handla.blogg.se

Helg!

Publicerad 2013-05-31 06:46:23 i Allmänt,

Idag blir det jobb ett par timmar och sen tvättstuga och ikväll ska barnen till pappa över helgen. Jag ska ta det lugnt ikväll men i morgon bitti åker jag ut till Matte och vi ska åka och fika med hans mamma. Första gången jag träffar henne så det blir ju spännande ;) Sen ska vi åka och shoppa lite. Eller han ska shoppa, inte jag. Jag har inget jag behöver just nu.
 
Jag tar med mig den indiska grytan jag gjorde förra veckan och han hade lite lax hemma så förhoppningsvis blir det inte alltför mycket mat ute. Jag tycker att det är mycket mysigare att äta hemma men han gillar sin utemat. Jag tycker det är alldeles för dyrt... Men det löser sig alltid.
 
Idag blir det lunch ute gissar jag. Jag måste köpa hem saker så jag kan göra lunch att ta med mig. Jag brukar alltid åka hem och äta men det går inte. Jag fastnar alldeles för länge hemma. Men jag kan inte heller äta ute varje dag, det är alldeles för dyrt och inte särskilt nyttigt heller!

Handlat det som behövs

Publicerad 2013-05-28 20:23:45 i Allmänt,

Köpte svarta jeans idag på Cubus för 199,- till mormors begravning. Köpte till ett beiget linne att ha under en svart/beige kofta jag hittade i en låda. Jag hittade en sport-bh på Intersports outlet, den kostade 150,- istället för 400,- och var precis den modellen jag tittat på, såna fynd gillar jag och en ny sport-bh var nödvändigt även om jag just nu denna vecka inte kommer att ha tid att träna då det är full rulle med jobbet.
 
Sonen fick två sverigetröjor för 9,- styck att ha på gymnastiken. Insåg att dottern hade väldigt få par trosor så när jag hämtat henne åkte vi och handlade 10 par till henne. Det går åt trosor på löpande band, börjar undra om det är så att andra lånar av henne på dagis för jag tycker inte jag gör annat än släpar dit nya trosor hela tiden...
 
Nu är allt jag måste ha denna månad inhandlat så nu ska jag inte handla någor mer, annat än mat då för det kan ju vara bra att ha. Jag har hört att barn behöver mat varje dag så jag får väl lov att ge dom det då ;) Försöker att komma på mat inför veckan men jag är så trött i kolan så bara tanken på att laga mat får mig att somna en smula...

Idag

Publicerad 2013-05-27 17:06:39 i Allmänt,

Idag har jag handlat lite. PÅ COOP vart det 3 paket kryddkorv för 10,- styck. 1 påse potatiskroketter för 10,- och sen en limpa bröd för 6,90,- Den ska jag ha till dagens middag där jag tänkte ta gårdagens köttfärsås blandat med lite ris och fylla den med och skicka in i ugnen. Vi får väl se hur det blir :)
 
Sen fick jag tag i ett par shopts till sonen för 99,- och två par trekvartsleggings och ett par shorts till jäntan för 49,50,- styck. Sen var det 10% på allt men det är ju inga jättepengar direkt, men många bäckar små :)
 
Pappa har fått komma hem från sjukhuset och är just nu på landet med mamma och myser med jyckarna så nu blir det inga fler parkeringskostnader heller. Jag har dessutom kommit på att jag troligen har en topp jag kan ha på begravningen, då behövs bara ett par svarta jeans eller något liknande, jag är nöjd :)

Spartips plus min vecka

Publicerad 2013-05-27 06:57:56 i Allmänt,

På samma rum som pappa låg en kille som jobbade med belysning. Vi satt i matsalen och fikade och han pratade om sitt jobb. Han pratade bl.a. om LED-belysning. Han hade bytt ut all belysning hemma mot LED och hade dragit ner sina elkostnader något helt galet. Så mitt tips är att byta alla lapor till LED :) Tänk på att om man inte vill ha ett för starkt ljus ska man ligga runt 3 w. Och för att ljuset inte ska vara för vitt ska man ligga under 3000 kelvin, helst runt 2700 kelvin. Allt det här är sånt jag lärde mig från honom (han sätter belysningen på flera stora ställen så han vet vad han snackar om).
 
Den här veckan blir det fullt upp för min del. Idag ska jag åka in och jobba en snabbis, men det bir till att sluta tidigt idag för sen ska jag gå och göra naglarna igen. Nu börjar dom bli såpass långa att jag inte längre kan skriva på datorn och då är dom för långa ;) Efter det ska jag hinna upp en sväng till sjukhuset och hälsa på pappa igen innan barnen ska hämtas.
 
I morgon efter jag jobbat ska jag åka till Skhlm och leta efter begravningskläder till mig och lite shorts och leggings till ungarna. Grabben har inte fått nya shorts på flera år och ha vill inte längre gå i shorts med dinosaurier på, jag förstår honom och eftersom dom flesta är i typ 104 (han har 134) så kanske det är dags nu även om han kan ha dom fortfarande (han är såpass smart att han kan få på sig byxorna han hade på sig när han döptes, storlek 68 så kläder som inte är långa håller länge). Dotterns korta leggings har jag kastat, dom köptes förförra sommaren och var i 74 så det kändes som det var dags för henne också faktiskt. Ibland måste man helt enkelt! Men shorts och leggings är ju inga jättedyra saker :)
 
På torsdag är det begravning för mormor. Det är på förmiddagen så den dagen blir det inget jobb, iaf inte innan. Och om det är så att pappa ligger kvar på sjukan så åker jag upp till honom efteråt.
 
Annars är det jobb, jobb, jobb som gäller. Jag har det svårt, jag är inte van att ta allt ansvar, att lösa alla situationer men det är ju bara att göra det! Min skalle är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen på kvällarna. Ligger och oroar mig hela nätterna så jag har svårt att sova. Jag vill så gärna göra rätt och göra pappa stolt och glad men jag vet inte vad jag ska göra och det gör mig lite ängslig :( Men det blir nog bättre snart!

Skor

Publicerad 2013-05-26 18:18:08 i Allmänt,

Jag skrev tidigare att jag hittat ett par skor jag så gärna ville ha. Häromdagen tog jag ner sommarskorna från vinden och kände direkt att jag inte alls behöver dom skorna jag tänkt köpa så det blir inget med det. Visst finns det saker so jag behöver men den här månaden ska jag ta det lite lugnt :)

Månadens tråkiga gjort

Publicerad 2013-05-26 16:39:42 i Allmänt,

En period när jag betalade hårt på mina skulder var det kul att betala räkningar. Det tycker jag inte längre, det är skittrist att se sina pengar försvinna. Å andra sidan får jag och barnen bo kvar en månad till, vi har el och TV så jag är nöjd ändå ;)
 
Budgeten för den här månaden då:
 
Hyra 6671,- (inkl parkering)
Förskola 380,-
Fritids 190,-
Kabeltv, internet 756,-
Mobil 433,-
El Telge 275,-
El Fortum 396,-
Bingolotter 200,- (sista månaden)
Fadderbarn 267,-
Radiotjänst 173,-
Hyresgästföreningen 80,-
Bankkostnader 25,-
Hemförsäkring 129,-
Rakhyvlar 157,-
 
Summan ska sluta på 10129,- men jag inte räknat igenom den här men jag skrev av excel så det borde ju stämma. Jag är nöjd, jag har fått ner mina kostnader massor! Nästa månad blir det ännu mindre då jag inte har någon extraräkning (El Fortum, gasräkningen eller rakhyvlar) och då är dessutom telefonräkningen borta, så det ser jag fram emot. Blir en bra månad det här :)

Morsdag

Publicerad 2013-05-26 09:22:10 i Allmänt,

Idag är det morsdag och morgonen böörjade jag med att dyka ner i sopskåpet utanför huset för att se om jag lyckats kasta dotterns gosedjur. Det hade jag inte, den är bara borta. Jag letar vidare...
 
Jag plockade fram en fralla från frysen. Igår hade jag köpt dyr skinka och philadelphiaost som jag hade på mackan. Lyxade till det med apelsinjuice också. Är det morsdag så är det ;)
 
Igår när vi skulle köpa lördagsgodis valde ungarna att köpa en varsin tidning istället. Hmm, dom är dyra idag. Jäntan ville ha en Barbietidning (man fick med en gitarr, ett diadem och ett halsband) som kostade 80- och sonen valde någon tv-spelstidning för 40,- Jag bestämde mig för att dom får välja en dyr tidning i månaden. Däremot får dom görna byta ut lördagsgodis mot en tidning för ingen av dom är ändå så förtjust i godis och det känns bättre med en tidning :) Men så dyra tidningar blir det inte på en månad.
 
Idag ska hjärtat komma hit och fira morsdag med oss. Jag har gjort en indisk gryta (eller så väldigt indisk är den kanske inte men kryddorna är inspererade från Indien iaf) som jag hoppas smakar! Sen ska jag fortsätta leta efter tigern också. Jäklar om jag inte ska hitta den idag. Han ligger väl intryckt i nått litet hål någonstans i vanlig ordning,...

Köpa kläder

Publicerad 2013-05-24 20:10:09 i Allmänt,

Nu i veckan måste jag köpa kläder. Jag vill verkligen INTE köpa kläder. Iaf inte såna kläder som jag måste, dvs kläder jag kan ha på mormors begravning på torsdag. Jag känner att svarta kläder inte riktigt är nått jag är så sugen på att köpa precis innan sommaren. Men vad ska man göra? Blåa jeans är inte riktigt läge känner jag, jag orkar inte med tjaffset det kommer att bli om jag skulle komma i något annat än svart. Min brorsa har redan avböjt att gå på begravningen, om jag är ett svart får i släkten så är han ännu svartare så jag förstår honom. Inget jag gör duger och det han gör är så fel som det bara kan bli i deras ögon.
 
Innan ville jag inte handla något eftersom jag skulle operera buken till hösten men det kommer jag inte kunna göra nu :( Jag kommer inte kunna vara sjukskriven helt enkelt. Men pappas hälsa går självklart före mitt utseende! Det är 1000 ggr viktigare att han inte försöker sig på att jobba för min skull. Istället får jag träna och försöka lära ig att gilla mitt utseende, senare kommer jag att kunna göra open ändå, det får bara bli lite längre fram i tiden :)
 
Sen måste jag ha shorts och några fler toppar men det får bli längre fram, nu är det svarta kläder som gäller. Jag önskar att jag slapp gå men eftersom brorsan inte går och min pappa inte får gå för mamma (hjärtat rusar fortfarande alldeles för snabbt och på en begravning skulle det väl bli kaos i hans kropp) så måste jag för mammas skull, hon lär aldrig slippa höra hur hemska barn hon har annars...

Matkostnader

Publicerad 2013-05-24 17:52:39 i Allmänt,

Den här veckan har maten kostat galet lite pengar. Jag har verkligen lyckats. Kan ju ha något att göra med att jag helt enkelt inte orkar handla mat. Jag jobbar ett par timmar och sen sitter jag ett par timmar hos pappa på sjukhuset. När jag sen hämtat barnen är jag halvt död och då är det enkelt som gäller. Det är inte enkelt att gå och handla med en trött treåring som just den här veckan bestämde sig för att nu var det dags att sluta sova på dagis...
 
Inte har det varit dålig mat heller. I måndags var det torska, potatis och äggsås. I tisdags vart det köttbullar i tomatsås, pasta. I onsdags minns jag inte vad vi åt faktiskt men något med ris var det iaf. Igår vart det pastasås med lövbiff, lök, champinjoner, tomatpuré och grädde. Idag blir det gratäng med pasta, korv, svamp, vitlök och mjölk. Så jag har nästan bara köpt mjölk den här veckan. 1 liter mjölk... Det var inte igår det gick åt så lite mjölk...

Bra

Publicerad 2013-05-22 07:18:36 i Allmänt,

Det som är bra med allt det nya i mitt liv är att det finns ingen tid att handla nått iaf! Jag är dessutom så trött så jag är inte ens sugen på att faktiskt åka och shoppa ;) Idag blir det bara jag och jäntan hemma till middag så jag får se vad jag hittar på då. Jag funderar på lövbiff med kokt potatis och sås. Enkelt och allt finns hemma så jag slipper handla idag också. Eller mjölk måste jag köpa.
 
Vilken skillnad i mjölk och kaffekonsumtion det är här nu! Om några dagar kommer nya lönen och sen ska det storhandlas. Kaffe finns kvar och mjölken jag använder nu köpte jag i helgen som var tror jag. Iofs är jag inte hemma så mycket just nu och det blir ett par latte på stan eller på sjukan så egentligen är det nog ingen bra deal ;) Men idag ska jag nog koka ett par koppar i termos och ta med mig ut på stan. Jag ska få ner även kaffekostnaderna ute ;)

Dagens middag!

Publicerad 2013-05-21 18:09:08 i Allmänt,

Jag fräste en hackad gul lök och två vitlöksklyftor i lite olivolja. Drog ner någon msk tomatpuré och hällde på en burk krossade tomater. Ner med en grönsaksbuljongtärning, lite peppar och lite vatten och så fick det puttra någon timma under lock.
 
Blandade 250 gram köttfärs med kebabkrydda och ett ägg. Rullade små köttbullar som jag la ner i tomatsåsen så dom blev genomkokta. Hade en skvätt grädde i kylen somjag hällde i också. Serverade med basmatiris. Jättegott vart det! Allt fanns hemma så återigen kostade inte middagen något.
 
Men det går ändå åt pengar just nu. Ett par timmars parkering utanför sjukhuset varje dag kostar några kronor. Idag ville pappa ha en glass så då gick jag och köpte en Daimstrut jordgubb åt honom och just nu får han allt han ber om, speciellt i matväg då han inte ätit på länge för att han har varit för trött så han är som ett skelett. Eftersom jag sitter där i ett par timmar blir det ofta en latte eller en korv för att jag inte ska få blodsockerfall. Jag vet att jag kan ta med mig mat men just nu är det lite för stressigt för att jag ska orka. Jag har kastats in i en världsom är helt ny för mig. Ansvaret gick från noll till hundra över en natt. Uppepå detta ska jag dessutom hålla pappa sällskap (inget han begär men självklart ställer man upp!) efter mamma åkte hem och sen hem och ta hand om två barn själv. Men det går bra än så länge. Nu har det ju bara gått två dagar men ändå ;)

Veckan som kommer

Publicerad 2013-05-21 07:01:00 i Allmänt,

Den här veckan blir ju lite speciell. Jag fick kasta mig in i att jobba själv i firman. Åka till olika firmor för att hämta en nyckel tex när dom sedan 20 år bara haft kontakt med pappa är lite sådär. Några företag har jag varit inne på redan och presenterat mig men långt ifrån på alla. Vi hade ju tänkt att detta skulle ske i december och inte redan nu. Men det tar ett tag innan dom lämnar ut saker till mig om inte pappa förberett dom på att jag håller på att ta över. Inte kan dom ringa honom heller då han inte får ha telefonen på på sjukan.
 
Så efter flera timmars jobb mer än jag är van vid (och dessutom jobbar jag själv nu vilket är tungt när man inte rä van) kommer jag hem och duschar och drar upp till sjukhuset och sitter ett par timmar med pappa. Prognosen ser okej ut. Jag är tacksam att jag har en kompis som jobbar sed hjärtpatienter så hon ringde ig såfort hon fick veta och förklarade för mig vad som hänt och vad som kommer att hända. Det lugnade mig, min mamma och mina syskon massor tills mina föräldrar fick höra samma sak av en doktor igår.
 
Sen ska man hem och fixa mat. Fördelen är ju att jag inte hinner åka och handla något jag inte ska ha ;) Igår gjorde jag kokt torsk, potatis och äggsås, till det serverades en sallad på tomat och majs. Torsken gick ju inte hem som vanligt hos mina barn men äggsås och potatis åts i stora lass av dom bägge två :) Allt fanns hemma så inte en krona kostade det. Jag får se vad jag hittar på idag, tror nog att det blir köttfärsbiffar i tomatsås med ris. Med kebabsmak tror jag minsann. Jag har gett mig tusan på att inte behöva handla en massa den här veckan :)
 
Den här veckan blir det tre matsäckar. Idag ska grabben på museum och jäntan ska ut på sin första utflykt. Sonen har fått sin sedvanliga pastasallad med sig med pasta (duh ;)), gurka, majs och kööttbullar. Dottern har några plättar med socker, några köttbullar och gurkstavar. En flaska vatten var och ett varsit päron får dom också. Sen ska sonen ha samma sak på frredag. Då är det avslutning på hälsomånaden på skolan. Så då är det många krav som ska uppfyllas men pastasallad, frukt och vatten fick man ha. Men eftersom det är hälsomånad får ma inte ha något sött, inget ljust bröd osv. Just nu är det lite för många matsäckar tycker jag. Det är nästan en gång/vecka. Det är ju inga problem för min del men jag tänker på dom i hans klass som jag vet har det dåligt ställt.

Den här veckan

Publicerad 2013-05-19 19:24:16 i Allmänt,

Vilken bajsvecka. I morse när jag låg hos Mate och halvsov ringde min mamma. Pappa mår inget bra... Nu många timmar senare är läkarna på det klara med allt. Han har hjärtsvikt och bara 20% hjärtkapacitet kvar. Just nu ligger han på hjärtintensiven men ska förhoppningsvis blii flyttad snart. Så nu är det nya tider på ingång. Pappa kommer sluta jobba helt och jag kommer få jobba mer så jag måste ta över hans ansvarsområden. Så nu börjar nya rutiner.
 
Men jag skiter i mig, bara pappa får komma hem och må bättre är jag nöjd!

Mycket nu

Publicerad 2013-05-17 06:53:07 i Allmänt,

Den här veckan har varit stressig. Hämtat syrrans svärföräldrar från Arlanda, kostade alldeles för mycket pengar men det får gå, så kan det bli ibland. Sen har det varit insamling på dagis till fröknarna, jag har trådat ögonbrynen och tagit bort småhåren på överläppen då det är fest på lördag :) Så pengarna som är kvar är inte många men det är snart lön och mat finns :)
 
I morgon är det stor fest. Min syrras man har fyllt år så det är 40-kalas. Jättekalas! Jag är så sugen på att köpa en topp jag hittat, jag har en som jag köpte innan men så hittade jag den här och blev kär. Men nej, jag får låta bli den för det finns inga pengar till det. Men om jag gnäller lite till mamma i telefonen så kanske hon råkar säga att jag ska köpa den ;) Nä det ska jag såklart inte göra. Jag brukar faktiskt inte tigga till mig saker, det ligger inte riktigt för mig :)
 
Men jag vill ha toppen så jag kan ha den på mormors begravning också. Hon gick bort i förrgår. Jag gissar att min reaktion inte riktigt går hem hos min släkt. Min relation (och resten av min familjs) är så annorlunda mot tex mina kusiners uppväxt. Jag har inga trevliga minnen från henne utan det är bara klagoord jag kommer ihåg. Håret är fel, kläderna fula, jag är för tjock osv osv. Jag har fått se hur mina kusinbarn har fått kassar med julklappar medan min brorsas ungar samtidigt fick ett paar raggsockor. Visst, presenter är inte viktiga men att framför ett litet barn göra en sån sak är inte okej, jag vet inte om min brorson minns det men jag minns hur ledsen han vart då... Jag började sörja vår relation för flera år sen och jag har sörjt klar henne. Men man kan ju vara fin på begravningen iaf. Men jaja, en annan dag ;)

Sparmöte

Publicerad 2013-05-15 06:41:13 i Allmänt,

Var på mötet igår. Öppnade ett fondkonto och så öppnade hon två stycken förmånskonton till mig. Sen kommer jag att få hem grejer så jag kan sköta allt över internet. Så länge jag bara använder det till mina egna konton kommer det inte att kosta något.
 
Fondkontot hade jag tänkt sätta över 1000,- på varje morgon men jag ångrade mig som vanligt. Det får bli en liten summa varje månad istället. Jag gillar inte fonder helt enkelt. Märker jag att det går bra och inte alls bara minus som jag annars varit med om så kanske jag börjar spara mer på det kontot så småningom.
 
När jag får hem internetgrejerna så kommer jag att starta upp flera konton. Dela upp det hela lite helt enkelt. Det ska nog bli bra det här :) Nu har jag iaf flyttat över allt från kapitalkontot till ett av förmånskontona. Det skiljer 1% i ränta. Inga jättepengar men några kronor blir det ju iaf och det är ju onödigt att inte sätta över pengarna på ett lite bättre kontot känner jag. Så nu är jag på gång :)

Veckohandling

Publicerad 2013-05-13 18:02:38 i Allmänt,

Idag drog jag till COOP igen och handlade mat inför veckan.
 
Valnötsbröd (butiksbakat) 10,-
Franskbröd med ost på (butiksbakat) 10,-
Kokt skinka 15,95,-
Mellanmjölk 8,20,-
Yoghurt 14,95,-
Ägg 19,95,-
Äpplen 12,90,-
 
Summa 91,95,-
 
Sen gick jag in på Netto på väg till dagis. Sämre affär får man leta efter. Rörigt och inget fanns. Men det blev iaf knäckebröd och päron för typ 30,- Men det lär inte bli så många fler besök där...
 
Jag har beslutat mig för att börja att sätta in pengar på COOP. Det är ändå där jag handlar mest. Jag brukar jämföra priser och har konstaterat att alla ställen ligger rätt lika i pris på det jag handlar så då handlar jag där det är närmast och där jag dessutom får bäst bonus. Jag ska iaf prova så får vi väl se om det funkar för mig :) Jag kommer att sätta över 3000,- per månad och så får jag se hur det räcker. Det borde räcka mer än väl men jag har otroligt dålig koll på vad jag lägger på mat...

Lyckad födelsedag!

Publicerad 2013-05-13 07:21:01 i Allmänt,

Matte är nöjd och glad efter sitt firande :) Jag hade gjort en tårta som uppskattades!
 
Den är fylld med schweizernötfluff och lemoncurdgrädde. På utsidan är det chokladfrosting, chokladkolasås och en helsikes massa jordgubbar :) Jag har räknat ut vad den kostade och så mycket billigare än en köpetårta är den ju inte. Jag har köpt två kakor mörk choklad, 2 stora chokladkakor, nästan en liter grädde osv osv. Det kostar att ge sin älskling en god tårta men det är han värd :)
 
Presenterna då? En Eric Claptonskiva som kostade 120,- inkl frakt.
En bok (Erotisk ritbok som en barndomvän till mig gjort, köp den till någon, den är rolig ;)) för 125,- inkl frakt.
En flasköppnare (där man öppnar flaskan med gubben snopp, vi är fjantiga både jag och hjärtat ;)), 70,-
Pennor till ritboken 30,-
En chokladkaka han älskade 17,-
 
Så inga stora saker men lite smått och gott. Han fick öppna många paket och konstaterade när han var klar att det här var faktiskt den bästa födelsedagen han någonsin haft. Det värmde i hjärtat kan jag lova! Då hade jag lyckats med mitt uppdrag!

Tårta

Publicerad 2013-05-10 16:31:12 i Allmänt,

Nu är tårtan snart klar. I morgon ska jag koka chokladkolasås och göra chokladfrosting och smeta på. Sen ska jag köra in lilleman till en fest inne i stan och när jag hämtat honom igen så åker jag raka spåret ut till syrran med barnen och sen vidare ut till Matte för födelsedagsfirande. Eller så kommer han hit, det får vi se i morgon. Jag hoppas att han blir nöjd med sina presenter och tårtan iaf :)
 
Igår var jag med syrran och hennes make in till stan för att fira att svågern fyllde 40 igår. Vi käkade supergod mat och mös! Jag åt hängmörad entrecote med grön och vit sparris. JÄTTEGOTT! Det var den bästa måltiden jag ätit på väldigt länge faktiskt.
 
Idag blir det spagetti carbonara, eller en försvenskad variant snarare för jag insåg att jag inte har någon parmesanost hemma. Så då får det bli lite annorlunda :)

Sparrådgivning.

Publicerad 2013-05-09 06:55:04 i Allmänt,

På tisdag ska jag till Nordea på sparrådgivning. Ska bli intressant att se vad dom säger. Jag ska ta med mig mina papper med försla på hur jag tänkt göra. Om jag nu får skattepengarna till midsommar måste jag vara förberedd för jag är duktig på att bara låta pengarna rinna mellan mina fingrar...
 
Det känns patetiskt att jag inte bara kan spara. Att det ska vara så förbannat svårt. Men jag ska bli bättre, jag ska lära mig :) Det är alltid en massa som måste köpas. Ungarna måste ha nya kepsar, dom måste ha nya byxor, skor osv.
 
Jag vet att det går att köpa begagnat men jag personligen gillar inte begagnade kläder. Jag har köpt en del större saker som overaller och sånt till dottern när hon var nyfödd men alla andra kläder jag köpt till ungarna blir bara liggandes för jag inte vill använda det. Däremot får jag kläder till dottern från en familj i grabbens klass som har en dotter som visserligen är lite äldre men när jäntan växer i alla dom kläderna kommer hon drunkna i kläder :) Hon får även en massa skor från en dagiskompis som har lite större fötter. Det är helt perfekt, jag har inget emot att använda kläderna när jag vet vem som använt dom.
 
Nu ska jag gå igenom en stor ikea-kasse med kläder som av någon anledning legat hos mina föräldrar. Det är kläder efter sonen så jag ska se vad jag kan hitta till dottern där. En del är för litet och en del är för pojkigt men allt funkar ju att ha på dagis iaf, a inte det som är för litet då... :)
 
Idag ska jag handla så jag kan börja göra Mattes tårta i kväll. Jag vet dock fortfarande inte vad jag ska fylla den med, känns lyckat ;)

Veckans mat

Publicerad 2013-05-06 18:02:07 i Allmänt,

Måndag: Rester/mackor. Ungarna fick resterna av gårdagens pizza för annars hade jag fått kasta den och det ville jag inte. Jag åt en liten smörgås med stekt ägg (som jag gjort till frukost i morse men mamma köpte en macka till mig så jag hade med den hem igen) och en macka med rostbiff.
 
Tisdag: Fläskwok med kokosmjölk, ris.
 
Onsdag: Tomatbaserad köttgryta, cous cous
 
Torsdag: Blir bjuden på restaurang av syrran och make för att fira att han fyller 40 :)
 
Fredag: Pasta med baconsås.
 
Idag var jag och handlade lite och det gick på 100,- Jag köpte 2 liter mjölk, rostbiff (139,-/kg så det var jag nöjd med), yoghurt och Torky. Mitt torky var slut och jag klarar mig inte utan det helt enkelt. Nu fanns det bara torky deluxe, vi får väl se om det är lika bra som det vanliga dock... Kändes inte så men man måste prova ibland :)
 
Nu är det inget mer jag måste köpa den här veckan. Allt till maten har jag redan. Känns bra :)

Veckan som kommer

Publicerad 2013-05-05 19:40:13 i Allmänt,

I veckan som kommer ska jag utmana mig själv igen :) Min budget är tajt och jag vill spara undan så mycket som möjligt till helgen då vi ska fira Mattes födelsedag! Måste ju göra tårta till honom såklart :) När han skojade och frågade mig vad han skulle få i present och jag sa att jag hade beställt två saker (han har varit mycket noga med att jag inte får köpa för dyra saker, då hade han blivit galen) konstaterade han att han inte brukade fira sin födelsedag utan mest åkte och fikade med sin mamma. Så då måste han bli firad här såklart! Så tårta ska jag göra en (eller en varsin bakelse kanske för vi kommer inte äta upp en hel tårta), men det blir inte så dyrt, jag gör allt utom anslagen själv och så får jag se om det blir sugarpaste eller inte uppepå, då blir det ju såklart en liten kostnad men här slår vi till på stort :)
 
Hur som så har jag hittat mat som jag inte behövar handa något alls till. Så det blir bara den sedvanliga mjölken. Ska bli intressant att se hur det går :)

Mysdag

Publicerad 2013-05-05 18:51:34 i Allmänt,

Lunch idag blev lax, räkor, citronsås och potatis. Jag stod för potatisen, resten hade Matte med sig och lagade. Ombytta roller, annars brukar han skala potatisen och jag lagar maten men nu var jag på skalartjänst ;)
 
Till middag åt vi pizza, han bjöd. Undra när vi äter pizza igen, ingen av oss var särskilt impad... Uss det är inte gott och inte värt 120,- (70,- för hans och 50,- för min barnpizza). Men vi fick med oss massor med mat hem, när jag ska äta den vet jag dock inte för jag har en portion lax kvar till lunch i morgon dessutom. Han är ju ungkarl och äter mycket ute. Han anser inte att han kan laga mat och gör bara ett fåtal rätter men jag tror även han hellre äter och uppskattar hemlagad mat. Specellt min köttfärslimpa :)
 
Dagen har varit super annars, vi har bara myst. Var förbi en loppis här i närheten men jag glömde bort den så vi kom dit precis när dom började plocka ihop allt så det var ju lite dumt :( Men vi skulle ändå inte handla något men det är kul att ströva runt och kolla.

Nolldag?

Publicerad 2013-05-04 11:45:12 i Allmänt,

Förutom dom 320,- besiktningen gick på ska jag satsa på att ha en nolldag idag. Alla planer har gått åt helvete pga magsjuka så jag har ändå inget kul att göra... Bilen gick igenom utan anmärkning iaf, alltid något att vara positiv över...

Besiktiga bilen

Publicerad 2013-05-04 08:06:14 i Allmänt,

Årets hatdag är här. Bilbesiktningsdags... Att köra in en 15 år gammal skruttig bil på besiktningen är ett lotteri varje år. I år kan jag dock inte komma på någor som skulle kunna vara fel. Jag har ett helt nytt avgassystem, nya bromsar plus en massa annat nytt på bilen så det ska nog inte vara några problem. Men nu jobbar inte mecken jag flirtade till mig allt billigare av kvar på Speedy längre så nu får det bli ordinarie pris på allt ;)
 
Annars får jag väl se vad som händer i helgen, jag vet inget ännu. Vissa helger blir allt bara tokigt... Sånt e livet antar jag :)

Mössor

Publicerad 2013-05-02 16:25:48 i Allmänt,

Hela vintern har jag gått och suktat efter en mössa på InterSport. Den kostade dock 400,- och det betalar jag inte för en mössa... Idag när jag var in till stan och lämnade sonens deklaration (hade missat helt att han skulle deklarera) så gick jag förbi ett InterSport som skulle lägga ner. Så jag gick in där. Jag kom ut med 4 mössor. Bla den mössan jag glott på hela vintern. Jag betalade 156,- för alla fyra mössorna, ordinarie pris var 1 600,- för dom. En rätt bra besparing och tänk vad varm och go jag kommer att vara i vinter :)
 
Den med pingpinerna har jag kollat på hela vintern så nu är jag väldigt glad och nöjd! En mössa för varje tillfälle. Matte hr tingat den med pandan men jag misstänker att han mest skojar ;)

Middagsmat

Publicerad 2013-05-01 08:19:13 i Allmänt,

Nu är det två dagar kvar den här veckan då jag måste laga middagsmat till barnen. En dag blir det fiskpinnar och en dag blir det köttgryta tror jag. Eller om jag ska spara köttgrtan och bjuda Matte på, han älskar köttgrytor så det kan ju vara mys :) Jag är så glad att äntligen träffat någon som uppskattar min matlagning och inte bara kommer med krav på vad jag får/inte får ha i maten. Jag hade helt tappat sugen på att laga mat efter jag var ihop med exet, inget gick hem förrutom köttfärs men nu börjar jag hitta tillbaka igen :) Jag börjar hitta glädjen i att laga riktig och god mat igen!
 
Idag blir det en lugn dag. Sonen sov över hos en kompis för första gången (min stora kille, den här mamman fick en tår i ögat när han gick med tandborsten i högsta hugg ;)) så när han kommit hem ska vi gå ut och cykla eller nått tror jag. Det är dags att börja med det nu :) Nått ska vi hitta på iaf, hemma tänker jag inte sitta i solskenet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela