Kalcium, B12 och järn har inhandlats. Jag är nu 390,- fattigare. 390,- för några tabletter, blä... Men nu har jag medicin i 3 månader iaf :)
 
Nu har en nagel gått av igen så nu måste jag göra nya ändå. Jävligt irriterande... Jag får se när det blir dock, helst skulle jag vilja göra det i morgon men det är svårt att hitta nån som kan göra dom med så kort varsel...

Billig helg

Publicerad 2013-04-22 19:17:11 i Allmänt,

Helgen har varit billig. Jag åkte uut till Matte och tog med mig mat så vi inte handlade något ute som vi annars brukar. Igår köpte jag ingenting alls så jag är nöjd!
 
Idag gick det dock åt 380,- då bägge ungarna blev klippta. Men det var verkligen på tiden! Grabben klipptes i november (20 november för att vara med exakt, minns det för det var dagen innan min födelsedag, dagen då jag fick veta att vi alla hade löss för första gången ;)). Dottern vart klippt innan det så det var verkligen på tiden!
 
Den här helgen blir annorlunda. Då tar jag ungarna och åker på en minisemester. Det går väl åt 1000,- på bensin ungefär men maten lär vara gratis. Vad vi ska göra vill jag inte skriva än då min käre son är galet nyfiken på vad vi ska hitta på och har satt på snokglasögonen ;)

Kött

Publicerad 2013-04-19 09:04:30 i Allmänt,

Jag har turen att kunna åka förbi COOP på väg till mina fastigheter, nästan varje dag. Eftersom jag kan vara där tidigt på morgonen har jag chansen att få tag i köttet på halva priset. Idag fick jag tag i entrecote, högrev och lövbiff.
 
Entrecoten var nedsatt på halva priset och sen fick jag halva priset på det så den kostade bara 49,50,-/kg.
 
Högreven var också nedsatt och så halva priset på det så den kostade 44,50,-/kg.
 
Lövbiffen var även den nedsatt och så halva priset så den kostade 65,-/kg.
 
Så nu har jag köpt nästan 3 kg entrecote, 2 kg högrev och 1 kg lövbiff. Många goda middag framöver! Nötkött blir det sällan annars då det ofta är lite för dyrt för mig. Nu fick jag 6 kg för ganska precis 300,- Jag gillar att COOP sätter ner köttet på halva priset, inte bara för att det blir billigare för mig utan även för att jag hatar svinnet. Jag undrar hur mycket kött mitt Ica får kasta eftersom dom sätter ner det med kanske 10% och då köper jag hellre till ordinarie pris faktiskt och jag ser att det ofta ligger nedsatt kött i ett par dagar så jag tror inte att jag är ensam om det...
 
Eftersom min syster och hennes man ställt upp så mycket och varit barnvakt varje gång jag varit hos psykologen så vill jag bjuda dom på middag så antingen blir det helstekt entrecote eller någon mustig gryta till oss. Jag tror nog jag satsar på en gryta för jag älskar köttgrytor och vet att dom också gör det.

Hamburgare

Publicerad 2013-04-18 14:39:23 i Allmänt,

Idag blir det hamburgare och pommes. Allt är plockat ur kyl och frys så det blir noll kronor idag. Snart blir det till att hämta jäntan och sen hem och laga mat. Den vanliga fredagsmiddagen fast det är torsdag iom att ungarna ska till pappa i morgon. Hamburgare är inte direkt min favorit, jag kan knappt säga att jag gillar det faktiskt men det är grabbens favorit och ibland måste ju även han få sin favorit!
 
Idag har jag suttit på nätet och letat efter regnkläder till sonen och jag hittar verkligen inget. Har kollat Team Sportia där jag hoppades dom hade något där då deras pappa jobbar där och således får en väldigt bra rabatt. Men ett regnställ där kostade ju närmare 1 200,- och kan jag hitta något billigare gör jag gärna det, han har en viss benägenhet att äta kläder och skor om man säger så... Just nunär man tittar ut och regnet öser ner känner man ju att det verkligen finns ett behov av regnkläder, han lär vara blöt i eftermiddag när han kommer hem... :(

Kläder

Publicerad 2013-04-18 07:05:43 i Allmänt,

Jag har, trots att jag inte har redovisat det här, fortsatt att skriva upp vad jag gör av med på kläder. Det har jag gjort sen i september. Nu har det gått åtta månader och så här ser det ut!
 
Jag: 5 213,-
Grabben: 2 186,50,-
Tösen: 2 291,50,-
 
Anledningen till min höga kostnad är bl. a. mina skor jag handlat i vinter. Vinterskorna som jag var tvungen att köpa för att dom jag hade köpt gick sönder direkt. Mina träningsskor kostade 750,- och sen mina favoritskor, mina stövlar, som kostade 600,- Men dom använder jag hela tiden och jag älskar dom så dom var nog mitt bästa köp ever! Killen älskar dom och vad dom gör för min rumpa ;)
 
Jag handlar ju ingenting till mig just nu men tyvärr så måste jag handla nu. Min svåger fyller 40 och ska ha fest och jag vill inte ha jeans och det är allt jag äger. Jeansen jag köpte kostar just nu 99,- på Cubus och finns i massor med färger så jag ska se om jag kan hitta någon fin färg jag kan ha då. Och så en billig top till det också. Jag vill ju inte köpa nya kläder nu egentligen eftersom jag troligen ska operera mig i höst men å andra sidan så är det ju vissa saker jag vill ha. Jag kan inte gärna gå runt i långbyxor hela sommaren och förra årets shorts är för stora (det var dom redan i slutet av förra sommaren) så det måste jag köpa.
 
Grabben behöver nya regnkläder, det får jag inte glömma. Jag måste upp på vinden och leta fram vår- och sommarkläder och kolla om det finns allt som behövs eller om grabben behöver en ny jacka (dottern kan säkert ha förra årets jacka tack och lov). Jag har allt i ytterkläder jag behöver, vår/höstjacka köpte jag i höstas, sen har jag min skinnjacka och min jeansjacka, det räcker mer än väl!
 
Idag blir det jobba, tvätta och så ska jag se om jag kan hinna till gymmet på nått sätt också. Lycka till med det känner jag men nu är jag peppad som satan :) Jag vill trimma i ordning mig lite till svågerns fest :)

Bingolotto

Publicerad 2013-04-17 09:55:36 i Allmänt,

Nu har jag gjort det jag aldrig trodde att jag skulle göra! Jag har sagt upp mina bingolotter så nu kommer inga fler. Lite tråkigt men vi spelar inte längre då sonen har tröttnat så det fanns liksom ingen anledning att ha dom kvar. Så nu blir det 200,- mindre i fasta kostnader varje månad, det känns bra iaf :)

Gratis e gott!

Publicerad 2013-04-16 21:25:00 i Allmänt,

Lyckades knipa till mig två stycken muggar från Nescafé i en "tävling" dom hade på Facebook. Igår kom paketet. I paketet låg även en stor burk Nescafé lyx (200 gram). Den kostar mellan 50-60,- Perfekt då jag använder snabbkaffe hemma hos Matte eftersom han bara dricker te. Så nu har jag kaffe så det räcker och blir över utan att behöva lägga en krona på det :) Bra om kaffet här hemma tar slut innan det är dags för ny storhandling. Då har jag druckit för mycket kaffe och får ta det som finns ;)

Lammgryta

Publicerad 2013-04-16 21:19:36 i Allmänt,

Ikväll har jag kokat lammgryta på grytbitarna jag köpte. Gjorde någon marokansk variant och gott blev det! Ska se omjag hittar receptet igen, mitt minne är bra men kort... Jag ångrar att jag inte köpte mer lamm när det var så billigt för jösses så gott det vart :) Det blir mysmiddag på lördag för mig och Matte!
 
Det blev en billig gryta.
 
500 gram grytbitar 40,- (ca)
2 lökar 4,- (inte en aning om vad två lökar kostar men inte mer än så iaf)
1 burk krossade tomater 5,-
1 buljongtärning 1,-
Tomatpuré, diverse kryddor 4,-
Olja ?
 
Så ca 54,- för en riktigt smakrik och mustig lammgryta som kommer att räcka till mig och Matte och säkert en lunch till honom. Det tycker inte jag är så farligt faktiskt :)
 
Middag idag blev korvstroganoff. Inte farligt dyrt det heller.
 
Falukorv 1/3 ring 7,-
Krossade tomater 5,-
Lök 2,-
Tomatpuré och kryddor 1,-
Pasta 3,-
 
Så 18,- för middag till mig och ungarna, en lunch till mig i morgon och en stor portion till mig med stroganoff i frysen.

Veckohandling v 16

Publicerad 2013-04-16 17:26:12 i Allmänt,

Lammgrytbitar (500 gram) 39,20,-
Falukorv, 2 st 39,80,-
Kokt skinka tunna skivor, 2 st 40,-
Kattsand 20,95,-
Mjölk, 2 st 16,40,-
Barilla pasta, 2 st 15,-
Påse 1,75,-
 
Summa: 173,09,-
 
Jag hittade lammgrytbitar på kort datum så jag ska göra en gryta till helgen till mig och killen tänkte jag. Ska bara hitta något smaskigt recept, jag är inte jättevan vid att laga lamm (första gången faktiskt).

Idag

Publicerad 2013-04-16 06:45:02 i Allmänt,

Idag blir det jobba, sen gym och sen städa hemma. Vägde mig i morse och insåg att jag slappat lite väl mycket så nu är det slut med dumheterna och gym och bättre mat here I come! Jag ska förbi COOP och handla lite inför veckan också. Lite falukorv, pasta och mjölk. Ska se till att hålla mig till det (om jag inte får tag i något på halva priset dvs), inget slöseri här inte!
 
Jag bevisar för mig själv för jämnan att jag inte behöver handla en massa hela tiden men när jag snålar som nu känner jag att jag överdriver åt fel håll. När jag inte har pålägg till mackorna för att jag inte vill lägga pengar på att köpa skinka och ost tex. Jag måste hitta den gyllene vägen i mitten :)

Nya naglar

Publicerad 2013-04-15 18:52:16 i Allmänt,

Nu har jag äntligen gjort nya naglar! Nu ska min nagelteknolog flytta sin verksamhet så nu måste jag hitta någon ny, jättejobbigt då jag inte vet om jag kommer att hitta någon som är så billig som hon. Å andra sidan var jag inte helt nöjd med henne så det är väl dags att gå vidare nu...
 
 
Trots att jag behövde två nya tippar då två naglar hade gått av så behövde jag inte betala mer än 400,- så hon är så snäll. Sen köpte jag ett klarlack för mitt lack var gammalt och började bli tjockt så det knappt gick att använda längre. Det kostade 40,-
 
Sen köpte jag lite mat för jag v ar vrålhungrig och orkade inte laga mat så där gick det 58,- Så nu är jag nöjd med mina naglar igen, eller iaf nöjdare än innan :)

Biobesök

Publicerad 2013-04-14 08:36:12 i Allmänt,

Då har jag kollat in skadan på kontot för gårdagens biomys!
 
Biobiljetter 330,- (betalade Mattes ocså, han betalade min mat istället)
Pizza till ungarna 55,-
Snacks 169,-
 
Summa 554,-
 
Mycket för en dags nöjen men det är ju inte jätteofta det händer direkt och ungarna är skitnöjda med dagen och det var ju för deras skulle vi gjorde det!
 
Nu sitter jag och planerar lite sått för maten den här veckan. Fiskgratäng med citronsås, tomatsoppa med vitlöksbröd, pasta med tonfisksås och något med köttfärs står på schemat. Inte mycket som behöver handlas till det heller. Ska bli kul att se om jag kan slå den här veckans summa :)

Intressant start på helgen...

Publicerad 2013-04-12 18:30:00 i Allmänt,

Fick ett akutjobb så efter jag fixat det, hämtat jäntan och slutligen klev innaför dörren såg jag fakturan från 3. Öppnade den glad i hågen då jag inte trodde den skulle vara på mer än 400,-. Tror ni att jag nästan fick en hjärtattack när den var på 6 931 kronor! Jag höll på riktigt på att skita ner mig... Trodde att sonen suttit och laddat hem nått på telefonen eller nått. Men inser att det var dom som gjort fel och deras kundtjänst är grym så nu är det ordnat och fakturan ligger på endast 279,- känns lite mer överkomligt... :) Det var sista fakturan från dom, nu ligger abonnemanget hos firman.
 
Räkningen på telefonnummerflytt och återstående tid på det gamla abonnemanget kom idag. 400,- billigare än jag räknat med (400,- mindre än priset jag fått av dom), jag känner att jag har lite flyt just nu :)
 
Jag har börjat fundera på något jag aldrig trodde faktiskt. Jag ska säga upp mina Bingolotter. Inte för pengarnas skulol men för att sonen tröttnat och det var för hans skulle jag köpte dom. Det var hans och mitt nöje men nu när han inte vill spela köper jag hellre en lott direkt i affären om det är någongång jag faktiskt vill spela. Men det tar emot lite då jag prenumererat i flera år och samlat på mig massor med poäng so jag inte får igen om jag säger upp det, inte för att jag vunnit nått där dom poängen räknas men ändå..
 
Middag idag blev nuggets med sötsur sås. Jag köpte ananaskross, jag hade tänkt att använda den jag hade faktiskt men så kom det där jobbet in och förstörde hela min eftermiddag (dessutom var det bara slöseri med tid där han som ringde tom bad om ursäkt för att han ringde dit mig, att visa en hiss för en hisskille är ganska idiotiskt och framförallt väldigt pinsamt faktiskt) och jag blev stressad och rusade ner till Ica. Men maten gick hem, ungarna åt så det sprutade ur öronen på dom, det gillas :)
 
Krossad ananas 21,90,-
 
Veckans summa: 211,28,-
 
Jag tycker jag har skött mig bra den här veckan ändå! Mindre än så kan jag nog inte komma undan med... Men i morgon förstör jag allt då vi ska på bio och det lär ju kosta... Men vi kan ju låtsas att veckan tar slut nu :)
 
Jag hoppas bara att Mattes bil funkar i morgon så vi slipper åka och hämta honom, min grabb tycker dock att hans bil ska typ brinna upp så vi måste hämta honom så han får kolla in i vapenskåpet och titta på alla pistoler ;) Jaja, vi får väl se hur det blir :)

Undra ja...

Publicerad 2013-04-12 07:09:50 i Allmänt,

Undra om jag kan få till en nolldag idag också? Till middag ska vi äta hemmagjorda nuggets med pommes och sötsur sås. Jag kan behöva köpa en burk krossad ananas till såsen för jag tror bara att jag har skivat och jag orkar inte stå och hacka upp en burk själv (ja, jag är latare än latast ;)).
 
Idag ska jag åka till banken och ta ut pengarna från firman för allt papper jag köpte igår, annars ska jag bara jobba och städa hemma. Imorgon kommer M hit och vi ska åka och se Croddarna, riktig myspys :) Jag återkommer sen och berättar om jag kommer att klara en nolldag idag igen :)

Nolldag

Publicerad 2013-04-11 16:57:02 i Allmänt,

Idag har det faktiskt blivit en riktig nolldag, det ni ;) Inte en spänn har jag gjort av med. Eller inte av mina pengar iaf, firman har fått punga ut med 625,- på kopieringspapper så det har jag ju handlat. Me nu har jag papper till fakturor och annat i ett par år framåt! Några buntar ska firman få sponsra dagis med, då blir dom glada hoppas jag :)
 
Nu står potatisen på spisen, sen blir det pannbiffar med kantareller och vitlök, brusås och potatis till middag, längtar redan för jäklar vad goda dom var!

Fysiskt och psykiskt utmattad

Publicerad 2013-04-10 19:23:42 i Allmänt,

Idag är jag helt slut, på alla sätt! Gym och psykoterapi på samma dag tar på en.
 
Hur som så har dagen sett ut som följer när det kommer till ekonomin:
 
Leverpastej, champinjoner och gurka 25,-
 
Parkering 20,-
 
Dagens summa 45,-
 
Veckans summa: 189,38,-
 
Jag skulle göra köttfärscrepes till middag idag men det fanns bara så det räckte till oss tre. Nu var det APT i skolan och jag fick akut ta med mig en kompis till grabben hem. Därav champinjonerna. Jag hade tack och lov några pannkakor extra från i måndags så jag gjorde helt enkelt champinjonstuvning och så åt jag det. Nu hade det räckt ändå då min underbara sster tog ungarna medan jag var hos läkaren och hade bjudit dom på smoothies och blåbärspaj så dom var rätt mätta. Men det visste jag ju inte innan direkt :)
 
Imorgon ska jag åka till Svanströms och förhoppningsvis köpa papper. Dom hade kartonger med kopieringspapper jättebilligt så jag hoppas kunna köpa in fra såna lådor, detta är ju dock inget som jag betalar själv utan det är ju firmaprylar. Annars har jag inget planerat så jag hoppas på en nolldag.
 
I helgen blir det bio för oss alla. M kommer med han med, det blir nog kul, ungarna är glada iaf! Vi ska se Croddarna eller vad den heter. Det kostar ju en helt galen summa men det får bli så, ibland måste man lyxa :)

Morgondagen

Publicerad 2013-04-09 20:31:00 i Allmänt,

I morgon blir det ingen nolldag. Jag ska till min vanliga onsdagsträff på VC och då kostar det att parkera. Däremot blir det ingen korv där då jag har mat klart hemma. Däremot ska jag köpa leverpastej. Allt pålägg tog slut hipp happ och det känns som det billligaste och det äter alla här hemma dessutom så det känns bra. Men det är min plan för morgondagen!
 
Jag har börjat skriva listor med saker jag behöver. Saker jag behöver är tex:
 
Brandsläckare (för det är faktiskt en billig livförsäkring och dumt att inte ha!).
Brandfilt till sonen att ha vid sängen (för han vill ha det och han är en riktigt liten tänkare och faller lätt in i ett katastroftänk, kan en brandfilt lugna honom är det ett billigt sätt att få honom att känna sig trygg).
Sport-bh, inte okej att det gör ont i tuttarna när jag springer på gymmet!

Saker jag vill ha men som inte är akut:
 
Tallrikar, är så JÄVLA trött på mina tallrikar jag haft sen jag flyttade hemifrån. (den vita tallriken ner till höger och den gröna assietten med två löv). Jag är så trött på att bara ha 5 tallrikar varav en av dom är jättetrasig, så trist när jag bjuder på mat, då får jag alltid ta fram assitter till mig och mina gbp-opade kompisar. Ser ingen snyggt ut alls :( Ni får trycka på bilden högst upp för att se alla tallrikarna i serien..
Rivjärn, som jag saknar detta som jag hade under uppväxten.
Underlakan och påslakan, Jag har ett underlakan och ett påslakan, så det blir ju lite jobbigt när jag tvättat dom och dom inte hunnit torka som sist, sådär kul att sova utan lakan i sängen...
 
Sen är det väl en tusen saker till men jag kommer inte på det nu. Men dom tre översta är självklart dom tre viktigaste och dom ska inhandlas snart! Det andra får vänta, det är inget viktigt och inget jag tänker lägga pengar på just nu :)

Ingen nolla

Publicerad 2013-04-09 17:42:47 i Allmänt,

Gick ut från gymmet efter ett dubbelt så hårt träningspass än det vanliga. Skulle åka hem och äta pannkakor för det var det som fanns i kylen. Tror ni att det kändes lockande att äta nått så onyttigt som pannkakor när man precis pressat sin kropp till det yttersta. Hela tiden är jag stod på maskinerna så tittade jag på COOPs extrapriser (COOP ligger mittemot gymmet). Jag gick in och köpte tre saker:
 
Avokado 9.90,-
Broccoli 6.90,-
Tomat 5,37,-
 
Summa 22,17,-
 
Jag gjorde en supergod sallad när jag kom hem.
 
Riven morot, äpple, avokado, gurka, tomat, keso, tomfisk, lite salladskrydda och slutligen lite kallpressad rapsolja på toppe. Supergott och attans så nyttigt om man jämför med pannkakor. Broccolin hade jag tänkt ha med men det vart helt enkelt för mycket mat för mig...
 
När grabben kommit hem från skolan satte jag honom på hans cykel och så cyklade han ner till dagis och jag powerwalkade/sprang efter. Sen tog vi oss hemåt hla gänget och käkade middag.
 
Köttfärssås, pasta och morot- och äppelsallad. Även det jättegott, ungarna åt som små monster, det är jag inte  van vid men blir lika glad varje gång :)
 
Det här börjar likna en matblogg känner jag ;)
 
Summa för veckan: 144,38,-

Så nöjd!

Publicerad 2013-04-09 06:47:05 i Allmänt,

Igår funderade jag lite när jag satt i bilen. Jag mår bra, nått helt överjävligt bra! Det är vår, jag är kär. Nått så galet kär så det pirrar i hela kroppen när jag tänker på honom ;)
 
Jag tänker inte oroa mig för ekonomin. Jag tänker bara njuta, sätta undan lite sparpengar och sen leva för resten. Njuta av att jag och mina barn mår bra.
 
Jag planerar för en framtid där jag och mina barn mår så bra vi bara kan! Jag ska komma igång med träning, få bort slappheten från tidigare i år. Nu är det dags! Jag förtjänar att må bra!

Veckohandling

Publicerad 2013-04-08 20:53:17 i Allmänt,

Var till COOP för att handla för veckan. Nu ska jag inte behöva något mer (om jag inte måste köpa till mjölk i vanlig ordning).
 
Butiksbakat bröd 10,-
Keso 12,95,-
Kiwi, 4 st, 7,92,-
Mjölk, 3 st 25,05,-
Morötter, 1 kg 4,95,-
Kasse 1,75,-
Mild lättyoghurt 14,95,- (kan behöva köpa mer yoghurt då det blivit en favorit här hemma)
Äpplen, 0,944 kg 11,75,-
 
Summa: 89,21,-
 
Övriga kostnader:
 
Latte 28,-
Korv på ikea 5,-
 
Dagens summa: 122,21,-
 
Vi åt pannkakor som jag gjorde igår till middag.
 
Jag tror nog inte att jag kommer att behöva mer mjölk då jag nu har tagit beslutet att inte göra min bukplastik före sommaren så jag har börjat att ta min antibiotika mot min akne. Så då kan jag inte dricka så mycket latte då jag inte får dricka mjölk tre timmar före/efter tabletten. Därför dricker jag svart kaffe på morgonen och inget kaffe efter 18. Så mjölkkontot går förhoppningsvis ner (och kaffekontot med). Jag skulle helst vilja dra ner på kaffet överlag så jag tänker försöka dricka så lite som möjligt utan att jag får ont i huvudet (därför dricker jag mitt kaffe svart på morgonen fast jag inte alls tycker att det är gott) men utan kaffe kommer jag inte igång helt enkelt...
 
Men nu har jag allt hemma för kommande vecka så i morgon är min plan att redovisa 0,- igen :)

Fridfullt

Publicerad 2013-04-07 17:15:00 i Allmänt,

Eftersom jag inte kan kommentera i din blogg skriver jag här. Jag beklagar att Pip är borta. Jag vet hur hemskt det är att behöva ta bort sina husdjur :(
 
(varför jag skriver här och inte i din blogg är för att om man vill kommentera där måste man logga in står det och det kan jag inte då jag inte har något konto på metrobloggen. Det är flera inlägg jag velat kommentera men inte kunnat så kolla om det går att fixa så kommer du kanske få kommentarer)

Lagat mat

Publicerad 2013-04-07 17:10:09 i Allmänt,

Så nu är jag klar efter att ha stått vid spisen i två timmar och lagat mat inför veckan. Insåg att maten blir väldigt enformig i veckan men det får bli så. Jag har stekt pannkakor, gjort köttfärssås och gjort pannbiff. En dag gör jag crepes på en del av pannkakorna och köttfärssås. Pannbiff fick det bli en dag eftersom det jag gjorde till idag blev så mycket så det räckte till en m¨ltid till oss alla också så då fick det bli så.
 
Dagens lunch! Dumplings, wokade grönsaker med nudlar.
 
Köttfärssås, pannkakor och pannbiff, i den lilla lådan ligger pannkakorna till crepesen. Skönt att ha alla vardagsmåltiderna klara!
 
Som jag trodde så har dagen kostat mig 0,- allt till maten hade jag hemma och jag har inte gått in i en affär.

Mat

Publicerad 2013-04-07 10:47:58 i Allmänt,

Maten för veckan kommer att bli en utmanng.. Nu ska jag verkligen utmana mig själv så till den milda grad ;) Jag har suttit och skrivit upp diverse maträtter som jag kan laga kommande två veckor utan att behöva lägga alltför mycket pengar på maten! Min största utmaning är onsdagarna då jag är hos psykosnissen, då kommer jag hem sent, ungarna är så hungriga att dom inte vet vad dom heter men det ska nog gå med det :) Får väl göra pannkakor eller nått sånt :)
 
Jag ska skriva upp här dagligen vad jag lagar och vad jag handlar för just den dagen. Eller sån är planen iaf, hur det blir i verkligheten återstår att se, ibland har man ju annat för sig om man säger så. Me jag har såpass mycket mat i frysen att jag borde klara mig från att köpa mycket alls, jag ska klara det här. Jag ska handla så lite som möjigt i veckan :)
 
Idag bllir det iaf 0,- för jag ska inte handla något alls. Lunch blir dumplings med wokade grönsaker. Middag blir potatisgratäng från igår och köttfärsjärpar. Några järpar kommer att kunna frysas in och ätas med tex tomatriset jag har i frysen. Så följ med och se vad jag kommer spendera på mat dom kommande två veckorna och vad vi kommer att äta :)

Jag har blivit gammelfaster

Publicerad 2013-04-04 18:33:00 i Allmänt,

Jag har väntat men nu är han här! Min brorson har fått sitt första barn, en underbart fin och otroligt söt liten son!
 
Dagens: En skjorta till sonen 60,-
 
Mat: Våfflor. Hade grädde i kylen som gick ut idag så det fick bli lite våfflor :)

Att snåla...

Publicerad 2013-04-04 06:56:58 i Allmänt,

Jag följer med intresse ekonomitrådarna på Familjeliv. Bör man verkligen spara på allt? Jag säger nej. Men jag gör som jag vill. Som igår. Då tog jag 500,- av mina pengar jag fick för vagnstyget och gick till Lindex och köpte kläder på rean till ungarna. 50% på alla kläder och sen ytterligare 20% på allt om man visade ett sms. Så för 460,- fick jag följande!
 

Jeans till sonen 100,- (det enda jag hittade till honom tvärr :()
 

Kjol 40,- tights 60,-
 
4 tröjor á 40,-/st
 
Tunika 60,- byxor 60,-
 
Behövdes det verkligen? Ja, allt utom tunikan och kjolen behövdes VERKLIGEN! Men förstå lyckan i jäntans ögon när hon fick dessa saker :) Om vi säger såhär. Hennes kläder hon har på dagis som extrakläder är i 86 (för den som inte vet så motsvarar det ungefär 1-1,5 år,, hon är 3,5, visserligen liten men ändå) så det var verkligen på tiden! Nu byter jag ut dom kläder hemma som är lite för små och lägger på dagis istället.
 
Men hur som helst. Snåla skulle jag prata om. Jag är inte mycket för att snåla, det har säkert alla som läst här förstått. När jag pratade med SEB om sparande nu sist när jag var där och berättade att jag kommer att spara 4000,- tappade hon hakan. Va? Ska du spara så mycket? Är du säker på det? Man måste leva också. Jo jag kommer att kunna leva också men till en början vill jag spara så mycket. Tills jag fått ihop en buffert på tre månadsutgifter. Men jag har inga planer på att sluta spara men heller inga problem med att handla. Jag använder inga krediter, jag använder mina pengar jag får in, inget mer än så. Jag sätter undan pengar till sparande. Varför ska man då snåla med dom pengarna som är kvar? Varför ska man inte unna sig saker man vill ha?
 
Som killen tex. Han hatar krediter. Han har ett säsongsobb och eftersom han vet det sparar han hela året för att klara vintern då han inte jobbar. Nu börjar han jobba igen och direkt gick han och köpte en hagelpump med en värmesköld som kostade över 10 000,- något han kollat på hela vintern. Detta trots att han redan har 5 pistoler och 2 gevär i vapenskåpet men han hade ingen hagelpump. Det här är hans stora intresse i livet, han har råd så varför inte? Varför ska han spara sina pengar på hög istället för att använda dom nu när han lever och mår bra?

Middag

Publicerad 2013-04-02 18:12:44 i Allmänt,

Idag åt vi nån köttfärswok/tacogryta till middag. Jättegott!
 
250 gram köttfärs
wokgrönsaker
½ burk tacosås
4 iskuber grädde
½ buljongtärning
Soja, vitpeppar, chilipulver, paprikapulver, honung, vitlök (2 klyftor)
 
Jag stekte färsen, kryddade med kryddorna och vitlöken. Hällde på grönsakerna och hällde på tacosås och honung. Lät det puttra (spädde med vatten också) och slängde ner grädden och smakade av med kryddor, buljong och soja. Serverade med jasminris.
 
 
Kostanden då? Nu hade jag allt hemma i frys och kyl så just idag blir ju kostnaden 0,- men annars så har färsen kostat 7,50,- (blandfärs 29,90,-/kg), wokgrönsaker 5,- (också på rabatt, jag använder inte så mycket så det är max 5,-), tacosåsen kostar väl kanske 15,-? så 7,50 där med. Grädden är köpt billigt på kort datum så 1,50 kanske. Resten är inget att räkna då det är så så summor. Så runt 23,- (inkl kryddor). Det är inte så farligt för middag till oss 3 och sen en lunch till mig. Riset också. Jag kokar 1½ dl ris, vad det kostar vet jag inte men jag lägger på 5,- då. Så 28,- dvs 7,- per person.

Dagens

Publicerad 2013-04-02 16:05:59 i Allmänt,

Frukostmacka 20,- (glömde bort att ta med mig en macka efter påsken)
Latte 27,-
Ica 75,- (mjölk, kokt skinka, yoghurt och flingor)
 
Nu ska jag inte behöva köpa något mer den här veckan. Eller sån är planen iaf. Eller vänta, pålägg kommer jag att behöva köpa. Jag är så förbannat trött hela tiden och har kommit fram att det med största sannolikhet beror på att jag äter för dåligt helt enkelt. Jag får i mig för dåligt med energi eller så får jag i mig för mycket av fel mat och då blir jag helt galet trött. Påsken är ju inte direkt känd för att vara sockerfri ;)
 
Nu ska jag ta och göra mig en frukostmacka direkt så jag inte glömmer det imorgon igen!

Påsken är över

Publicerad 2013-04-01 08:40:32 i Allmänt,

Glad påsk till er alla! Nu är påsken över och det är rätt skönt enligt mig. Kollade igenom kylskåpet och insåg att det fanns massor med mjölk så idag blir det pannkaka eller ugnspannkaka, det får vi se vilket ungarna väljer. Jag har tagit ett beslut att den här veckan inte handla något förutom mat och det ska bara handlas absolut minnimum med mat. Jag funderar på att ta ut 500,- och sen inte använda mer än så! Eller jo, jag ska köpa några plastburkar på Panduro till glittret jag ska ha till naglarna. Men det får ingå i dom 500,- Jag är sugen på en ny utmaning helt enkelt ;) Jag måste nästan utmana mig själv för att kunna hålla i pengarna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela