handla.blogg.se

Jag kommer även

Publicerad 2012-11-29 18:19:20 i Allmänt,

Jag kommer även att bli bättre på att skriva upp vad vi handlar för. Helt enkelt som en sporre för att inte handla för mycket så jag måste skriva det här ;)
 
Dagens:
 
ICA 17,-
ÖB 97,-
Naked juice bar 36,- (kände ett blodsockerfall delux komma så det blev en smoothie lite akut när jag kände att benen började vika sig, inte så bra att köra hem i det tillståndet. Ett blodsockerfall kommer bara ang bom och har jag inget med mig så måste jag snabbt fixa nått, tar det som är närmast)

Summa: 150,-
 
Till middag gjorde jag en kycklinggryta med spagetti. 1 kycklingfilé, ½ paket bacon, majs och purjo. Allt från frysen och pastan låg i skafferiet så middagen vart billig.

Vad ska jag skriva om?

Publicerad 2012-11-29 15:15:00 i Allmänt,

Jag har kommit på hur jag ska fortsätta med bloggen nu. Den som vill kan ju följa med på min väg mot en buffert. Mitt mål är 30.000,- till nästa årsskifte. Blir det mer är det ju toppen :) Jag har börjat att omvärdera hela mitt sätt att spendera. Jag har börjat att se det som en sport att spara undan pengar. Jag kommer dock inte överdriva, jag är inte sugen på att leva som jag gjort dom senaste fyra månaderna men jag måste ju inte heller köpa grejer hela tiden.
 
3000,- kommer som jag skrev tidigare gå in på ett buffertspar, där ska det alltid finnas minst 8000,- När jag ska köpa en ny säng måste det finnas det alltså finnas 8000,- plus det som sängen, eller vad jag nu kommer att handla, kommer att kosta.
 
Matkontot kommer att ligga på 3500,- jag hoppas på att komma ner under det men just nu ska jag börja en utmaning med sonen eftersom han inte vågar smaka på någon mat. Vi ska börja äta efter alfabetet, prova nya saker som börjar på en viss bokstav varje dag. Jag tror att det här kommer att kosta en del extra och sen är det ju dotterns specialkost som gör att allt blir lite krångligare.
 
Så efter sparandet och maten kommer det att finnas minst 2500,- över varje månad och det ska vi klara oss bra på tycker jag :) Känns så himla skönt att veta exakt vad allt kommer att kosta varje månad, ingen krediträkning som dimper ner i brevlådan.
 
Så vill ni så kan ni ju fortsätta följa mig på min väg mot en buffert. Och på vägen att lära mig att spara och leva lite snålare!

Födelsedagspresent

Publicerad 2012-11-28 19:10:38 i Allmänt,

Idag fick jag en present av min syrra och hennes man. En sminkkurs på Make Up Store :) Så då behöver jag inte betala den själv, känns väldigt bra måste jag säga :) Jag kommer dock att lägga till lite extra pengar själv men det blir ju fortfarande 500,- minder i utgifter.
 
Jag har dom senaste dagarna börjat omvärdera allt med sparande och sånt. Jag har beslutat mig för att alltid spara 4000,- och leva på resten. Jag vill spara undan ordentligt. Jag vill inte hålla på att handla en massa bara för att jag har pengarna till det utan faktiskt spara undan en del också. Jag tänker så länge sätta undan 1000,- till semestern i sommar och sen spara resten av pengarna på ett buffertkonto. Därifrån kommer jag sen att ta pengar när jag behöver köpa något, som nya sängar tex. Men jag ska bestämma en summa som alltid måste finnas på kontot efter jag tagit ut pengar så jag verkligen ser till att spara först och inte tämmer sparkontot.
 

Jag hade tänkt att köpa alla julklappar för mina skattepengar men dom är alla inhandlade och det är bara en kvar att betala (som ligger kvar på posten fortfarande) så det blir inga stora summor där heller. Så jag kommer att kunna spara undan mer än jag trodde från sparpengarna, det känns jäkligt bra kan jag lova!
 
Jag känner att jag är på gång! Jag är skuldfri, jag känner mig peppad att få till ett bra sparkonto innan nästa år är slut. Jag ska klara det här, jag SKA!

Kläder

Publicerad 2012-11-27 06:22:00 i Allmänt,

Jag har lovat att inhandla kläder till barnen att ha hos sin pappa. Han och hans tjej skulle köpa ett plagg per månad och då kommer dom att ha en basgarderob där i augusti ungefär. Sonen har uttryckt en önskan att få ha kläder där så han slipper känna att han bara kommer på besök utan att det faktiskt är ett andra hem. Därför tog jag på mig att köpa två byten med baskläder till dom. Jag passade på när Cubus hade sin rea i helgen men det kostar ju ändå...
 
Sonen

2 par joggisar 138,-
2 långärmade tröjor 138,-
 
Dottern
 
2 par joggisar 138,-
2 långärmade tröjor 138,-
 
Summa av kläder till pappa: 552,-
 
Julkläder till sonen
 
Röda chinos 104,-
T-tröja 69,-
 
Summa julkläder: 173,-
 
Jag hade köpt underkläder och strumpor också men det vart så himla dyrt så jag lämnade tillbaka dom, det finns i lådorna här hemma och jag misstänker att det är sånt som kommer att åka fram och tillbaka ändå. Nu täker jag inte köpa mer kläder till pappan utan nu får dom sköta det själva. Finkläder får dom också ta hand om själva och det ska bli skönt att slippa få hem en massa tvätt efter hans helger!

Inser

Publicerad 2012-11-24 18:03:28 i Allmänt,

Jag inser att det inte finns så mycket att skriva om här nu när jag är skuldfri. Men jag fortsätter ändå. Idag har jag hanndlat på ICA för 144,-. Lite lördagsgodis, popcorn och en varsin dricka. Inte en massa skräp men det kändes jäkligt skönt att ha pengar att handla för och inte behöva fundera på hur mycket man har kvar efter veckan! Fan vad jag älskar mitt liv som det är nu :)

Shoppat

Publicerad 2012-11-23 18:36:00 i Allmänt,

Hittade inga skor idag men äntligen jeans! Det var 30% på allt på Cubus och just dom jag föll för kostade bara 139,- styck efter rabatten var dragen så jag passade på och köpte tre par olika tvättar. Så 418,- fick jag lägga ut för tre par jeans! Jag är mer än nöjd! Nu har jag äntligen byxor i rätt storlek som inte glider ner! nu är det bara några toppar kvar men nu får jag klara mig ett tag för det finns inget jag gillar och jag tänker inte köpa nått bara för köpandes skull!
 
Och vad skönt det var att köpa byxorna förr pengar jag har och inte köpa dom på krita! Inget dåligt samvete alls!
 
Vilken känsla det var att ringa pappa i morse och säga att pengarna sitter på hans konto och nu är jag skuldfri! Underbart!

Handla igen

Publicerad 2012-11-23 12:20:00 i Allmänt,

Nu kommer ni säkert att tro att jag fallit tillbaka i samma mönster igen men det har jag inte... Jag ska åka iväg till köpcentrumet igen. Jag ska kolla efter ett par vinterstövlar igen. Ikväll kommer ett par och köper spjälsängen och dom pengarna plus det jag hade sparat sen tidigare försäljningar kommer jag att lägga på vinterstövlar till mig. Om jag hittar några, jag har ju bivit så galet kräsen numera :)
 
Jaja, skit samma, jag är skuldfri iaf :D

SKULDFRI!

Publicerad 2012-11-22 17:56:00 i Allmänt,

Jag kunde inte låta bli utan jag kastade på ungen lite kläder och drog till banken. Jag hann dit med 10 minuters marginal, fixade pengarna till mitt seb-konto. Nu är jag hemma och har fört över dom sista pengarna till pappa. Alla krediter jag hade innan är släckta, inget finns kvar. Jag tog bort dom helt efter hand så nu är jag helt ren, känns hur bra som helst! En dag tidigare än väntat dessutom!
 
Det har varit 4 ibland jobbiga månader men nu är det klart. Nu är jag peppad att spara ordentligt och jag inser att mitt beteende är ändrat. Jag kommer inte att handla en massa saker utan att vara säker helt enkelt! Aldrig mer kommer jag att låna pengar för att konsumera!
 
På 4 månader har jag betalat av 25.145,- är rätt nöjd med mig själv måste jag säga :)
 
0 dagar kvar! Jag är skuldfri!

Nu!

Publicerad 2012-11-22 15:27:29 i Allmänt,

Nu sitter pengarna på banken, frågan är om jag hinner åka dit och hämta ut dom bara... 30 minuter, måste klä på barnet lite kläder... Jag är sugen, så jävla sugen!

Uppdaterar

Publicerad 2012-11-22 07:37:00 i Allmänt,

Jag sitter och uppdaterar mitt bankkonto på Nordea hela tiden i hopp om att min lön kommer in redan idag. Nu vet jag att det inte hjälper att uppdatera i parti och minut men jag lever på hoppet! Kommer den in idag innan banken stänger så åker jag och tar ut den, sätter in på SEB och betalar pappa direkt. Så kanske, kanske kan jag bli skuldfri redan idag! Men jag fortsätter att tro att det blir i morgon men tänk om liksom :)
 
Det är helt galet hur nära jag är nu! Snart är det klart!
 
1 dag kvar!

Min present

Publicerad 2012-11-21 18:32:00 i Allmänt,

Som jag trodde fick jag 300,- av mina föräldrar. Dom skulle gå till en handväska tyckte mamma så idag gav jag mig av på handväskjakt. Jag hittade en som kostade 399,- men alla handväskor var nedsatta med 25% så jag fick den för 299,- så då räckte ju pengarna perfekt :) Jag är helt galet nöjd och är så glad för presenten från mina föräldrar!
 
 
Precis vad jag var ute efter :) Dottern är glad som fick min gamla mycket risiga handväska så vi slog två flugor i en smäll. Dessutom fick hon ett nyckelband av en försäljare på Phonefamily så hon är nöjd.
 
2 dagar kvar!

Förväntningar :)

Publicerad 2012-11-21 08:48:08 i Allmänt,

Idag förväntar jag mig några kronor av mina föräldrar för idag fyller jag år ;) Jag brukar få en liten slant, det är inga stora pengar vi pratar om utan kanske 300,-, helt perfekt för mig just nu :) Dom ska läggas på nya byxor, underkläder eller på en handväska. Vi får se vad det blir :) Jag har legat hela natten och irriterat mig på mina alldeles för stora trosor. Jag har inte köpt nya trosor på 1½ år och dom jag har är i typ 42/44 och jag behöver 36/38 numera. Ni kan ju tänka er hur härligt dom glider ner när jag går ;)
 
Igår fick jag lov att betala en klippning för sonen. Han ville bli korthårig igen, äntligen! Fast det var sådär kul för frisören hittade löss! Så det var bara att kasta sig i bilen och åka till apoteket och köpa lusmedel och sen kolla dottern och mig också och japp, vi hade det hela familjen *blärk* Så nu är vi lusbehandlade alla tre. Jag lyckades nästan klara mig i 36 år från löss men dagen innan födelsedagen så fick jag det för första gången ;)
Så det blev en extra kostnad igår...

Ändrade planer

Publicerad 2012-11-19 18:48:29 i Allmänt,

Vi skulle ju fira att jag är skuldfri med en pizza på fredag. Men så fick sonen en inbjudan att gå på "herr"middag då och det har företräde helt klart. Därför blir det istället ett ordentligt firande på lördag. Vi går med min kompis och hennes son (min gudson) på bio och kollar in nya Tingeling. Passar på att äta middag innan också. Vi slår två flugor i en smäll eftersom vi samtidigt firar att jag fyllt år (fyller på onsdag).
 
4 dagar kvar!

Snart, snart

Publicerad 2012-11-18 15:40:50 i Allmänt,

Nu är det inte lång tid kvar! I morgon börjar en ny vecka och det är den sista. Det känns faktiskt helt galet. Så länge som jag har stått ut och nu är jag på mållinjen. Känns helt galet skönt faktiskt :)
 
5 dagar kvar!

Inget idag heller

Publicerad 2012-11-17 15:20:01 i Allmänt,

Det vart en stund idag igen men jag kom hem tomhänt idag igen. Jag gick tom in i min favoritaffär, jag erkänner, jag ville testa mig själv. Hittade massor med fint, bla ett par joggisar och jag är i stort behov av joggisar men jag lät dom hänga på hängaren, provade dom inte ens ;) Det var inte ens kul att gå och handla idag. Får se hur det blir sen när jag faktiskt har pengar men jag hoppas jag kan känna likadant då.
 
Jag var iofs inne och beställde en tid för att göra en linsundersökning. Det blir samma dag som jag ska till make up store, passar på att bunta ihop allt.
 
Ska ta och gå ner till ica sen för att köpa nytt toapapper. Annars ska jag bara sitta hemma och se snygg ut, jag förtjänar det känner jag :)
 
6 dagar kvar!

Vad händer idag?

Publicerad 2012-11-17 08:45:19 i Allmänt,

Jag är barnledig och vet inte alls vad jag ska hitta på. Funderar på att åka tillbaka till shoppincentrumet. Jag vill komma ut. Jag är inte sugen på att handla för det finns inget att handla ändå men jag måste komma ut ur huset! Jag trivs med att bara strosa runt där och glo. Måste fixa en grej till mina föräldrar också men då måste en viss försäljare stå i butiken (han är den enda jag litar på att han inte lurar mig plus att han är den enda som kan fixa det jag behöver utan att mina föräldrar är med), jag har fått hans telefonnummer så jag skulle kunna ringa och kolla om han jobbar innan jag åker men jag är inte så mycket för att ringa och störa folk. Men det är kul att få shoppa åt andra, då får man fortfarande shoppa men slipper se det på kontot sen ;)
 
Jag har funderat mycket på mitt beteende igår. Jag provade stövel efter stövel igår och jag hittade flera som var skitsnygga. Men dom satt inte perfekt och då struntade jag i dom. Förut hade jag köpt dom iaf och sen bara haft dom stående på skohyllan. Nu gick jag runt länge i dom och verkligen kollade men nej, sitter dom inte perfekt får det vara! Jag vägrar att köpa grejer bara för att jag vill, det måste vara grejer som jag kommer att använda! Jag tycker att det känns så skönt att kunna känna såhär, att inte gå från centrumet med händerna fulla av kassar vareviga gång. Nu ska ju tilläggas att jag gick inte in i min favoritbutik, det beslutet tog jag för där hittar jag alltid massor och kläder var inte det som pengarna skulle gå till.
 
Just det! Den 12 december jar jag bokat in sminkkursen jag ska gå på! 495,- och då får man välja produkter för dom pengarna sen. Det ska bli kul som fan :)

Lite annat

Publicerad 2012-11-16 19:40:05 i Allmänt,

Idag åkte jag till shoppingcentrumet i närheten. Jag tänkte jag skulle kolla ut ett par vinterstövlar, jag hade med mig pengarna jag hade sparat ihop till det för säkerhets skull. Döm av min förvåning när jag inte köpte en endaste pinyttel. En latte hade jag med mig därifrån för jag kände ett blodsockerfall var på gång. Då gick jag ändå runt där i två timmar. Inte ens en top kändes lockande. Jag har förändrats en del faktiskt. Även om jag tycker att det är kul att gå runt där så känner jag inte behovet av att handla allt jag ser. Stor skillnad! Skönt som fan!
 
Idag är det bara en vecka kvar! En sketen liten vecka. Fan vad jag är bra!
 
7 dagar kvar!

Ostlycka!

Publicerad 2012-11-15 08:53:53 i Allmänt,

Jag är gale i ost. Jag är uppväxt med ost. Min farfar var provmästare på ost, han provsmakade all ost som gick ut från mjölkcentralen när jag var liten. Vi hade alltid kylen full med dom finaste bitarna av ost, ost är det absolt bästa pålägget! Men det är ofta dyrt...
 
Idag när jag lämnat dottern på dagis och skulle hem till sjuklingen som ligger här hemma och är ledsen för att han missar dagens utflyckt skolan skulle på så svängde jag förbi COOP Forum. Varför vet jag inte men jag gjorde det iaf. Så ser jag den, ost! Billigt som fan dessutom!
 
Ost, 1,2 kg 25,-
Dinapp 12,50,-
Mellanfil 9,90,-
Skivad klosterost, 400 gram 15,-
Grana Padano, 180 gram 15,-
Kasse 1,75,-
 
Summa 79,15,-
 
Jag var på väg att köpa 2 såna 1,2 kg ostar men höll emot. Dom gick inte ut förrän i januari nämligen. Men jag kommer att ha råd att köpa annan ost sen och känner att jag inte ska slösa med det lilla jag har kvar idag. Det lilla som finns kvar vill jag spara till i helgen. Jag kan ju lova att det blir pasta i helgen iaf med padano-osten. Sån jäkla lyx efter dom här fyra månaderna då sån ost inte funnits på världskartan!
 
Dinappen är till dottern. Hon har dragit fingret igenom sin napp på flaskan, hon är tre och behöver ingen flaska jag vet men hon varvar ner så bra med den på kvällen. Just nu är det ett vattenfall in i munnen på henne och det gillar hon inte ;)

Idag är det bra!

Publicerad 2012-11-14 12:33:00 i Allmänt,

Jäklar vad bra jag mår idag! Började dagen med att jobba och sen åka till gymmet. Där såg jag för första gången någonsin att jag faktiskt är riktigt smal. Trodde aldrig den känslan skulle infinna sig trots att jag vet vad jag har gått ner.Jag vet att det inte är allt i livet att vara smal. Men när man som jag kämpat mot övervikten i alla år är det jävlit coolt att kunna se att man är smal för första gången någonsin!
 
Nu har jag precis ringt Sportkredit och Nordea Finans och pengarna har kommit in och bägge krediterna är släckta! Så nu är det bara att invänta löning så jag kan ge pappa hans pengar tillbaka och sen är jag klar! Så den här dagen känns galet bra! Jag mår bra! Jag tror tom att jag älskar mig själv lite faktiskt. Första gången ever!
 
Dessutom är jag nere på ental på antal dagar som är kvar!
 
9 dagar kvar!

För att förtydliga

Publicerad 2012-11-13 19:18:56 i Allmänt,

Alla mina skulder är krediter. COOP, Sportkredit, Media Markt och Elgiganten. Jag har inget hos Kronofogden, har aldrig varit där i hela mitt liv så jag har alltså inga prickar. Så när jag betalat in allt är jag helt fri :)
 
10 dagar kvar!

Dagens.

Publicerad 2012-11-13 18:47:40 i Allmänt,

Behövde få in lite frukt i huset kände jag. Bägge ungarna tjatar om äpplen så efter sonens utvecklingssamtal åkte vi till COOP och handlade lite frukt när dom hade halva priset på en del.
 
Clementiner 1.1 kg 9,97,-
Mjölk 7,95,-
Kasse 1,75,-
Vispgrädde 1 liter, 20,-
Äpplem 0,930 kg 10,65,-
 
Summa: 50,-
 
Bara för att jag pratade om att jag ville ha tag i ny grädde så hade dom 5 dl-förpackingar för 10,-/st för det var kort datum. Så nu har jag fyllt upp ispåsar och har massor med grädde i frysen igen, perfekt!
 
Jag kan inte sluta tänka på hur jag ska göra med mina sparpengar. Jag är sugen på att spara mer men jag vill ändå inte snåla sen. Jag känner mig själv, om jag inte sätter undan pengarna så kommer jag att göra av med dom. Men ändå vill jag inte snåla. Jaja, jag får se hur jag gör. Det lär jag märka ;)

Börjar se ljuset

Publicerad 2012-11-13 07:08:03 i Allmänt,

Vet ni hur nära det är nu? Jag blir helt till mig när jag tänker på det ;) Jag är så sugen på att komma igång att spara så ni anar inte. Just nu finns det inte så mycket jag behöver förutom kläder och dom har fyra månaderna har fått mig att tänka. Jag har mer grejer än jag behöver här hemma. Så mycket skit överallt. Så mer grejer behöver jag INTE! Det jag måste köpa är npgon form av tavla eller något till en av väggarna i vardagsrummet. Det är den längsta väggen i vardagsrummet och den är helt tom och det ser skittrist ut... Men det får jag ta när jag har råd.
 
Jag har insett att jag troligen inte kommer att behöva färga utväxten mer än var tredje månad, jag hoppas på det iaf. Och luggen måste kanske inte klippas så ofta som jag tänkt heller. Visst att jag vill se bra ut men jag måste inte överdriva heller. Snart har det gått två månader sen jag färgade utväxten sist och det har inte växt så väldigt långt... Vi får se :) Jag vill bara få ihop ett sparkonto nu, jag var tom på väg att söka extrajobb på COOP men eftersom jag förhoppningsvis börjar plugga redan i början på januari känns det onödigt.
 
Just nu känns livet bra igen. Bara 10 dagar kvar tills jag är skuldfri. 10 dagar och sen är mina 4 månader över. Jag är stolt. Nått överjävligt stolt faktiskt! Jag har aldrig förut hållt i mina pengar. Tidigare när jag har försökt göra liknande så har jag alltid haft kreditkortet som backup och sen bara fortsatt i samma spår ändå. Jag har ju alltid betalat av kreditkortet samma månad så det har ju inte kostat mig något i räntor men ändå, det var onödigt. Jag skulle mycket väl kunna ha ett kreditkort och handla på och sen betala allt på faktura men nu vill jag bara bli helt kreditfri så jag skippar det!
 
Men hur har jag orkat stå ut? Varför klarade jag det den här gången? Jag vet inte faktiskt. Jag bara gjorde det! Det bästa är att jag kan inte köpa hem något skit så jag måste dessutom äta bra mat ;) Får fortsätta med det sen :D

Mer mjölk...

Publicerad 2012-11-12 20:29:26 i Allmänt,

Haha, då fick jag gå in på ica och köpa ännu en liter mjölk. Jag bör egentligen dricka lättmjölk så jag köpte det idag men den var ju dyrare än mellanmjölken, nu var det ju bara 60 öre så jag överlever nig ;)
 
Mjölk 8,50,-

Funderingar

Publicerad 2012-11-12 14:33:07 i Allmänt,

Idag när jag kommit hem från gymmet och klev in i duschen började jag fundera. Jag har nu 280,- kvar till den 20e när barnbidraget kommer. Jag tycker att det är skittrist, jag hatar det verkligen! Min rakgel är nästan slut men jag har inte råd att köpa ny tex (i-landsproblem delux jag vet).Först stod jag och svor för mig själv att nu var jag tydligen tvungen att gå till gymmet med orakade ben men sen...
 
Jag började tänka på alla dom som har det såhär jämt. Jag har valt att ha det såhär. Jag har valt att leva snålt även om det blev lite väl snålt den här gången. Men tänk alla ensamstående mammor tex som alltid har det såhär, som inte kan välja mellan något så värdsligt som en burk rakgel och mat utan aldrig har till det där lilla extra.
 
Jag är full av beundran för dessa människor!

Betalat på skulder

Publicerad 2012-11-12 13:59:10 i Allmänt,

Jag gjorde en liten annorlunda lösning på skulderna. Jag lånade alla pengar som var kvar av mina föräldrar och har nu betalat in alla skulder till dom två företag som var kvar. Detta enbart för att jag när jag fått mina pengar ska kunna göra en direktöverföring till pappas konto och direkt kunna säga att jag är skuldfri! Vi har samma bank så jag kan se direkt att hans pengar är inne och då kommer dom två krediterna som är kvar vara avslutade och klara och jag är på riktigt skuldfri. Snart är det dags! Inte många dagar kvar nu!
 
11 dagar kvar!

Denna mjölk

Publicerad 2012-11-11 13:55:00 i Allmänt,

Skickade ner sonen med 10,- för att köpa mjölk. Jag fattar inte hur mycket mjölk det kan gå åt här hemma egentligen. Jag är inte van vid att det dricks mjölk om jag ska vara ärlig, ingen har gjort det här hemma förut och nu går det 5-7 liter per vecka. Inget konstigt i en barnfamilj iofs. Jag förlorade 2,- på mjölken, det var sonens lön för att gå. Bra så länge dom är billiga i drift iaf ;)
 
Just nu har jag bakat två stycken rågsiktskakor och så gjorde jag ett formbröd som står på jäsning nu. Sonen ville ha toast så då får jag fixa toastbröd helt enkelt. På torsdag ska dom på utflykt med skolan och ska ha matsäck med sig. Han ville ha köttbullemackor så det passar ju bra att jag har bakat gott bröd och köttbullar finns kvar i frysen från sist han hade matsäck och jag köpte köttbullar.
 
Middag idag blir kassler med ris. Tänkte göra en gratäng med currysås och slänga på lite bananskivor i slutet. Har två bananer som sjunger på sista versen så dom får snällt åka ner. Nu är det lite experimenterande med maten för att inte handla något alls men ändå kunna äta varierat och inte bara en köttbit och en potatis. Jag kanske får köpa till en vispgrädde senare i veckan. Jag har börjat att frysa in överbliven grädde och det är verkligen toppen att alltid ha grädde tillgänligt. Jag hoppas jag kan hitta lite billig grädde snart. Jag hittade på Kvantum för länge sen men den tar jag det sista av idag. 5,- för 3 dl tror jag det var. Fattar inte varför jag inte köpte allt som fanns utan snålade som vanligt... Typiskt mig att vara dumsnål...
 
12 dagar kvar!

Inget

Publicerad 2012-11-10 13:38:42 i Allmänt,

Idag blir det inget handlat. Inget jag har planerat iaf. Vi har glassen som godis till helgen, det funkar ypperligt. Mjölken torde räcke och jag ska baka bröd antingen idag eller i morgon. Jäntan är fortfarande dålig och gnäller sig igenom dagarna. Jag har tvättstugan så jag tänkte passa på att städa lite, få igång dammsugaren så jäntans gnäll dränks i några minuter iaf ;) Nej då, det är ingen större fara faktiskt. Hon är pigg och leker men minsta lilla som går emot henne får ett utbrott att bryta ut.
 
Sonen håller på att försöker att få ihop i skallen hur han ska hinna spara ihop till ett nytt Nintendo 3DS innan jul. Det är ett spel han vill ha som bara finns att få till den och han har fått blodad tand att spara ihop till den. Jag har räknat och räknat och listat ut att det faktiskt kan gå om han får några kronor av mormor och morfar i julklapp och ett paket mindre. Han ska börja få veckopeng av mig men med motkrav. Man får inte kasta kläder på golvet och man ska städa upp efter sig tex. Jag kommer att "köpa" hans gamla DS som hans syster får i nyårspresent eller nått. Först hade jag tänkt att matcha det han hade men så insåg jag att då hade han haft råd nu och jag ville att han skulle få kämpa lite för den, få lära sig att man måste jobba för det man vill ha. Han kommer inte att kunna köpa den innan jul men efter jul, i mellandagarna. Han är mycket nöjd nu och peppad att komma igång och se pengarna växa i sparbössan!

Inför helgen

Publicerad 2012-11-09 17:56:37 i Allmänt,

Idag blev det lite småshopping inför helgen.
 
Bregott 18,90,-
Mjölk x 2 15,80,-
Kokt skinka 15,90,-
Jäst 1,50,-
Glass 2 liter 19,90,-
Plastkasse 2,-
 
Summa: 72,-
 
Istället för fredagsmys och lördagsgodis vart det glass den här helgen. Strössel och chokladsås finns kvar sen jäntans födelsedag så det blev ju inte så fasligt dyrt och det går hem mer än godis iaf. Tänkte jag skulle passa på att baka lite mer i helgen, sonen älskade brödet jag bakade förra söndagen och det räcker nog tills i morgon också men sen är det slut så det räckte precis i en vecka. Bra att ha i frysen! Jag delade kakorna i tå så man inte måste plocka fram så mycket åt gången.
 
Jag fick en fråga i kommentarerna om vad för bröd jag gjorde häromdagen men jag skriver ut adressen till receptet här med så ni inte missar det, supergott! http://www.recepten.se/recept/raagsiktskakor.html?cid=67791

Spara

Publicerad 2012-11-08 20:04:55 i Allmänt,

Var tvungen att åka till Nordea för att fixa lite firmagrejer. Det var otroligt nog inget folk där idag så jag tänkte passa på att fråga om sparande där. När jag var inne på SEB vart jag ju helt gräsligt mottagen. Det kändes som att hon kämpade hårt för att jag skulle känna mig så dum som möjligt när jag gick därifrån.
 
Hur som så gick jag fram till disken där det stog en kille och tar hand om sånt. Jag förklarade hur det låg till och han var hur trevlig som helst. Han undrade om jag ville spara redan nu men jag berättade om vad jag gör. Bara 15 dagar kvar avslutet jag med och sen sa jag att det är ju pinsamt att räkna ner dagar, lite med glimten i ögat. Nej, inte pinsamt, det är väl underbart! Hur som så sa han att jag skulle börja med att boka en tid för rådgivning. Då kunde vi bestämma hur mycket som ska gå till olika saker, typ buffert, jullklappar och semesterkonto. När jag hade två månadslöner som buffert tyckte han att jag skulle börja med fonder. Han berättade lite om vilka sorters fonder som finns och att vissa har så låg risk att dom nästan är som ett sparkonto men med lite högre avkastning. Nu sväljer jag inte allt dom säger med hull och hår men han var jäkligt trevlig iaf!
 
Jag kunde inte låta bli att nämna hur jag blev mottagen på seb. Han skakade på huvudet och sa bara att dom vill ju hjälpa mig att kunna uppnå mina drömmar och mål. Men det är lite som jag känt förut, SEB vill mest ha storkunder som drar in massor med pengar och det gör ju inte jag direkt ;) Men någon dag kanske ;) Även om jag som sagt inte tror på guld och gröna skogar så kändes det jäkligt trevligt att bli tagen på allvar trots att jag inte är världsmästare på sparande, fonder och grejer. Så efter årsskiftet ska jag boka en tid för rådgivning så får vi se vad som händer. Jag ska iaf börja med att få upp en buffert. Sen får jag se vad som händer efter det :)

Dyr dag igår

Publicerad 2012-11-08 06:44:20 i Allmänt,

Var till COOP igår och köpte blöjor och kaffe och sånt som behövdes, så det vart dyrt igår. Tur att jag gjorde det för idag måste jag stanna hemma med en galet grinig och febrig liten tjej.
 
Pampers blöjor 87,20,-
Bananer, 1,28 kg 10,10,-
Blodpudding 7,50,-
Kaffe 43,90,-
Juleskum 11,90,-
Mellanmjölk 1½ liter 10,65,-
Kasse 1,75,-
Äppelmos 8,70,-
 
Summa: 181,75,-
 
Sen vart det fullt upp. Jag har en grej jag gör varje onsdag och det här var första gången som det vart så pass sent som det kommer att bli för det mesta. På väg hem från barnvakten så stannade jag på ICA och köpte fil och flingor för det vart för sent för att laga mat, dottern var jätteledsen och trött så det fick bli lite dyrare ä beräknat.
 
Cornflakes 8,90,-
Kokt skinka 15,90,-
Mellanfil 9,90,-
 
Summa: 34,70,-
 
Så det spenderades 216,45,- igår. Så nu får vi äta lite, ligga rent och skita lortar som hampfrö ett par dagar ;)Jag har räknat ut att jag måste hålla mig ifrån att handla något i 4 dagar för att komma på plus igen. Nu kommer jag att behöva köpa mjölk och kanske lite jäst och även lite godis till ungarna på lördag. Det är okej, det är inte långt kvar nu :)
 
15 dagar kvar!

Nu hände det

Publicerad 2012-11-06 18:29:52 i Allmänt,

Idag kunde jag inte stå emot. Jag köpte sallad på ICA. hade jag råd? Nej inte alls egentligen men jag valde att göra det för att kunna hinna åka till gymmet och få lunch snabbt efteråt. Dottern fick riskakor då vi var till bvc innan dagis och jag hade glömt att hon skulle ha frukost för precis så rörigt är min skalle just nu...
 
Sallad 43,10,-
Riskakor 11,90,-
 
Summa: 55,-
 
Jag ligger dock fortfarande plus eftersom jag inte handlat så mycket tidigare i veckan så det ska nog gå bra ändå :)

Höstdeppig

Publicerad 2012-11-06 07:07:09 i Allmänt,

Att vara höstdeppig är fan inget kul. Vill bara gräva ner mig djupt ner till våren är här men jag kämpar på :) Jag försöker tänka på att snart är jag klar men just nu kan jag inte ens glädjas åt det och det är ju helgalet! Det är lite struligt nu om man säger så. Egentligen är det inte det men jag är så jäkla negativ jämt och ser bara otur överallt... Jaja, vi får väl se! Snart är jag iaf skuldfri, får försöka vara glad för det lilla ;)
 
17 dagar kvar!

Mår inget bra idag

Publicerad 2012-11-05 14:15:08 i Allmänt,

Idag är det ingen bra dag, skulle vilja handla en massa. Jag märker väldigt väl hur mitt shoppande styrs av mitt humör. Lika bra att jag inte har några pengar ;) Jag har jobbiga saker att ta tag i, saker som gör mig nervös och då vill jag bara göra saker. Just nu har jag inte så mycket att göra så då faller man lätt tillbaka i samma mönster som innan. Hade jag haft kvar mitt kreditkort hade jag nog åkt och handlat, lika skönt att det är klippt och avslutat!
 
Vi får väl se om jag mår bättre i morgon eller ännu sämre...
 
18 dagar kvar!

Bakat bröd

Publicerad 2012-11-04 14:30:00 i Allmänt,

Idag bakade jag bröd. Får se hur länge det räcker här hemma i veckan. Jag gillar ju att baka och det går fort att göra det så egentligen fattar jag inte varför jag envisas med att köpa bröd? Jag har dessutom gasspis som jag betalar en fast kostnad för så jag förlorar ju inte ens några pengar på el.
 
Jag gjorde rågkakor för det vet jag att hela familjen äter :)
 
Gasspisen är också anledningen till att allt bröd är så ljust eftersom jag inte har någon övervärme. Men det kan man stå ut med för det blir ju lite billigare :)
 
Handlat idag:
 
Jäst 1,50,-
Brödkryddor 7,90,-
 
Summa: 9,-

Kläder oktober -12

Publicerad 2012-11-04 09:27:21 i Allmänt,

Här kommer sammanställningen för oktober vad det gäller kläder!
 
Sonen

Oktober
Badbyxor 25,-
4 par kalsonger 40,-
Jeans 75,-
T-shirt 25,-
Höstvantar 4 par 20,-
Strumpor 2 par 10,-
Summa oktober 195,-

Sammanlagd summa: 742,-

Dottern

Oktober
Tröja 37,-
Jeans 65,-
Jeansshorts 25,-
Tunika 25,-
Tankini 25,-
Jeans 75,-
Summa oktober 252,-

Sammanlagd summa: 662,-

Jag

Oktober
Fleecejacka 99,-
Höstjacka 349,-
Träningsbyxa 149,-

Summa oktober 597,-

Sammanlagd summa: 597,-

 

Jag är en inspirationskälla?

Publicerad 2012-11-04 08:34:00 i Allmänt,

Jag åkte på en spontanfest igår hemma hos min syrra. Där satt jag och pratade med en av deras vänner som jag alltid har grymt kul med, vi har samma helt galna humor och skrattar alltid mycket. Hur som helst så gled vi in på ekonomi, hur jag klarar mig nu när jag är ensam med barnen. Jag berättade hur jag lever nu, hur jag kämpar för att bli skuldfri. Hon hade också lite skulder hon ville bli av med och nästa gång hon skulle betala räkningar skulle hon tänka på mig. Kunde jag klara av det skulle väl hon klara av att betala lite extra. Känns kul at kunna insprirera någon iaf ;)
 
Jag var på väg att spendera en massa pengar jag inte hade inatt. Jag var väldigt nära att sätta mig i en taxi och åka hem till killen. Vi kom dock gemensamt fram till att jag inte hade råd och inte han heller. Jag längtar tills jag kan ha pengar över till lite spontansaker. Så himla långt mellan oss är det inte men med tunnelbana tar det nog en 40 minuter eller nått sånt och då hade vi bägge somnat innan jag hann fram ;) Jaja, nu blev det ingen sådan kostnad iaf :D
 
19 dagar kvar!

Dagens inköp

Publicerad 2012-11-03 16:10:58 i Allmänt,

Tog med mig några pantflaskor ner till ICA för att kunna köpa lite lördagsgodis ändå ;)
 
Champinjoner 2,96,-
Lösgodis 15,41,-
Mjölk 7,90,-
Purjolök 2,03,-
Salta björnar 7,90,-
 
Summa efter pant: 13,20,-
 
Jag kommer att räkna med 44,- om dagen istället för 56,-. Jag gör det lite svårare för mig själv ;) Det beror helt enkelt på att jag innan räknat med 200,- som jag ska få in men jag vill se att jag får in dom innan jag räknar med dom. S¨det betyder att jag har kvar 30,80,- idag. Perfekt när jag måste köpa blöjor i veckan :D

Nu ni...

Publicerad 2012-11-02 19:51:54 i Allmänt,

Nu har jag gjort bort mig... En räkning på nästan 1000,- är inte betald. Jag fattar inte vad som hände eftersom jag ändrade datum på betalningen (e-faktura) men hur som så är den inte dragen. Jag har med andra ord inte många kronor kvar nu efter dagens julklappsshoppande... Jag kan ju lämna igen sonens julklapp men jag ska försöka så länge det går att inte göra det.
 
Jag kommer att ha 56,- per dag att klara mig på och det bör inte vara några problem alls faktiskt. Nu blir det till att hålla stenhårt i slantarna och jag är arg på mig själv att jag inte insåg detta innan jag handlade lite mys idag i form av ost, kex och en ramlösa. Men det är ju inte mycket att göra, jag tror inte att City Gross är intresserade av att köpa tillbaka dom sakerna ;)
 
Kaffet kommer att räcka helgen ut sen måste jag ha nytt kaffe men jag får dra ner ordentligt på kaffet känner jag. Det är ingen fara, jag får bara gå till gymmet varje dag så håller jag mig pigg ändå :) Jag har blöjor så det räcker 6 dagar till så dom tar slut nästa lördag så det måste jag köpa nya men annars är det inga måsten.
 
Jag älskar utmaningar och det här är väl den ultimata utmaningen :) Jag ska avsluta mina fyra jobbiga månader med en riktig utmaning! Iofs är det nästan 400,- per vecka och det har jag klarat mig på förut! Nu har jag bara räknat fram till barnbidraget och inte till lön som jag brukar. Jag måste inse mina begränsningar. Dessutom fyller jag år den 21 november och jag tänker inte bjuda på knäckebröd och vatten då ;)
 
Så den här barnlediga helgen blir det inget snask och skit, helt okej, jag ska inte ha det ändå :D

Julklappar!

Publicerad 2012-11-02 09:45:45 i Allmänt,

Idag ska jag åka och handla den sista julklappen. Jag har beställt tre stycken från Toys'R'Us idag då dom hade baby born hästen dottern ville ha för 499,- (kostar 699,- på br tex) och sen var det ytterligare 10% på det och fraktfritt så då passade jag på att köpa sonens ds-spel och även en förpackning med pärlor till jäntan. Eller det blir inte alls den sista kom jag på, sonen ska få indiana jones-boxen också men den tar jag senare.
 
Dom kommer att få 6 paket var och dom kommer få grejer för 1245,-/1249,- så jag lyckades hamna rätt lika i år :) Jag hade räknat med 1000,-/barn så det blev ju lite mer, det var dotterns förtjusning över den där hästen som gjorde att det drog över lite. Det är okej ändå. Jag hade kunnat köpa mycket mer, det finns så himla mycket att köpa... Nu måste jag bara omma ihåg vad dom önskar sig så jag får skriva olika önskelistor till alla som ska ha såna :)

22 dagar kvar

Publicerad 2012-11-01 17:41:23 i Allmänt,

Nu är det bara 22 dagar kvar. 3 veckor och en dag. Jag kommer inte ha fått in alla pengar den 23e men jag kommer att ha tillräckligt för att betala hyran och det sista på skulderna sen får resten vänta tills resten kommer in :) Det sista på skulderna. Känns helt galet :)
 
22 dagar kvar!

Mat med ris

Publicerad 2012-11-01 06:58:17 i Allmänt,

Idag ska jag googla recept på rätter med ris. För det blev helt galet mycket ris över igår! Jag tänkte fel och kokade 10 portioner. Vi var 7 vuxna. Varav 3 av oss är gbp-opererade... Inte ens hälften gick åt ;) Jag har för mig att jag läst något recept på någon gratäng med kassler. Även lite mer än en halv tårta finns kvar. Känns bra det här ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela