handla.blogg.se

Skor

Publicerad 2013-09-30 18:15:42 i Allmänt,

Idag köpte jag vinterkängor till sonen och höstskor till dottern. På Coop har dom ta 3 betala för 2 på alla barnkläder/skor så då köpte jag två par kängor till sonen för 249,-/st och ett par höstskor till jäntan för 199,- Så hennes skor vart gratis. Sonen trampar alltid sönder sina skor efter bara några veckor så därför får han nöja sig med lite billigare skor tills han slutat med det. Dom har alltid funkat tidigare så det ska nog bli bra i år också :)
 
Så nu är ungarnas vintergarderober helt klara, så skönt!

Födelsedag

Publicerad 2013-09-29 11:24:31 i Allmänt,

Lillan fyller 4 sista oktober. Min lilla halloweenbebis börjar bli stor. Igår på Toys 'R' Us så kollade hon på ett litet Barbiehus. Nedsatt från 550,- till 300,- Hon valde ju en dock i stället för detta hus men det fick mig att tänka lite. Det här vore ju en toppenbra födelsedagspresent till henne. Jag måste ändå till Jula för att köpa en duschslang till en tant i en av "mina" fastigheter och då ligger Toys pfecis bredvid. Jag tar med mig en annan påse och om det inte är för mycket folk vid inslagsdisken kan jag slå in det. Sonen får passa dottern i bilen under tiden. Jag vet att hon verkligen vill ha huset så varför inte?

Sparsam månad

Publicerad 2013-09-29 10:20:40 i Allmänt,

Eftersom jag inte har så mycket pengar kvar den här månaden kommer jag att få leva lite snålt. Jag har lagt undan pengar till alla vanliga kostnader (mat, sparande, naglar och frisör) så det lilla som är kvar är verklligen till nöjen. Killen är väl införstådd med det hela så nu blir det inte ens några förslag på roliga saker. Nu är han iofs så pass sjuk att han inte kan göra något ändå. Kommer vi ens utanför dörren får vi vara glada...
 
För ett år sen levde jag på ner till 400,- i veckan och då var det inkl mat så det här ska inte vara några problem faktiskt! Jag tänker inte röra en krona av mitt sparade kapital! Det ska inte gå till att spendera för spenderandets skull! Jag måste dessutom ha en ny dammsugare snart så det måste jag spara ihop till först och främst. Min sjunger på sista versen just nu...
 
Så nu drar jag åt svångremen och lever som jag gjorde för ett år sen :)

Vinterkläder

Publicerad 2013-09-28 20:34:42 i Allmänt,

Nu är jag i den närmaste klar med ungarnas vinterkläder. Vi var in på Stadium idag och handlade. Exet visste inte om dom skulle få in kläder i grabbens storlek eller iaf inte när. Så nu köpte jag dom här och får dom in kläder så lämnar jag igen dom här om sonen hittar några han gillar hos pappa. Team Sportia har ju inte haft det jättelätt på senaste så det är lite lurigt det där...
 
Men iaf det här köpte han:
 
Skidjacka 599,-
Täckbyxa 399,-
Handskar 299,-
Mössa 79,-
 
Summa 1376,- Han tittade på en jacka som kostade 999,- så jag vart lättad när han valde den här :) Men jag hoppas att deras far får in kläder på jobbet så jag kan köpa nya kläder där. För det skulle ju vara toppen :) Bara skor kvar till honom men det får bli billiga skor. Han trampar sönder dom direkt och det går åt iaf 2 par varje år så då får man nöja sig med billigare...

Skitmånad

Publicerad 2013-09-28 07:57:00 i Allmänt,

Den här månaden blir inte skojjig alls. Jag har inte mycket pengar kvar alls men så kan det bli när det blir extrautgifter (sones schack). Skillnaden mot tidigare är att jag lagt undan 1500,- till bufferten, lagt 500,- till julklappar, 300,- till ungarnas körkort och 500,- till vinterkläder. Förut hade jag inte lagt undan några pengar utan tagit alla dom pengarna att leva för. Så det känns jäkligt bra!
 
Igår fick jag köpa vantar till sonen också. För han frös tydligen han med (händerna var som isbitar när ungen kom hem och så kan vi icke ha det!). Jäntan fick två par strumpbyxor också. Varje vinter glömmer jag vad som måste inhandlas och så en dag får man en otrevlig överraskning när man inser att det är något som saknas. Nu har jag dock tänkt och tänkt och jag kan inte komma på mer. Eller jo, sonen ska ha vinterkläder men det har jag ju lagt undan pengar till.
 
Jag skulle ju köpa en vinterjacka till mig med men så kom svärmor som en räddande ängel. Hon hade en vit vinterjacka som hon inte använde så den fick jag. Jag fick även ett par täckbyxor som hon inte kunde ha (dessa ska jag dock fråga om hon verkligen inte vill ha tillbaka). För bägge dessa har jag betalat 100,- men hon ska få en hundring till. Jag kollade nypriset på dessa två grejer och det var närmare 2500,- Nu var inte vit jacka vad jag var ute efter men jag är inte så kinkig faktiskt! Jag kommer att behålla min röda jag hade förra vintern och ha när jag leker med ungarna så blir det nog bra. En full vinterutstyrsel för 100,- tackar inte jag nej till faktiskt :) Då är det bara ett par rejäla kängor kvar och då kan jag lägga lite extra krut på det istället...
 
Sen är det en kalaspresent till till sonen. Iaf vad jag vet än så länge, man vet aldrig hur många kalas som dyker upp för dom här två kottarna. Dottern borde ha sitt kalas snart också men jag får se om det blir nästa månad kanske... Hennes kalas behöver ju inte kosta så mycket, jag bakar allt själv så då blir det ju genast billigare. Jäntan är snart uppe i sina 15 klistermärken hon samlat för att hon äntligen lärt sig att bajsa på toaletten. Då ska hon få välja en docka har jag sagt. Inte riktigt rätt månad att köpa det men det har jag ju lovat så det är bara att köra :)

Spara till barnen

Publicerad 2013-09-28 07:43:56 i Allmänt,

Ännu e tråd på Familjeliv om att spara till barnen. Jag sparar inget till dom. Eller jo, jag sparar 300,-/månad till ett varsitt körkort. Sen sparar jag till oss som familj. Jag anser att det är viktigare att vi har det bra här och nu än att barnen ska ha ett fett bankkonto när dom fller 18. Jag vill göra som mina föräldrar gjorde med mig. Dom tog mig till ikea när det var dags att flytta hemifrån och så fick jag köpa det som behövdes i husgeråd. Jag fick hjälp med att bygga upp ett enkelt hem. Resten har jag fått köpa för egna pengar.
 
Kanske tänker jag fel men just nu känns det rätt iaf.

Matpengar

Publicerad 2013-09-26 06:31:48 i Allmänt,

Eftersom jag hade nästan 500,- kvar i matpengar den här månaden förde jag bara över 2500,- till kortet. Vill inte börja spara ihop en massa pengar på coop-kortet som bara ska stå där och inte få någon ränta på pengarna. Då för jag hellre över dom till ett av sparkontona på Nordea.
 
Jag får dock se hur det blir med matpengar. Kanske måste jag öka upp den posten lite. Matte är sjukskriven och kommer vara så ganska länge. Han kommer att komma hit och äta oftare. När dom väl kommit på vad som är fel (nästa vecka ska jag följa med igen för nu måste dom ta honom på allvar och då måste jag tydligen följa med och ryta i). Men för min del kvittar det. Han får komma hit hur ofta han vill :)

Vantar

Publicerad 2013-09-26 06:11:06 i Allmänt,

Jäntan frös i måndags så i tisdags åte jag och köpte 4 par tunna höstvantar till henne (av erfarenhet vet jag att det försvinner såna vantar i parti och minut). Hon har tydligen haft bort vartenda par från förra året så jag hittade bara tumvantar och det var lagom popis kan jag avslöja ;)
 
3-pack vantar 49,50,-
1 par glittriga rackare 29,50,-
 
Gissa vilka som vart favoritvantarna? Dom 3 tråkiga paren eller dom glittriga med My little Pony eller vad det nu var på ;)

Diamant

Publicerad 2013-09-24 05:57:39 i Allmänt,

För första gången i mitt liv äger jag en diamant! Jag fick ett halsband av Matte i helgen med kommentaren att alla kvinnor förtjänar en diamant. Jag har hittat den finaste av den finaste!
 
 

Byxor

Publicerad 2013-09-23 18:15:00 i Allmänt,

Jag skrev för ett tag sen att minn dotter behövde nya joggingbyxor. Efter sommaren då hon bara haft leggings insåg jag att joggisarna var för korta. Konstigt nog har ungen växt ;)
 
Jag och Matte rusade således in på Lindex i helgen. Dom hade 20% på alla barnkläder. Jag tog tre par joggingbyxor. Det var Ta 3 betala för 2. Nu brukar man ju aldrig få kombinera erbjudanden så jag var lite osäker på hur det skulle bli i kassan. Hon drog dock bort ett par, tog 20 på återstående belopp och dessutom hade jag 50,- i bonus så jag fick tre par joggisar för 156,40,- Bra pris tycker jag :) Speciellt eftersom rabatten var 230,60,-

Tandläkare

Publicerad 2013-09-19 11:48:23 i Allmänt,

Idag fick jag lov att akut uppsöka min tandläkare. Igår lossnade en bit av en fyllning och jag skar mig i kinden. Nu var det tur i oturen. Den tanden var det ingen fara med men tanden bredvid hade ett hål som behövdes åtgärdas. Det var djupt så det kan hända att jag måste in och rotfylla tanden men nu håller jag tummarna att det funkar ändå!
 
1790,- eller något sånt gick kalaset på. En stor lagning och en liten (där dom var tvugna att lägga på nytt för att det lossnat). Tänderna såg inte så illa ut tydligen. Det är 5 år sen jag var där sist (hade jag haft en skämskudde när hon sa det hade jag tagit fram den där och då :() och tydligen såg det inte så illa ut. Hon trodde att min livsstilsförändring gjort mycket och det tror jag med! Så det är inte bara vikten som blivit bättre utan även tänderna!

8 dagar

Publicerad 2013-09-17 11:18:38 i Allmänt,

8 dagar klarade jag mig. I natt kräktes sonen så jag var tvungen att åka och handla lite saker. Vitt bröd, smör och pulvermos. Husmorsknep som kommer från mitt ex föräldrar. Pulvermos med massor med smör stoppar dom mest envisa magsjukor. Än så länge har det funkat så jag fortsätter :)
 
Men 8 dagar klarade jag. Jag vet att jag borde klara det varje vecka. Bara handla en dag/vecka och inget mer imellan. Får börja försöka med det!

Vinterkläder

Publicerad 2013-09-16 18:30:48 i Allmänt,

Idag var jag och köpte vinterkläder till jäntan. Jag hittade en snygg jacka till mig också. Ska se om jag kan råka få den på exets personalrabatt, då kanske jag köper den men annars får det vara.
Lila overall (Didrikson Theron): 599,40,- (ordinarie pris 999,-)
Viking Penguin (vinterkängor): 449,40,- (ordinarie pris 749,-)

Sen hittade jag en höstjacka till henne. Bra vattenpelare och tydligen en allmänt bra jacka. Den var enedsatt från 499,- till 100,- så då var det inte så mycket att tänka på kände jag! Hon kommer kunna ha den nu till hösten, till våren och troligen en höst och vår till...

Så sammanlagt gick allt på 1 149,- Ordinarie pris på allt var 2 247,- så det vart en rabatt på 1 098,- Rätt schysst deal om jag får säga det själv :)

Sen skulle vi åka hem och ära kåldolmar men det vart så sent så det fick bli en varsin korv på ikea. Tur det för vi fastnade i kö på vägen hem! Så då blir det kåldolmar i morgon istället, eller så sparar jag dom i frysen och har till mig själv för det är en av mina stora favoriter :)

Matplanering v.38

Publicerad 2013-09-16 10:19:15 i Allmänt,

Måndag: Kåldolmar, kokt potatis, sås
Tisdag: Korvstroganoff, ris/pasta
Onsdag: Fiskpinnar, kokt potatis
Torsdag: Tomatsoppa, vitlöksbröd
 
Fre-sön får vi se hur det blir eftersom barnen är hos pappa och jag hos Matte. Till det som jag har planerat behöver jag inte köpa något men smör och bregott kommer inte räcka hela veckan ändå så snart lär jag få handla igen. Men vi får se hur länge vi klarar oss på det som är kvar :)

Dag 7 idag då

Publicerad 2013-09-15 20:46:03 i Allmänt,

Idag fick jag faktiskt köpa en liter mjölk för den tog slut idag (men det skrev jag från början att det inte skulle räknas in då vi inte klarar oss utan mjölk i det här hushållet). Med oss hem från Matte fick jag 3 stycken frallor så det får bli lite lyxfrukost i morgon. Mitt smör håller på att ta slut både det jag steker i och mitt Bregott men det klarar sig några dagar till. Fram till dess ska jag nog klara mig på alla andra sätt och vis. Jag börjar sakna färska grönsaker då dom är nästan slut (finns en paprika kvar som Matte köpte i onsdags när han var här och vi gjorde soppa).
 
I morgon ska jag och ungarna åka till deras pappas jobb och köpa en vinteroverall till flickan. Dom hade kommit in nu så då passar jag på. En Didrikson, den får jag för 600,- det är en väldigt bra deal faktiskt. Bra att han har bra personalrabatt ;)

Dagens mat!

Publicerad 2013-09-14 10:41:10 i Allmänt,

I dag är vi på dag 6 med matköpstop. Om man nu inte räknar med vällingen som jag glömde att köpa och var tvungen att köpa igår. Men jag väljer att blunda för den faktiskt :P
 
Jag och sonen gick precis igenom kyl och frys för att bestämma vad vi skulle äta till lunch och middag idag. Vi beslutade tillslut att vi ska äta:
 
Lunch: Barnen får köttbullar och makaroner (sonens val). Jag tittade in i kylskåpet och såg dom fyra burkarna med sill jag hade där så för min del blir det en röra på sill, ägg, potatis och creme fraiche (här hade jag helst velat ha gräddfil men det har jag ingen hemma och handla ska jag inte göra!). Den lägger jag sen på en skiva av mitt galet goda surdegsbröd (ja, nu skryter jag lite ;)).
 
Middag: Köttgryta. Kokas enbart med lök och så tränar jag ner potatis mot slutet. Blir nog med kryddpeppar och lagerblad, dvs kaloppsliknande :) Rödbetor har jag i kylen så det blir bra det här. Dagens mat fanns i kyl och frys sen tidigare så egentligen kan man säga att dagens mat kostar mig nada idag (även om den kostat mig någongång).
 
Lördagsgodis blir en del av chokladkakan som jag hittade igår till barnen och jag tar nog och öppnar påsen med wienergummi.
 
Dottern var dålig i natt så det blir till att stanna hemma idag. Tyvärr mådde Matte skit också så det blir ingen puss på honom (dottern som sa åt mig att pussa på honom :)) men i morgon så, då åker vi hem till honom och kollar in hur visningen av lägenheten i hans hus går.

Fisksoppa

Publicerad 2013-09-14 10:11:05 i Allmänt,

Jag lovade ju ett recept på fisksoppan som jag gjorde till hjärtat!
 
400 gram vit fisk
1 squash
1 bit purjolök
Räkor (frysta med skal)
1 liten röd paprika
Fiskbujon
Grädde
Smör
Peppar
 
Skala räkorna, lägg skalen i en kastrull, höll på lite salt och vatten och koka dom några minuter. Under tiden fräs på grönsakerna i smöret. Sila ner fonden över grönsakerna. Spä med vatten och om det behövs ha i fiskbuljong (jag hade i fyra tärningar sist men jag vill ha ganska kraftig smak), smaka av med peppar. Låt koka några minuter (vi kokar rätt länge eftersom Mattes mage måste ha riktigt genomkokta grönsaker men det kan man ju bestämma själv). Några minuter innan servering skickar man ner torsken. Vi kommer att i fortsättningen lägga ner räkorna direkt i våran skål när vi äter så dom inte kokar alls och blir sega. Jättegott och enkelt :)
 
 
Till detta gjorde vi eget vitlöksbröd. Bre på vitlökssmör på bröd och svich in i ugnen under grillen och voilá!

Grymt bröd!

Publicerad 2013-09-14 08:22:00 i Allmänt,

Igår bakade jag helgens bröd. Det var det bästa jag gjort hittils! Tyvärr kommer jag inte åt receptet då licensen för office tydligen gått ut i natt så nu är det panik att skaffa nytt! Inte så mycket för brödreceptet då utan för fakturor som måste skrivas :)
Men hur som så jäste det jättefint, vart sådär härigt stort som jag ville, smakar inte alls så surt som det gjorde sist. Jättebra allting! Jag tog det sista av Manitoba-mjölet så det räckte till fyra bröd (nästan, jag fick blanda i lite rågsikt igår också) och inte tre som jag räknade med. Det betyder att det kostar runt 5,- per bröd och en sån här jättelimpa sammanlagt går på runt 10,- Det är verkligen värt att baka sitt eget bröd! När det inte ens kostar något extra i el till spisen eftersom jag har gas så är det ju ännu mer perfekt :)

Gick igenom skafferiet

Publicerad 2013-09-13 18:46:39 i Allmänt,

Nu vet jag vad jag har i skafferiet iaf. Ungefär 5 kg idealmakaroner (passade på när det kostade 5,-/kg), 1 kg spagetti, 1 kg annan pasta, 2 kg vetejöl special, 2 kg rågsikt, 1½ kg vetemjöl och 1 kg rågmjöl. Sen har jag en massa annat men det var just pasta och mjöl jag var nyfiken på vad jag hade. Jag kommer iaf kunna baka bröd ett tag framåt ;)
 
Jag hittade också en del godis och sånt. 2 kg wienergummi, en stor chokladkaka (som ungarna fick av en av Mattes kompisar), chokladpudding, två paket kakor och popcorn. Så den här helgen lär det ju inte bli så svårt att fylla godiskvoten ;)
 

Höll mig

Publicerad 2013-09-13 15:58:13 i Allmänt,

Var till COOP idag för att inhandla jäntans välling. Gick till köttet och hittade fläskkotletter som jag tog. Men som jag sen gick tillbaka med. Jag ska inte bryta mitt handlingsstopp bara för att det var billigt. Jag tog istället fram en biff och sn skiva lövbiff till oss till middag. Till det gör jag hela rostade potatisar och gräslökssmör. Det blir precis lika bra det!
 
Så förutom vällingen kostade mitt besök på coop 0,-

Välling

Publicerad 2013-09-13 06:32:27 i Allmänt,

Jag glömde att köpa en viktig sak i måndags. Jäntans välling. Så idag måste jag åka förbi COOP och köpa en storpack. Så egentligen kommer ju mitt experiment vara över from idag men jag tänker fortsätta. Jag ska bara köpa välling, allt annat finns, jag hade inte en tanke på att den nästan var slut när jag var och handlade. Det är samma visa varje gång den börjar ta slut.
 
Till lördagsgodis blir det nog helt enkelt äppelpaj, ingen här hemma är särskilt förtjust i godis ändå. Sonen vart helt till sig så jag gissar att det är en bra idé :)

Dag 3 och 4

Publicerad 2013-09-12 14:16:58 i Allmänt,

Igår var Matte här så det vart ingen rapport då. Jag gjorde fisksoppa till middag. Han köpte med sig paprika, purjo och squash och resten hade jag hemma så det vart inget handlat då heller. Men en jäklans god fisksoppa med räkor i. Ska dra ihop ett recept senare :)
 
Idag blir det kyckling i tomat- och currysås med ris. Får se hur det smakar. Inte heller idag har jag handlat något. Känns bra det här :)

Dag 2

Publicerad 2013-09-10 18:08:00 i Allmänt,

Middag idag: Korv med bröd på dagis. Det var föräldraträff där och det var vid 16 så vi åt middag där. Jag har gjort scones till kvällsmål. Jag ville köpa frallor men jag höll mig och köpte inget sånt utan fixade av det som fanns hemma. Kände inte att jag kunde bryta experimentet redan dag 2 ;)
 
Så idag vart det billigt för allt till scones fanns i skåpen redan och korven var gratis, perfekt :)
 
I morgon kommer älsklingen hit om han pallar. Han har blivit sjukskriven för sin mage och vi väntar bara på alla provsvar och även på en tid till en gastroskopi så vi kanske kan få någon rätsida med det här. Han kommer hit för han behöver mat (eller han kommer hit för att han vill träffa oss men även för att han behöver mat). Jag har lovat honom fisksoppa och jag ska göra lite andra soppor också. Det här måste jag handla till men det räknar jag inte med faktiskt. Han måste ha mat i sig och han har inte mått så bra som när jag lagade mat till honom i helgen. Jag ställer mer än gärna upp på det och det här var ju inget planerat och inget jag ens räknar in i det hela. Jag ska göra matlådor till mitt hjärta och han går före köpstoppet när han mår så dåligt! Jag får väl lägga dom pengarna jag tänkte lägga på färska kräftor till oss på soppor till honom för han skulle inte kunna äta kräftor på så sätt ändå...

A-kassa

Publicerad 2013-09-10 06:27:52 i Allmänt,

Idag när jag kommer hem från jobbet ska jag äntligen få tummen ur och skriva ut ansökan till småas a-kassa och skicka in den. 150,- i månaden är det absolut värt! Dessutom står det på SvD att den ska sänkas till 110,- det får man ju vara nöjd med :) En billig försäkring!

Lyxfällan

Publicerad 2013-09-09 19:30:22 i Allmänt,

I går satt jag och Matte och kollade på Lyxfällan. Han var tvungen att gå iväg en stund för han höll på att bli galen på dom. Det här ledde dock in oss på en diskussion om hur vi faktiskt ville ha det om vi i framtiden flyttar ihop. Innan har det ju mest varit mina funderingar jag har skrivit om. Han vill på inga vilkor ha en helt separat ekonomi.
 
Jag sa att om vi flyttar ihop måste vi ha ett större boende tack vare att jag har barn så då borde ju jag betala mer. Han tittade på mig som att jag vore dum i skallen och konstaterade att så ville han inte ha det. Han tyckte inte att det skulle vara så.
 
Vi satt och bollade lite och kom fram till att för oss kändes det bäst om vi börjar med en "halvgemensam" ekonomi. Dvs vi betalar hälften av alla räkningar och sparar en del ihop och har resten av pengarna kvar. Sen när vi är mer säkra på oss så slår vi ihop våra ekonomier. Han anser att detta är självklart. Jag med egentligen. Det enda jag känner kan vara jobbigt är att jag har med mig två barn i det här. För honom är det dock självklart att jag inte ska bli "straffad" pga det. Han vet vad han ger sig in i som han säger. Han har valt mig, kan inte tänka sig en framtid utan mig och kostar det honom några kronor extra varje månad må så vara. Det är det värt :) Jag håller med. Får jag betala några kronor extra så är det värt det, han är värd varenda krona jag har om det är så :)
 
Nu har vi pratat om det på riktigt, nu vet vi. Om vi nu flyttar ihop, det finns inget som säger att vi kommer att flytta ihop i framtiden. Vi är bägge två ensammänniskor som gillar vår frihet och ensamhet.

Dagens middag

Publicerad 2013-09-09 18:34:38 i Allmänt,

Det vart en köttfärslimpa på lammfärsen istället.
 
Lammfärs, 400 gram       25,-
Bacon                           10,-
1 ägg                             2,-
Ströbröd och mjölk          4,-
Lök                                1,-

Potatis                            Gratis (mamma och pappas egenodlade)
 
Såsen (grädde och fond)     6,-
 
Priserna är ungefärliga eftersom jag inte vet exakt. Men mellan 45-50,- ungefär. Då blev det middag till mig och barnen och en ordentlig omgång i frysen som räcker till mig och Matte. Så mellan 22,50,- och 25,- för en middag för mig och barnen alternativt mig och Matte. Inte alls farligt dyrt enligt mig!
 
En burk majs hade vi till iofs. Men den tog jag från skafferiet, har inte en sportsocka vad den kostar. Det som blev kvar av den räcker dessutom till min lunch i morgon.

Dag 1

Publicerad 2013-09-09 15:21:05 i Allmänt,

Jag fick handla all mat inför mitt lilla experiment idag. Jag var för trött igår helt enkelt. Jag handlade för 538,- och då fick jag med mig mer än 2 kg hängmörad högrev och ett halvt kilo lammfärs (högreven kostade 60,-/kg och lammfärsen var på halva priset och kostade 50,-/kg). Nu skulle jag äta ur frysen så varför köpte jag mer kött? Lammfärs är lite lyx för mig så det köper jag bara när det är på halva priset pga kort datum och när det fanns idag kunde jag inte låta bli.
 
Högreven köpte jag till Matte egentligen. Gryta är en sak som han kan äta utan att må illa (han är inte kinkig utan mår såpass illa för det mesta att han nästan svimmade i fredags och fick åka till akuten och få medel i halsen för att bli av med illamåendet) så då gör jag helst det och soppor och då är det bra att köpa kött när det är extrapris!
 
Jag köpte mjöl, 4 liter mjölk (jag hoppas det räcker den här veckan iaf), ett torskblock, lite grönsaker och lite konserver. Jag tror inte det är så mycket mer jag kan behöva, jag hoppas inte det för nu börjar jag. Vi får se hur många dagar jag klarar utan att handla! Frukt har jag med mig massor från äppelträden ute hos Matte, ingen annan plockar så då passar jag på! En bröddeg står på jäsning också, så nu är jag redo!
 
Idag blir det lammfärsbiffar, kokt potatis och sås.

Snart helg!

Publicerad 2013-09-06 05:55:43 i Allmänt,

Nu är det bara några timmar kvar tills jag lämnar ungarna hos pappa, åker till OKQ8 där Matte ska lämna igen hyrbilen som han varit tvungen att ha på jobbet eftersom alla arbetsbilar antingen rasar eller börjar brinna. Sen blir det mys för hela slanten, hela helgen. Han har problem med magen så idag ska han till läkaren och jag har beslutat mig för att planera in massor med soppa i helgen då soppa alltid går bra för honom att äta! Soppa är dessutom billig mat, helt perfekt :) Nu är han också i spartagen så nu lär det inte bli några stora utgifter för oss den närmaste tiden! Passar mig perfekt!
 
Det blir lite skogspromenader och kanske grillning med grannarna. Någon tur med hans nya bil också, åka till Nynäshamn eller något sånt. Det behöver inte kosta för att vi ska ha mysigt och helgerna när jag är barnledig brukar oftast vara dom billigaste. Om vi inte åker förbi jeansbutiker och köper dyra jeans ;)

Experiment

Publicerad 2013-09-05 09:01:40 i Allmänt,

På söndag när jag åker hem från Matte ska jag stanna på COOP (om jag inte åker så sent att jag får ta det på måndag), då ska jag ha skrivit en shoppinglista och köpa grejer som kan behövas. Sen ska jag se hur många dagar jag kan klara mig utan att handla något alls i affären. Ska bli spännande. Se om jag kan spara in lite pengar så jag kan köpa riktig lyxmat till mig och hjärtat helgen efter. Färska kräftor tex! Så from måndag börjar jag en ny utmaning.
 
Det enda som är undantaget är mjölk! Jag måste ju köpa mjölk till ungarna. Däremot måste jag baka allt bröd själv om jag vill ha bröd. Det ska bli spännande det här :)

Lite billigare

Publicerad 2013-09-05 08:33:18 i Allmänt,

Kollade på Com Hems hemsida och såg att min faktura för den här månaden kommit. Den var på 2375,- Tivo-boxen kostar mig ju 1495,- och sen var det lite dyrare varje månad (30,-), först reagerade jag inte men så började jag räkna. Nej, det här stämmer inte. Men jo det gjorde det ju. Däremot har jag fått betala from lördagen och jag har ännu inte fått boxen. Så jag ringde upp för såna saker är jag snål med. Jag hade blivit lovad boxen på tisdagen (okej, möjligtvis onsdagen) men den har ju inte kommit ännu. Så jag fick dom att dra av 5 dagar på priset. Dom har haft problem med utskicken av Tivo-boxarna. Snålt? Ja, kanske men varje krona rknas ;)
 
Så jag satte mig och kollade hur sparandet blev nästa månad. Dom 1495,- boxen kostar kommer att tas från mitt "sparkonto" som jag sparar kortsiktigt på. Så sparandet blir 3605,- i slutet på september.
 
Buffert 1500,-
Korttidsbuffert 805,-
Vinterkläder 500,-
Julpengar 500,-
Barnens körkort 300,-
 
Kvar efter räkningar, mat och sparande kommer jag att ha 3724,- i nöjespengar.

Hehe

Publicerad 2013-09-05 07:41:02 i Allmänt,

Satt i morse och läste igenom inlägget om arv nyss. Såg att jag skrivit att jag anser att allt hans är mitt. Jag menar såklart tvärtom. Jag anser inte att hans pengar är mina för fem öre, han får gärna behålla dom själv om han vill. Däremot ser jag mina pengar som hans om han skulle behöva. Vi hjälps åt :)

Utvärdering av klädinköp

Publicerad 2013-09-04 15:24:20 i Allmänt,

Mitt mål var att from september förra året skriva ner alla klädinköp. Det gjorde jag också ända fram till juni. Sen glömdes det bort. Men jag redovisar iaf det som är inköpt sep-juni (en del av juni)
 
Sonen: 2442,-
 
Dottern: 2902,-
 
Jag: 5746,-
 
Sen har jag kvar en del kvitton där jag inte kan fastställa vem det är till och för juni är det 1042,-
 
Och för juli 1238,-
 
I augusti är det 1049,-
 
Sammanlagd summa på ett år för oss alla tre: 14419,-
 
Mycket? Absolut! Men som i augusti blev det så mycket för att jag köpte ett par jeans för 800,- Sen köpte jag flera par skor som kostade en hel del (joggingskor för 750,- och mina absoluta favoritstövlar någonsin för 600,-). Trots att skor är min stora fallgrop har jag inte köpt några nya till mig sen i januari för jag helt enkelt har så det räcker just nu!
 
Med ungarna kommer det upp nya klädkostnader hela tiden. Trots alla kläder jag köpte i juli men nu har jag insett att dottern har det riktigt dåligt med joggingbyxor. Men det får vänta lite, än går det ingen nöd på henne :) Nu i september kommer jag att börja att spara alla kvitton igen. Så får vi se vad skillnaden blir om ett år! I år kommer dock vinterkläderna dra iväg lite då jag lagt undan pengar för att ungarna ska kunna välja det dom vill i vinterkläder. Men det är en kostnad jag är mer än villig att ta!

Arv

Publicerad 2013-09-04 06:47:07 i Allmänt,

På Familjeliv finns det en fråga om man får en stor summa pengar delar man den då med ens respektive? Nu har jag inte läst tråden för jag tyckte den var så rörig. Var det direkt eller om man skulle skiljas man skulle dela pengarna? Jag fick inget grepp om den och orkade inte ens bry mig. Jag vet iaf hur jag skulle göra. Jag skulle vilja ha dom som enskild egendom, däremot skulle min kille inte behöva jobba så länge vi var ihop (om vi nu pratar stora pengar). Jag anser att allt hans är mitt redan nu och vi bor inte ens ihop. Jag känner att jag kan känna så eftersom han är sparsam och inte slösar pengar på massor med saker.Jag har funderat mycket på hur det skulle bli om vi skulle flytta ihop men jag är inte orolig längre. Jag vet att det kommer att lösa sig utan problem. Vi skulle köra gemensamt direkt. Ett varsit sparande gissar jag men också gemensamt. Nu är det långt fram i tiden. Bollen ligger hos honom. Han har satt en gräns för möjligheten av ett barn till när jag blir 43, det är 6 år kvar och innan dess måste vi bo ihop ett tag. Men han bestämmer. Vill han inte flytta ihop och skaffa ett gemensamt barn så har jag inget behov av det. Vi har redan två fina barn att mysa med, även om det är mina så får han vara med på ett hörn och få en familj på sitt sätt :)
 
Nu har han dessutom nästan helt lagt ner sitt skytte och börjar fundera på att sälja av lite vapen. Förra året var han ensam, nu har han enligt honom fått något viktigare i sitt liv (mig och barnen). All tid som han tidigare spenderat på skjutbanan spenderar han nu med mig. Något jag självklart aldrig begärt utan det är helt och hållet hans val.
 
Men skulle jag få en stor summa pengar är dom våra gemensama så länge vi är ihop men han kan glömma hälften om han sticker ;)

Jag förvånar

Publicerad 2013-09-03 06:37:05 i Allmänt,

Förra helgen satt jag och Matte i bilen och pratade. Jag sa att jag hade 2800,- kvar i "spenderpengar" den här månaden. Då kan du väl sätta undan 2000,- av dom till sparkontot? Mer än så behövs väl inte tyckte han. Jag hade ju dock redan satt undan sparpengar vilket jag trodde att han visste. Nu trodde han att jag inte lagt undan något alls så han blev lite förvånad när han insåg att jag lagt undan 4300,- till diverse konton.
 
Jag har gett mig fan på att spara undan mina 5100,- varje månad (nu vart det ju 800 mindre eftersom jag köpte dotterns bältesstol), det kommer att gå, det SKA gå. Jag måste lära mig att sluta slösa pengar på grejer som jag inte kommer att använda!
 
Idag blir det pannkakor till middag! Jag köpte vår favoritmjölk igår (Åsens lantmjölk), det är två liter och den går ut om 3 dagar. Men den är så god så det är värt att köpa den och göra pannkakor ;) Så då blir ungarna glada! Idag börjar sones gitarrlektioner. Det kommer att kosta mig 1200,- (inkl gitarrhyra) och i morgon är det schack (som kostar 650,-) men det är det värt, jag är bara glad att han hittat något han vill göra :)

Åt rätt håll

Publicerad 2013-09-02 18:51:23 i Allmänt,

Nu är jag på rätt köl igen. Morsan lyckades fixa ugnsluckan och värden betelar rutan. Eller han tar hit firman som satte in fönstren så får dom göra det. Eftersom det är en av dom nya glasen går det troligen på garantin. Jag gissar det iaf!
 
Ibland blir det dumt med maten. Jag vart så himla sugen på kyckling idag, butiksgrillad kyckling. Så jag köpte en halv för det räcker mer än väl till oss. Då behöver en pappa få hjälp med sin son så då fick jag ändra om allt. Det böev blodpudding och bacon till ungarna och jag kommer att äta kyckling senare. Det är nackdelen med att vi alltid är så små i maten. Kommer det en extra så blir det kaos.
 
 

Grattis till mig!

Publicerad 2013-09-01 17:43:34 i Allmänt,

Matte var här och vi, ungar och katter låg i min säng och vilade. Sonen klättrade upp i fönstret och började leka lite med persiennen. Då ser jag:
 
Mellanrutan har spruckit. Jag vet att en annan granne har haft samma och hon fick sin ruta bytt. Nu är det värdens svärmor så hon kanske får lite extra. Men jag misstänker att det är något från när dom bytte fönstren för jag ar ju inte gjort något. Jag har alltid persiennen nere så jag vet inte alls när det har hänt. Men måste jag betala rutan blir jag inte så jätteglad... Det lär icke bli billigt. Men blir det så är jag glad att jag sparat ihop en buffert så jag slipper gå på knäna :)

Skulle baka

Publicerad 2013-09-01 09:06:33 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle baka ett bröd idag igen men se det går inte :( Igår tappade jag en räka bakom spisen, det är ju ingen fara, det är ju bara att dra fram spisen. Jag har gjort det tusen ggr förut. Nu var jag trött och virrig i skallen. Tog tag i luckan och drog (fråga inte vad i helvete jag tänkte på).
 
 
i kanske förstår varför jag inte kan baka bröd :( Får ringa till värden på måndag och skämmas...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela