handla.blogg.se

Grönan!

Publicerad 2014-08-30 20:24:07 i Allmänt,

I dag var då dagen kommen som ungarna väntat på sen början av sommaren. Vi drog till Grönan och var där redan när dom öppnade. Vi har åkt och åt och tagit lotter. Kom hem med 18 kexchoklad (vi delade på den vinsten med syrran och hennes man) och 20 stycken 100 grams schweizernöt. Hur vi nu ska få i oss alla dom. Ingen av oss äter särskilt mycket choklad ;) Men man kan ju alltid ge bort till andra :)
 
Matte betalade inträde, åkband och mat och jag köpte lotter, betalade spökhuset för mig och sonen och så köpte jag kaffe till mig och syrran. Syrran och svågern bjöd på en varsin korv också. Jag landade på nästan 900,- trots att jag höll igen. Men min fina man ville inte att jag skulle betala en krona så jag fick igen dom pengarna plus 300,- till bensin (eftersom jag hade hämtat honom och sen lämnat honom). Jag har så svårt att ta emot pengarna men han insisterade så tillslut gav jag upp. Jag ska inte låtsas om som att det inte kändes skönt för det gjorde det verkligen. Inget stort hål på kontot.
 
Så hur har maten sett ut matmässigt?
 
Frukost: ½ port havregrynsgröt, ett ägg med kaviar och en kopp kaffe
 
På grönan:
Alla 4 delade på en portion nachos grande.
En grillad med bröd.
En tredjedels barnportion med gyros och pommes.
En latte.
Några tuggor på sura remmar.
 
Efter:
En kopp kaffe med en extra espresso jag gjorde innan jag körde hem älsklingen.
7 bitar gott och blandat.
Ett äpple.
En espresso när jag kom hem i ett försök att hålla mig vaken tills sonen vill sova.
 
Så maten har ju varit riktigt dålig i dag men det blir lätt så när man är på äventyr :) Jag tror inte det blir något mer heller. Har verkligen noll aptit.
 
När vi kom hem hade COOPs reklamblad för nästa vecka kommit. Räkor 500 gram för 29,90 och spagetti för 5,- styck. Det ska jag köpa. Och lök, det går alltid åt. 2,90,-/kg är ett bra pris :)
 

Inte mycket här inte

Publicerad 2014-08-29 19:40:00 i Allmänt,

Det har inte hänt ett skvatt i dag. Skönt det iofs :) Jag har inte handlat något mer och inte gjort så mycket mer.
 
Dagens:
 
Frukost: 1 macka med 1 skiva ost och prickig korv, kaffe
Mellanmål: 1 banan
Lunch: Rester från gårdagens middag.
Mellanmål: 2knäcke med ost, 1 äpple. Hade noll aptit, var inte sugen på något alls.
Middag: 3 pannkakor. 2 med kvarg och äppelkompott och en med hallonsylt.
Kvällsmål: Kommer troligen att bli ägghalvor med majonnäs. Jag håller iaf på att koka ägg så får vi se vad det blir av det hela :)
 
Motion: Har cyklat ca 7,5 km :)

Varit till coop

Publicerad 2014-08-29 09:47:12 i Allmänt,

Nu är jag hemma efter att ha lämnat dottern och cyklat till coop. När jag kom hem insåg jag att jag måste köpa en liter mjölk till. Jag har ju lovat pannkakor i dag och jag kommer inte långt med en liter mjölk. Det räcker till pannkakorna men mitt kaffe då? Hallå, är jag knasig eller ;) Jag räknar med den eftersom jag vet vad den kostar på Ica :)
 
Askorbinsyra 10,95,-
Banan 4,31,-
Hallonsylt 24,95,-
Krossade tomater 5,50,-
Mjölk 9,10,-
 
Summa: 54,81,-
 
I morgon ska vi till Grönan. Matte betalar allt tydligen. Egentligen skulle vi dela på allt men han vill betala nu när jag har det så dåligt med pengar. Det är jobbigt att ta emot så mycket men som han säger, vi är två vuxna i den här familjen nu. Vi hjälps åt. Vem vet nästa gång är det jag som har dåligt med pengar. Och ja, det stämmer ju! Man vet aldrig. Jag ska iaf ta ut några kronor till mig själv att ta lite lotter för, det ska jag unna mig :)

Planen för i dag!

Publicerad 2014-08-29 07:29:49 i Allmänt,

I dag har jag inget jobb ute på fältet att göra. I dag är det en dag hemma med pappersarbete. Då finns alltid tid för lite utsvävningar :) För det första har vi såklart sovmorgon. Finns ingen anledning att lämna jäntan på dagis 6.35 som jag gör i vanliga fall! Så i dag åker vi ner vid 8.30. Jag tar cykeln ner med jäntan bakpå och sen tar jag en långtur förbi COOP och handlar askorbinsyra och hallonsylt. I dag ska jag koka äppelmos och sen ska jag steka pannkakor till middag och sylten är slut. Barnen har kämpat på bra och inte klagat på alls på maten i veckan så dom förtjänar något som jag vet att dom älskar! Jag får motion dessutom, perfekt på alla sätt :) Då kan jag tom ta mig en pannkaka till middag utan dåligt samvete :) Jag tar kvarg och äppelkompott på mina så blir det nyttigare än bara sylt. Annars är det väl inget mer jag ska handla. Jag ska inte i väg något mer i dag.
 
Jag har berättat för barnen hur det ligger till. Inte gått in på detaljer såklar men jag tycker att det är viktigt att dom vet att det inte finns lika mycket pengar som vanligt. Att det inte är någon mening att tjata om saker för det blir inget. Lite så ;) Jag gör så gott jag kan med det jag har. Försöker att lyxa till det så dom inte ska märka för mycket. Än så länge funkar det rätt bra tror jag :)

Äppelkompott.

Publicerad 2014-08-28 20:47:16 i Allmänt,

I kväll gjorde jag lite äppelkompott att ha i kvargen. Jättegott och så gott som gratis! Jag kollade runt på recept på nätet och sen höftade jag lite som jag ville.
 
Jag tog 3 äpplen, som jag skar i bitar, la dom i en kastrull och hälldes på en dl vatten och 2 msk socker. En skvätt citron och lite kanel fick slinka ner också. Sen fick det koka i kanske 5-10 minuter. Äpplena jag använder mig av är alla ganska syrliga men nästa gång ska jag ta mycket mindre socker. Det här var ju bara en första test :)
 
I morgon ska jag dessutom köpa askorbinsyra för jag ska plocka mer äpplen och koka massor med äppelmos och frysa n så jag har i vinter. Återigen, nästintill gratis och så mycket godare och säkert nyttigare än köpt mos! Jag ska även leta upp recept på äppelchutney, vi har en älgstek och en vildsvinsstek hemma hos Matte, fatta vad gott med lite chutney till det :)
 
Jag pratade nyss med Matte i telefonen och sa att jag skulle vara den perfekta hemmafrun. Om det inte var för hela "jag hatar att städa-grejen då". Men han kom på att han kan städa så kan jag safta, sylta, laga mat och baka bröd dagarna i ända ;)
 
Dagens då:
 
Frukost: En mjuk macka med ost, kaffe
 
Mellanmål: 1 burk (150 gram) kvarg med hallonsmak
 
Lunch: Rester från gårdagens middag
 
Mellanmål: Omelett på 1 ägg, 1 msk mjölk, ½ dl keso, 1½ msk ost. Coctailtomater.
 
Middag: Pannbiff i tomatsås, ris, vitlökssås på kvarg, sallad, paprika, tomat och avokado.
 
Kvällsmål: ½ dl kvarg, äppelkompott, smörgås med en skiva prickig korv och en skiva ost.
 
Motion: Kanske 0,8 mil cyckling till tandläkaren. Promenad till dagis för att hämta jäntan.
 
Nu är jag mätt och belåten och inväntar natten. Det här med hemmagjord äppelkompott var nog det bästa jag gjort. Kostar mig inget (eftersom jag plockar äpplena hos Matte), är nyttigare än smaksatt kvarg (som är sötad med sötningsmedel, vilket jag inte gillar) och är så rackarns gott!
 

Ville säga "en nolldag"

Publicerad 2014-08-28 16:15:00 i Allmänt,

Men så kom tandläkaren och förstörde. 240,- kotade det där. Inte så farligt ändå för att ha lagat ett hål.
 
Sen tänkte jag säga "förutom tandläkaren har det varit en nolldag". Det sprack när jag insåg att det bara var bottenfylla kvar i mjölkpaketet. Ner till Ica och handlade. Jag struntar i att jaga nolldagar. Jag är i stället nöjd varje dag som jag inte handlar något impulsivt och onödigt!
 
Mjölk 9,10,-
Kvarg 12,90,-
Prickig korv 13,50,-
 
Summa: 35,50,-
 
Jag unnar mig fortfarande. Jag var jättesugen på prickig korv så då köpte jag det. Skillnaden är att jag inte åkte till COOP och ställde mig i charken och köpte något hekto salami. Okej, det här var prickig korv och inte salami men den funkar :)
 
Så nu ska jag ställa mig och koka ihop en äppelkompott på några äpplen jag plockade hos Matte. Det ska jag ha och blanda med kvargen. Mycket billigare (och nyttigare) än smaksatt kvarg!

Bakat

Publicerad 2014-08-27 20:36:00 i Allmänt,

Nu står en limpa i ugnen och gottar sig! Den här gången jäste det ordentligt så nu kanske det smakar något annat än trä ;)
 
Dagens då (bläddra vidare om du inte orkar läsa)
 
Frukost: 1 ägg med lite kaviar, ½ mjuk macka med leverpastej
 
Mellanmål: 1 burk (150 gram) smaksatt kvarg
 
Lunch: Makaronipudding
 
Mellanmål: Omelett på 1 ägg, några tsk keso, ca 1 msk ost. tomater
 
Middag: Kycklling i röd curry och kokosmjölk, ris
 
Kvällsmål: Kommer att bli en macka av det nybakade brödet med lite ost. Godaste pålägget på nybakat bröd tycker jag!
 
Motion: Cyklat ca 1,2 mil :) Promenad till dagis i lugn och ro :)

Baka bröd

Publicerad 2014-08-27 16:41:00 i Allmänt,

Glömde att jag gick in på Ica också. Var tvungen att köpa jäst så jag kan baka nytt bröd i dag. Det jag bakade häromdagen vart stenhårt och galet torrt. Så jag ska baka en enkel limpa i dag tänkte jag :)
 
Jäst 1,70,-

Just nu

Publicerad 2014-08-27 16:01:14 i Allmänt,

Just nu känns det bra faktiskt. Jag har kommit till sans och insett att jag kommer att klara det här också ;)
 
I dag har jag varit och hämtat ut lite sparpengar för att täcka upp räkningarna. Jag är glad att jag hade sparpengar nu! Det här har fått mig att vilja spara ännu mer så fort jag får möjlighet igen! Hur som helst så storshoppade jag ;) Grabben skulle ha omslagspapper till sina böcker (det kommer nya "krav" varenda dag från skolan med saker som måste inhandlas). Det kostade 25,- och så köpte jag lite klistermärken till hans mapp jag köpte i går eftersom han hade fått en så galet tråkig mapp. Lite slösigt men det är han värd :) På dom två grejerna var det dessutom 25% rabatt så det blev 30,- tillsammans. Helt okej!
 
Sen ska dottern på kalas på söndag så jag köpte en pysselbok och pennor till kompisen som har kalaset. Sen hittade jag tvålkritor. Som jag har letat men inte hittat. Dom var på rea och så var det rea på rean så dom kostade bara 20,- tillsammans med pysselboken och pennorna betalade jag 100,- Sen cyklade jag hem igen. Inte en massa som inte behövdes. Tvålkritorna och klistermärkerna var väl inte helt nödvändiga men jag får väl äta havregrynsgröt till middag en dag :)

Just det, tandläkaren!

Publicerad 2014-08-27 05:45:04 i Allmänt,

Jag gick till tandläkaren med en klump i magen. Jag satt länge innan här hemma och funderade på om jag skulle ta cykeln trots ösregnet men insåg att jag skulle flyta bort i tandläkarstolen sen så jag tog faktiskt bilen. Vart otroligt nöjd när jag hittade en gratisplats att stå på iaf!
 
Hur som var jag nära till gråten på vägen dit. Tänk om det skulle vara några större grejer? Hur skulle jag lösa det? Anledningen till att jag går nu är ju att jag är uppe i sånt högt högkostnadsskydd så det skulle bli billigare.
 
Undersökningen hos hygienisten tog nästan 40 minuter! Jag kan lova att under den långa tiden trodde jag att hon skulle säga att det var några stora fel ungefär 50 ggr! 6 röntgenplåtar senare hör jag tandläkaren skrika: Lotta! genom hela stället. Alla där känner mig och mina barn (det är tack vare dom som Alex blivit galen i ödlor för övrigt), jag är tom vän med min tandläkare på Facebook ;) Sen kommer hon. Ett litet hål, precis på gränsen till för litet finns på en tand. Vi pluggar det nu när du har så högt högkostnadsskydd! På torsdag blir det bra? Jag blev plötsligt både ett ton lättare och ett ton tyngre! Va, bara ett litet hål? Yes! Samtidigt som jag bara ville gråta. Ett hål? Hur ska jag få råd med det här?
 
Jag frågade försiktigt tandhygienisten vad det skulle kosta. 2-300,- kanske. Jag räknar med 400 så är jag säker. Jag fick iaf beröm för att jag borstar bra, alltid nått! Så nu måste jag hitta pengarna till det här kalaset också. Men eftersom jag fick en liten ljusglimt i tunneln i går så känns allt lite bättre. Jag har dessutom sovit i natt, hur nu det gick till?
 
Nu ska jag väcka min lilla tös och påbörja dagen! Göra oss klara, åka till dagis med henne och jag ska åka och jobba. Sonen ska till skolan och ha simträning bl.a. Mina fina ungar, tack vare dom är det enkelt att hålla huvudet ovanför ytan! Utan dom hade jag enklare bara skitit i allt, nu måste jag kämpa!
 
I dag ska jag åka och ta ut sparpengar som ska täcka upp räkningarna. Men inget ska handlas då. Jag ska ta cykeln i dag. Det måste jag börja med :)

Få ut något positivt

Publicerad 2014-08-26 20:59:54 i Allmänt,

Jag vill hitta något positivt i allt. Just nu måste jag. Den här dagen har varit nattsvart om jag ska vara ärlig. Har halvt om halvt brutit ihop när jag jobbade ett par ggr. Nu känns allt lite bättre. Jag känner att det här ska gå bra!
 
Hur som, något positvt då? Jag kommer att använda bilen MYCKET mindre. Så jag hoppas på bättre kondition och kanske några hekto nedgång ;) Dessutom kan jag inte äta något godis, glass eller liknande eftersom jag helt enkelt inte har råd att köpa det. Så ja, kanske kommer det att gå åt rätt håll på alla sätt och vis!
 
För att hålla koll kommer jag att skriva vissa dagar här, är det tråkigt och du irriterar dig på att det inte har med ekonomi att göra? Scrolla vidare!
 
Min dag:
 
Frukost: Hembakat bröd med ost. Kaffe
 
Mellanmål: 1 äpple
 
Lunch: Rester från i går. Korvstroganoff, makaroner och bönor.
 
Mellanmål: Hembakat bröd med leverpastej
 
Middag: Pastagratäng, morotsstavar.
 
Kvällsmål: 1 kokt ägg och ½ dl keso på 1 knäcke med Flora.
 
Motion: Kan man kalla en prommis till och från dagis för motion? Nje, men det var mer än jag brukar röra mig efter jobbet ;)

Dagens.

Publicerad 2014-08-26 16:54:55 i Allmänt,

I dag vart det lite handling på COOP.
 
Leverpastej 13,50,-
Grillkorv 10,- (nedsatt pris pga kort datum)
Gummibandsmapp 14,90,-
Kattströ, 41,50,-
Kidneybönor 10,95,-
Mjölk 9,25,-
Kasse 2,-
Ägg, 40 st 40,-
 
Summa: 142,10,-
 
Jag ska köpa mer ägg. Knäppt kan tyckas men ägg är billigt protein. I dag gör jag en pastagratäng med korv, bacon, lök och ärtor och så en äggstanning på det. Ägg, ägg och lite mer ägg ;) Bönorna ska jag göra en bönsallad på tänkte jag. Eller baka på, vi får se hur det blir. Men just nu tänker jag billigt protein, satsa på protein :)
 
Bacon 8,-
Lök 0,50,-
Korv 3,-
Ärtor 1,-
3 st ägg 3,-
Mjölk 3,-
Makaroner 1,-
 
Summa: 19,50,-
 
Det kommer att räcka till middag, till lunch till mig och till minst en matlåda. Ganska bra tycker jag :) Till det serveras i dag morotsstavar.
 
Även kackelackorna ska få sig lite morot till middag :)

Gråter

Publicerad 2014-08-26 06:03:41 i Allmänt,

Nu ni, nu ska jag erkänna något. Jag grät av oro i går. Jag har aldrig behövt ha sån koll på mina pengar som nu! Så mycket jag har kvar nu efter räkningarna hade jag även när jag betalade av mina skulder. Skillnaden nu är att jag dessutom måste betala bensin för dom pengarna! Cykeln kommer att användas en hel del iaf! Måtte inget oväntat komma upp för då går jag under totalt.
 
Jag hade fått i hop allt i går. Inga problem, det blir lite tight men det gick. Tills jag kom på att jag ska till tandläkaren i dag och läkaren nästa vecka. Jag måste gå på bägge, kan inte bara strunta i det. Tandläkaren har jag sån rabatt hos efter vårens alla behandlingar så det är lika bra att faktiskt gå nu innan rabatten försvinner i september.
 
Till läkaren måste jag gå för att få hjälp med min trötthet. Jag kan inte sköta mitt jobb knappt. Orkar inte upp ur sängen vissa dagar för att jag är så trött.
 
Några gummistövlar till skogen blir det inte. Jag får titta mig för helt enkelt! Just nu känns allt nattsvart men jag kommer väl också att kravla mig upp ovanför ytan snart! Jag har folk i min närhet som kan ställa upp och hjälpa mig om det behövs men jag är ju så jävla stolt så det lär ju inte ske att jag tar emot en endaste krona av någon.
 
I dag måste jag handla lite ändå. Kattsand är det viktigaste. Den är slut och MÅSTE bytas, inte mycket att göra! Den kostar några kronor men inte så farligt. Sen har dom 20 ägg för 20,- på COOP så jag ska köpa 2 frpk. Ägg kan man göra mycket med och är packat med protein. Det är verklilgen super! Mjölk köper jag också så det finns. Jag är glad att jag har både kattmat och kackerlackor till ödlan. Så bara jag köper kattsand så klarar sig djuren resten av månaden utan problem!
 
Jag bakade rågkakor i går också så nu har jag bröd inför veckan. Äpplen plockade jag massor hemma hos Matte så det finns för hela veckan även om vi äter ett par om dagen (jag kan alltid be honom ta med sig mer när han kommer dessutom). När jag t'nker på det så känner jag att det löser sig. Men jag får inte en lugnande känsla att infinna sig. Det går inte. Jag oroar mig hela tiden, det maler i huvudet. Inte så konstigt antar jag...

Från dåligt till sämre.

Publicerad 2014-08-25 17:52:22 i Allmänt,

Jag trodde att jag hade det dåligt ställt ett tag. Det hade jag inte. Nu däremot. Den närmaste tiden kommer jag få leva på så lite som bara går att leva på. Det är med tårar jag går mot detta. Min son kommer att få veta i dag att han inte kommer att få gå på en av dom fritidsaktiviteterna han blivit lovad. Det gör ont i mitt hjärta men pengarna finns bara inte just nu.
 
Jag kommer att unna mig två saker. En latte/vecka á 15,- (om jag tar med termomuggen) och dessutom gummistövlar. Jag träffade på en huggorm i skogen i går. Jag som är livrädd för ormar kommer inte att gå ut i skogen annars. Jag vet, det är ingen rättighet att gå ut i skogen men jag älskar det verkligen! Dessutom får jag med mig massor med gratismat eftersom jag plockar svamp :) Nu ska jag inte köpa några dyra fina stövlar med fina mönster eller några det står Hunter på utan billigast möjliga. Bara så jag slipper dö av alla huggormar som är ute efter att äta upp mig (min fobi talar).
 

Där är den lilla rackaren som fick mig skräckslagen!
 
Jag kommer att fortsätta att skriva upp vad jag handlar varje dag.
 
Morötter 9,-
Bensin 575,55,-
Naglar 400,-
 
Summa: 984,55,-
 
Ingen superbra dag men för att kunna ta mig till jobbet i morgon behövs bensin ) Nya naglar är inte nödvändigt och jag är just nu nästan på den platsen att jag får ta bort dom ett tag. Det smärtar mig då jag verkligen älskar att ha fixade naglar men blir det värre får det bli så såklart!
 
Får se vad som händer i morgon. Om det blir en nolldag eller om jag måste ha mjölk och pålägg. Jag ska baka bröd i morgon iaf. Nu är det nya tag! Jag ska klara mig igenom det här med!

Mer makaroner

Publicerad 2014-08-20 12:03:15 i Allmänt,

Får jag tag i idealmakaroner för 5,- styck så bunkrar jag! Så jag åkte till COOP för att köpa två paket till. I kväll ska jag baka bröd så det behövde jag mjöl till dessutom.
 
Citron pressad 8,20,-
Gammeldags idealmakaroner 2 pkt, 10,- (vill ha lite gammeldags också)
Lantbrödsmjöl mörkt 20,95,-
Creme fraiche 9,35,-
Kasse 2,00,-
Potatis 5,87,-
Krossade tomater 2 st, 11,-
Torrjäst 6,20,-
Äppelmos 9,95,-
 
Summa 92,77,-
 
Inget av detta behövdes väl till 100% men jag ligger långt inom "dagspengen" så det är okej :)
 
Håller jag på med min "diet" fortfarande? Nej, inte efter att min son bad mig sluta. Han undrade vad jag pysslade med när jag inte var tvungen. Nej, du jag vet inte sa jag och kastade allt vad dieter heter ut genom fönstret! Vad pysslar jag med liksom?
 
Därför blir det lite annan mat i dag :) Vitlöksfisk, potatismos, kall sås och grönsaker. Ska bli galet gott :)

Handla

Publicerad 2014-08-19 12:32:24 i Allmänt,

I dag åkte jag till Willys för att köpa äggen jag hört flera prata om. Kom dock därifrån utan ägg då det var från burhöns och det köper jag inte. Men eftersom jag bestämt mig för att inte riktigt följa det jag höll på med (jag kommer dock inte äta potatis/pasta/ris tom fredag men jag kommer inte följa det stenhårt men jag kommer fortsätta att flyta dagen ut och i morgon blir det mycket keso och sånt :)) så köpte jag med mig lite småsaker.
 
Sen åkte jag till COOP med förhoppningen att få tag i kycklingfilé på halva priset. Där vart lite annat i stället för pippi fanns såklart inte eftersom jag behövde det. Men inga konstigheter och inget som inte kommer att behövas i veckan och framåt i tiden.
 
Willys
Keso Garant 11,90,-
Kasse 1,50,-
Gräddfil 8,90,-
Paprika 16,90,-
Gul lök 9,90,-
 
Summa 49,10,-
 
COOP
Blomkål 5,90,-
Champinjoner 5,35,-
Edamer ost 51,70,-
Idealmakaroner, 2 frpk 10,- (shop express erbj. 5,-/st)
Majonnäs 15,50,-
Mjölk 9,25,-
Kasse 2,00,-
Tomatpuré, 2 st 15,00,-
 
Summa 114,70,-
 
Nu hoppas jag på att inte behöva handla mer den här veckan. Möjligen pippi om jag kan hitta det billoligt någonstans.

Man måste vara smart ;)

Publicerad 2014-08-18 13:17:42 i Allmänt,

Vi träffade mina föräldrar inne i stan på det jobbet jag gjorde. Fick dottern att säga att dom var världens bästa mormor och morfar och vips hade dom betalat inte bara en utan två glassar tilll jäntan (inte på en gång då ;)) och en kopp kaffe till mig. Man får inte vara dum faktiskt ;)
 
Jag har intagit min andra Naturdiet och stekt pannkakor. Jag är hungrig som en gris men jag tänker stå ut och fortsätta dricka mitt vatten. Två dagar bara. Snart är en av dom över.
 
Inga pengar har jag spenderat heller och med tanke på att jag måste gå på toa var femte minut så lär vi inte gå någonstans heller. Det blir en nolldag!

Inget alls i dag!

Publicerad 2014-08-18 08:24:00 i Allmänt,

Jag skriver redan nu att det ska bli en nolldag. Jag håller på med en nollställning av min magsäck så jag ska inte handla något. Jag ska äta Naturdiet i två dagar. Jag får dricka lite kaffe och jag hade tänkt att köpa en på 7-eleven men att betala för vanligt kaffe vill jag inte så jag tog en nu på morgonen och sen tar jag en lite senare hemma.
 
Ungarna får tortellini med baconsås som jag gjorde till middag i går och senare ska jag steka pannkakor som dom får äta i morgon (massor med mjölk som gått ut i kylen). Jag har inhandlat allt jag behöver till nästa steg i nollställningen. Keso, tonfisk, makrill och ägg. Det ska jag äta i en dag och sen kan ungarna och jag äta samma sak igen bara det att dom får lite pasta till sin mat medan jag bara äter proteinet. Först enkla proteiner som köttfärs, fisk och kycklilngfilé och sen på dag 5 får man äta vilket protein man vill. Så min meny för veckan ser ut som följer:
 
Måndag
Jag: Naturdiet    
Barnen: Tortellin med baconsås
 
Tisdag
Jag Naturdiet
Barnen: Pannkakor
 
Onsdag
Jag: Tonfisk, ägg och keso
Barnen: Falukorv, makaroner
 
Torsdag
Jag: Kokt fisk, ägg och keso
Barnen: Kokt fisk, potatis, äggsås
 
Fredag
Jag: Ugnsbakad kyckling fylld med keso
Barnen: Ugnsbakad kyckling, pasta, sås
 
Till det här tror jag inte att jag kommer att behöva köpa någonting alls faktiskt. Möjligen mer keso för jag kommer ju att äta det på dagen också. Jag kommer att äta många ggr per dag men bara 1 dl åt gången. Mening är att min lilla magsäck ska nollställas och inte kunna ta emot lika mycket mat.Jag kan inte äta som en "normal" men jag äter lätt för mycket men framförallt för fort!
 
Sen vet jag inte om jag har någon kycklingfilé kvar i frysen heller. Om inte får jag köpa det eller så byter jag ut det och gör en köttfärsröra i stället. Sen kanske jag måste köpa mer mjölk till ungarna men det är ju småpengar mot vad det kan kosta en vecka för mig. Men nu ska det bli ändring på det, jag ska börja skriva menyer till veckorna för att få ner matkostnaderna!

Nu är det nya tider.

Publicerad 2014-08-17 15:15:00 i Allmänt,

Av olika anledningar kommer jag att få dra åt svångremmen ganska rejält kommande månaderna. Iaf året ut. Det är okej. Det kommer inte att vara i närheten av hur det var när jag betalade av alla mina skulder men jag kommer att ha några tusen mindre att röra mig med ett tag. Trots detta kommer jag att spara men inte lika mycket, det har blivit viktigt för mig att stoppa undan llite pengar iaf.
 
Så from nu måste jag tänka mig för med vad jag handlar. Jag ska spara alla kvitton och sammanställa mina inköp. Så jag kan tänka mig för i efterhand.
 
Efter alla räkningar och sparande kommer jag att ha mellan 6-7000,- kvar (i räkningar räknar jag även med mina naglar och att lägga undan till frisören, det är ett sätt att spara 600,- ytterligare men jag är inte villig att ta bort naglarna tills det absolut behövs). Jag förstår att det låter mycket för vissa och det är det även för mig men då är det en hel del som ska betalas för dom pengarna.
 
Mat 3 000,-
 
Det här bör inte bli några problem faktiskt. Men vi får väl se.
 
Bensin 2 000,-
 
Här har jag räknat högt. Jag måste köra bilen ganska mycket men jag har dragit ner massor på det och mitt mål är att dra ner mer på det. Jag hoppas på att kunna dra ner den summan ordentligt.
 
Övrigt blir det som finns kvar.
 
Här ska allt annat in. Utemat (som det är slut med ett tag nu såklart), kläder, bio, ja allt som behövs. Nu är det ju tack och lov inte så mycket som MÅSTE ha/göra så det ska nog inte bli några problem :)
 
Jag ser fram emot detta. Om inte annat kanske jag lär mig att spara ännu mer när jag får normalt kassaflöde igen :) Jag ska försöka att komma ihåg att skriva varje dag här vad jag faktiskt har handlat :)

Vågar knappt

Publicerad 2014-08-14 05:49:09 i Allmänt,

Jag vågar knappt räkna ut vad jag gjorde av med i går. Biligt vart det inte iaf. Det vart ännu en vända in till stan och sitta och glo i fem timmar. Nu skulle det gå fort, pyttsan! Nu hade jag lilleman med mig också så dubbla allt. Lunch på Max 120,- typ. Svindyrt och inte ens gott...
 
Glass på StikkiNikki. Grabben tog två kulor, jag en, 65,- Svidyrt. Men ack så gott och värt varenda krona!
 
En liten latte (hade glömt muggen), 23,- Fick skäll av personalen för att jag inte hade min mugg med mig ;)
 
Köpte middagsmat på Ica för 55,- Hade inget tinat hemma och klockan var över 17 när vi kom hem. Jäntan går och lägger sig klockan 19, jag fick inte ihop i skallen hur jag skulle kunna få i henne mat så magen kunde varva ner innan sovdags.
 
Det här låter lite, det måste finnas mer jag handlade. Jag tyckte att kortet glödde faktiskt...
 
I dag är en ny dag, jobba några timmar och sen hem till Matte tills på lördag då vi ska på grönan :)

Tråkig dag

Publicerad 2014-08-12 16:25:13 i Allmänt,

I dag har jag suttit i en fastighet inne i stan i 5 timmar och väntat på folk. Jag har inte kunnat sticka för långt bort utifall att dom kom. Så lunch vart en el maco jr och en liten pommes för 30,- (burgaren måste specialordras om någon är sugen :)). Så jag klev in med termomuggen i hand på 7-Elelven direkt på morgonen. Du ser trött ut sa killen i kassan. Vill du ha en extra shot espresso frågade han och tros att det kostar sa jag ja. Men han bjöd på den så där slapp jag undan lite pengar :)
 
Men med tanke på att jag satt där i bilen i 5 timmar, eller jag låg snarare, så är jag nöjd att jag inte blev tokig och köpte massor. En dagens lunch på alla ställen där kostar 95,- så jag kom billigt undan när jag kom på att det fanns en McD i närheten. Jag trodde inte att jag skulle behöva vara där hela jäkla dagen, då hade jag tagit med mig mat!
 
 

Gillart icke

Publicerad 2014-08-12 06:07:09 i Allmänt,

Jag gillar inte att inte kuna planera som jag vill. Matte ska komma i vecan men han vet inte vilken dag. Just nu har han problem med sin mage och har dessutom ingen bil (hans bil står och inväntar skadebesiktning eftersom han vart påkörd bakifrån i fredags) så det är svårt att planera. Men jag kan inte planera maten tack vare detta och det driver mig till vansinne. Bläha liksom ;) Dessutom kommer vi nog att åka till hjärtat på torsdag och då blir allt upp och ner igen. Jaja, jag gör så gott jag kan ;)
 
Klart är iaf att jag ska göra korvstroganoff med ris. I går köpte jag en förpackning kycklingkorv på Willys för 9,- 56% kött eller något sånt. Jag har aldrig smakat kycklingkorv men vart lite nyfiken när det var så billigt :) Gör nog det i dag och låtsas som det regnar och säger inget om korven, då kanske tom mina barn äter.
 
Jag lever med två stycken barn som är svåra att få i mat och den ena är tom rädd för mat. Så att säga att man äter det som serveras funkar inte hur mycket jag än skulle vilja. Så snälla, inga såna kommentarer tack. Han går och får hjälp med det så det är inte bara larvigheter från hans sida (han är på riktigt rädd för att smaka ny mat). Det är ännu något riktigt trist med maten, det är inte mycket som kan serveras som jag vet går hem. Numer är det ändå många grejer som går ner, han vågar smaka och prova men när han smakar kommer det mesta upp igen. Men jag ser ljus i tunneln, för ett år sen skulle jag aldrig få honom att slicka på en bit kyckling och nu är det hans favoritmat :)
 
Sen har jag en älskling som är uppväxt med att få kanske sammanlagt 10 olika rätter. På gott och ont. Å ena sidan har en helt ny värld öppnats sen vi träffades, å andra sidan är det mycket som han inte riktigt vågar smaka på. Men för det mesta äter han vad som serveras med god aptit och det gör mig så glad :) Han har gått upp 10 kg sen vii träffades det säger en del om hur mycket han uppskattar min mat. Allt för mitt hjärta, han behövde mat :)

Funderingar

Publicerad 2014-08-11 19:52:10 i Allmänt,

Jag måste ha en ny soffa. Så enkelt är det. Men jag vet inte vad jag vill ha och vad jag känner att jag har råd med för den delen. Matte köpte ny soffa i helgen. Vi valde den tillsammans för planen är att ha den när vi en dag bor tillsammans. Hans var dock dyrare än jag tänker köpa.
 
Vi får väl se helt enkelt.
 
Dagens utgifter då:
 
Frukostmackor till mig och mina föräldrar: 33,-
Två latte på 7 eleven: 30,- (har termomugg som kostar 15,- för påfyllning)
Mat på Willys: 89,-
Kebab med bröd: 50,-
 
Summa: 202,-
 
Nu ska jag sätta mig och planera resten av veckans middagar.

Barnledigt

Publicerad 2014-08-07 07:58:58 i Allmänt,

I helgen är det barnledigt. Då blir det lugnt för plånboken ;) I tisdags hade jag och jäntan en mamma och dotterdag och den kostade en del. McD till lunch, leklande 120,- sen köpte jag hängselbyxor och en body till min bästa väns son, det kostade 250,- och sen in till blomsterhandeln och köpte en bukett för 250,- till den lilla familljen.
 
Men å andra sidan har jag inte handlat nått alls i går. I dag stannar vi på vägen hem till hjärtat och handlar lite käk. Måste ha mjölk och sånt. Sen tänker vi nog mest sitta inne. Vädret är ju inte på topp direkt, dessutom stinker det brandrök så det går ju inte ens att ha fönstret öppet. Jag fattar inte att mina föräldrar står ut! Dom är på landet, bara 5 km från branden. Det måste ju stinka helt galet mycket hos dom!

Blä

Publicerad 2014-08-06 16:37:34 i Allmänt,

Vilken skitdag det har varit i dag. Det har dock resulterat i att jag inte kommit iväg till någon affär utan löst all mat med det som fanns hemma. Bra där :) Kebabgryta, ris, grönsallad och vitlökssås till middag och så blir det popcorn till snacks. Det behövs lite lyx ibland :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela