handla.blogg.se

Undra..

Publicerad 2014-10-30 05:59:21 i Allmänt,

Undra hur mycket pengar jag kommer att spara på att inte åka och handla vareviga dag? I vanliga fall hade jag hanlat för minst 300,- den här veckan. Än så länge har jag handlat för 80,- Lite skillnad. I dag ska jag till Willys och kolla efter vad jag ska handla till i morgon. Jäntan fyller 5 år och det kommer lite folk hit. Det blir inte många alls så det blir ingen stor kostnad. Jag funderar på en gulasch med ris men då är problemet att barnens bonusmamma inte kan äta ris. Får kanske koka några potatisar till henne. Jag får se vad som finns på Willys helt enkelt. Korv med bröd kanske funkar annars ;)
 
Igår var jag till farbror doktorn igen. Jag är fortsatt halvtidssjuksskriven till och med 21/12 till att börja med. Han trodde jag skulle vara sjukskriven så här i minst ett år. Han trodde att det skulle ta mellan 2-3 år innan jag var helt på banan igen. Det känns som en hel livstid. Jag önskar att jag hade tagit tag i det här lite tidigare. Inte låtit det gå så långt!
 
 

Maten vecka 44.

Publicerad 2014-10-28 16:01:32 i Allmänt,

Jag var ju hos Matte i går måndag och på fredag ska jag bjuda hem lite folk då jäntan fyller år. Så det blir en kort matlista denna vecka.
 
Tis: Kassler och ris i ugn
 
Ons: Pastasås med oxfilé
 
Tor: Fläskkotlett, potatismos, sås
 
Jag har handlat allt till detta och det gick på den svindlande summan av 80,- ;) Så den här veckan blir billig! Nu ska jag inte handla förrän torsdag eller fredag. Det är till jäntans födelsedag, trligen blir det på torsdag så jag kan göra tårtan till fredagen :)

Tjänade några kronor

Publicerad 2014-10-22 06:04:20 i Allmänt,

Jag började gårdagen med att köpa smörgåsar till mig och mina föräldrar. Det kostade 57,- Senare fick jag igen pengarna plus lite till så jag gick plus i går :)
 
I dag blir det en snurrig dag. Jag kommer att jobba ett par timmar och sen åka hem till hjärtat och hämta honom. Åka in till stan för att följa med honom till sjukan. Sen skulle han kolla på en bil om vi hinner och sen ska han hem igen. Sen är det soppkväll i skolan. Alla barn och föräldrar betalar för att äta soppa och fikabröd och sen skänks alla pengar. Det här året går alla pengar oavkortat till Läkare utan gränser. Bara soppan kommer att gå 85,- och sen blir det väl några kronor på fikabröd också. Så idag blir det ingen nolldag.

Så ja!

Publicerad 2014-10-20 17:16:32 i Allmänt,

Idag var jag till Willys och handlade inför veckan. Det blev 300,- men då var det kattsand för 109,- med i det. Jag ska dock åka till COOP också. Jag hann inte dit idag. Men där har dom morötter, lök och vitkål för 1,90,-/kg så jag vill köpa upp mig på det! Jag äter morötter nästan varje dag så det måste jag köpa när det är billigt! 
 
Men nu ska vi se om jag kan hålla mig ifrån att handla en massa jag inte ska. Jag ska sätta mig och planera inför ungarnas kalas i dag så får vi se vad jag måste handla innan dess :)
 

Ordning på torpet!

Publicerad 2014-10-20 06:02:45 i Allmänt,

From den här veckan blir det nya regler. Jag är besatt av att handla billigt kött på COOP. Helt sjukt faktiskt. Så from i dag så är det matlista och handling två ggr/vecka som gäller!
 
Veckans mat:
 
Mån: Köttfärssås, spagetti
Tis: Pannkaka (jäntan ska på utflykt på onsdag och ska ha pannkaka med sig)
Ons: Currygryta, ris (sonen ska göra)
Tors:Fiskgratäng med ägg och räkor, potatis
Fre: Tacos
 
Nu blir det dock lite tokigt just den här veckan för jag kommer att handla iaf en gång extra. Den här helgen är den stressigaste på länge. På fredag ska sonen ha lite sova över kalas. Det ska göras tårta och tacos. Sen på lördag ska dottern ha kalas. Mer tårta och annat. Så det kommer jag behöva handla till någon dag. Men så blir det när det är kalastajm :)

Ny vecka

Publicerad 2014-10-08 06:12:24 i Allmänt,

Det blev en sjuk vecka för min del. Och då menar jag sjuk på riktigt. Jag är hostig, febrig och snorig. Febern är det jobbiga i det hela. Men det kan vara en biverkning av en medicin jag börjat ta. En medicin jag var så rädd att få världens sug utav men än så länge är det tvärtom. Jag har massor med japanmix i skafferiet. I vanliga fall hade den varit slut men nu står den där den står. Jag har inte ätit godis alls på 2 veckor. Det bara blev så när jag tränade och sen fortsatte det bara.
 
Den här veckan har jag ju inte kunnat träna något men till nästa vecka är jag på banan igen :)

Mörker

Publicerad 2014-10-01 06:07:08 i Allmänt,

Den här veckan har varit ljus. Jag har känt mig bra, började undra om jag inte var på väg tillbaka. I min enfald hoppades jag att mina dippar var över. Jag hoppades att det skulle gå fort. Såklart gör det inte det och det visste jag ju egentligen. Men jag levde på hoppet.
 
Igår ringde jag barnens pappa för att kolla hur helgen skulle bli. Han har ju flyttat nu och jag ville veta hur han skulle göra med ungarna. Ha nu i tanken att det är första gången han ska ha barnen sen han flyttade. Han vet inte om han har råd att åka till Stockholm och ha barnen! Första förbannade helgen! Pengarna från hans lön är alltså slut (det hade ju ändå gått 6 dagar sen lön, så det är väl inget konstigt att pengarna är slut? Förstår ni vad jag levt med i alla år). Han har varit sjuk mer än han har varit på jobbet och tydligen inte tänkt på att det kostar pengar. Sen var han ute i fredags dessutom. Det har han alltid råd med. Men barnen? Nej, inte så viktigt.
 
Så nu sitter jag här. Mina barnfria helger är mina andningshål. Jag älskar mina barn. Mer än allt annat på denna jord, tro inget annat. Men att ha dom hela tiden. Aldrig ha någon som kan vara barnvakt, mer än en timma här och där någongång i månaden, ÄR jobbigt! Mitt humör reflekteras i ungarna och dom som aldrig någonsin har bråkat, tjaffsar mest hela tiden. Vilket resulterar i mer stress för mig.
 
Jag fattar inte hur han har tänkt? Har han ens tänkt? Hur kan han gå ut på krogen när han inte vet om han har pengar att ta sig till stan sen? Är hans festande viktigare än hans barn? Jag blir så trött. Igår skrattade jag åt eländet. Idag känner jag bara mörker, sorg, stress. Jag tycker så synd om ungarna! Vad har dom gjort för att förtjäna detta? Och vad ska jag säga till dom om han inte kommer? För det blir ju jag som får ta den smällen. Han har fortfarande inte berättat att han har flyttat. Jag orkar inte mer av denna skiten. Dessutom så tänker han betala mindre pengar i underhåll för han har ite råd med mer. Helt okej, OM han faktiskt har barnen. Jag kommer alltså ha barnen mer men få mindre pengar. Jag överlever alltid. Jag har så det räcker ändå. Men va fan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela