handla.blogg.se

Shopping

Publicerad 2013-01-31 06:38:24 i Allmänt,

Jag märker verkligen en skillnad när jag inte har någon att handla för. Jag har ingen att klä upp mig för och således köper jag heller inga dyra kläder. Min kompis jag umgås med nu är den enda killen jag känner att jag aldrig behöver klä upp mig för, han tycker om mig precis som jag är. Det har väl iofs exet också gjort, han har aldrig klagat. Nu vet jag dock att om vi nu bestämmer oss för att ta upp vårt förhållande där vi slutade och inte bara vara kompisar så kommer jag att komma tillbaka till att alltid vara uppiffad ;) Då kommer känslan av att shoppa komma tillbaka, tur som är han också sparsam så jag blir ju peppad...
 
Men det ligger långt fram i tiden men det är otroligt hur två människor kan dras mot varandra. Nu blir det lite privat och inget om ekonomi men jag har ingenstans att skriva det. När jag var hos honom igår så sitter vi nära, håller handen och bara kramas. Han ska aldrig mer släppa mig nu,även om det betyder att vi bara kommer att vara vänner. Han kände redan ett par dagar efter vi bröt att han ångrade sig, han hade släppt "the one" och han fattade inte varför han var så dum. Hela sommaren och hösten har han grottat ner sig i sitt skytte, vilket iofs gör mig galet stolt då han nu är kvalificerad för SM och jag tycker han är galet het när står på skyttebanan ;) Men vi har många hinder på vår väg, jag är helt nysingel och jag vill inte kasta mig in i något. Hade det varit någon annan hade jag inte ens försökt men tack vare att det är just han så ja, kanske. Om inte har jag hittat tillbaka till en av mina bästa vänner...

Dyrt!

Publicerad 2013-01-30 19:08:29 i Allmänt,

Först till VC för en remiss till en hudklinik. 200,- för läkarbesöket och sen 324,- för salvan jag fick utskriven och såklart går den inte på högkostnadsskyddet. Sen ut till kompisen, nu vart det inget pangande på skjutbanan men däremot köpte jag mat till honom för att vara snäll när han hade skallebank så det gick väl en 80,- där. Han la en hundring på bordet så jag kunde fått betalt men han får bjuda mig nästa gång istället :) Jag är en hjälte nu iaf för maten var vad han behövde ;)
 
Sen tillbaka till VC igen för psykoterapin, 100,- för besöket och sen lite för parkeringen också, minns inte vad det blev. Så idag hade jag klippkort på vårdcentralen och blev av med en hel del pengar men nu kanske mina problem ordnar upp sig, äntligen!
 
Nästa vecka blir det 100,- till psykoterapin igen och sen blir det dessutom 360,- till kirurgen för tvåårsbesök efter min gastric bypass och en tur till dietisten. Fördelen är att jag snart är uppe i frikort, det går fort då mitt gamla gick ut för två veckor sen...

Spara

Publicerad 2013-01-30 06:33:51 i Allmänt,

Jag vet inte alls hur jag ska få sparandet att funka. Jag tycker att det är jättesvårt! Just nu blir det inga 4000,- sparade. Visserligen var det ett mål, ett mål jag inte tänker piska mig själv om jag inte uppnår men jag ska komma dit så småningom! Nu har jag ju knappt handlat något alls och ändå känns det som att pengarna är slut. En del kommer jag iaf att sätta in på sparkontot, aldrig mer att jag tänker gå utan att spara något alls!

Kommer tillbaka

Publicerad 2013-01-29 06:28:38 i Allmänt,

Jag kommer att komma tillbaka och skriva snart! Men just nu är allt upp och ner i mitt liv, det suger åsnepung så att säga och jag koncentrerar mig på att klara av vardagen, jobb och skola. Men jag kommer tillbaka, ska försöka att skriva snart igen :) Det bästa är att jag inte orkar handla nått iaf, så det står 0,- på spenderkontot ;)

Det är bara att sluta!

Publicerad 2013-01-24 07:10:27 i Allmänt,

Tidigare så skrev jag att jag mår lite dåligt över att allt är avbetalt. Jag vet att jag borde vara skitglad. Men jag ska försöka förklara lite. Jag har kämpat med min vikt i hela mitt liv. Jag sa innan operationen att när jag kan ha storlek 42 eller gått ner 47 kg är jag nöjd. Det var ett drömmål att jag skulle komma dit. Så kom storlek 42 och jag ville inte sluta utan fortsatte neråt. Så kom -47 kg och jag satte ett nytt mål på -50 kg. Varför? Jag är rädd för att stå still helt enkelt. Jag har i hela mitt liv kämpat med att gå ner i vikt, jag vet inte hur man gör när man ska stå still. Nu är jag realist, jag vill inte bli smalare. Alla säger åt mig att det räcker nu och jag trivs bra men det är svårt, hur sjutton gör jag bu? Samma sak med ekonomin. Jag har alltid haft lån att betala av. Hur sjutton gör jag nu? Det är lite läskigt...
 
När jag läser trådar på Familjeliv tex så kanske någon frågar hur dom ska göra för att dra ner kostnaderna. Alltid får dom samma svar. Det är bara att sluta att handla! Men det folk som aldrig har handlat inte förstår alla gånger är att det inte BARA är att sluta. Man måste ändra hela sitt tänk, hela sitt liv. För min del har jag alltid handlat det jag velat, jag tog ett par krediter, det var ju dumt. Men jag har å andra sidan aldrig varit sen med betalningarna, jag har aldrig varit i en Lyxfällesituation där jag haft svårt att få det att gå ihop.
 
Nu är det svårt att inte fortsätta i samma spår. Speciellt för mig som känner det som att en helt ny värld har öppnat framför mig. Kläder och skor passar. Jag erkänner att jag älskar att gå och handla. Det är skitkul att gå in i en skoaffär eller klädaffär och jag kan ha allt som finns därinne. Det är lätt att "råka" få med sig saker hem. Jag kämpar hela tiden med att ändra det här. Jag har lugnat ner mig, visst jag shoppar fortfarande men inte hälften så mycket som innan. Jag ser alltid till att det finns pengar till mat så jag slipper ta det på kreditkortet som förut. Just nu är det ju svårt då jag har klippt kreditkortet ;)
 
Men det är inte bara att sluta, det tar sin tid. Speciellt om man är van att alltid ha gjort det innan. Då är det klart att det är lätt att fortsätta... Nu ska jag skicka ungarna till sina ställen, sen blir det att köra morsan och farsan till verkstan för att hämta deras bil och sen kommer jag sitta med näsan i böckerna till klockan 12 och jag måste åka och skriva mitt prov. Känns sådär kul faktiskt. Procent och ränta är inga problem men promille och ppm, alla dessa nollor!

Ibland blir allt så knasigt

Publicerad 2013-01-23 06:55:10 i Allmänt,

Igår skulle vi ha ätit korvstroganoff till middag. Men ibland blir allt upp och ner. Igår på förmiddagen fick jag ett samtal från sonens bästa kompis pappa. Han är polis och kunde inte komma ifrån jobbet då han hade ett stort jobb på gång. Så jag fick hämta hem bägge hans ungar. Då hade jag inte tillräckligt med falukorv i frysen så jag fick åka och handla. Sen skulle exet komma hit och lämna en fleecejacka han hade köpt till sonen så då bjöd jag in honom och hans nya tjej på middag också (här leker vi tomten är far till alla barnen ;)). Så det fick bli en tur till COOP för att köpa en jättering falukorv.
 
Jag ska nog göra en liten undersökning på vad saker och ting kostar på olika ställen. Alla säger att man ska handla på Willys men jag var där först och det var inte billigare alls där. Falukorven var tom dyrare på Willys än på COOP. Coop anses ändå vara en dyr butik. Ska bara komma på vilka varor jag ska jämföra!
 
Nu ska jag packa ner grabbens skridskor och matsäck och skicka honom till skolan för en dag på skridskobanan. Själv tar jag jäntan i pulkan och knatar till dagis. Sen blir det lite jobb och efter det ska det pluggas som satan innan psykoterapin! I morgon är det prov igen. Den här gången handlar det om procent, räntor och amorteringar. Eftersom jag knappt hunnit med att plugga är jag tacksam för att det är ett ämne jag är jävligt bra på redan från början. Om det är något jag kan räkna så är det procent :)

Dagens sparmiddag

Publicerad 2013-01-21 18:07:37 i Allmänt,

Inspg i morse att jag hade en liter mjölk som gick ut igår så det fick bli pannkaka till ungarna. Jag däremot åt en färsk hummer. Jag är proppmätt nu! Pensionärshyllan på COOP extra är bra ibland. Den kostade 30,- så det var en billig vardagslyx för min del. Min dotter stod mest och var fashinerad (och lite äcklad) att jag åt hennes ben, hummern var en flicka enligt dottern alltså, jag åt inte på dotterns ben ;)
 
Jag kommer att köpa billigare ölglas denna månad. Jag måste ha en vagn till jäntan. Det är för långt att gå tidigt på morgonen och den vagn jag har nu har brakat ihop. Så jag får ta ölglaspengarna och köpa en vag i stället. Sen ska jag tvätta tyget på den gamla och lägga ut tyget iaf, eller sittdelen om någon vill ha den. Även liggdelen och babyskyddet ska läggas ut på Blocket så det blir några kronor extra till sparkontot.

Utgifter

Publicerad 2013-01-20 20:35:28 i Allmänt,

Vad har jag för utgifter varje månad? Jag ligger på strax över 10 000,- i månaden ungefär, lite olika olika månader. Vissa är ju ungefärliga och rörliga såsom el och telefon, jag räknar högt, det är sällan jag kommer upp till dom summorna)
 
Hyra inkl parkering 6 671,- (2,5 rum, 57 kvm)
Fritids 190,-
Dagis 380,-
Com hem 975,- (Internet, TV XXL-paket, C More (cmore ska bort under våren, då blir det väl 250,- mindre där))
Mobil 600,-
El Telge 300,-
El Fortum 450,- (kvartal)
Gas 789,- (kvartal)
Bingolotto 200,-
Tre 498,- (iPad och sonens mobilabonnemang)
Plan 267,- (fadderbarn)
Hemförsäkring 129,-
Radiotjänst 173,-
Hyresgästföreningen 80,-
Bankavgifter 25,-
Rakhyvlar 157,- (3 ggr om året)
 
iPaden och mitt mobilabonnemang kommer att skrivas över på firman då bägge används mer i jobbet än privat, varför jag inte tog iPaden på firman direkt fattar varken jag, försäljaren eller revisorn eftersom den är köpt just till att ha i bilen så jag slipper släpa datorn, iPaden är lättare att gömma undan i bilen helt enkelt och enklare att använda när man räknar på jobb. Men ibland har jag inte alla hästar hemma helt enkelt ;) Barn- och djurförsäkringar betalar exet via sitt fack. Telefonräkningen är ganska dyr men jag sitter ganska mycket i telefonen med killen på kvällarna, plus att dagtid är det många jobbsamtal och sms till kunder... En del onödiga kostnader kanske men jag klarar mig även om jag skulle bli arbetslös så jag är inte orolig faktiskt.

Planerade utgifter i februari

Publicerad 2013-01-20 11:14:20 i Allmänt,

I ett försök att inte shoppa en massa jag inte behöver så väljer jag att lista dom saker jag har planerat att handla nästa månad.
 
Ölglas, jag behöver ölglas så jag köper 2 nästa månad. 250,- styck kostar dom jag vill ha.
 
Byxor till jäntan. Har insett att det finns ytterst få par byxor i hennes lådor. Hon har två par joggisar och tre par jeans i sina lådor och det räcker inte på långa vägar. Jeans har hon så det räcker men hon måste ha fler joggisar. Jag hoppas att hitta något på halva reapriset!
 
Byxor till grabben. Han måste ha något par jeans iaf. Jag borde nog rensa deras lådor men jag vill inte riktigt, gillar inte att se hur det minskar i lådorna.
 
Sen måste jag fylla på barskåpet lite. Barskåpet för mig är öl då det egentligen är det enda jag dricker. Men kanske en 10 öl så har jag om killen kommer. Dom jag köper kostar kanske i genomsnitt 20-25,-/styck så runt 250,- Kanske köper jag en flaska rom och en flaska vin också. Vinet kostar runt 110,-, romen har jag inte en aning om vad den kostar.
 
Sen är det inget mer som jag har planerat just nu iaf.

Dyr lördag

Publicerad 2013-01-20 09:10:45 i Allmänt,

Igår var jag barnvakt åt min gudson hela kvällen så jag köpte lite exra gpdis. En extra Pez, lite extra smågodis och en större dricka. Så det gick på 200,- med lite mat också. Maten för veckan är planerad men det blir inte så många dagar planerat. Barnen ska till pappa så då planerar jag ju inget.
 
Måndag: Köttfärssås, pasta
Tisdag: Korvstroganoff, ris
Onsdag: Korv på torget
Torsdag: Köttbullar, pasta
 
Resten av dagarna planerar jag inte utan plockar något ur frysen eller kanske tom lyxar med en pizza eller lite falaffel ;)
 
För övrigt har jag börjat att vara jättenoga med att fylla i alla utgifter i en app på telefonen som heter Mina Utgifter. Man kan göra egna kategorier och sen kolla exakt vad man lagt pengar på. Helt perfekt!

Sms-lån

Publicerad 2013-01-18 09:46:00 i Allmänt,

När Lyxfällan var igår tittade jag på dom första minutrarna med sonen. Dom berättade att hon köpt en katt på sms-lån. Jag kunde riktigt se hur det malde i sonens huvud. Tillslut så sa han: Men hur kan hon köpa en katt på sms-lån och så himlade han med ögonen. Nu tänkte jag att jag hade uppfostrat honom bra, hehe. Men så kände jag att jag undrar om han faktiskt vet ad ett sms-lån var så jag frågade.
 
Ja, man lånar sms av varandra! Då kan jag verkligen förstå varför han inte förstod hur hon kunde köpa en katt på sms-lån. Så det fick bli en skola i sms-lån och varför man ALDRIG ska ta ett sådant. När vi var klara så tyckte han iofs att det var ännu dummare att ta ett djur på avbetalning eller lån än innan. Jag håller med. Har man inte råd att köpa ett djur direkt har man knappast råd att försörja djuren sen. Det är matt, tillbehör och försäkring som tillkommer. Jag vet alldeles för många som inte föräkrar sina djur och jag vet hur dyrt det kan bli.
 
Jag är uppväxt med hundar och dom har alltid haft bra försäkringar. Men så kom dagen då en av våra jyckar fick massor med problem. Försäkringstaket uppnåddes efter otaliga operationer och behandlingar och sen fick allt betalas av mina föräldrar. Veterinärvård är inte billigt så aldrig att jag skulle låta bli att försäkra mina djur.

Toapapper

Publicerad 2013-01-17 18:43:57 i Allmänt,

Oj, som jag har jagat dasspapper ;) Det var på väg att ta slut redan i söndags men jag ville köpa det på Ica där jag går i terapi då dom har 3 frpk för 49,- där (6 rullar/frpk, Icas egna). Dit var jag ju igår och nu började pappret verkligen ta slut :D Jag kollade även på andra Ica men alla var dyrare. Här hemma på "mitt" Ica kostar det 40,- för två frpk men jag ville ju ha en tredje :D
 
Hur som så tror ni inte att dom numera kostade 49,- för 2 frpk på det Ica där jag har terapin? Så i morse tog pappret slut och jag fick rusa ner till mitt ica och köpa 2 för 40,- Ibland känner jag mig härligt dumsnål ;) Nu har ag iaf dasspapper igen och slipper ha näsdukar liggandes bredvis toan ;)
 
Idag gjorde jag mac n cheese till middag. Till det åt vi kycklingfilé och majs. Nu är vi härligt mätta, riktigt gott! Här är receptet! http://matarkivet.wordpress.com/2011/11/09/macaroni-and-cheese/

Inte mycket

Publicerad 2013-01-15 17:47:03 i Allmänt,

Idag vart det en 5 dl mjölk med blåbärssmak (30% extra protein, perfekt för mig) och en banan. Jag hade glömt både vatten och en frukt till matten och var helt slut så jag rusade till COOP mitt i lektionen och köpte lite. Det är svårt att hitta bra mat som är enkelt och dessutom som inte låter en massa (äpple är ju inte optimalt, likaså knäckbröd). Jag hade 17,- kontant i enkronor och det var precis vad det gick på :)

Ang fiskmängd :)

Publicerad 2013-01-15 07:28:39 i Allmänt,

Inser att det är lättare att svara på kommentarer här så svaret syns. Varför gör jag bara ett halvt block fisk? Jag kan äta max 100 gram fisk (pga min op) och mina barn äter inte fisk. Därför så får jag bara kasta en massa om jag gör ett helt block. Skulle mina barn förvåna mig helt plötsligt och faktiskt äta en massa så skulle jag självklart göra mer fisk :) Jag hoppas att det blir så någon dag!

Fiskgryta

Publicerad 2013-01-14 18:22:09 i Allmänt,

Idag blev det fiskgryta till middag. Egentligen tänkte jag bara använda ett halvt block till oss tre men så fick sonen med sig en kopis hem så hela torskblocket gick åt. Jättegott var det iaf! Purjolök, saffran, torsk, potatis, fiskbuljong, en skvätt citron, grädde, salt och peppar. För min del vart det ganska billigt. Torsk och grädde låg i frysen, saffran hade jag kvar sen jul, citron hade jag så det jag behövde köpa var purjo (3,44,-), potatis (3,08,-), fiskbuljong (2,- (eller 12,- för en förpackning men jag använde bara en tärning)). Sen köpte jag mjölk och diskmedel också, det gick på 48,- tillsammans.
 
Jättegott vart det, tyckte jag iaf... Ungarna var väl sådär imponerade ;)

Nöjd med helgen!

Publicerad 2013-01-14 15:11:02 i Allmänt,

Den här helgen vart riktigt billig! Det var länge sen jag spenderade så lite en helg när jag var utan barnen ;) Idag måste jag köpa mjölk och diskmedel. Insåg igår att diskmedlet var slut. Hatar att köpa såna saker, så jäkla trist :(
 
Annars har jag spenderat 25,- på en limpa kornspitz idag. Den skär jag upp i skivor och fryser in och så räcker den någon vecka eller kanske tom två. Det är mitt absolut favoritbröd och det blir inte så mycket dyrare än något annat bröd, speciellt inte eftersom jag skär upp det i tunna skivor så jag får ut många skivor på en limpa...

Dagens

Publicerad 2013-01-13 20:48:05 i Allmänt,

Det blev enn tur till ica idag. Försökte ju putsa hallspegeln med några medel igår som inte gick så bra så jag var tvungen att köpa fönsterputs. Köpte mjölk, gummihandskar och några andra saker och det hela slutade på 66,- men jag betalade bara 9,- då jag hade pantat för 57,- Jag håller på med att storstäda här hemma så nu fick jag äntligen iväg panten!
 
Gummihandskarna användes till storstädning av badrummet. Nu är väggar och golv ordentligt gjorda, så skönt :)

Nästa veckas mat

Publicerad 2013-01-12 19:56:17 i Allmänt,

Måndag: Fiskgratäng med räkor, potatismos

Tisdag: Köttbullar, pasta

Onsdag: -

Torsdag: Kyckling med rosmarin och citronsås, couscous

Fredag: Pannbiff, kokt potatis, svampsås

Lördag: Schnitzel, potatisklyftor, majonnäs

Söndag: Fläskkotlett, rösti, svampsås

 

På lördag ska sonen med sin moster och onkel på äventyr så jag vet inte hur den dagen kommer att sluta men jag har iaf planerat det nu. På onsdag blir det som vanligt en varsin korv i grillen utanför läkarhuset efter min terapi. Jag måste försöka komma på något bättre men det är så jäkla svårt...

Dagens inköp då...

Publicerad 2013-01-12 16:22:52 i Allmänt,

Smågodis i videoaffären. Ca 20,- Jag vet inte exakt, står alltid och kacklar med personalen, drar kortet och säger åt dom att kasta kvittot och sen kommer jag hem och har inte en aning om vad det kostade även om jag vet att hon sa det. Tur att man kan lita på dom där iaf för dom hade lika gärna kunnat slå in 200 utan att jag skulle reagera!
 
Just nu lagar jag mat. Hör och häpna, trots att barnen är hos pappa :) Det blir fläskkotlett, potatis, ärtor och vitlökssmör idag. Det är nog min favorit faktiskt, jag är galen i kotletter. Jag kan få för mig att steka upp en kotlett till kvällsmål ibland (oj vad min dietist skulle JUBLA om hon hörde det, hon tycker jag äter för lite mat ;)).

Gårdagen

Publicerad 2013-01-12 09:20:32 i Allmänt,

Igår blev det lite si och så med shoppande. Eller jag shoppade inget mer än snacks på Ica för 18,80,- till mig och hjärtat som var här igår. Men å andra sidan gjorde jag nya naglar och det kostar ju 400,- Men det var en planerad utgift och helt okej men det sved ändå i min ekonomiska del av hjärnan ;) Den här gången blev dom rosa med lite extra bling på ringfingrarna. Jag älskar bling ;) Hjärtat gillar dom han med men jag tror att han tycker det är rätt dumt att lägga pengar på en sån sak, han är ju den som fått mig att ta tag i min ekonomi, men vi är också helt överrens om att den andra gör precis vad den vill med sina pengar. Det är också därför jag kan sitta och skratta åt att han köper akvariefiskar för flera tusen kronor styck ;)
 
 
Idag blir det plugga för hela slanten så jag kommer hinna göra allt jag ska innan torsdag då jag har första provet...

Koll

Publicerad 2013-01-11 08:30:40 i Allmänt,

Fr o m idag kommer jag att skriva upp varenda liten pryl jag köper dom närmaste två veckorna. Jag ska se hur lite jag måste handla, ska bli intressant :)

Träna

Publicerad 2013-01-10 07:08:22 i Allmänt,

Jag älskar ju att träna. Eller älska är väl kanske lite överdrivet men jag gillar det verkligen! Jag har dock inte kunnat träna på ganska länge. En kompis till mig var på sjukan och gjorde en bukplastik. Hon pratade med en läkare där som sa åt henne att sluta jogga. Vi fd tjockisar skulle inte göra det eftersom det kunde förstöra våra redan förstörda knän. Jag ringde min sjukgymnast för att kolla vad hon sa men hon tyckte att jag skulle fortsätta jogga men när hon hörde om mina träningsskor satte hon mig på bänken direkt.Jag fick inte ens på bandet i dom skorna! Sen har jag blivit för snål, ett par schyssta träningsskor kostar.
 
Igår gick jag in på Intersport som har utförsäljning i en av butikerna här. Jag skulle bara köpa en pulka till ungarna men så insåg jag att dom hade 50% på ALLT i butiken så jag provade varenda joggingsko jag kunde hitta och fastnade tillslut för ett par som hade kostat 1 500,- Jag har tittat på just dom skora länge men jag tycker att det är dyrt men nu kostade dom ju "bara" 750,- Mycket pengar men eftersm jag tränar varje dag och mi kropp redan är förstörd är ett par bra skor a och o! Sen köpte jag något som inte var helt nödvändigt men som jag skrivit tidigare att jag ville ha. Nike + Sportband. Brukar kosta 700,- men nu fick jag det för 350,- så nu kan jag alltid logga hur mycket jag tränar! Så idag ska jag ÄNTLIGEN till gymmet igen efter mitt uppehåll! Tar det innan min mattekurs, tur som så ligger det ett gym precis bredvid kursstället.
 
 
Nu ska jag snart lämna barnen, sen ska jag hem och städa och laga middagsmaten. Idag ska sonen ha med en kompis hem så det är viktigt att allt är klart, det blir sent som det är... Men det lär bli så det får bli from nu när jag har matte på kvällen! Funderar tom på att göra mat på helgen om jag kan komma på det, allt för att det ska bli smidigt!

Går inget bra nu

Publicerad 2013-01-09 07:08:00 i Allmänt,

Jag hade visst missat den lilla detaljen att vardagen kommit igång igen. Jag ska till psykoterapeuten idag så några hemmagjorda fiskpinnar blir det inte idag. Det blir nog helt enkelt en korv på stan. Jag måste verkligen sätta mig ner och försöka fixa mina veckor. Jag inser hur snurrigt allt har blivit, jag är inte van... På onsdagarna blir det svårt att hinna hem faktiskt. Jag är klar 17.30 och eftersom vi brukar äta redan 17 är ungarna jättehungriga redan då. Sen ska man hinna hem och fixa mat, det blir för sent. Därför får det bli en korv med bröd i grillen utanför läkarhuset. Jag hatar att det känns så rörigt just nu!

Så trött!

Publicerad 2013-01-08 20:21:49 i Allmänt,

Idag var första lektionen i skolan. Jag är helt slut. Köpte boken innan men den kommer företaget att betala så det var ju en glad överraskning :) Tyvärr blev det inga kotletter som jag skröt om i morse. Jag glömde att ta fram dom och eftersom lektionen höll på ända till klockan 16 fick jag panik (jäntan hämtas 16 i vanliga fall och sonen efter det så det vart lite stressigt om man säger så), det slutade med en varsin pan pizza till ungarna och en äggmacka till mig. Inte så nyttigt jag vet men det funkar som nödmat. Nu när jag vet att vi ska gå i skolan ända till 16 får jag tänka på det när jag planerar maten!
 
Jag fattar inte hur jag ska orka med allt. Läsa alla läxor, gå i skolan, ta hand om barnen och dessutom ta hand om hemmet. Jag är trött som ett as efter tre timmar i skolan bara... Jaja, det är bara 10 veckor det rör sig om!

Är ni redo?

Publicerad 2013-01-05 14:02:32 i Allmänt,

Det gick fort att frosta av frysen idag, nu står den och fryser på så jag kan stoppa in allt som står på balkongen. Det fanns en hel del därinne. Det gillar jag :)
 
Potatisklyftor (räcker nog till två mål)
Tomatris 6 st (det jag gjorde härom helgen)
Minimajs (½ burk)
Fläskkotletter, 8 st (både med och utan ben)
Fiskpinnar, 4 st (räcker till en middag till mig)
Bacon, 2,5 frpk
Bratwurst, 1 st
Prinnskorv, 600 gram (räcker väl säkert till två mål)
Köttfärslimpa med sås, 1 st
Majskolv, 1 st
Vårrullar, 2 st (2 luncher till mig)
Rödkål, 7 frpk (fått av mamma)
Thaiwok med ris, 2 st
Köttfärs, 13 st á 250 gram (jag kan aldrig få tillräckligt med köttfärs, det går åt här hemma).
Köttbullar (1 kg ungefär)
Grytbitar, 1 st (morgondagens middag)
Baconbitar, 1 st
Lövbiff, 2 st
Biff, 1 st
Torsk, 400 gram
Ärtor
Fläskkött, 3 st (omärkta påsar, alltid lika spännande ;))
Kycklingfilé, 2 kg plus en filé
Kycklingvingar, 5 st (räcker till ett mål till mig)
Drumsticks, 3 st
Tjockkorv, 1 st
Falukorv, 3 st
Skinkschnitzel, 4 st
Kassler, 3 st
Räkor, lite grann (kvällsmacka till mig någon kväll)
Ost, 1 liten hushållsost
Pytt i panna (ett mål till mig)
Trattkantareller, 6 st
Gula kantareller, 9 st varav en är en stor påse
Trumpetsvamp, 1 st
Påsar med ½ dl bönor, 5 st
 
Sen har jag 1200 gram fläskytterfilé i kylen också. Jag ska nog klara mig ett tag även om jag skulle bli av med alla pengar plötsligt ;) Nu sk ajag bara få in allt igen också, väldigt intressant att se hur det går...

Frysrensning

Publicerad 2013-01-05 13:12:12 i Allmänt,

Idag ska jag köra en frysrensning. Tänker skriva upp allt och sen frosta av frysen på en gång! Ska bli intressant att se hur mycket jag faktiskt har instoppat där, det är nog en del... Återkommer med resultatet sen :)

Mat vecka 2

Publicerad 2013-01-05 10:29:33 i Allmänt,

Nästa veckas mat är planerad!
 

Måndag: Ugnspannkaka med bacon

Tisdag: Fläskkotlett, potatisklyftor, skysås

Onsdag: Köttfärssås, spagetti

Torsdag: Hemmagjorda fiskpinnar, kokt potatis, filsås

Fredag:

Lördag:

Söndag:

 


Det blir lite ändring i veckomenyn där i helgen. Idag bloir det kassler med potatisgratäng istället för ris och så tar vi riset i morgon till köttgrytan. Jag vart så himla sugen på potatisgratäng! Jag får göra dom i småformar, med vitlök och lök till mig och sonen och utan till dottern. Det blir nog bra det här :)


Idag blir det en sväng till COOP för lite handling. Måste ha mjölk och välling och så hoppas jag på att hitta billig oxfilé :) Så det är nog dags att sticka nu!

Veckopeng

Publicerad 2013-01-04 23:03:55 i Allmänt,

Idag har jag och sonen haft ett samtal om veckopeng. Vi har kommit fram till att han ska få 40,- i veckan och så får han 10,- extra om han sover i sin säng. Sen är det en regel att MINST 10% av dessa ska sparas. Om det så bara är 4,- ska det alltid sparas lite iaf. Här ska det börjas tidigt :) Han ska även köpa sitt lördagsgodis själv för dom pengarna. Nu lär det inte bli några större pengar för hans del då ingen av mina ungar är särskilt förtjust i godis. Det här sätter igång nästa vecka.
 
Sen kan jag avslöja att det var värt varenda krona att köpa hyllorna till ungarnas rum! Dottern sitter där inne och leker hela tiden nu och somnar tom själv i sin egen säng. Sonen vill sova i sin egen säng och det var länge sen! Dom måste ha vantrivts i sitt rum innan :( Nu sover bägge ungarna i sina egna sängar, jag sitter här med en öl i lugn och ro och vet knappt vad jag ska göra, jag är inte van att den stora sover och speciellt inte att han inte ligger i min säng... Mycket förändringar det här året hoppas allt håller i sig!

Då och nu

Publicerad 2013-01-02 10:25:18 i Allmänt,

Jag har som jag sagt innan gjort en gbp (gastric bypass), det är därför jag äter så lite mat, jag kan bara äta 3 dl per gång sen är det stopp. Jag vet att det här gör att jag shoppar. Det kan ju låta helt galet men eftersom jag tidigare aldrig kunnat ha några kläder eller snygga skor så har en helt ny värld öppnat sig. Jag känner mig snygg och kanske tom sexig ibland :) Jag har blivit fåfäng, jag vet det. Jag vill se bra ut, alltid. För mig är småsaker som snygga naglar viktigt tex.
 
För att alla ska förstå vilken skillnad det är och kanske förstå någonstans hur jag kan känna såhär väljer jag att lägga ut före- och efterkort på mig. Då kan alla se att jag på inga villkor kan använda kläderna jag hade innan ;) Eftersom jag gått ner det här under två år så har jag behövt handla en del under resans gång dessutom... Jag har ändå tappat några storlekar... Från 54 till 36/38... Liiite skillnad. Så det kanske inte är så konstigt att jag älskar att köpa kläder nu?
 
 

Kläder december -12

Publicerad 2013-01-02 10:09:36 i Allmänt,

Dags för månadens sammanfattning då!Jag och skor alltså. Jag älskar skor. Det kommer sig säkert av att jag aldrig fått ner mina fötter i någonting annat än gympaskor och nu har en helt ny värd öppnats. Men nu ska jag väl ha allt jag behöver ;) Vårstövlarna är ett par skitsnygga höga stövlar i nubuck, nedsatta från 1100,- och precis det jag var ute efter så jag kunde inte låta bli helt enkelt. Jag förstår att det måste te sig konstigt för många att jag utan problem kan köpa ett par stövlar som inte ska användas på flera månader. Men så länge jag inte tar av sparandet, tar nya lån eller låter mina barn svälta så tycker jag inte att det är några problem faktiskt.
 
Första kolumnen är sonen, sen dottern och slutligen jag.
 

Stjärngosselinne 99,-

Joggingbyxa 49,50,-

Raggsockor, 2 par 20,-

Fleecejacka 49,50,-

Hoody 99,-

Summa 317,-

Raggsockor, 2 par 20,-

Bolero 49,50,-

Vantar, 2 par 60,-

Hoody 79,-

Summa 208,50,-

Svarta vinterskor 299,-

Röda vinterskor 399,-

Vårstövlar 599,-

Toppar, 2 st 60,-

Strumpor 15 par 159,-

Trosor, 4 par 120,-

Summa 1.636,-

Nytt år, nya utmaningar!

Publicerad 2013-01-02 09:10:00 i Allmänt,

 Så är det nya året här då. Jag har börjat med att göra en veckomatlista för veckan som kommer!
 

Måndag: -

Tisdag: Hummer

Onsdag: Korvstroganoff, pasta

Torsdag: Kyckling, potatisklyftor

Fredag: Köttbullar, pasta

Lördag: Kassler, ris

Söndag: Köttgryta, potatis

 

Det kommer att bli en billig vecka det här, helt perfekt :) Jag behöver egentligen inte köpa något alls mer än mjölk och grönsaker, känns hur bra som helst :)

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela