handla.blogg.se

En dag på stan

Publicerad 2012-09-30 19:06:59 i Allmänt,

I dag var vi hem till min syrra och käkade lunch. Min son och svåger drog på en mässa och jag och dottern drog in till stan. Hittade inte fleecejackan jag var ute efter så nu ger jag upp. Jäntan fick hårspännen då dom sagt till om det på dagis. Jag provade ett par skor på H&M jag var sugen på, dom var jättefina men nej, jag behöver dom inte ;)
 
Vi skulle ha ätit fiskbullar till middag men det blev så sent så det fick bli lite panikmat. Billys pizza till ungarna och jag är fortfarande tvätmätt efter lunchen men jag köpte nudlar till mig så jag får se om det blir lite sånt senare. Pengarna var egentligen slut men jag  var också helt slut så det tog jag från nästa veckas pengar, ibland blir det så helt enkelt.
 
Just det, dottern fick klackskor också. Hon springer runt i mina skor för dom låter när hon går och det är VÄLDIGT läskigt när hon springer runt med mina 10 cm klackar. Dom kostade väl runt 50,- med rabatten på BR så det var ingen större utgift heller. Ibland måste även hon få lite vardagslyx och för henne var verkligen det här LYX, så stolt hon är nu kan jag lova :)
 
Jag köpte ett mobilskal till mig själv. Det var inget jag VILLE ha men som jag BEHÖVDE. I mitt jobb händer det ofta att jag tappar telefonen och det är ofta i stengolv (såklart, varför kan man inte tappa den på en ryamatta ;)). Jag köpte det billigaste jag kunde hitta på Teknikmagasinet. 80,- gick det loss på.
 
Nu är det Bingolotto. Mitt helgnöje :) Jag har vunnit 10.000,- en gång så man kan vinna :)

Vår dag

Publicerad 2012-09-30 10:41:56 i Allmänt,

I dag ska vi hem till syrran och hennes man och käka lunch och sen ska dom/svågern ta sonen och gå på mässa. Jag och dottern ska in till stan tänkte jag, eller om syrran inte följer med på mässan så får vi se vad som händer. Jag ska gå runt på varenda H&M jag kan hitta och se om jag kan hitta just en sån fleece som sonen vill ha så jag kan byta den jag hade köpt. Vi får väl se, det är sista rycket nu, sen får han nöja sig med den han fick.
 
Jag har insett att just nu behöver jag verklilgen inte köpa någonting alls. Ungarnas vintergarderober är klara (insåg när dottern kastade ut alla mössor och vantar att sonen också har vintermössa från förra året). Jag skulle vilja köpa lite fler byxor till dom bägge två men det behöver dom inte riktigt just nu så det får vara.
 
På vägen hem ska jag köpa en liter mjölk och kattsand för den sjätte litern mjölk den här veckan börjar ta slut och det stinker här hemma. Ska försöka ta mig råd att köpa den vanliga kattsanden snart för jäklar vad den jag har nu luktar. Jag förstår varför den är så billig, det jag inte förstår är hur f*n vi kunde ha den i flera år, det måste ju ha luktat här hemma men att vi inte kände det längre. Äckligt!

Lördagshandling

Publicerad 2012-09-29 18:20:41 i Allmänt,

Nu sitter vi här, mätta på pizza och coca cola :) Vi började med COOP Forum och sen drog vi till pizzerian.
 
Proviva blåbärsdryck 19,95,-
Cheez balls 6,50,-
Cheez doodles 6,50,-
Dillschips 6,50,-
Coca cola 1,5 l inkl pant 16,95,-
Kaffebönor 54,95,-
Plastkasse 1,75,-
Satsumas 2,3 kg 23,-
 
Summa: 136,-
 
Pizza 65,-
 
Ungarna fick välja småpåsar med chips eller ostbågar och dom valde en varsin med ostbågar och sen ska dom dela på en med chips. Själv lever jag på satsumas :) Annars drog det iväg eftersom jag återigen behövde kaffe. En påse bönor räcker i ca 1½ vecka. Jag funderar på om jag borde dra ner ett tag men jag tycker det är så himla gott med latte :) I mina kostråd sjag har står det att jag måste få i mig 5 dl mjölk så det är ju ett bra sätt att kombinera nytta med nöje ;)
 
Vi delar på en pizza så egentligen är ju inte pizza en så himla stor kostnad för oss...

Kläder september -12

Publicerad 2012-09-29 08:38:29 i Allmänt,

Här kommer en sammanställning för månaden vad det gäller kläder. Det ska bli riktigt intressant att se vad jag kommer att göra av med på ett år. Jag har inte köpt en pryl till mig ännu, det lär heller inte bli något förrän i december när mina skattepengar kommer då jag ska lyxa med jeans från JC. Eller jo, kanske får jag ta mig råd och köpa vinterkängor till mig med. Jag skulle behöva en höstjacka men jag får helt enkelt använda min korta skinnjacka, det är inte värt att spendera en massa på en ny jacka i detta läget :)

Sonen

September
Fleecejacka 99,-
Vinterskor 249,-
Inneskor 99,-
Gympaskor, 2 par 100,-
Summa september: 547,-

Summa: 547,-

Dottern

September
Fleecejacka 99,-
Fleecebyxor 99,-
Vinterskor 50,-
Trosor 112,-
Summa september: 360,-

Summa: 360,-

Vinterkläder

Publicerad 2012-09-28 08:36:00 i Allmänt,

Dags att summera ungarnas vintergarderober för nu är dom klara (förutom en mössa till sonen men det är en kostnad på 100,- så det spelar inte så stor roll).
 
Sonen:
 
Set från Ica Maxi 99,- på halva reapriset
Skor från COOP 249,-
Handskar 60,- från KappAhl, 2 par på halva reapriset
Fleecejacka 99,-
 
Summa ca 510,-
 
Dottern:
 
Overall från Didrikson (hon kan ha den från förra året eftersom hon knappt växt) 540,-
Overall från COOP 150,- köpt på halva reapriset
Set från Lindex, ärvt från brorsan, minns inte vad det kostade
Skor ECCO 50,-
Handskar 60,- från KappAhl, 2 par på halva reapriset
Mössan från förra året passar fortfarande
Fleecejacla + byxa 198,-
 
Summa ca 1000,-
 
Det blev en billig vinter för mig. Egentligen borde jag ju inte räkna med jäntans overall från förra året eftersom den betalades ju då så då blir det bara 450,- för hennes kläder. Jag har ju lyxen att deras pappa jobbar i sportbutik så jag får hans personalrabatt på det jag behöver köpa där, därför vart hennes Didrikson så billig förra året. Overallen jag köpt till i vinter tror jag nästan är för stor då hon inte växt mycket i år. Jag hade ju en rackarns tur med hennes skor också.
 
Jag älskar att fynda och köper mer än gärna billiga kläder på rea. Jag ska from september månad skriva upp allt jag spenderar på barnkläder (och mina egna kläder) på ett år för att se hur mycket jag faktiskt handlar för.

Vinterskor

Publicerad 2012-09-27 14:39:40 i Allmänt,

Mitt ex ringde nyss. Han jobbar i sportbutik och dom hade rensat på skolagret. Han frågade efter ungarnas storlekar för dom hade en massa av förra årets skor som dom skulle sälja ut och jag hade första tjing. Lyckan var total när han sa att han hade ett par ECCO vinterkängor i dotterns storlek! Jag skulle få dom för 50,-! Det är ju verkligen ingenting för ett par sprillans nya ECCO! Jag hade tänkt köpa Viking från hans jobb och med hans rabatt skulle dom kosta 450,- så nu blev det ju en ganska saftig slant mindre! Ingen är gladare än jag! Jag måste åka och byta grabbens skor också, får göra det innan jag hämtar knoddarna idag :) Grabben fick också två par skor, tyvärr fanns inga vinterkängor i hans storlek men väl 2 par andra skor för 50,-/styck.
 
Jag älskar att fynda :)

Stor utgift!

Publicerad 2012-09-27 12:09:07 i Allmänt,

I dag valde jag att lyxa! Bara spendera pengar på mig själv trots att vi kanske inte har råd egentligen. Jag gick och klippte mig. Så nu är jag 600,- fattigare (färgade utväxten också), jag fick bra med rabatter för jag hade berättat om att jag kämpar på med att betala skulderna så då drog hon av nästan 200,- på priset. Hon är så snäll, jag är verkligen glad att en så fin människa öppnat salong just här där vi bor :)

Klippning

Publicerad 2012-09-26 17:22:23 i Allmänt,

Det låg papper i brevlådan i dag. Skolfoto på måndag-onsdag. Grattis, sonen måste klippas. Nu ville han bara klippa luggen så det kostade bara 50,- men ändå... Nu kan jag iaf säga att han har klippt sig till fotot skulle tas ;) Det blir mycket pengar den här veckan känner jag...

Räkningarna är betalda

Publicerad 2012-09-26 15:00:49 i Allmänt,

Nu är räkningarna betalda! Vad konstigt det känns att betala in så mycket pengar på skulder och må så jävla bra! Det känns ovant att gilla att betala in räkningarna faktiskt :) Jag kommer att ha 900,-/vecka att röra mig med.
 
Idag köpte jag ett par skor till till grabben. I varje veckobrev från skolan står det att dom ska ha med sig inneskor men pengarna har inte funnits så därför prioriterade jag det med den här veckan. 99,- kostade dom så det är ingen större summa. Till nästa helg ska han på kalas så då måste jag köpa en present också. Sen behöver jag börja att handla lite saker till jäntans födelsedag. Tårtdekorationer och såna saker. Inga stora saker men visst, det kostar en del... Men hon ska inte behöva missa sin tårta bara för att jag valt att spara just när hon fyller år.

Veckohandling v 39

Publicerad 2012-09-26 09:28:21 i Allmänt,

Då är jag hemma från att ha handlat veckans mat.
 
Färska kycklingklubbor, 1,2 kg 12,75,-
Plastkasse 1,75,-
Våtservetter 21,90,-
Fiskbullar i hummersås 12,95,-
Ost 0,656 kg 39,29,-
Kycklingfilé 2 kg 99,-
Vinterkänga 249,-
Matlagningsgrädde 8,95,-
Mjölk, 3 st 23,85,-
Rice Krispies 28,50,-
Satsumas 1,5 kg 14,68,-
Spagetti 10,80,-
Tamponger 32 st 34,95,-
 
Summa 558,-
 
Köpte kängor till grabben. Han äter skor så han får billiga skor för dom går sönder även om jag köper Viking för 800,- Han har dom i kanske 1½ månad innan dom är helt slut. Han trampar sönder dom i hälen direkt, jag försöker få honom att öppna skorna och dra på sig dom ordentligt men ibland har han helt enkelt inte tid när han är i skolan, för då ska ju allt gå snabbt som man är först ;)
 
Kycklingklubborna var nedsatta till 19.90,-/kg och sen var det halva priset på det. Direkt när jag kom hem ångrade jag mig att jag inte köpte fler. Visst att dom gick ut i dag men jag kunde ju ha gjort alla klara och lagt in i frysen. Blev lycklig när jag såg att det fanns satsumas, det är min stora passion i livet och just nu är dom som godast och att dom då fanns för bara 10,-/kg är ju verkligen ett plus! Den här gången fick jag med mig 3 liter mjölk dessutom och inte bara 2 fast jag betalade för 3 ;)
 
Den här gången hade jag med mig en påse dessutom. Det var iofs bara ren flux då jag hade saker med mig till jäntan och inte vill lämna kvar påsar på hennes hylla.

Kalaspresenter

Publicerad 2012-09-26 06:47:55 i Allmänt,

Min son är poppis i skolan. Han har många vänner och det är ju toppen! Men det blir också många kalas för honom att gå på. Den här månaden är det än så länge två stycken. Bägge två på pappans helger så jag slipper iaf tulla runt med honom ;) Men jag har underhåll och barnbidrag så jag känner ändå att det ligger på mig att köpa presenter. Det är inga stora pengar men ändå. Runt 100,- per kalas går det på. Det är som sagt inga stora pengar men har man runt 7-800,- att leva på är en hundring en del. Men det får funka, grabben måste ju få gå på alla kalas :)

Det går inget bra just nu

Publicerad 2012-09-25 18:16:17 i Allmänt,

Just nu går det inget bra alls. Jag gick till ica idag och köpte en ring falukorv fast jag har en massa falukorv i frysen. Sonen skulle ta med en kompis hem och jag ville servera falukorv då jag vet att det går hem hos alla. Jag somnade mitt på dagen idag, jag är helt slut eftersom barnen inte sover i sina egna sängar utan ska ligga på mig. Jag hade planer på att åka och storhandla och fixa i dag men det blev inget av med det. Får ta det i morgon, jag måste ändå åka och fixa med lönen i morgon :)
 
Gjorde precis matlistan för den här veckan. Eftersom den 25e är idag så kommer veckorna att bryta på tisdagar den här månaden, därför finns nästa måndag med också.
 
Måndag: Blodpudding
Tisdag: Falurkorv, pasta
Onsdag: Makaronipudding
Torsdag: Köttfärssås, pasta
Fredag: Kycklingfilé, potatis
Lördag: Pizza
Söndag: Fiskbullar
Måndag: Grillad kyckling, hemmagjord pommes
 
Nästan allt har jag hemma så det blir nog inte så dyrt ändå. Skönt det :) Jag kans äga att den här månaden längtar jag efter att få betala mina räkningar! Det är första gången någonsin! Jag längtar efter att kunna se på ikea-kontot hur det sjunkit med 5.500,- vad underbart det ska bli!

Lönedag

Publicerad 2012-09-25 07:03:00 i Allmänt,

I dag är det lönedag men jag har ingen lön på kontot. Jag vet inte när den kommer in. Sen måste jag till Nordea och ta ut den därifrån och sätta in den på SEB. Lite rörigt men det underlättar för mig ändå i slutändan :) Jag har eget företag så det är bara mitt fel att lönen inte sitter där den ska. Den skickades i går så den kommer väl i morgon.
 
Jag har aldrig förut sett fram emot att betala räkningarna. Jag älskar att se hur skulderna sjunker för varje månad! Jag tänkte försöka att leva lite snålare än planerat för att få in några extra kronor på sparkontot att ha ifall något händer. Vi pratar inga stora pengar utan bara öka upp det med några hundra till. Det kan ju hända någonting som gör att jag måste ha några kronor och då kan det vara bra att ha.Jag får se vad det blir varje vecka efter räkningarna är betalda.
 
I morgon blir det nog storhandling. Dom hade billig kycklingfilé på COOP den här veckan så det får det bli. Perfekt att hitta billiga saker att fylla upp frysen med när man lever på lite pengar :)

Det blev handling ändå

Publicerad 2012-09-23 20:01:31 i Allmänt,

Jag behövde komma ut och lufta mig lite eftersom jag fortfarande är bakis (måste lära mig att när man dricker ytterst sällan och dessutom gått ner nästan 50 kg kan man inte dricka så mycket) så jag gick till affären och köpte blodpudding till morgondagens middag. Det var liksom det det fanns pengar till eftersom jag inte får nya förrän på tisdag. I morgon när ungarna kommer hem från pappa ska dom få välja några figurer var av alla pepparkaksformar och så gör vi blodpuddingen lite roligare :) Jag tar resterna som är runt om så inget kastas :)
 
2 paket blodpudding 15,80,-

0,-

Publicerad 2012-09-23 12:05:39 i Allmänt,

I dag blir det 0,- i utgifter för jag är helt galet bakis efter gårdagens tjejkväll. Nu blir det nudlar till lunch, lagom bra och billig bakismat ;)

Hmm

Publicerad 2012-09-21 21:37:42 i Allmänt,

Har börjat märka att det saknas kläder i dotterns lådor. Har frågat barnens pappa om dom har kläder liggandes hemma hos sig och ja det kanske fanns något där. Idag när jag lämnade ungarna frågade jag hans tjej om det fanns kläder hemma hos dom. Och jo, hon hade tvättat upp dom i går och det var en del... Så det betyder att det är nog där hennes saknade tröjor är som jag letat genom hela dagis efter :) Skönt det, då kanske jag inte behöver köpa några nya tröjor till henne iaf :) Känner mig genast lite rikare ;) Sonen behöver dock en del fortfarande, ungen har växt, när hände det, är han inte min bebis längre?

Bestämt mig

Publicerad 2012-09-21 07:31:07 i Allmänt,

Jag har bestämt mig om framtiden nu. Jag kommer att spara 2000,-/månad av dom 10000,- jag kommer att ha kvar efter räkningarna. Egentligen blir det ju mer än så eftersom jag "sparar" pengar hos Skatteverket också. Mitt extraspar där jag inte kommer åt pengarna. Kollade just och jag betalar in mer än 2000,- extra i månaden just nu så då blir det 4000,- sparande i månaden, det är jag mer än nöjd med! Jag har ingen ambition att spara upp ett helt enormt sparkonto. Jag bor i en hyresrätt, har ingen egen bil utan har firmabil eftersom jag har jour för det mesta, jag har egentligen inget som kostar särskilt mycket pengar. Jag och mina barn ska ha ett jäkligt roligt liv helt enkelt :) Och nej, det behöver inte kosta en jäkla massa pengar men jag vill kunna göra det jag vill helt enkelt :)
 
Igår fick jag veta att 1000,- är mycket för någon i min sits och att jag borde dra ner mer på veckobudgeten och betala mer på skulderna. Galet roligt faktiskt. För det vet väl alla att det är gratis att försörja två barn? Jag må leva snålt men jag tänker inte sluta att leva helt bara för att betala igen mina skulder tidigare (vilket inte kommer att gå ändå så det känns liksom bara dumt). Så jävla viktigt är det faktiskt inte. Jag får min skatteåterbäring i december, skulle det vara någon liten slatt skuld kvar så lär jag kunna betala igen det då.
 
Jag längtar tills mina skattepengar kommer. Då ska jag gå sminkkurs på Make Up Store och köpa smink för massor med pengar (planerade för max 1500,- ungefär), gå till JC och för första gången någonsin köpa ett par jeans jag fått utprovade! Köpa fina julkläder till mig och ungarna. Jag har gått ner nästan 50 kilo och jag vill se bra ut. Sen får man tycka det är hur jävla onödigt som helst! Ungarna ska få julklappar, dock inte för några jättesummor då jag inte tycker att det är nödvändigt men det brukar bli för runt 1000,- per unge. Och i år blir det väl dessutom till en bonusgrabb också och jag gör ingen skillnad mellan alla våra barn, så enkelt är det.
 
Så nu väntar jag bara att det här inlägget dras vidare till Familjeliv för att diskuteras i en tråd där i ett försök att få mig att skämmas, se dålig ut eller nått. Jag vet inte, jag skäms inte ett skit för att jag är i min den "sits" jag är i. Jag anser inte ens att jag är i någon sits. Jag har tagit på mig skulder, väldigt medvetet och aldrig mer än jag klarar av. Nu valde jag att ta några snåla månader för att betala igen det här minst ett år i förtid och anser mig inte dålig på något sätt. Sen får man tycka vad man vill faktiskt, jag tänker inte låta mina barn gå att frysa, äta dålig mat osv bara för att jag ska betala igen lite extra varje månad. Jag gillar inte begagnade kläder men jag köper heller inte svindyra kläder utan nöjer mig med billigare kläder, jag är jätteglad att andra gillar second hand för då kan jag sälja mitt vidare och jag dömer absolut ingen för att dom köper begagnat. Men jag tycker att amortera 6000,- i månaden är mer än tillräckligt.

Gårdagens inköp

Publicerad 2012-09-21 06:56:56 i Allmänt,

Vet inte hur vi lyckades den här veckan men mjölken har gått åt i ett rasande tempo. Så igår fick det bli mer mjölk. Saften var slut och eftersom vi skulle äta hamburgare fick det bli saft till :)Det var ju sista middagen innan pappahelg och då blir det alltid lite extra lyx! Annars händer det npg nästan aldrig att vi dricker saft till maten...
 
Saft 14,90,-
Mjölk x 2 15,80,-
Tomat 2,39,-
 
Summa 33,-
 
Nu börjar det att gapa tomt i plånboken men än är ingen fara. Har ju äpplen och päron så en banan, en apelsin och en kiwi till så kan jag göra fruktsallad till när kompisen kommer hit. Det brukar vara en hit hos alla! Ja får se hur det blir med pirogerna idag. Jag har inte riktigt tid tt stå med det. Tänkte inte riktigt på att det här är en rörig dag då jag måste åka hem till exets tjej och lämna ungarna vid iddagstid och det tar ju lite tid att fixa priogdeg. Och blir det piroger blir det nog piroger med köttfärs istället för jag har ingen skinka, sonen har ätit skinka så det nästan sprutar ur öronen på honom den här veckan så den jag hade räknat med skulle räcka även till pirogerna är slut. Jag är bara glad att han äter om jag ska vara ärlig!
 

Nya planer för helgen

Publicerad 2012-09-20 18:34:00 i Allmänt,

I helgen kommer en kompis hit. Vi kör vårt vanliga rejs. Jag står för maten och hon tar med vinet. Så det blir nog biff och potatis- och morotsgratäng en dag. Biffen har jag i frysen så jag behöver bara köpa lite mer potatis och grädde. Det blir nog bra och jag är nöjd att jag fick lite sällskap när killen inte kan komma och hälsa på :)
 
Hon får hjälpa mig att flytta om här hemma för på måndag kommer dom och byter ut mina fönster så då slipper jag bära runt på min säng själv ;)

Fleecekläder

Publicerad 2012-09-20 12:56:11 i Allmänt,

I morse när jag och jäntan gick till dagis frös hon. Hon satt ihopkurad med en filt om sig :( Då bestämde jag att nu skulle det inköpas fleecekläder fast det egentligen inte fanns med förrän i nästa månads budget men barnen ska inte behöva frysa för att jag inte har pengar kvar den här veckan till det. Så jag tog pengar från nästa månads pengar (barnbidraget som kom i går) så nu slipper dom frysa. Sonen fick ett 7-pack strumpor också då jag varje torsdag (då jag har tvättstugan) får gå igenom hans strumplåda både en och 18 ggr för att hitta ett par matchande strumpor (han har strumpor men det är mest ankelsockor efter sommaren). Så nu ska jag gå igenom hans strumplåda och kasta alla med hål och som är för små. Det är ju ändå saker som skulle behövas köpas nästa månad.
 
Så nu får jag helt enkelt klara mig på 100,- mindre per vecka men barnen går först såklart :) Jag känner att mina sparambitioner ska inte behöva gå ut för mycket över barnen. Att vi inte äter pizza eller McDonalds är inget jag ser som ett problem men självklart ska ungarna ha schyssta kläder!
 
2 fleecejackor 198,-
1 fleecebyxa 99,-
7-pack strumpor 99,-
 
Summa 396,-

Glädje

Publicerad 2012-09-19 16:56:51 i Allmänt,

Jag hatar hösten, jag verkligen hatar hösten. I dag gick jag hem från dagis efter att ha hämtat jäntan och jag kom på mig själv med att titta på dom gula löven som kommit och jag bara kände ett lugn. Det här känns så jäkla bra och det är tack vare det jag fortsätter att leva så snålt även om det ibland är skittrist! Jag längtar efter att skulderna är betalda så jag kan känna mig fri. Att när mina pengar kommer är dom mina. Visst jag har en del fasta räkningar men jag slipper betala på saker jag redan har! Jag är så jävla nöjd med mig själv faktiskt!

Sugen

Publicerad 2012-09-19 14:49:54 i Allmänt,

Var in till stan och jobbade. Skulle passa på att kolla på fleecejackor till ungarna då jag funderar på att köpa dom innan helgen då dom ska till sin pappa och nu är det lite svalt ute och jag vill inte att dom ska behöva känna att dom inte har kläder för väder med sig. Vad mycket fint det fanns att köpa. Helt galet. Det var nästan så jag vart sugen att skita i min skuldplan och bara shoppa loss men jag stålsatte mig och beslöt mig för att gå hem och invänta samtalet från exet om dom ens behöver fleecetröjor i helgen. Känner han att det behövs får jag åka och köpa dom i morgon, det är ju ingen jättekostnad och dom ska ju ändå köpas!
 
Dagens utgifter: Latte på 7 Eleven 27,-
 
Det är farligt att ha en 7 Eleven i en fastighet. Jag älskar deras latte och när jag är i huset är det svårt att låta bli. Men jag har så det räcker ändå för resten av veckan :)
 
I kväll blir det kokt torsk med äggsås och kokt potatis.
 
Torskblocket kostade mig 25,- och jag använder halva till mig och barnen. Såsen gör jag på buljongen från fiskkoket, lite smör och mjöl och så tänkte jag ta två ägg. Sen kokar jag väl en 6 potatisar och lite morötter till det.
 
Så i runda slängar blir det väl ungefär 22,- för en nyttig och bra middag till oss tre.

Idag blev det mer

Publicerad 2012-09-18 17:39:45 i Allmänt,

I dag blev jag tvungen att köpa en belöning till jäntan. Hon har äntligen börjat att gå på toa och behövde nya trorsor så i dag åkte jag och köpte 7 par till henne. Hela vägen hem från dagis tjatade honom tjosona med pjinsessoj på som väntade där hemma ;) 149,- kostade dom men med en check på 25% blev det 112,- helt klart värt det när jag såg hennes glädje och hur stolt hon blev :)
 
Sen köpte jag kött till hennes födelsedag. Dom hade fransyska på COOP Extra för 49,90,- kilot så jag köpte ett kilo. Det ska jag ta och skära upp i bitar så jag har det klart. Det blir gulasch på hennes födelsedag är det bestämt nu. Min syster håller på att ragga ett receot från en ungersk kompis så här ska det bli äkta vara :) Jag får göra en speciell till jäntan utan lök, inte ultimat men så får det bli. Hon får välja efterrätt i stället :) Eller nej det får hon inte för jag ska baka en motivtårta igen, det var länge sen så det ska jag lägga några kronor på! Hur som helst, till köttet använde jag bouspengar på COOP så det kostade mig inget egentligen :)

Veckans handling

Publicerad 2012-09-17 13:18:03 i Veckohandling,

Så nu har jag varit och handlat maten för veckan. Jag började med att i morse ta en sväng upp på Hötorget innan jag gick till jobbet. Tänkte passa på att köpa billig frukt. Ingen bra idé och jag fattar inte att jag inte sa ifrån! 6 äpplen och 6 päron för det eminenta priset av 60,-!!! Jag frågade vad kilopriset var och dom svenska äpplena kostade 30,-/kg. Men han vägde allt ihop och jag bara tog min påse och gick därifrån i stället för att faktiskt säga nått. Haha, jag är för feg ;) Det är 5,-/frukt, jag hade lika gärna kunnat gå in på 7 Eleven och köpt min frukt för samma pris ;) Jaja, en dyr läxa till nästa gång! Så då köpte jag i stället inte min latte jag brukar köpa på måndagar. Fast min pappa var snäll och köpte en åt mig ;) Vi jobbar ihop och han tyckte jag hade varit duktig så han belönade mig, hehe.
 
Hur som så åkte jag till COOP Forum och köpte all mat för veckan.
 
Bregott mellan 19,90,-
Brungräddat knäcke 21,50,-
Russinmix Hello Kitty 25,95,-
Hela kaffebönor 54,95,-
Keso 12,15,-
Jäst 1,55,-
Vitlök (3 st) 5,-
Mjölk (3 st) 23,85,-
Kattmat 79,50,-
Plastkasse 3,-
Potatis 8,91,-
Rökt skinka 26,95,-
Sköljmedel 27,95,-
Äppelmos 8,70,-

Summa: 319,86,-
 
Insåg när jag kom hem att jag betalat för 3 liter mjölk fast jag bara köpt två, känns inte så bra men så kan det bli ibland när jag scannar ;) Russinmixen förstår jag kan kännas riktigt onödigt. Problemet är att min dotters mage rasar direkt när hon äter något hon inte får men när jag håller henne borta från allt sånt blir hon i stället förstoppad. Så dom förpackningarna är perfekta för det är så lite i varje förpackning och en sån 2 ggr/veckan håller magen i form. Jag hade tänkt ta påsar med mig i dag men jag glömde det som vanligt...
 
Det vart ju rätt dyrt men jag behövde kattmat, kaffe och sköljedel och då drar det iväg lite.
 
I går köpte jag dessutom ägg och en liter mjölk för vi behövde ha lite ägg till frukosten idag. Det kostade 34,- Så veckans summa är egentligen 353,86,- (plus 60,- för guldfrukten då ;))
 
Menyn för veckan är som följer:

Måndag: Pasta, sås med kyckling
Tisdag: Korv och makaroner
Onsdag: Fiskgratäng med äggsås, kokt potatis
Torsdag: Hamburgare
Fredag: Piroger, skinka/keso/pesto
Lördag: Lövbiff, potatisgratäng
Söndag: Fläskkotlett, potatisgratäng

Hur helgen blir får jag se. Jag är barnledig så då kan det mycket väl hända att det inte alls blir den maten jag planerat utan det kan lika gärna bli nudlar till middag. Att det blir potatisgratäng två dagar beror på att jag gör en liten form (1 port) och delar den på två.

Översikt v. 37

Publicerad 2012-09-16 15:15:44 i Handla,

Då var det dags att kolla hur mycket jag handlat för den här veckan. Nu är det här inte hela sanningen för jag hade bevisligen handlat innan också men jag vet inte alls vad... Jag har insett hur svårt det är att hålla koll om man inte skriver upp det...
 
Idag har jag handlat en liter mjölk, så mina sista 6,- gick åt (och jag fick en femma av en kompis för jag glömde att ta plocka med mig 2,- så jag har fortfarande 3,- kvar, jag behövde inte betala tillbaka den där femman, haha!)
 
Den här veckan har jag handlat för 615,- Mer än jag trodde faktiskt. Ska bli spännande i morgon och se vad nästa veckas handling kommer att gå på. I morgon är det storhandling som gäller och sen får jag kompletera med mjölk under veckan. Den här veckan måste jag köpa kattmat också så det går ju åt en del där. Men det blir nog bra, jag tror jag fått ihop en billig meny :)

Potta någon?

Publicerad 2012-09-15 16:31:23 i Allmänt,

Någon som är sugen på att köpa en potta? En babybjörn i rosa. Man kan ta ur en skål så den är lätt att tömma. Min dotter har bestämt att hon inte ska använda den utan sitta på toa så den blir liksom inte använd ;) Nypris är 250,- ungefär.
 
http://www.babyshop.se/images/9808/zoom.jpg
 
En Ergo bärsele ska också säljas. Knappt använd, tror jag använt den max 5 ggr. Det är sportmodellen som är lite tunnare i tyget och inte blir så varm och har lite längre band. Den passade på mig när jag var som störst och drog storlek 54 ungefär. Svart. Hade tänkt mig runt 800,- för den.
 
Någonstans ska jag ha en Babybjörn Active också om någon är intresserad av den. Den är svart och röd.
 
Om någon är intresserad kan ni mejla på: [email protected] eller skriva här i kommentarerna. Kom med bud för dom grejerna jag inte skrivit pris på!

Handlat i dag

Publicerad 2012-09-15 12:29:00 i Allmänt,

Jag skulle ju inte handla någe mer men sonen ville enbart ha kakor med choklad. Som den snälla mamma jag är fixade jag det. Jag var ju ändå tvungen att köpa mjölk för den höll på att ta slut.
 
Chokladkaka 17,-
Mjölk 8,-
Summa 25,-
 
Det här betalades med en bonuscheck från ica så det kostade mig inget och jag har fortfarande 6,- kvar (jag skrev fel igår då jag skrev 4,-). Synd bara att jag lyckades bränna första plåten med kakor! Jag avskyr verkligen min gasugn ibland :(

Framtiden

Publicerad 2012-09-15 08:47:26 i Allmänt,

Jag försöker att tänka lite på framtiden. När skulderna är borta, hur mycket ska jag spara sen? Jag kommer att ha ca 10.000,- efter alla räkningar är betalda. Jag funderar massor. Först tänkte jag att jag skulle spara 3000,- i månaden, sen gick jag ner till 2000,- i månaden och sen hoppade jag upp till 4000,- i månaden.
 
Jag tror dock att jag bestämt mig för 2000,- i månaden och sen spara allt överskott varje månad (om det blir något). Jag är inte mycket för att spara, jag känner inte att jag är intresserad av att ha en massa pengar på banken bara för att. Jag vill ha lite sparat så jag slipper snåla när det är semester eller kunna gå på bio även i slutet på månaden om jag skulle vilja. Jag bor i hyreslägenhet, har ingen egen bil, osv...
 
Jag vill dock lära mig att inte överdriva shoppingen men jag kan lova att det kommer att bli en del kläder sen när jag är skuldfri. Jag har ett par långbyxor, många av mina toppar är för stora osv. Jag vill inte att mitt liv ska gå ut på att leva så snålt som möjligt helt enkelt. Den med mest pengar på banken när den dör vinner inte, men inte heller den som har flest saker när den dör. Om ni förstår... :)

Dagens inköp!

Publicerad 2012-09-14 18:40:39 i Allmänt, Handla,

Idag vart det lite handlat
 
Coco Pops 29,- (sonens helgflingor)
Popcorn 11,-
Sura björnar, 2 paket 16,- (ungarnas lördagsgodis)
Plastkasse 2,-
 
Summa 56,-
 
Nu har jag hela fyra kronor kvar resten av veckan, tur att det är helg nu så det är inte så långt kvar nu ;) I dag blir det popcorn och i morgon har jag lovat att vi ska baka sockerkaka och kanske chokladbollar. Vi får väl se, det finns ju lite plats i frysen så nått gott ska vi väl kunna få ihop och spara :)

Dagens middag

Publicerad 2012-09-14 18:35:05 i Allmänt,

Kycklinggryta
2 port



Det var godare än det såg ut ;)

½ kyckling (styckad i 4-5 bitar)
½ paket bacon
Zucchini
Trattkantareller
Morot
Purjolök
1½ dl grädde
2 dl mjölk
Hönsbuljong
Salt och peppar

Hacka baconet och stek. Stycka upp kycklingen i fem bitar. Stek kycklingbitarna i baconfettet (är det dåligt med fett så släng i lite extra fett i pannan), salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form. Fräs på grönsakerna och lägg över och runtom kycklingbitarna, lägg baconet över allting. Blanda ihop mjölk och grädde i en kastrull och smaksätt med hönsbuljong. Slå över gräddmjölken och ställ in i ugnen.

Servera med ris.

Så vad kostar det här mig?

Kyckling 10,- (köpte hel färsk pulla för 14.90,-/kg, den vägde 1,3 kg och jag tog halva)
Bacon 5,-
Zucchini 3,- (använde hälften av den jag köpte)
Kantareller 0,- (plockat själv)
Morot 0,50,- (använde så pass lite och den kostade endast 4,-/kg)
Purjolök (hade i kylskåpet, den enda löken som i små mängder funkar för dottern)
Grädde 2,50,- (köpte på kort datum för ett tag sen och fryste in)
Mjölk 1,- (fick tag i mjölk för 5,-/liter)
Hönsbuljong (hade hemma, vet inte vad en tärning kostar?)
Ris (jag kokar 1½ dl ris till oss tre och då har jag till lunch också, köpte riset på extraris på ICA för ett tag sen, minns inte kostnaden)

Så 22,- har allt gått på. Eller egentligen lite mer eftersom jag en gång köpt det jag hade hemma som jag inte minns vad det kostar men säg max 30,- för middag till oss alla tre och en lunch till mig. Inte så illa måste jag säga :) Så jäkla dålig mat är det inte heller! Det är ju lite fusk eftersom jag äter så pass lite men för min del är det jäkligt bra när jag måste leva snålt!

Klädförsäljning

Publicerad 2012-09-14 14:53:49 i Allmänt,


Röd klänning i glansigt material, storlek 40. Inköpt på Lindex, använd 1 ggn, 75,-
 

Lila klänning i glansigt material, storlek 40. Inköpt på Lindex, använd 1 ggn. 75,-
 

Duffel, inköpt på Cubus, storlek 40. En knapp till luvan har ramlat loss men knappen ligger i en ficka så är du bättre än mig på att sy är det inga problem! 100,-
 
Gröna jeans, storlek 40. Inköpa på Lindex, använda ett fåtal ggr då jag köpte dom för stora eftersom jag inte kunde tro att jag bara skulle ha 38 ;) 50,-
 
Sporttop från H&M, använd 2 ggr. Storlek L. 50,-
 
Alla priser är exkl frakt, kan hämtas i södra sthlm (strax utanför tullarna). Har du något annat förslag på pris så kom med bud ;)

Funderar

Publicerad 2012-09-14 12:53:47 i Allmänt,

Snart fyller jäntan 3 år och även om jag inte ställer till med storkalas brukar en handfull personer komma hit och fira ungarna lite. Eftersom hon fyller på en vardag så brukar jag bjuda på en lite lättare middag. När sonen fyllde år i somras bjöd jag på pastasallad. Det är väldigt smidigt och behöver inte bli så himla dyrt heller. Men nu är det höst och jag känner att något varmt, mer matigt kanske vore något?
 
Men så kommer jäntans alla matproblem in. En mustig gulasch med ris är ju aldrig fel! Men i en gulasch ska det enligt mig vara lika mycket lök som kött (har man en österrikare till svåger är det inte lätt att inte göra det som det ska enligt alla deras "regler" och det blir så mycket godare ;)) och lök kan hon inte äta. Kalopps? Lök. Grönsakssoppa? Lök. Chili corn carne? Lök.
 
Ni förstår problemet? Vad kan man laga som är utan allt hon inte får äta men som ändå är billigt? Det hon inte får äta:
 
Lök (purjo och charlottenlök funkar i små mängder, absolut ingen gul lök eller vitlök)
Baljväxter
Kål (ingen broccoli, ingen blomkål och ingen annan kål alls)
 
Allt som är billigt och bra att dryga med... Någon god gryta skulle ju inte vara helt fel... Kanske får jag lov att göra en speciell gulasch till henne trots allt. Men det känns inget kul när det är hennes födelsedag :( Men en gulasch, antingen med ris eller hembakat bröd är ju aldrig helt fel...

Middag igår

Publicerad 2012-09-14 07:05:00 i Allmänt, Middagar,

Gårdagens middag vart riktigt kulinarisk ;) Blodpudding! Jag har sagt att jag aldrig mer skulle äta blodpudding men tänk vad man gör när man inte har så mycket pengar. När jag sköt åt sidan vad det faktiskt var så var det riktigt gott och bägge ungarna gillar det. Jag är skitnöjd för det är perfekt lunchmat på helgerna! Eftersom jag är så liten i maten så räcker ett paket till oss. Sonen äter 2-3 bitar, dottern 1-1,5 och jag äter 1,5. Igår fick jag kasta en hel bit som inte ungarna åt upp. Haha, vi är inte stora i maten i det här huset direkt ;)
 
Blodpudding 8,-
½ paket bacon 5,- (det är bara jag som äter bacon)
Lingonsylt
 
Lingonsylten har spårat ut helt. På två dagar när vi haft lingonsylt har 3/4 av sylten gått åt! Den skyldiga är sonen som i ett oövervakat ögonblick hälde upp hela tallriken med sylt. Så nu är det ransonering som gäller. Sylten är dyrare än resten till dagens middag, inte okej!
 
Grönsaker är skitsvårt för mig. Dottern får som sagt inte äta så mycket, allt kan potentiellt göra henne dålig i magen så jag är lite rädd för att servera maten. I förrgår fick hon köttbullar med lite lök i och magen rasade fullkomligt igår :( Men jag ska bli bättre på att fixa grönsaker till maten men det tar emot som sagt :(
 
Idag ska jag fota två klänningar, ett par byxor och en duffel som ska läggas ut på annons. Jag lägger ut dom här först ifall nån är intresserad ;) Ska gå igenom mina lådor och se vad mer jag kan hitta. Jag har köpt mycket kläder sen jag separerade men jag har också gått ner säkert 8-9 kg också så mycket har blivit för stort tyvärr :( Nu ska jag bara försöka gå ner mina sista 4 kg jag vill ner innan jag är nöjd, då har jag gått ner 50 kg i vikt sammanlagt och då kan jag köpa kläder igen. Jag grämer mig varje dag att jag skänkte alla gamla kläder till myrorna, jag hade behövt dom pengarna just nu men å andra sidan kanske någon som har det ännu sämre fick glädje av dom :)

Intressant

Publicerad 2012-09-13 18:15:42 i Allmänt,

Det ska bli jäkligt intressant att skriva upp allt jag handlar på en månad och se vad jag ligger på i mat och sånt man köper i butiken! Jag har inte en aning om vad jag handlar för egentligen. Jag tycker ju att det är så lite men ändå försvinner ganska mycket pengar varje månad (även nu så har jag svårt att hålla min budget och jag vet inte vart pengarna tagit vägen). Jag får nästan frossbrytningar när jag tänker på hur mycket pengar jag gjort av med senaste året. Hur mycket mat jag har handlat, hur mycket kläder och grejer som fått följa med hem.
 
Jag insåg idag att kaffet nog inte kommer att räcka hela veckan ut så då får jag ta ut nästa veckas pengar och köpa kaffe för. Kaffe klarar jag mig inte utan helt enkelt. Det är min last här i livet och det var också därför jag valde att köpa en ordentlig maskin. Även om det var dumt att ta den på kredit så är det ett av mina bästa köp någonsin :)
 
Det finns lite saker som måste inhandlas, speciellt till ungarna. Grabben ska ha en fleecejacka och jäntan behöver fleecejacka och fleecebyxor. Sen behöver dom skor till vintern bägge två. Jag med egentligen men jag kan alltid vänta lite :) Min plan är att ta en sak i sänder. En sak varje vecka typ. Det finns så många människor som tvingas leva på mindre än jag och dom klarar det på något mirakulöst sätt så jag ska också klara det!
 
Men det ska som sagt bli intressant att se vad jag faktiskt gör av med varje månad på mat, jag hoppas jag kan få ner kostnaderna lite iaf. Problemet är att jäntan inte får äta något med lök, kål eller baljväxter. Hon har problem med magen och jag ska prova att föra in sakerna igen, en efter en. Igår provade jag lök men det gick inte så nu är det nolltollerans igen, det blir lite dumt för jag älskar att dryga ut maten med baljväxter och linssoppa är ju så gott... Men barnen går först såklart :)

Gratis frukt

Publicerad 2012-09-13 16:45:17 i Allmänt,

Idag vart det ett besök till äppelträdet bakom huset efter jag hämtat ungarna. Tyvärr är det inte så mycket äpplen på det trädet i år men vi fick iaf ner 8 stycken varav tre redan är uppätna av mina glupska barn. Nu fick jag blodad tand, det finns massor med träd häromkring, varför bara titta på när frukten ramlar ner? Nej, det är bättre att vi äter upp den tycker jag :) Jäntan tyckte det var väldigt roligt att plocka äpplen och skrek: JAG KAN! efter hon plockat det första äpplet, sötkorven!

Noll

Publicerad 2012-09-13 14:26:27 i Allmänt,

Idag blir det handlat för exakt noll kronor. Jag är nöjd :) Jag skulle behövt köpa sköljmedel idag då jag haft tvättstugan och det var slut. Men jag höll i slantarna och tvättade utan. Jag tänker garanterat köpa det till nästa vecka, gillar inte kläderna nu men det får gå i en vecka ;)
 
Jag tar ut veckans pengar i kontanter just nu. För jag måste ha koll hela tiden vad som finns kvar. Kollade just vad jag har kvar och det var 62,- till på måndag. Det blir till att trolla lite med knäna känner jag. Grabbens flingor och så lördagsgodis. Jag ska se om jag inte kan få grabben att gå med på att baka nått ihop i stället. Mycket trevligare tycker, kanske bara köpa en varsin ask med sura björnar (dottern har en grej att bara äta godis i form av björnar, knasiga unge), allt går bara man vill. Ibland får man trolla lite helt enkelt :)
 
Sista två veckorna förra månaden så levde vi på bara 400,- det var tajt men man får stå ut. Det som gör att jag står ut på dom här pengarna är helt enkelt det att jag vet att jag inte kommer att leva så här mer än 3 månader till. Ibland känns det som en evighet men så tänker man efter och inser att det ska bli så jäkla skönt när allt är borta!
 
Dom pengarna jag får in varje månad är: lön, barnbidrag x 2, underhåll x 2 och bostadsbidrag. Jag är inte rik men absolut inte fattig heller! Jag klarar mig väldigt bra som det har varit och jag kommer att klara mig ännu bättre när jag är skuldfri :) Fan vad skönt det ska bli!
 
Jag kommer att få fira julen utan skulder! Det är nog första gången i mitt vuxna liv som jag är skuldfri. Skulle jag inte klara av att hålla budgeten av någon anledning så tar jag av min skattepengar som kommer i december. Därför behöver jag heller inte spara undan pengar till julklappar utan jag kommer att ha så vi klarar oss till jul iaf! Min julklapp till mig själv kommer att bli en sminkkurs på Make Up Store och sen frossa i lite smink. Det har jag velat länge så när jag är skuldfri och inte har något jag måste betala på är det det som är viktigast för mig!

Dagens middag

Publicerad 2012-09-12 19:19:00 i Middagar,

Köttbullar, kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

Köttbullar
500 gr köttfärs
1 lök
Havregryn, ½ dl
1 dl mjölk
1 ägg
 
Gräddsås
2½ dl matlagningsgrädde
Buljongtärning
 
Potatis
Lingonsylt
 
Jag hade allt hemma den här gången. Köttfärsen köpte jag igår och det kostade 25,- Det räcker till middag till oss tre, lunch till mig och en och annan köttbullemacka till sonens kvällsmål.

Dagens inköp!

Publicerad 2012-09-12 18:04:00 i Handla,

Då är denna dag snart över och jag har handlat lite.
 
Limpor, 2 st                                  20,-
Morötter                                        4,-
Nudlar, 3 st                                   12,-
Kattsand                                       23,-
 
Summa                                        59,-
 
Mitt Ica hade grovt formbröd (levebröd från schulstad) för 10,- limpan så jag köpte två och kstade in i frysen. Så nu har vi bröd för typ 2 veckor framåt. Nudlar är inte världens nyttigaste, jag vet. Det är min nödlunch när det inte finns någon mat från kvällen innan. Jag blir lagom mätt och håller mig mätt länge på en sån förpackning. Kattsanden var ett nödvändigt ont. I vanliga fall köper jag en dyrare sort från COOP som håller mycket längre och luktar mindre men pengarna fanns helt enkelt inte nu så det blev Ica Basics den här gången.
 
Nu hoppas jag att jag inte behöver handla så mycket mer i veckan. Nån liter mjölk till kanske det blir iofs för vi är inne i en mjölkperiod och då kan det gå åt mycket men vi får se. Nej förresten, det är barnhelg och sonens sockerflingor är slut, dom är heliga för honom då han aldrig får äta sockrade flingor i vanliga fall :) Insåg just att mitt kaffe håller på att ta slut men jag hoppas det räcker till nästa vecka iaf, för påsen med bönor jag brukar köpa kostar 56,- det är mycket just nu. Betyder det att jag måste tänka på hur många latte jag dricker per dag kanske ;)
 
Resten av veckans mat:
 
Ons: Köttbullar, potatis, sås och lingon (har iofs redan ätits)
Tor: Blodpudding, bacon
Fre: Kycklinggryta, pasta
Lör: Fiskgratäng, potatismos
Sön: Plättar, sylt

Lite om mig

Publicerad 2012-09-12 09:17:00 i Budget,

Jag är ensam med mina två barn. En pojke på 8 och en flicka på snart 3. Jag separerade för snart ett år sen och drog på mig en del skulder i samband med det. Jag köpte soffa, matbord, stolar, matta och en massa annat kraffs på IKEA. Det blev en ny TV till sovrummet, precis innan seperationen hade vi köpt en ny barnvagn som var tagen på kredit. Sen köpte jag en kaffemaskin på krita och slutligen lånade jag till en cykel. Det blev ganska mycket. Jag hade inga problem att klara mig egentligen men hade jag betalat det dom ville varje månad hade jag betalat på skulderna i flera år.
 
Ända från början var meningen att jag skulle vara skuldfri innan årskiftet 2012/2013. I våras så betalade jag bara det lägsta man kunde så det sjönk ju inte särskilt mycket men för två månader sen träffade jag min kille som fick mig att tänka efter lite. Så satte jag igång. Nu skulle jag bli skuldfri!
 
Min budget ligger just nu på 1200,-/vecka men just nu är det inte mer än 700,-/vecka då det blivit en del utgifter (då ska det räcka till mat, kläder, nöjen, skolutflykter, osv, dvs till ALLT). Jag hittade tex en present till jäntan som fyller 3 den 31 oktober. Det är en brio kombivagn (till dockan ;)) som kostat 900,- tror jag det var. Först var den nedsatt 30% och sen fick jag ytterligare 20% på det priset så den kostade 550,- inkl. frakt så det är jag mer än nöjd med. Men eftersom jag vägrar att ta något på kredit just nu så betalade jag den direkt och då fick jag helt enkelt dra ner min veckobudget. Det är lite annat som också behövts inhandlas, dottern behövde tex nya tröjor, jag behövde nya träningsbyxor, osv...
 
Just nu har jag skulder på strax under 18.000,- och min plan är att betala igen det här dom nästkommande tre månaderna. Därför lever jag lite snålt just nu men egentligen är det inte ens särskilt jobbigt så jag tänker fortsätta sen också men jag kommer höja min veckobudget då, för jag tänker inte leva fullt så här snålt sen också. Jag har klippt mitt kreditkort för jag kunde inte låta bli att använda det. Jag betalade alltid hela summan varje månad så det inte blev ränta på pengarna men eftersom jag inte kunde låta bli att använda det var det alltid så tråkigt att betala flera tusen extra varje månad. Men nu är jag ikapp och behöver det inte alls längre :)
 
Första månaden betalade jag in 1000,- extra (semestern drog iväg lite i pengar så det blev inte så mycket)
Andra månaden betalade jag in 5500,- extra (två krediter avbetalade och avslutade)

Nästa månad är planen att betala in 5500,- på ikea och då är skulderna nere på 12000,- sen. Så klarar jag bara att betala minst 6000,- i månaden ska det här gå. Nu kommer jag få lite extra utgifter nästa månad men då drar jag istället ner veckobudgeten för nu är jag bestämd, jag ska bli skuldfri i slutet på november! Just nu betalar jag in alla extrapengar på IKEA och utöver det är det typ 750,- till två andra skulder. Ikea är avbetalt i slutet på oktober om allt går som det ska och då ska kaffemaskinen betalas av, förhoppningsvis kommer den också kunna betalas av i oktober så då har jag bara skulden på cykeln kvar i november. Det ska bli så jävla skönt att bli skuldfri! Sen ska jag börja spara lite så jag har lite pengar på kontot och aldrig mer behöver ta en kredit!

Handla v. 37

Publicerad 2012-09-12 08:18:00 i Veckohandling,

Bacon                                                                 30,-
Balsam/Schampo (3 flaskor)                                 30,-
Blodpudding                                                         8,-
Citronsås                                                             19,-
Disktrasor, 4 st                                                    10,-
Gurka                                                                   7,-
Havregryn                                                            14,-
Ost, 700 gr                                                          35,-
Hel färsk kyckling, 2 st                                         47,-
Köttfärs, 2 kg                                                       100,-
Lingonsylt refill                                                      28,-
Kokt skinka                                                          24,-
Mellanmjölk eko, 3 liter                                          15,-
Plastkasse, 3 st                                                    6,-
Smör                                                                    25,-
Torskblock, 2 st                                                     50,-
Zucchini                                                                6,-
Äpplen, 3 st                                                           6,-
 
Summa:                                                                457,-
 
Sen köpte jag bröd på ICA då jag hittade levebröd för 10,-/limpan. Ska nog köpa en eller två till, det beror på hur mycket plats jag får loss i frysen när jag rensat där idag och stoppat in allt som ska frysas in.
 
Nu har jag skrivit ungefärliga priser för jag orkade inte räkna ut alla rabatter men jag betalade iaf 457,- för allt. Utav köttfärsen blir det 8 mål då jag fryser in den i paket om 250 gr (eller 7 mål eftersom jag ska göra köttbullar på 500 gr idag). Kycklingen blir till iaf 4 mål, jag funderar på att stycka upp den och styckefrysa alla delar för det blir alltid så mycket mat över när jag gör något här hemma. Torsken borde jag nog egentligen försöka att dela på för vi äter aldrig ett helt block och då är det 4 mål där med. Jag tycker att få ut 16 middagar till oss tre är rätt bra för dom pengarna.
 
Grabben äter havregryn med sylt eller äppelmos till frukost och mjölken var ett fynd. Jag hade tagit den vanliga mjölken först. Den gick ut den 16:e när en tant kom fram och sa att den ekologiska gick ut den 15:e och kostade 5,-/st. Mycket latte till mig den här veckan ;)
 
Om nu någon inte vet det så är jag GBP-opad så därför behövs inte så mycket mat i vårt hus. Vi äter inte mycket någon av oss.

Hmmm

Publicerad 2012-09-12 07:05:02 i Allmänt,

Skittrist blogg för dom flesta. Jag har skaffat den enbart för att hålla lite koll på mig själv. Jag har pippi på att sväva iväg i småutgifter och det försöker jag få kontroll på :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela