handla.blogg.se

Shopping

Publicerad 2013-10-29 09:07:06 i Allmänt,

Idag är dagis stängt och eftersom det är lov får sonen också vara hemma. Vi passar på att dra till Skärholmen för att leta efter en klänning till jäntans födelsedgaskalas. Vi lyxar ordentligt med lunch ute också. Det är inte ofta mina ungar får det men idag tycker jag att vi ska ha en riktig lyxdag. Sen kanske vi åker ut till Matte och myser resten av dagen/kvällen.
 
Kalasinbjudningarna är utskickade. 6 stycken är bjudna, en kan inte komma, två har sagt ja och resten har inte hört av sig ännu. Jag insåg att fler än så kan jag inte bjuda. Vi bor på 56 vm, mitt sovrum kommer att vara stängt (katterna får vara instängda så dom slipper bli jagade) så det blir ännu mindre plats. Vi kommer att vara 6 vuxna (jag, Matte, exet, hans tjej och så jäntans gudföräldrar) och så kanske föräldrar stannar dessutom. Så det får inte plats med fler. Jag har köpt lite kakor med smarties i som var billiga, Matte kommer att köpa chokladägg, godis är billigt på COOP den här veckan (tack för det halloween), sen ska jag baka hallongrottor, chokladbollar och bullar. Hon vill inte ha tårta utan glass på kalaset. Så det här borde inte bli så himla dyrt faktiskt.
 
Till hennes födelsedag på torsdag så kommer vi vara sex vuxna då med, jag, Matte, exet, hans tjej och så min syrra med make. Då kommer jag att göra en chiligryta med choklad med diverse tacotillbehör. Högreven har jag i frysen och dom andra tillbehören är inte särskilt dyra. Då kommer jag dock att göra en tårta. Bottnarna gör jag själv eftersom häntan är galen i regnbågar och ska få en regnbågstårta, på toppen kommer det att vara olika sorters godis, runt om chokladfingrar (köpt billigt på Dollarstore). Jag kör ingen budgetgrej när jag firar mina barns födelsedagar men jag tänker å andra sidan inte lägga mer än nödvändigt!

Sparande

Publicerad 2013-10-27 06:55:18 i Allmänt,

Jag kommer att dra ner på mitt sparande. Jag kom till en punkt där jag hela tiden drog upp sparandet och minskade mina spenderpengar. Jag kom till en punkt där jag redan igår (när jag betalade räkningarna) konstaterade att jag har jättelite att leva på resten av månaden och börjar att få panik över det direkt. Jag vill inte leva så. Jag vill inte slösa bort allt men jag vill heller inte känna att jag har för liite och hålla igen på allt. Jag har inga skulder som jag måste betala igen, jag har pengar på min buffert osv.
 
Så from nu kommer det se ut såhär:
 
Buffert: 1 200,-
Riktat sparande: 1 500,-
Juklappar: 500,-
Kläder: 500,- (dyrare kläder som vinterkläder och dyrare skor osv)
Barnens körkort: 300,-
 
Summa 4 000,-
 
Tidigare sparade jag 5 100,- men nu blir det lite mindre men jag tycker ändå inte att det är för lite! Jag "sparar" ju nästan 2 000,- till varje månad iom att jag betalar in för mycket i skatt dessutom. Jag kan inte tycka att nästan 6 000,- är lite pengar att spara varje månad!
 
Jag har tänkt mycket på detta senaste tiden. Jag vill inte känna att jag har lite pengar när så verkligen inte är fallet! Jag måste inte spara massor. Jag kommer inte att börja slösa bara för detta, finns pengar kvar i slutet på månaden så kommer dom att sättas in på ett sparande (och det är just detta jag ska sträva efter). Jag vill bara inte behöva känna att jag står utan pengar för att jag har köpt en tröja eller ätit en lunch ute tex. När jag pratade med Matte om det här så sa han direkt att han tyckte jag skulle göra så. Han har reagerat på att jag nog sparat lite för mycket, jag har aldrig pengar och sitter jämt och oroar mig för hur lite pengar som finns kvar. Så kan jag inte ha det bara för att spara. Jag höll på att hama där jag alltid sagt att jag inte ville vara, att sträva efter att vara rikast på kyrkogården. Jag vill leva lite här och nu också :)

Julklappar

Publicerad 2013-10-27 06:04:47 i Allmänt,

Jag har börjat fundera på julklappar. Dottern är de inga svårigheter alls med, små barn är lätta tycker jag. Men grabben, jag blir galen! Eftersom jag och Matte kommer fira jul ihop och dela ut julklapparna ihop hos mina föräldrar (om allt blir som jag planerat ;)) så har vi beslutat för att köpa alla julklappar till ungarna ihop. Vi får väl se om vi betalar rakt av, helst vill jag inte det. Jag har svårt att inte tänka att han inte ska betala för mina barn. Som igår på ikea när vi käkade lunch, jag betalar för honom också, trots att han vill betala för alla men jag tycker inte att han ska behöva betala för mia barn, dom är mitt ansvar.
 
Hur som helst så kom han med ett försla till en klapp till sonen. En bilbana. Dom är svindyra så nu sitter han och letar begagnade på Tradera. Något som jag aldrig kommit på tanken att man kan göra. Så sonen lär få en riktigt cool julklapp om vi lyckas vinna någon! Eftersom vi köper den ihop så kommer vi kunna gå upp mer i pris dessutom (sen kommer jag nog att betala resten av julklapparna själv, för annars tcker jag han får stå för för myckiet, jag har sparat ihop en ordentlig slant till julklappar, det har inte han av uppenbara skäl).
 
Begagnade julklappar. Jag vet inte vad jag egetligen tycker om det. Jag är ju inte mycket för begagnat alls men vill jag att sonen ska ha en bilbana får det bli begagnat för dom är för dyra att köpa annars. Så så får det bli :)

Varför?

Publicerad 2013-10-25 06:26:22 i Allmänt,

Varför är jag så värdelös på att hålla i pengar för? Jag har mitt sparande och det rör jag inte. Jag har mina matpengar och dom klarar jag mig på hela månaden. Men sen är det det här med mina spenderpengar. Dom försvinner fort. Jag är mycket för att tänka att "äh det är ju bara 100,-" men efter ett par såna blir summan rätt stor ändå.
 
Jaja, jag ska skärpa mig. Jag har handlat det jag kunde komma på att jag behövde för den här månaden (en ny bh till mig, en snygg tröja till jäntans fotografering och sen ett par kasonger till sonen, allt på rea och kostade 150,- sammanlagt, nu har jag äntligen en vit BH, har bara haft svarta och chockrosa innan, sådär snyggt under ljusa kläder...), jäntan fick två små presenter till som kostade 90,- tillsammans (tack för flickor som gillar billigt krimskrams som halsband och hårspännen ;)). Nu är hennes presenter helt klara.
 
Till jäntans kalas har jag bestämt att endast bjuda in 6 barn och inte hela avdelningen som jag tänkt från början (det här beror enbart på platsbrist, att bjuda in 18 barn till en lägenhet som är 57 kvm är inte genomförbart, en del föräldrar till dom minsta kommer säkert att stanna dessutom). Det är 4 från dagis, hennes bästis som gått på dagis förut och så min gudson. Så det kommer inte att bli så dyrt det heller. Inga dyra presenter i kalaspåsarna utan det blir lite godis och en varsin ballong. Det är inte för att jag är snål utan mer för att jag är så jäkla trött på hysterin när det kommer till barnkalas! Jag kommer att baka bullar och lite kakor och köpa glass. Enklast möjliga helt enkelt. Det är inte det som räknas, hon blir nöjd bara hon får ha sitt första kalas med sina kompisar. Massor med ballonger och girlanger så det ser riktigt kalasigt ut såklart. En ny klänning ska hon få, sonen fick också välja helt nya kläder till sitt första kalas så det är klart hon ska få!
 
Jag vill ha min köksmaskin nu, så därför kommer jag försöka att hålla igen så mycket jag bara kan på resten av alla inköp. Desto mindre jag köper desto mer sparar jag (såklart). Kanske kan jag ha den till efter nyår då :)
 
Sparat till min kitchen aid: 1500,- (exkl den här månaden, jag får se vad jag hamnar på efter den här månaden, troligen inte så mycket mer dock)

Ännu en helg är till ända

Publicerad 2013-10-22 06:25:00 i Allmänt,

Jag var hos Matte i helgen och hade det trevligt. Vi var till Chilli och då köpte jag tavlan jag ville ha. Jag vet att jag får pengar av mina föräldrar till min födelsedag, inte hela beloppet men en del iaf, det var därför jag tog mig råd med tavlan.Jag har tjatat länge om att jag måste ha en tavla att ha ovanför soffan. Jag har en tresistssoffa, ett matbord och ett katträd på samma vägg, med andra ord är det en relativt lång vägg och inte ett skvatt hänger på den. Det är bara en vit vägg, inte ett dugg inbjudande alls :( Men nu så! Bild kommer när jag ätligen tagit tag i att hänga den, jag är hemma och vabbar lillan idag så det kanske jag skulle passa på att göra idag...
 
Sen var vi till Dollarstore som öppnat i Nynäshamn, det är "bara" 3,5 mil från Matte så vi stack i söndags. Där fick jag tag i lite grejer till lillans kalas hon ska att ha nästa helg. Tallrikar, tutor och kalaspåsar för 10,-/förpackning. Lite chokladfingrar till hennes tårta och lite annat. Min älskling tog den notan så helgen vart inte så dyr för mig ändå ;) Han förbereder vintern. Då kommer han äta hos oss mest hela tiden så då tar han upp notan en del nu så slipper han ha dåligt samvete sen i vinter som han säger.
 
Han pratade med en granne i helgen också. Grannen är fotograf och jag undrade lite fint om han kunde ta kort på ungarna. Och det kunde han. Till kompispris. Jag ska försöka få till det innan jul så kanske jag kan få ge bort lite riktigt fina syskonkort till ungarna till mor- och farföräldrar och andra släktingar :)

Frukostbröd

Publicerad 2013-10-17 06:15:46 i Allmänt,

Har man inget frukostbröd och har gett sig fan på att inte handla mer den här veckan får man ta saken i egna händer! Gjorde efter det här receptet och det vart gudagott :) Mina vart ju inte så fina men vem bryr sig, bara dom smakar gott!
 
Igår var min mamma här och pappa här en snabbis och tänk min underbara mamma lagade min dammsugare så nu behöver jag inte köpa någon ny iaf! Min mamma är verkligen bäst :) I månadsskiftet ska jag åka och köpa mig en ny bäddmadrass och sen ska jag börja spara undan till min Kitchen Aid. När jag har pengarna ska jag och Matte bestämma vilken färg vi vill ha. Nu planeras nämligen ett framtida samboskap för fullt. Det kommer att dröja innan det blir av men att det blir av är säkert. Jag svävar på moln :) Därför vill jag att han också är med och bestämmer färg så vi båda är nöjda med att ha den framme i köket.

Vinterkängor

Publicerad 2013-10-15 19:45:28 i Allmänt,

Idag köpte jag det sista i vinterkläder. Till mig. Idag fick jag tag i ett par Timberlandkängor, nedsatta till 699,- Satt perfekt och var så sköna. Ihop med täckbyxorna och jackan jag fick av svärmor och alla mössor jag köpte i våras är jag nu mer än redo för vintern och alla pulkabackar! Jag har betalat alla vinterkläder med pengarna jag har lagt undan, precis som planerat. Dom här skorna lär hänga med i ett par år, så jag är helnöjd nu!
 
 

Kämpar på

Publicerad 2013-10-15 06:39:30 i Allmänt,

Jag ska inte köpa något nytt kött nu. Jag kämpar, det är verkligen en kamp för mig. Skitlarvigt... Men jag har verkligen skitsvårt att inte handla när det är på halva priset. Nu går jag inte ens in bland köttet ;)
 
Igår skulle vi ha ätit pytt i panna men det blev det inte. Mina föräldrars bil är på verkstan och jag och mina föräldrar åkte runt hela dagen och kollade på diverse saker i väntan på att den skulle hämtas (nu fick vi åka ifrån verkstaden utan bilen då den lät tusen ggr värre än när dom lämnade in den). Braskasett till dom som dom ska ha på landet för att slippa göra av med så mycket el på vintrarna först, sen åkte vi och lämnade pappa hemma och jag och mamma åkte på shoppingtur. Hon fick tag i en jättesnygg vinterjacka som var nedsatt med nästan 1000,- så hon är mer än nöjd. Sen gick vi in i min nya faboritbutik (http://www.chilli.se/). Där hittade jag en tavla (eller många tavlor) som jag vill ha i vardagsrummet. Mina väggar är fortfarande helt tomma men jag har inte hittat någon snygg tidigare. Men jag får se när det blir av. Inga spontaninköp här inte :)
 
Jag kom tillslut hem (utan ett endaste inköp trots att det kliade i fingrarna ibland) och då fanns det ingen tid för pytt. Så det vart grillkorv och makaroner till ungarna och jag tog en matlåda med fläskfilé i svampsås som jag fått av mina föräldrar. Så ingen mat inhandlad heller ;)

Gym

Publicerad 2013-10-14 06:23:13 i Allmänt,

Det kliar i kroppen på mig. Jag går powerwalks ute men det är kallt nu. Ordentliga kläder för uteträning nu när det är kallt kommer kosta mig ungefär lika mycket som ett träningskort på Fitness 24/7. Det kostar 199,-/mån, 2 månaders uppsägningstid och ingen bindningstid. Jag trivdes med det gymmet sist. Jag kollade på Sats men då kostar det billigaste kortet 369,-mån tror jag det var. Då kunde jag bara träna på mitt närmaste Sats och bara på dagtid. Nej, det känns inte värt det.
 
Men jag ska fortsätta tänka lite till. Eller om jag bara fixar det. Varför ska jag fundera en massa när det kommer till min egen hälsa? Jag måste träna. Matte konstaterade igår när vi pratade om det att jag borde göra det. För jag har haft mycket krämpor på senaste tiden, han har också reagerat på det. Jag har haft ont både här och där i kroppen. Jag kommer knappt upp ur sängen för jag har så ont överallt. Han försöker att massera min rygg och axlar hela tiden och det hjälper för stunden men det blir snabbt detsamma igen.
 
199,- kommer att tas från mina spenderpengar och inte från sparpengarna. Jag vill få ihop till min buffert och dom grejer jag vill köpa inom kort. Det är viktigare än att handla småskit som jag inte ens behöver egentligen :)

Veckans mat

Publicerad 2013-10-13 13:31:32 i Allmänt,

Maten inför veckan är planerad nu :) Jag börjar from idag.
 
 
Söndag: Hemmagjord pizza
 
Måndag: Pytt i panna, rödbetor
 
Tisdag: Spagetti carbonara
 
Onsdag: Chicken tikka masala, ris

Torsdag: Köttbullar, makaroner
 

Duktig ;)

Publicerad 2013-10-10 06:30:29 i Allmänt,

Jag har haft med mig lunch den här veckan. Igår gjorde jag en stek till middag bara för att få pålägg och få kött till sallad. Sen bakade jag bröd så igår gjorde jag två ordentliga mackor till lunch. Två koppar kaffe också, det räcker hela dagen då jag dricker dom i den lilla muggen till termosen. Jag kämpar på, nu ska här sparas pengar!

From i morgon

Publicerad 2013-10-07 19:30:23 i Allmänt,

From i morgon ska jag göra mat att ta med mig på jobbet. Jag har gjort en sallad med rester från dagens middag. Kyckling, ris, paprika, majs, gurka och morot. Till det en dressing på balsamico, salladskrydda och min olivolja från italien jag fick från grannen när jag passade hennes katt när hon var på semester. Jag kommer att lägga om mina matvanor helt from i morgon. Eller mina mattider. Då Matte misskött sin mat och blivit så sjuk som han är nu måste jag tänka mig för helt enkelt!
 
6.00 Frukost
10.00 Lunch
14.00 Mellanmål
17.00 Middag
20.00 Kvällsmål.
 
Enligt mina råd från sjukhuset ska jag äta minst ett mål till på morgonen men jag får inte till det. Det känns som att jag äter hela tiden och jag äter fast jag är mätt och det är inte okej. Jag får helt enkelt börja med att äta hantverkarlunch som alla andra hantverkare. Kaffe på termos och vattenflaska ska också med. Jag ska inte köpa en enda kaffe till den här månaden är planen. Och inte en endaste flaska vatten heller. Nu är jag stenhård med mig själv :)

Oj

Publicerad 2013-10-07 18:11:35 i Allmänt,

Jag har inte skrivit på länge. Det finns inte mycket att skriva helt enkelt. Livet rullar på.
 
Jag har sparat trots väldigt lite pengar över den här månaden. Inte dom 5100,- jag brukar spara men väl 2800,- och det är för mig inga dåliga pengar. Just nu är det mycket jag vill ha men lite jag ska köpa. Jag måste snart ha en ny dammsugare, den jag har nu är snart helt slut. Sen VILL jag ha en ny köksmaskin, en Kitchen Aid. Men den kostar 5000,- ungefär och är som ni kanske förstår inte ett dugg prioriterad just nu utan den får det bli när det finns pengar över till det :) Även om det kliar i fingrarna att ta ut dom pengarna från bufferen men det ska jag såklart inte! Oroa er inte ;)
 
Jag kommer inte att köpa någonting mer den här månaden. Jag tror inte det är något jag behöver just nu heller. Jag har inte så mycket pengar kvar och nu har jag gett mig tusan på att jag ska klara mig ;) Jag vet av erfarenhet att jag kan klara mig om jag bara vill på väldigt lite. Jag ska sätta mig och knåpa ihop en meny med mat också.
 
Mån: Kyckling, ris, currysås
Tis: Blodpudding, bacon, lingonsylt
Ons: Pannkaka, sylt/räkstuvning
Tor: Nuggets, ris, sås
Fre: Gryta, potatis
Lör: Kåldolmar
Sön: Raggmunk, bacon, sylt
 
Mycket billig mat den här veckan, inte alltför nyyttig men jag vill att ungarna äter något för en gångs skull...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela