handla.blogg.se

Spara kvitton

Publicerad 2014-04-29 06:25:33 i Allmänt,

Nu har jag börjat att spara kvitton för den här månaden. Det gick ju sådär redan i helgen... Hmmm... Att det ska vara så förbenat svårt att hålla koll på dom små papperslapparna ;)
 
Nu har vi köpt en del till lotten och planterat. Rabarber, morötter, sockerärtor osv. Till sommaren/hösten kommer vi ha massor med gott att snaska på. Det kommer säkert mer vi vill ha men vi får se vad det blir. Vi har inte så mycket rabattutrymme kvar så kanske nöjer vi oss lite nu :)
 
Matte har Nordea och dom har ju en rätt bra sparfunktion. 10,- dras direkt när han handlar med sitt kort och läggs på sparkontot. Han ska öka den till 30,- Det är ju skitsmart tycker jag. Önskar att SEB hade en sån sak också. Men det är inte värt att byta bank bara för det.
 
Jag har blivit riktigt duktig med mitt sparande. Drar av sparandet direkt så jag inte lockas att använda dom. Det går inte jättefort men det ökar långsamt. Jag försöker att låta bli att handla. Det är bara att låta bli tänker ni säkert nu. Jo, men det tar tid att programera om hjärnan tydligen. Jag har ju inte tagit några krediter för att klara min shopping så det är ju inte så att jag spenderar okrontollerat :) Jag kommer lätt att klara mitt sparmål för det här året och säkert lite därtill. Så jäkla skönt :)

Sjömansbiff

Publicerad 2014-04-25 20:02:27 i Allmänt,

Just nu står en gryta med sjömansbiff och puttrar på spisen. Kostnad för hela byttan är ca 54,- och då är det 880 gram kött i den. Jag hittade två stycken nötstekar för 25,-/st. Ekologiska dessutom. Bägge två är skurna för att göra en av mina absoluta favoriträtter, sjömansbiff :)
 
Kött 880 gram 25,-
Potatis 10,-
Lök 5,-
Porter 14,-
 
Sen är det bara vatten och kryddor i. Längtar tills på söndag när jag får smaska i mig det :)
 
I morgon sticker vi ut till Matte. Nu ska vi på allvar börja med lotten. I går var jag till Lidl och köpte en stamros för 50,- och 24 stycken jordgubbsplantor för 200,- Innan har vi köpt sättpotatis för 80,- och jag har köpt lite frön (halloweenpumpa, blomman för dagen och någon mer blomma). Vi har fått tag i en helt nytt bänkset helt gratis. Vi har även ställt dit en gammal säng vi hittat som vi ska ha blommor i. Vi har blivit trädgårdsfreak, alla extra pengar går till lotten just nu :)
 
Det som ska inhandlas i helgen är rabarber, salladsfrö, morotsfrö, lök och lite annat. Jag sätter allt jag kan. Jag måste få det att börja gro så jag har något att pula med på lotten :)

Broccolisoppa

Publicerad 2014-04-14 18:00:58 i Allmänt,

Soppa är billig mat. I dag gjorde jag broccolisoppa. Broccolin köpte jag för 5,-/st och använde två stycken. Jag kokade dom i vatten med salt, hade i lite peppar, en vitlöksklyfta och lite grädde. Så det var inte många kronor! Det räcker till oss alla utan problem. Till hade jag ett ägg och en knäckemacka.
 
 

Flytta ihop

Publicerad 2014-04-11 06:18:14 i Allmänt,

Jag vet att Matte vill flytta ihop. I dag helst. Jag har panik. Jag ville ju aldrig bli sambo igen. Men jag har ju sagt att om jag ska bli sambo är det med Matte (även innan vi blev ihop igen). Vi kommer behöva en större lägenhet. Runt 10 000,- kommer den säkert att kosta. Sen skulle vi helst vilja behålla hans lgh som "landställe" det är ytterlligare 6-7 000,- Hur sjutton det här ska gå ihop vet jag inte men det är vår dröm iaf! Vi har alltid sagt att vi vill ha ägenhet här i krokarna och skaffa sommarstuga, frågan är hur mycket billigare en riktig sommarstuga blir, om man dessutom räknar in hur mycket vi alla trivs ute hos honom så kanske det är värt det? Det får vi se...
 
Vi pratar redan om ekonomin, hur vi ska lösa det. Vi ska börja med separat ekonomi. Men målet är att ägga ihop dom senare om det funkar. Det är enklare när man bor ihop tycker vi bägge två. Han har lugnat sig med sitt skytte och köper inte mycket alls längre. Jag har inte heller några stora grejer jag vill göra. Men vi får se, det känns ändå tryggt med separat ekonomi. Men bor man ihop, är gifta och har barn ihop så känns det som att man lika bra kan dela ekonominm också, man delar ju allt annat också.
 
Iom att vi bägge två är väldigt lika i vårt ekonomiska tänk så ska det nog inte vara några större problem.

Hopplös

Publicerad 2014-04-11 06:09:36 i Allmänt,

Vissa saker är jag hopplös på. Glömma min plattång hemma hos Matte är en sån sak. I dag ska jag på begravning och plattången ligger hos Matte. Visst kan jag åka och hämta den men det kostar ganska mycket att åka ut dit med min stora bil. Så jag åkte till Media Markt i går och köpte en riktigt billlig rackare. 129,- gick jag back på det här men nu har jag en så jag kan platta håret till begravningen. Det är sällan jag plattar håret hemma så den duger så länge iaf :) Att inte platta håret är inte ett alternativ, då ser jag ut som Ronja Rövardotter ;)

Tömmer frysen

Publicerad 2014-04-10 06:39:26 i Allmänt,

Nu är jag igång på riktigt med frystömning. Den här helgen blir vi hemma här och åker inte till Matte. Grabben har schackturnering på lördag och den håler på hela dagen så det kostar bara en jäkla massa bensinpengar att åka fram och tillbaka. Så i går satte jag mig och gjorde en mey för kommande vecka (from i går)
 
Ons: Ugnsstekt lax med kall sås, kokt potatis, räkor
Tor: Chili corn carne, ris
Fre: Korv med stuvade makaoner
Lör: Hemmagjord pizza
Sön: Tortellinigratäng
 
Mån: Broccolisoppa, mjukt bröd
Tis: Raggmunk med bacon
Ons: Torsk under frasigt täcke, potatis, kall citronsås
 
Sen börjar påsken och jag vet inte riktigt hur den kommer att se ut. Någon dag tänkte jag göra något med kycking iaf, får se vilken dag det blir.
 
Jag har inte riktigt allt hemma till det här men största delen av det iaf.

Påsk

Publicerad 2014-04-09 06:58:53 i Allmänt,

Snart är det påsk och det är dags att börja tänka över vad vi ska bjuda på. Vi ska ha Mattes mamma på lunch på påskafton. Barnen ska få påskpresenter också. Grabbens är redan köpt men jäntans kommer kosta ett par hundra. Dom får ett varsit litet ägg eftersom jag alltid köper godis och har en skål som alltid står framme så det blir bara onödigt med stora ägg känner jag.
 
Annars bir det väll ett kassiskt påskbord:
 
Kokta ägg som barnen får måla (men som enligt min erfarenhet ingen äter ;)).
Ägghalvor, hälften med majonnäs och räkor och hälften där äggulan blandas med kaviar.
Helgskinka
Jansson
Sill (jag har fått önskemål från älsklingen att lägga in egen sill, för den är tydigen den bästa som finns :))
Lax vill säkert någon ha, jag själv äter det inte.
Köttbullar och prinskorv
 
Sen får det nog räcka. Det blir väl som till jul att man äter mat tills man nästan kräks och ändå har kylen full efteråt. Ägg har jag massor hemma så det behöver jag inte köpa, hegskinka har dom billigt på Coop den här veckan. Sill har jag hemma förutom inäggningssillen som jag måste köpa. Det behöver nog inte bi en så dyr påsk ändå, känns bra :)

Billiga jeans

Publicerad 2014-04-03 05:58:31 i Allmänt,

Jag fick ett sms från KappAhl om att dom hade halva priset på massor av jeans och dessutom var det 20% på dessa. Eftersom jag måste ha ett par svarta jeans till begravningen jag ska på nästa vecka passade jag på. Jag vet att jag sa att jag skulle ha en nolldag men jeans var tvunget att ha då jag inte går på begravning i blåjeans och det är det enda jag har i lådorna! 160,- kostade dom så det var ju ingen fara på taket och nu har jag dom :)
 
Passade på att köpa en födelsedagspresent till min brorsons lille grabb som fyller ett år i orgon och som jag ska på kalas till på lördag. Passade på när jag ändå var där för annars hade jag ändå behövt köpa den idag. Han fick en liten telefon på hjul som han kan dra efter sig. 170,- eller något kostade den. Jag vet hur mycket glädje min jänta har av den och nu när jag tänker efter så var det nog min brorson och hans ex som köpte den till henne när hon var liten, cirkeln går runt runt ;)
 
Idag ska jag till COOP och handla inför kalaset. Jag har blivit tillfrågad om jag kan göra tårtorna till kalaset så jag åste köpa allt till det idag. Det är ju dock pengar jag får tillbaka sen så dom räknas knappast.
 
Middag i dag blir något så enkelt som pannkaka då sonen ska till tandläkaren och dra ut fyra (!) tänder. Han har för trångt i käken så hans mjölktänder kan inte lossna och dom riktiga tänderna under är på väg ut i gommen. Så nu får det bli mjuk mat. Min tappre lille kille!

0,-

Publicerad 2014-04-02 06:21:34 i Allmänt,

I går vart det noll kronor på utgiftssidan. I dag ska jag bara åka och köpa en limpa bröd om jag inte bestämmer mig för att baka ändå. Vi får se hur det slutar. Jag har kommit på att affären bredvid där jag hämtar firmaposten säljer butiksbakat bröd för 12,-/st. Det blir knappast biligare att baka själv och jag måste ju ändå dit och hämta posten.
 
Om jag inte köper bröd så blir det 0,- idag också. Jag har inget att handla. Mat tar jag fram något ur skåpen helt enkelt. Jag sparar pengarna till helgen i stället, då blir det grillat med älsklingen och en och annan öl på lotten :) Dessutom är det dags att börja köpa lite grejer till lotten. Rabarber och jordgubbar ska jag köpa så fort som möjlligt. Så galet gott bägge två :)

Månadens största utgift?

Publicerad 2014-04-01 06:06:01 i Allmänt,

I går var jag och beställde blommor som ska levereras på fredag. Mitt ex nya fyller 50 och eftersom jag värdesätter vår relation så har jag beställt en blomma till henne. 400,- fattigare är jag nu men det är värt det :)
 
I dag ska jag inte handla något och mitt mål är att hålla på det resten av veckan. Det finns mat i frysen så det räcker och blir över. Mjölk, kaffe och yoghurt finns också. Det är en limpa bröd som kan behövas. Får se om jag kanske bakar något...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela