handla.blogg.se

Ny bil

Publicerad 2013-07-31 06:33:13 i Allmänt,

Både Matte och jag letar just nu ny bil. Jag har ingen jättebrådska, min bil funkar men den är gammal och sliten. Ingen AC och det är galet jobbigt nu när det varit så varmt! Men jag letar vidare i lugn och ro, ingen brådska för min del.
 
Matte däremot är lite mer stressad även om han inte tänker impulsköpa något. Hans bil är det körförbud på så den är avställd. Nu på sommaren är det ingen större fara för honom då han har sin lastbil som han tar sig fram och tillbaka till jobbet med MEN som han säger. Nu har jag en flickvän som har barn och inte alltid kan åka hit så jag måste ha en bil om vi ska kunna träffas mer än varannan helg. Så även om det inte är någon panik vill han ha en bil och jag förstår honom. Det är inget kul att inte komma någonstans alls mer än fram och tillbaka till jobbet. Kollektivt då? Nja, det är tre km att gå till busstationen och sen buss i 30 minuter kanske, sen pendeltåg in till city (30 min) och sen t-bana hit (ytterligare 30 minuter) så det tar alltså minst 1½ timma att ta sig hit. Då hinner han vara här i 20 minuter innan han måste åka hem och sova.
 
Så nästa lördag när jag är barnledig ska vi kolla vad vi kan hitta. Han vill ha en tvådörrars men har kommit på att det är sådär med tanke på barnen så nu är han ite inne på en fyradörrars. Jag har dock sagt att vi kan ta min bil om vi ska köra barnen, så det ska han inte tänka på. Vill han ha sportmodellen ska han ha det! Han behöver inte börja tänka på sånt förrän vi eventuellt får barn ihop. Även om jag måste säga att han är grymt söt som tänker på det :)

Gårdagens utgifter

Publicerad 2013-07-30 06:32:55 i Allmänt,

Nu ska det bli ordning på torpet! Jag har fört över dom flesta pengarna till ett annat konto och har endast 500,- kvar. Prick 500,- jag blir mindre lockad av att röra pengarna då, jag älskar jämna summor ;)
 
Igår vart det en tur till COOP. Jag skulle köpa ost eftersom det var billigt men den hade dom inte igår så jag måste dit igen och kolla. Jag handlade iaf för 61,- det var lite mjölk,lunch (pirog med grönsallad) och något mer.
 
Mitt mål för veckan är att ha 500,- på kontot så länge som möjligt. I helgen fyller svärmor år och vi ska dit och gratta så då går det väl kanske åt några kronor till en liten present. Men det är nog mest en krukväxt och en chokladask och jag misstänker att jag inte får betala det heller.
 
Jag och Matte kommer för övrigt med största sannolikhet behöva ha gemensam ekonomi om vi flyttar ihop. Vi bråkar om vem som ska betala och ska alltid hålla på att betala igen tilll varandra. Orka. Det vore lättare att bara lägga ihop allt, det skulle vi kunna göra redan nu för redan nu har vi maten mer eller mindre gemensamt ;)

Det behövdes

Publicerad 2013-07-29 08:47:16 i Allmänt,

Gick igenom mitt konto, skrev upp varenda utgift. Fick en chock. Det mesta är nödvändiga saker som mina mediciner, nya toppar (om ni såg min låda innan så sulle ni förstå varför det var nödvändigt), tvättmedel, osv osv. Men sen är det ju vissa saker som är mindre nödvändiga. Över 100,- på 7-eleven på en dag tex, jag bjöd iofs morsan på kaffe men ändå, det kostar inte 100,- En del utemat är ju mindre nödvändigt, jag lyxade inte mycket när ungarna var borta men jag köpte kinamat en gång och sen ar det McD någon gång. Kinamaten ångrar jag inte men däremot McD (som jag inte ens gillar särskilt mycket) och smoothien på Naked Juicebar var galet onödiga.
 
Det här var precis vad jag behövde! Jag vet när jag handlar, jag handlar när jag har tråkigt. Förut åt jag när jag hade tråkigt men nu kan jag inte det och har bytt det. Mitt ex fixade min cykel igår när han lämnade ungarna (någon hade hängt upp den på en krok i taket och då pajjat fjädringen på framgaffeln och något med bromsen) så nu är min plan att cykla när jag har tråkigt istället! Eller åka till killen. Han bor långt från affärer, han hatar att handla och jag har sällan tråkigt där så man ser villka dagar jag har varit där när man kollar på kontot.
 
Men som sagt, det mesta var faktiskt relativt nödvändiga saker. Jag handlar fortfarande inte mer än jag budgeterat för men jag kan lägga dom pengarna på roligare saker istället för att köpa kaffe eller McD.

Spara kvitton

Publicerad 2013-07-29 07:57:49 i Allmänt,

Då ska jag försöka att återigen spara vartenda kvitto jag får den här månaden. Jag tycker det är jättesvårt eftersom min vana är att bara säga åt alla att kasta kvittona men jag får skärpa mig :) Jag ska kolla om jag har kvar alla kvitton från förra veckan eller om jag måste sätta mig och gå igenom internetbanken för att få fram alla summor. Vi får väl se hur det här slutar :)

Shoppa för andras pengar

Publicerad 2013-07-29 06:03:38 i Allmänt,

Jag älskar att få shoppa för andras pengar ;) Igår var jag och Matte på IKEA. Han skulle lämna igen två rullgardiner som han köpt förra gången vi var där och så skulle jag få välja vad han skulle köpa till köket. Jag blir galen när jag lagar mat och inget finns. Så jag valde ut en slev, pastaslev, stekpincett, en kastrull, grytlappar och lite annat smått och gott. Så jag fick shoppa för andras pengar, det gillas ;) Jag köpte en sängkil till mig som han betalade, äntligen slapp jag ligga i skarven i min säng!
 
Nu är mina underbara ungar hemma efter två veckor hos pappa. Så nu börjar vardagen igen. Det är underbart att ha dom hemma igen. Men å andra sidan har det varit helt galet skönt att få vara jag för ett tag, att inte bara vara mamma. Kunna vara hos Matte tre helger i rad osv. Men även om det är skönt att vara själv är allt som det ska nu när mina hjärtan är hemma! Även om jag knappt fått sova någonting alls i natt är det så skönt att ha dom hemma :)

Stekgrytan

Publicerad 2013-07-25 20:09:46 i Allmänt,

Jag har sagt det förut men nu säger jag det igen. Jag älskar min stekgryta jag köpte när jag fick mina skattepengar! Hur har jag klarat mig i alla år? Jag har just nu en omgång pulled pork inne i ugnen i grytan. Jag har gjort det i stekpåse innan och visst det har funat det med. Men jag gillar inte att använda engångsgrejer om jag slipper. Det enda jag faktiskt ångrar är att jag inte köpte den stora grytan. Den här är lite väl liten men det får gå. Någongång i framtiden ska jag ha den stora också men det får vänta, jag har absolut ingen brådska alls. Den skulle behövas när jag gör stekar och sånt men så himla ofta är det faktiskt inte som jag gör det så det får vänta (troligen väldigt, väldigt länge). Till grytor och sånt räcker den jag har mer än väl.
 
From nästa vecka kommer jag att börja planera min mat lite bättre igen. Inte för ekonomins skull utan för hälsans skull. Jag och ungarna ska bli sådär hälsosamma som vi var för ett år sen, det är på tiden :)

Månadens räkningar

Publicerad 2013-07-25 16:07:16 i Allmänt,

Då är räkningarna betalda
 
Hyra 6671,-
Dagis 380,-
Fritids 190,-
Plan 267,-
Tv & internet 756,-
El 255,-
Gas 799,-
Radiotjänst 157,-
Hyresgästföreningen 85,-
Hemförsäkring 129,-
Enkla vardagen (bankavgifter) 25,-
 
Summa:9725,-
 
Sparar 5100,-

Inga skor

Publicerad 2013-07-25 15:58:00 i Allmänt,

Köpte inga skor idag, hittade ett par jag tittade på men jag köpte dom inte. Dom var exakt likadana som ett par jag har hemma men högre klack, jag kunde inte hitta någon ursäkt till att öpa dom. Det kändes mest som att jag ville ha dom för att dom var nedsatta 70%.
 
Men lite kom jag hem med.
 
Folsyra 40,- (får på recept eftersom jag har rätt kraftig brist tydligen)
Bisolvon 35,- (cirka, minns inte vad dom kostade)
Tamponger 99,- (100 st på apoteket, räcker väl ett halvår eller nått sånt).
Onepiece och tunika till dottern 125,- (75,-/50,-)
T-shirt och body till min brorsons son 57,50,- (20,-/37,50,-)
Mascara 125,- (äntligen, min har varit slut länge, har fått spä den med vatten, haha)
 
Nu står det en gryta med pulled pork i ugnen. Det blir min och älsklingens mat i morgon. Det blir nog fint det :) Det blev inget mys med hjärtat idag så det blir nått från frysen för min del ikväll. Vad vet jag inte ännu det lär vi märka om ett par timmar...

Funderingar

Publicerad 2013-07-25 08:10:05 i Allmänt,

Jag funderar för mycket. Alldeles för mycket faktiskt. Jag kan sitta och nojja över pengar, kärlek och barnuppfostran i timmar innan jag kommer på mig själv. Idag är det dags att hämta ut lönen igen, då börjar sttressen i min hjärna direkt. Jag har inga som helst problem med pengarna just nu. Den här månaden är den tyngsta räkningsmånaden då jag har gasräkningen men det är ändå flera tusen mindre än jag hade för ett år sen. Jag klarar räkningarna på lönen och får så det räcker efter det också. Men på söndag kommer mina hjärtan hem igen och nu börjar vår semester. Vi ska till Kolmården och till Grönan.
 
Jag hade tänkt skippa grönan, jag tyckte att en dyr sak räcker att göra och sonen ville väldigt gärna till Kolmården (och han ska ändå till Liseberg idag så han tyckte vi kunde hitta på något annat roligt istället). Men nu har min älskling bestämt att vi ska gå till Grönan (och nej, han har inte bestämt det, han sa att han ville och jag hakade på, mysigt att få dela något sånt med honom). Vi ska dela på allt och barnen ska få göra precis vad dom vill. Kosta vad det kosta vill. Jag har min budget, vill han skämma bort mina barn utöver det får han gärna göra det ;)
 
Så det här ledde till att jag har börjat fundera på mitt och ditt igen. Hur ett gemensamt liv ska funka. Vi pratade om när vi skulle kunna tänka oss att flytta ihop igår då en kompis till mig frågade när det var dags. Nu har vi bara varit ihop i snart 6 månader och således är det inte dags än på länge. När han kan sälja sin lägenhet och få en bra vinst från den som vi kan lägga som handpenning i ett hus är det dags. Det är ett bra tag kvar till dess. Kanske är det dags att jag slutar noja över hur det kommer att bli med ekonomin då? Jag måste sluta noja hela tiden ;)
 
Idag blir det iaf till att hämta lönen (och motstå frestelsen att kolla in rean när jag ändå är där, jag vill ha nya skor, hela kroppen kliar efter nya skor ;)), sen åka ut till hjärtat och spendera resten av dagen och kvällen där. I morgon åker jag dit igen och stannar över helgen. Sen på söndag kommer mina älskade ungar hem igen. Två veckor går fort!
 
Mitt närmaste sparmål är iaf att köpa en ny kran till köket. Jag ska kolla ut vilken jag vill ha, det får kosta. Jag tänker inte ta vad som helst för att det är billigt. Den får kosta, det ska vara snyggt i köket nu, den tar jag med mig när jag flyttar härifrån sen ändå!

Diskmaskinen från helvetet

Publicerad 2013-07-22 18:47:00 i Allmänt,

Jag såg i ElGigantens blad att just den maskinen jag ville ha var nedsatt med 1000,- så jag drog och köpte den. Nu började alla problem. Han jag hade hoppats skulle kunna installera den kunde inte så jag måste hitta en rörmockare. Den jag brukar använda är på semester, grattis till mig. Sen var jag hos killen i helgen när en kompis till honom kom. Han är rörpulare så jag frågar vad jag måste ha för grejer. En ny blandare var det första han sa, grattis till mig. Jag kan inte ringa värden heller då jag precis fått en ny blandare.
 
Så nu sitter min pappa och kollar igenom alla sina telefonnummer och ringer runt till varenda kontakt han har för att se om någon känner en rörpulare som kan hjälpa mig. Sen kommer det bli kul att betala allt detta. Det var inte vad jag hade räknat med men nu får det bli så för jag ska ha den där jäkl maskinen inkopplad! Så nej, det är väl ingen maskin från helvetet, jag överdrev lite men jag hatar när det blir problem innan man ens börjar ;)
 
Jag har hittat 6 stycken tröjor till mig på rea för 50,-/st. Jag behövde verkligen nya toppar så det var perfekt! Jag hade typ 4 innan som jag använde och av dom var det kanske 2 som jag kunde ha utan att ha mitt "dra in linne" under. Det är lite varmt för ett tajt linne under kläderna just nu...
 
Ungarna fick lite nya underkläder också, det behövs alltid i det här huset. Grabben började få ont om strumpor (börjar misstänka att han äter på sina strumpor) och när jag hittade 3 par för 20,- var det liksom inget att tveka på. Eller hans favoritkalsonger från Kappahl som brukar kosta 60,-/st fick jag tag i för 23,-/st, som hittat tycker jag. Man får passa på när det är rea!
 
Sen har jag äntligen träffat min brorsons lilla bebis och hade köpt en body till honom för 140,- eller nått sånt. Just den här veckan gick det åt pengar men det är okej, allt finns i min budget :)

Barnen har åkt

Publicerad 2013-07-15 14:28:49 i Allmänt,

I lördags åkte barnen till sin pappa. Jag åkte hem till hjärtat. Det är billigt att vara med honom för han betalar allt ;) Nu har vi inte handlat så himla mycket faktiskt. Vi köpte lite grillmat, kol och tändvätska i lördags och igår bjöd han mig på en mosbricka på Willys när vi köpte lite för att göra en köttfärssås till middag. Han shoppade iofs betydligt mer än så. Han köpte grejer för 14000,- Ny tvättmaskin, torktumlare och kyl/frysskåp. Jag är riktigt avis på alla grejer, att kkunna tvätta och tumla hemma vore en dröm. Kylskåpet var så snyggt så jag skulle vilja åka dit och sno det hem hit ;)
 
Nu när ungarna är borta ska jag se till att inte handla så mycket. Jag ska till att börja  med se hur många dagar jag kan gå utan att handla någon mat alls. Jag var och handlade lite idag, lite mjölk, vattenmelon, grönsaker och potatis till 6 mål för mig. Idag blir det fläskkotlett med en pastasallad med sallad, gurka, majs, tomater, paprika och vattenmelon. Jag gör sallad så det räcker till lunch i morgon också. Jag hoppas ju på att kunna äta ur frysen en del under dom här två veckorna så jag ska försöka plocka ihop mat ur skåpen innan jag köper något nytt! Jag ska nog göra en lasagne och ta med ut till killen också. Det är så mycket roligare att laga mat till honom också.

Packa och handla

Publicerad 2013-07-12 09:13:55 i Allmänt,

Idag har jag packat till ungarna. I morgon åker dom till sin pappa i två veckor så det är mycket som måste packas. Insåg i morse att jag har ett litet problem. Jag har glömt att köpa crocks till sonen. Han har bara ett par tjocka gympaskor med högt skaft (han vägrar att byta) men på semestern måste han ju ha skor liksom! Dottern ville ha ett par sandaler så vi får se vad vi hittar. Just skor hatar sonen att köpa och sandaler totalvägrar han så vi har kompromissat med crocks.
 
Så dagen blir intressant. Först till dagis för att hämta dotterns regnkläder som jag glömde där. Sen till Liljeholmen för att leta skor till ungarna och slutlligen till en kompis och hennes son ett par timmar för lite parkhäng med plaskdammsbad, lunch och fika (hon tar med lunchen och jag fikat som jag bakade igår). Så det blir en mysig sista dag innan ungarna åker. Finns inget jag hellre skulle vilja göra än att spendera den här dagen med dom. Vi måste träffas oftare, förut var vi jämt men så flyttade dom till andra sidan stan och då har det blivit mer sällan, jag saknar dom!
 
Igår ringde hon och frågade om dom fick komma hit och grilla. Eftersom dom våldgästade mig tog dom med sig mat och jag bakade en tosckakaka till efterrätt. Dom bjöd på några cider också¨och vi satt ute till 21.30 eller något sånt innan dom gav upp, det var lite kyligt på kvällen. Men riktigt mysigt var det! Vi vart 5 vuxna och 3 ungar tillslut, en perfekt grillkväll :)
 
I kväll ska vi bara vara hemma och mysa! Jag har en pastagratäng färdig (som vi skulle ha ätit igår innan jag vart tvingad till grillningen ;)), sen ska jag köpa lite jordgubbar och mysa tänkte jag :) Det är så tveigt i mina tankar. Jag tycker att det ska bli skönt att få lite egentid från barnen. Men attans vad jobbigt det är att vara ifrån dom i två veckor! Det är många dagar utan det finaste jag har :(

Storshopping!

Publicerad 2013-07-10 19:45:01 i Allmänt,

Idag har jag varit runt och shoppat. Först till K-Rauta för att köpa lite algdödare (169,-). Sen vidare till en poolbutik för att köpa en poolhåv (440,-) och sen till Jula för att köpa lite verktyg. Köpte några skiftnycklar, lite skruvmejslar, en verktygsväska och lite annat. Måste ha verktyg på jobbet helt enkelt.
 
Sen till ElGiganten för att lämmna igen DVD-spelaren jag köpte häromdagen. Vidare till Skärholmen för att ta ut firmapengar för alla utlägg jag har gjort (dvs alla saker jag köpte tidigare under dagen). Väl där köpte jag faktiskt tre tröjor till jäntan. Barnen ska till sin pappa på lördag och vara där i två veckor. Jäntan kommer alltid hem med kläder fulla med fläckar som inte går bort så nu fick hon 3 stycken baströjor från rean. Det var ta 3 betala för 2 dessutom så dom kostade 100,- helt klart värt det om jag slipper kasta tröjor som kostat 100,- styck för att hon fått äta köttfärssås i finkläderna.
 
I morgon blir det samma mat som idag, skittråkigt. Sonen hade två nya komppisar här idag. Två söta syskon som han träffat på sommarfritids. Jag hade gjort korvstroganoff. Trodde helt ärligt att det inte skulle räcka men om mina barn är små i maten är dessa ännu mindre i maten. Jag har massor med mat över. Funderar på om man kan göra en gratäng av allt istället. Bara för att variera sig lite iaf ;)

Mamma är kär

Publicerad 2013-07-09 06:28:50 i Allmänt,

Igår när vi satt och åt frågar jag dottern vad hon gjort på dagis idag. Hennes svar: Mamma och Matte är kära! Matte ville kasta sig i bilen och åka hit och krama henne när jag berättade. Min sötunge!
 
Idag blir det till att åka och köpa en annan present till hjärtat, som han tjatar om vad han vill ha, så då får han det nu då!

½ priset, idiotens bäste vän!

Publicerad 2013-07-08 16:57:01 i Allmänt,

Japp, det är jag som är idioten. Satt i morse och funderade. Köttfärslimpa skulle vara gott idag. Jag måste komma ihåg att plocka fram köttfärs och bacon till det. Tror ni att jag kom ihåg det? Nej, såklart inte. Nu skulle jag ändå till COOP och handla mjölk, bröd och bregott så jag tänkte jag skulle kolla ut något att göra till middag. Fläskfärs på halva priset fick det bli. Så det vart köttfärslimpa ändå, får väl se om det smakar bra när det är på fläskfärs. Men en ordentlig köttfärslimpa som kommer att räcka till två middagar till oss kostade 15,- för allt annat hade jag hemma. Så nu står en baconklädd limpa i ugnen, potatisen kokar på spisen och så ska jag dra ihop lite sås sen när limpan är klar.
 
Har varit och handlat en present till hjärtat också. Äntligen har jag kommit på något att handla till honom. Jag brukar alltid få små presenter, mest små  smycken, inget märkvärdigt men dom betyder mycket för mig. Men han är svår att handla till. Inte så jätteromantiskt att gå och köpa ett magasin till en Glock liksom och det är det enda jag vet att han vill ha just nu. Så där gick jag 150,- "back" men det är värt varenda krona.
 
Jag har insett att jag inte kommer att göra av med några jättepengar dom två veckorna då ungarna är hos sin pappa. Vad ska jag handla? Jag behöver inte köpa något speciellt förutom mat och dom pengarna sitter på COOP-kortet. Kanske blir lite minigolf med hjärtat eller nån fika men annars inget mer.

Gemensam ekonomi?

Publicerad 2013-07-06 10:01:19 i Allmänt,

Nu är det ett bra tag innan jag och hjärtat ens kommer att börja tänka på att flytta ihop. Men vi har ändå pratat om det. Vad kommer att hända i framtiden? Jag vill ha separat ekonomi men han vill ha gemensamt. Anledningen till att jag vill ha det separerat är att jag har två barn och jag vill inte att han ska behöva betala för ina barn. Han anser dock att vi kommer att vara en familj så vi får dela på alla kostnaderna. Han har sitt skytte som kostar ganska mycket (100.000,- förra året på krut, kulor, hylsor, vapen, tävlingsavgifter osv och i år är han väl uppe i 25.000,- kanske?) så egentligen skulle det väl gå jämt upp. Dvs jag skulle få betala lika mycket för hans hobby som han skulle få betala för mina barn.
 
Jaja, det ligger långt fram i tiden men jag kan inte låta bli att fundera. Jag som inte ens velat bli sambo igen börjar känna att kanske ändå? Om det är någon jag ska flytta ihop med igen så är det han. Jag kan tom tänka mig att gifta mig med honom om han vill. Innan jag träffade honom var det helt otänkbart. Vi är så perfekta ihop, så säger väl alla förälskade par antar jag men ja, han är perfekt :)

Dagen

Publicerad 2013-07-06 07:57:06 i Allmänt,

Idag får vi se vad vi hittar på.  Ikväll ska vi iaf till min syrra och hennes man och grilla. Blir trevligt, dom har alltid så god mat där :) Har inte bestämt mig än om det blir t-banan eller bilen bort.
 
Funderar på att åka till ElGiganten en sväng idag. Jag vill lämna igen en sak jag köpte i veckan som jag ångrat innan jag ens lämnat affären. Jag är i behov av en ny DVD-spelare då den jag har är värdelös och således inte används. Men så kom jag på att jag faktiskt inte behöver en just NU, i värsta fall kan jag koppla in datorn till TVn. Den var inte dyr men det kommer att finnas spelare sen också. Nu ska jag lägga allt krut på semestern och sen diskmaskinen! Så den ska lämnas tillbaka, sen ska jag mäta lite i diskmaskinen jag tänkt mig för att se om mina nya tallrikar går in, annars vet jag inte vad jag gör...
 
Annars blir det väl inte så mycket gjort, vi njuter av ledigheten, bara går till parken eller myser hemma.

Sommarfin

Publicerad 2013-07-05 15:45:49 i Allmänt,

Nu är sonen sommarfin han med. Jag orkade inte se hans Beatles-frilla längre ;) 190,- kostade det. Jäntan fick färg i håret hon med fast hon inte klippt sig, tur att jag har en så go frisör :)
 
Jag funderar så mycket på hur jag ska lösa allt med ekononin. Vill jag spara så mycket som jag gör eller ska jag spara mindre? Jag sparar just nu 5100,- och kommer att ha 3189 kr, 3796 kr eller 3825,- kvar efter räknigar, sparande och mat är draget (beror på vilken månad i kvartalet jag är i). Det känns lite men å andra sidan är det rena nöjespengar. Behövs det mer? Nej, kanske inte? Jag tror att jag lurar mig själv lite eftersom jag innan inte har lagt undan pengar till mat och då känns det ju genast jättelite.
 
Jaja, jag tjatar, jag vet. Men för mig är det en hel massa att tänka på. Jag har aldrig haft sån här struktur på min ekonomi och vill komma igång ordentligt med allt :)

Rensa

Publicerad 2013-07-05 08:32:05 i Allmänt,

Jag undrar om jag ska ta tag i min garderob när ungarna är hos sin pappa på semester? Vad skönt det vore att få den rensad! Det är enorm garderob och det är saker från golv till tak därinne. Jag har inte en aning om vad som kan tänkas finnas därinne. Men jag tror nog att det blir projektet för tiden då ungarna inte är hemma. Kanske kan jag hitta något att sälja när jag ändå håller på? Jag gissar att det finns en del mammakläder som jag kan sälja av. Det är mest sommarkläder så det är ju perfekt. Sen ska jag nog göra samma sak i ungarnas garderob också. Där står en trådbackställning som jag vill få upp på vinden. Om barnens far kan få tummen ur och hämta resten av sina saker på vinden så jag får plats...
 
Jag har så mycket grejer så det är hög tid att börja hitta saker att rensa ur, om dom kastas eller säljs återstår att se, det beror lite på vad det är. Men det är ju aldrig fel om man får in några extrakronor till sparkontot. Desto fortare jag uppnår mitt mål med min buffert kan jag dra ner lite på sparandet. Men det får bli om något år eller så, först ska jag komma igång och få en bra buffert!

Dra in

Publicerad 2013-07-05 06:31:16 i Allmänt,

Vad kan jag dra in på? Jag försöker hitta saker i vardagen att dra in på, ställen där det inte märks så mycket men som ändå gör lite skillnad i plånboken. En stor grej är min latte på 7 Eleven. Jam jag vet att det är onödiga pengar. Förut har jag köpt en i veckan men nu har jag börjat med dumheterna att hitta ursäkter för att stanna vid den av "mina" fastigheter som har en 7 Eleven i huset. 3 ggr i veckan blir det i genomsnitt. En kostnad på ca 4200,-/år. Jag kommer from nästa vecka dra ner det till 1 latte i veckan (helt enkelt för att den är så satans god, så en i veckan kan jag gott lyxa med). Det blir 2800,- mindre/år för något som jag ändå kan göra hemma.
 
Jag fortsätter att fundera och försöka hitta sätt att spara in på saker som kan kännas små just för stunden men som per år blir stora besparingar. Jag har inget behov av att spara mer egentligen, jag vill mest bara låta bli att spendera pengar på saker som jag ändå kan göra hemma tex. Jag har ju faktiskt en kaffemaskin hemma!
 
Jag hade ju tänkt att spara in på att få ögonbrynen trådade men nä det vill jag göra 1 gång per månad, jag brukar betala 50-100,- för trådning av ögonbryn, överläpp och haka. Då får jag bort alla små hårstrån som stör mig även om jag inte har skäggväxt ;)
 
Så mitt behov av skönhetsbehandlingar uppgår i genomsnitt till 700,- i månaden.
Naglar 400,-
Frisör 200,- (i genomsnitt, lägger undan det på ett speciellt konto varje månad)
Trådning 100,-
 
Jag har haft lite "panik" över det här. Det har känts mycket men å andra sidan gör jag inte mycket annat. Jag går inte på krogen, köper ytterst lite kläder till mig själv, har ingen dyr hobby osv.

Nyfriserad

Publicerad 2013-07-04 20:20:31 i Allmänt,

Så var klippningen gjord också. Nu är jag inte gråhårig längre, det gillas. Klippning, färgning av utväxten och trådning av ögonbryn, överläpp och haka kostade mig 600,- Inte så farligt enligt mig. Hon bjuder alltid på trådningen när jag ändå klipper mig så jag passar på och tar rubb som stubb vare sig det behövs eller inte ;) Nu är jag färdig med skönhetsvård för den här månaden. Nya naglar görs om en månad och klippning och färgning blir om tre månader, eller kanske tom fyra månader eftersom jag vill vara relativt nyfärgad när jag fyller år. Jaja, vi får se :)
 
I morgon är vi lediga. Då ska sonen klippa sig först och främst. Jag börjar tröttna på hans Beatles-look. Sen har jag lovat dom en tur till inigolfen som ligger några minuter härifrån. Sen hem och mysa lite. Laga middag och slutligen bygga en jättekoja i vardagrummet där vi ska sova på natten.
 
På söndag ska vi åka till Ikea med hjärtat. Han ska handla till sin nya lägenhet. Han tyckte det var dags att köpa några fler glas och tallrikar, något han inte har så många av idag så det behövs verkligen. Jag ska handla lite jag med. Kisslakan som dottern säger. Hon har varit så duktig och sovit utan att kissa på sig men helt plötsligt så sker det olyckor så nu får det bli kisslakan.
 
 

Nya naglar igen

Publicerad 2013-07-03 19:07:00 i Allmänt,

Idag var jag till tjejen som gör mina naglar och fixade till mig lite. Jag är mer än nöjd den här gången. När jag gick till den förra var jag aldrig helt nöjd, nu är jag mer än nöjd. Det känns som att dom där 400,- jag betalar varje månad inte är så mycket när man är nöjd och känner sig lite snyggare :)
 
Hon använde två färger den här gången, lite blått och lite lila. Perfekt! Det är svårt att få fram färgen, det blir aldrig riktigt bra tyvärr :(
 

Uppdatering av mig också.

Publicerad 2013-07-03 06:34:00 i Allmänt,

Idag kommer lunchen spenderas hos min nageltjej. Äntligen nya naglar! I morgon ska jag klippa håret, färga utväxten och tråda ögonbrynen. Äntligen! Mina ögonbryn är förvildade eftersom jag inte orkar göra något med dom på ett tag ;) Allt detta kommer att gå på 1000,- men det är pengar jag lagt undan så det är inget jag ser på kontot. Jag funderar på att fråga frisören om jag skulle passa i blodare hår (jag har rätt mörkt färgat hår just nu), om hon säger ja kanske det kommer kosta mer förstås men det är inga problem :)
 
Måste boka en klipptid till sonen också. Han börjar se ut som han vore med i Beatles. Jag frågade honom om han ville kippa sig igår och han sa bara: helst! Då vet jag att det är dags. Så såna ser dom närmaste planerna ut! Ska bli så skönt med en uppdatering av både hår och naglar. Framförallt naglarna för dom börjar gå av lite här och var...

Köksrenovering?

Publicerad 2013-07-02 19:51:02 i Allmänt,

Eller snarare köksuppdatering i mitt fall. Jag bor ju i en hyresrätt så att riva ut hela köket finns inte på kartan. Men jag blev lite sugen efter att ha pratat med en granne igår. Dom gjorde småsaker som att ta bort en trälist som sitter under alla skåp, köpte en ny lysrörsarmatur och nya handtag och hela köket blev som nytt. Nya handtag kommer jag att köpa nu, det har jag tänkt på länge. Det kommer att kosta mig 300,- för nya handtag överallt då dom jag vill ha turligt är på rea just nu. Jag måste bara se om det går att köpa kortare skruv för dom passade inte (köpte en förpackning idag för att prova om det såg bra ut). 300,- tycker jag är okej för en ansiktslyftning ;) Resten av mina planer tar jag eftersom.
 
En del i ansiktslyftet fick jag igår. Jag ringde min värd då min kran började läcka i förra veckan. Packningarna var slut och dom hade inga nya på hyllan så jag fick en helt ny blandare. Skitsnyggt :)
 
Men sen det viktigaste. En diskmaskin. Helt onödigt i mångas ögon men jag har handdiskat i alla år och jag HATAR det, jag hatar det verkligen! Men mitt kök är litet och sen är det den där trälisten under överskåpen som stoppat det hela. Men så berättade grannen att dom fått lov att ställa maskinen i sopskåpet. Jag har tänkt på detta ganska många ggr men inte orkat ta tag i det. Men nu ska jag samla ihop till en bänkdiskmaskin! Den jag vill ha kostar just nu 2990,- så nu blir det till att inte slösa något så det går lite fortare (nu är det semester så just nu kommer jag att spendera lite pengar såklart). Vår hustomte i huset kan förhoppningsvis koppla in vattnet och så hoppas jag att min brorson kan komma hit och installera elen eller om jag ringer på hos grannen med en kasse barnkläder och byter till mig en tjänst ;)
 
Men allt behöver som sagt inte kosta! Idag byggde jag och ungarna en koja under matbordet och satt där och åt middag. Mycket uppskattat av ungarna, den här mamman fick däremot ont i nacken av att sitta med böjd nacke och äta men så får det bli ibland! På fredag ska vi tälta på vårt sätt. Dvs bygga en stor koja i vardagsrummet, släpa ut ungarnas madrasser och sova i kojan. Det blir nog riktigt myspys hoppas jag! Och inte kostar det mig en krona heller, man får vara lite uppfinningsrik helt enkelt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela