handla.blogg.se

Hipp hipp hurra!

Publicerad 2013-06-28 08:25:07 i Allmänt,

För att skriva som typ alla andra: Idag för 9 år sen låg jag på Huddinge sjukhus och krystade för fullt sen ett par timmar. Vad jag inte visste var att jag skulle ha nästan två timmar till kvar att krysta. Envisa unge ;) Men tillslut km han ju ut, det brukar ju oftast sluta så! Min fina kille Alex fyller idag 9 år. Vart tar tiden vägen egentligen?
 
Vi började dagen med presenter och ungarna fick glassbåtar till frukost. Jag hade köpt tre stycken spel, två till Wii och ett till hans 3DS. Ett spel är köpt på CDON för 99,- det var det han önskade sig mest av allt (Just Dance 4), sen köpte jag två begagnade spel på Games varav det ena kostade 29,- Helt enkelt bara för att han skulle få lite fler paket på morgonen, i väntan på hans stora paket som kommer ikväll när pappan kommer.
 
Nu har han provat alla spel och han är mer än nöjd så då är den här mamman också mer än nöjd :) Sent igår kväll bakade jag en sockerkaka för snart kommer mina föräldrar hit och jag ville bjuda på något. Senare ska vi åka till COOP för sonen ska få välja fikabröd. Jag skulle ha bakat mer än bara en sockerkaka men jag var så trött och stressad igår och allt gick fel så jag ringde tom älsklingen och grät för jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det var det som behövdes för sen efter litte pepp piggade jag på mig, tvätta klart, diskade upp efter taco-middagen, städade och bakade sockerkaka. Men jag kan lova att när kökskranen började läcka och spruta vatten medan jag bakade sockerkakan höll jag på att rasa ihop, inga verktyg har jag heller för att fixa det, irriterande till max!
 
Men det var igår! Nu ska vi fira min underbara son! Tänk att jag hade sån tur och fick världens finaste son, helt otroligt faktiskt ;)

Ändrade planer

Publicerad 2013-06-26 20:10:08 i Allmänt,

Sonen ville inte gå på restaurang längre. Han vill ha tacos hemma istället. Perfekt enligt mig då jag inte alls känner att jag har tid att åka in till stan och äta på restaurang. Men han hade såklart fått det om han vill det. Så i morgon blir det till att handla till tacos. Det mesta har jag dock hemma.
 
Sen har jag ändrat menyn till hans födelsedag. Det blir biff dijon (som inte alls inehåller någon dijon eftersom jag tycker dijon är galet äckligt). På COOP idag hade dom lövbiff som var nedsatt till 99,-/kg pga kort datum och sen ytterligare halva priset på det. Så för 750 gram lövbiff betalade jag 37,- så det blir billig mat till grabbens födelsedag. Mycket billigare än om jag gjort det jag hade tänkt från början. Och precis lika gott, jag tror ungarna tycker bättre om grytan dessutom!
 
Så hur gör man den då? Man steker på lövbiff i strimlor, lök och vitlök. En tärning buljong och vatten så det nästan täcker. Sen får det puttra så köttet är galet mört. Sen på med philadelphiaost och grädde. Här någonstans är det väl meningen att den läskiga dijon-senapen ska ner om man nu vill ha det :) Exakta mått? Finns inte, det här har mamma alltid bjudit på till fest sen jag var liten och det höftas ordentligt. Man kan gärna ta i svamp också men eftersom hjärtat kanske kommer och han hatar svamp så det vågar jag inte ta i. Vore så tråkigt om han står där som en överraskning (typiskt honom) och inte kan äta.
 
Nu ska han flytta i helgen, köpet av lägenheten går igenom på fredag troligen och då kommer dom byta lägenheter i huset senast lördag, troligen redan på fredag så han lär inte kunna komma. Dom är 5 stycken som ska byta lägenheter med varandra så det lär bli härligt rörigt i trapphuset (litet hus dessutom, bara 9 lägenheter allt som allt).

Kvällsdopp

Publicerad 2013-06-26 06:28:07 i Allmänt,

Igår packade jag ner piroger som jag gjort (kors i taket, dom blev gjorda tillslut ;)), satte jäntan i vagnen, släpade ut grabbens cykel och så drog vi till Personnebadet som är ett poolbad här i närheten. På vägen ner insåg jag att en ordentlig ryggsäck till mig är ett måste så det måste jag köpa efter helgen! Det tar nog 25 minuter att gå dit men max 7-8 minuter med cykeln och eftersom vi går efter fritids/dagis/jobb så räknas varenda minut!
 
Men mina badkrukor kom inte ens ner i vattnet. Det var kallt, det håller jag med om. Jäklar vad jag svor när jag klev ner i vattnet, tänkte mig inte ens för... Inte så bra med en massa ungar runt en... Det hela slutade med att jag var ensam i vattnet och ungarna satt på kanten. Nästa gång det är fint väder blir det nog stranden om det inte är för sent. Vi brukar alltid åka till Sätrabadet men vi får se vad vi gör nästa gång. Det hela kostade mig 55,- i glass till ungarna. Det lär ju inte bli glass varje gång men första doppet för sommaren, ja då måste man få glass. Om dom nu bara hade doppat sig också, hmm...
 
Idag blir det full rulle. Massor med jobb. Men det är okej, jag gillar dom dagarna numera! Det är riktigt skönt att ta ut sig ordentligt.

Inte handla förrän efter lönehelgen

Publicerad 2013-06-25 07:57:18 i Allmänt,

Jag tänkte ju göra så den här månaden. Det sprack direkt då jag var tvungen att ha en ny antennsladd för att se om det är därför som boxen med syskonkortet i mitt sovrum inte funkar. Dom kommer fråga om jag har bytt sladd och nu idag när jag ringer så kommer jag att kunna säga att det inte var problemet. Den kstade 79,- så det var ju ingen jättekostnad.
 
Sen köpte jag två stycken småpresenter till sonen till morgonen så han får paket på morgnen också. Jag och barnens pappa har ju gått ihop och köpt en ny kickbike till honom. Jag är glad att jag slapp den kostanden på 1000,- själv!
 
Satt just och funderade på vad jag behövde mer. Inte en endaste grej faktiskt. Till hans födelsedag är det ju bara en bit fläskkarré, gurka, tomat, sallad, tortillias och sen ska jag göra en vitlökssås. Så det blir ju inte många kronor direkt. Men iofs kanske han vill ha lite glass eller något sånt också, tänkte inte på det ;)
 
Men jag ska verkligen hålla i slantarna nu. Det finns ingen anledning att hålla på att handla en massa som jag bevisligen inte behöver. Nej, nu ska jag lära mig att hålla i slantarna ;)

Betalat räkningarna

Publicerad 2013-06-24 19:05:11 i Allmänt,

Var och plockade ut lönen idag och satte mig och betalade räkningarna direkt. Alla utom en då den är puts väck borta! Det är tur att jag har stenkoll på vad för räkningar som ska betalas så jag får ringa dom i morgon. Jag fattar inte vart den har tagit vägen eftersom jag vet att den kom ihop med sonens fritidsräkning (det är förskoleräkningen som är borta), dom kommer alltid samma dag och jag vet att dom gjorde det den här gången också. Jag la dom på samma ställe men nu ligger bara en kvar. Jätteskumt... Men det är ingen fara, jag är ju inte ute i sista sekunden så det är ingen fara.
 
Nu är det iaf avklarat!
 
Hyra: 6671,-
Fritids: 190,-
Dagis: 380,- (inte betald än men i morgon så :))
KabelTV och internet: 756,-
El: 305,-
Plan: 267,-
Dammsugarpåsar: 119,-
CDON: 129,- (en present till sonen)
Hemförsäkring: 129,-
Radiotjänst: 173,-
Enkla vardagen: 25,-
Hyresgästföreningen: 80,-
 
Enligt Excel ska detta bli 9222,- så det får jag vara nöjd med :) För ett år sen hade jag 3500,- mer i fasta kostnader, jag har dragit ner ganska bra tycker jag. Plan är egentligen det enda som är "onödigt" men jag tycker att det är nödvändigt.

Ekologiska ägg

Publicerad 2013-06-24 16:50:28 i Allmänt,

Idag kom jag på vad jag skulle använda min kupong på två änglamarkvaror till. Det blev två förpackningar ägg med 12 i varje. Jag betalade 14,- efter dom 50,- var dragna. Bra pris på ekologiska ägg :) 
 
Just nu står en gryta med kycklingben, lök, vitlök, majs, kabanoss, tomatpuré och hönsbuljong och puttar på spisen. Vi får väl se hur den smakar när den är klar, det luktar gott iaf! Dag ett på frysrensningen är snart förbi och jag tycker nog att jag hittade på något roligt :)
 
Ikväll ska jag försöka orka med att göra köttfärspiroger också. Jag är lite trött på kvällarna och att ställa sig och göra piroger är en sån sak som hamnar långt ner på prioriteringslistan. Men det ska nog gå hoppas jag :) Jag satsar på att göra roliga saker med resterna.

Köttdisken

Publicerad 2013-06-24 06:17:36 i Allmänt,

Köttdisken på COOP är förbjuden mark för mig i åtminstonde 2 veckor framåt. Eller nej förresten. Jag måste ha tag i en bit fläskkarré tills på fredag men annars så är det förbjuden mark :) Frysen är full, jag behöver inte fylla på mer. Igår käkade vi köttfärsås. Jag gjorde den på 250 gram köttfärs, en stor gul lök, tomatpuré och en burk krossade tomater. Billig mat och det vart tillräckligt över för en lunch till mig och dessutom räcker det säkert till några piroger om jag får tid över idag att göra det. Men en platt förpackning med köttfärs frigör inte så mycket plats i frysen direkt :)
 
Till iIkväll tog jag fram 3 stycken kycklingben som jag tillsammans med ett par kabanoss-korvar ska göra någon form av kyckllinggryta med. Vi får se hur den här skåpsätarveckan slutar. Hur många roliga kombinationer jag kan komma på och hur mycket barnen äter av det hela ;)
 
På torsdag ska vi äta födelsedagsmiddag då sonen fyller år på fredag. Han får välja vad eller vart han vill äta. Han har redan konstaterat att han vill äta ute på restaurang inne i stan så vi får väl hitta något bra ställe som vi kan åka och besöka. Han skulle sätta sig och googla idag för att hitta bästa stället. Vi funderar på om vi ska göra det till en ny radition, att äta ute dagen före. Vill något av barnen äta McD blir det McD eller vill dom äta lite roligare mat blir det så. Vi får hitta på egna traditioner sen jag blev ensam med barnen.
 
På fredag när han fyller år kommer ju lite folk hit. Så då tänkte jag göra lite pullad gris (eller dragen gris/pulled pork, kärt barn har många namn). Det serveras med tortillias och massor med grönsaker. Därför måste jag köpa en bit fläskkarré soms ka få stekas i stekgrytan i ett par timmar. En av mina favoriträtter som jag hittils knappt gjort då det är svårt i min ugn utan stekgryta (går inte att ha riktigt så låg värme som man ska så all vätska kokade bort hela tiden) men nu när jag har min älskade gryta så ska det göras ofta :)

Mycket eller lite?

Publicerad 2013-06-23 18:47:08 i Allmänt,

När jag kommer att spara undan lite mer än jag tänkt (som jag skrivit om i tidigare inlägg) så kommer jag att ha allt från 3 400,- till 4 200,- att röra mig med efter räkningar och mat är betalt. Det är inte lite, jag vet det men det känns ändå så lite. Det finns dom som har det sämre, jag vet. Jag ska vara nöjd, jag vet. Ändå kan jag känna att det är lite pengar, att jag sätter in så mycket på sparandet. Pengar jag ändå inte kommer få någon nytta av på många år (förhoppningsvis).
 
Jag är kanske bortskämd. Jag har haft en uppväxt där pengar inte var några problem. Pappa har haft eget företag sen 60-talet som alltid gett oss pengar så det räckte och ofta blev över. Jag var den i klassen som alla ville hem till, för hemma hos mig fanns alltid dom nyaste teknikprylarna. Vi hade mobiltelefon innan dom flesta ens visste att dom fanns (om man nu kan kalla dom där bjässarna mobila ;)), vi hade en dator (med färgskärm tom, det ni ;)) långt innan någon annan. Jag vill inte att mina barn ska växa upp och tycka att sånt är viktigt. Mina barn ska kunna skaffa sig vänner ändå. Och det gör dom tack och lov.
 
Det känns bara lite... Jag kommer att behöva nya linser typ NU. Det kommer ksta en slant och då känner jag att alla pengar genast går åt till det. Jag måste till frisören och vips där försvann 600,- till (fast det sparar jag iofs undan till varje månad så jag inte ska ha en klumpsumma var tredje månad). Jag måste lära mig att se pengar annorlunda. I slutet när jag och exet var ihop (han var mer shoppinggalen än jag) hade ag som regel att inget fick handlas förrän tidigast helgen efter lönehelg så tillvida att det inte är absolut nödvändigt, sånt händer ju faktiskt. Jag funderar starkt på att återuppta det igen. För det är oftast första veckan efter pengarna kommer in på kontot som jag spenderar som mest. Jag måste bli bättre på det här med att hålla i mina pengar. Jag misstänker att det inte är någn tid som är bättre än nu, det är bara att börja :)

Planer

Publicerad 2013-06-19 22:10:00 i Allmänt,

Mitt ex jobb är lite ostadigt just nu. Han betalar i dagsläget mer än dom 1273,- i månaden som han måste för barnen men om han blir av med jobbet kommer jag självklart inte ta ut mer än det då det han betalar idag är beräknat på hans inkomst. Därför tog jag beslutet att spara undan mellanskillnaden så jag inte lever över mina tillgångar och kan fortsätta att spara dom 4000,- i månaden som jag tänkt även om det nu skulle bli så att han blir av med jobbet. Utan att jag då känner att jag måste dra ner kostnaderna.
 
Det här är verkligen ett nytt sätt för mig att tänka. Jag är mycket för att leva för dagen då jag inte är mycket för att spara pengar på hög bara för att. Som jag sagt förut har jag inget intresse i att vara rikast på kyrkogården. Men nu vill jag få ihop en buffert så jag kan klara av kriser i mitt liv och då måste jag försöka tänka på sånt här. Så nästa månad blir det lite mer än 4000,- att spara (inga jättesummor, det är inte så att han betalar mycket mer).
 
Den här månaden blir det dock inget sparande då det är sommar och då blir dom pengarna semesterpengar så tar jag inget från sparkontot till det.
 
Så låga fasta utgifter som jag har nu har jag aldrig haft. Jag kommer dock få lite ökade kostnader då jag ska gå med i a-kassan för småföretagare. Men det är en kostnad som är viktig att ta tycker jag.

För första gången

Publicerad 2013-06-18 06:27:34 i Allmänt,

Den här månaden är den första på länge då jag inte känner att pengarna är slut innan månaden är det. Just nu känner jag mig rik och detta trots att jag köpt ganska mycket nya kläder till barnen! Rea is the shit ;)
 
Snart är det midsommar. Jag och killen ska påbörja morgonen med att åka med en kompis till honom och skjuta lite hagelpump. Bara att hoppas på fint väder annars blir det inget. Nu är det ju midsommar så det där med fint väder lär ju inte hända...
 
Sen blir det lite lätt midsommarmat här hemma i lugn och ro. Sen på kvällen tänkte vi gå till någon av krogarna här i krokarna och ta en öl. Inga stora utsvävningar. Känns bra så. Ingen av oss är särskilt rik just nu och ingen av oss ska hålla på att spendera mer än nödvindigt. Han ligger ju mitt i ett lägenhetsköp då hans hus ska säljas och bli bostadsrätter. Vi behöver bägge spara lite exra just nu, så det får bli mys hemma istället, passar mig utmärkt :)

Rabatt

Publicerad 2013-06-17 17:44:12 i Allmänt,

Idag åkte jag till COOP för att förbereda ungarnas ankomst. Bl.a. stod flingor och bregott på listan. Jag fick för mig att prova COOPs egna smör istället för bregott. Flingorna var också coops egna och så på vägen till kassan kom jag på att jag hade en kupong på 50,- vid köp av två coop-produkter så smöret och flingorna kostade mig en hel krona. Dyrt va? ;)
 
Jag har en kupong till på 50,- rabatt vid köp av två Änglamarkvaror. Får se vad jag hittar på att köpa. Känns ju dumt att inte utnyttja den när jag ändå fått den! Jag fick dom ihop med papper från COOP angående att jag skaffat mig konto på COOP. Mer såna kuponger hitåt tack ;)

Billig helg

Publicerad 2013-06-16 21:01:00 i Allmänt,

Inte en krona har det gått åt i helgen. Bra där :)
 
Jag har invigt min nya sport-bh jag köpte dessutom. Jag insåg att jag inte kommer iväg till gymmet just nu så jag får träna själv. Hittade några videos på youtube med min favorit Jillian Michaels. Satan i gatan vad fit jag kommer att bli nu om jag håller i det här ;) Det var det värsta passet jag kört och då höll jag bara på i 20 minuter. Nu hoppas jag att jag klarar av att jobba i morgon så ska jag köra stenhårt på det här sen! Bättre mat ska det bli också, kostar några kronor med med mer frukt men det är det värt!
 
Kom på att jag ljög. Jag handlade på COOP på vägen hem från Matte. Köpte frukt till en fruktsallad. Det kommer att bli mitt nya kvällsmål. Ihop med lite kesella och hackade hasselnötter är det gudomligt gott och inte farligt onyttigt för mig. Min dietist skulle bli lycklig om hon insåg att jag åt frukt och grönt igen :)

Semester

Publicerad 2013-06-16 09:07:01 i Allmänt,

Idag kollade jag vad det kostar att åka till Kolmården. Jag har pratat om det i flera år och i år måste jag ta dit ungarna annars kommer sonen att bli grymt besviken tror jag nog. 1000,- i inträde för mig och ungarna! Inte hade dom några familjebiljetter, tänkte släpa med killen och tänkte gå in som familj men se, det gick icke. Jaja, det är en kostnad man får lov att ta. Det är bara sommar en gång om året :) Sen är det 160,- extra för mig och sonen att gå in i Tropikariet.
 
Mat tar jag med mig för den är inget god iaf i djurparken. Dyrt som satan är det också. Men en glass och någon souvenir lär ju inhandlas.
 
Sen är planen att besöka Gröna Lund. Inträde 300,-, ett åkband till sonen 310,- eller något sånt. 350,- för 20 kuponger så dottern kan åka lite hon med. Sen lotter till mamman för det är det jag pysslar med på grönan ;) Några hundra där med även om jag i år ska låta bli att köpa lotter som en besatt som jag gjorde förra året ;)
 
Killen och jag vill åka till fjärilshuset med barnen. Det blir runt 300,- i inträde tror jag att det var. Men det är ju inga jättepengar (där går dottern in gratis så det blev dyrare med en familjebiljett).
 
Resten av tiden blir det nog mest gratisnöjen. Stranden, poolbadet som ligger precis nedanför oss, cykelturer osv. Det kan nog bli bra det här! Några kronor får sommaren kosta men i år har jag inget kreditkort som kan rädda mig som jag haft tidigare. Blir intressant att se hur det här går. Å andra sidan har jag heller ingen kreditkortsräkning att betala så jag har mer pengar att röra mig med och månaden som kommer tänker jag inte spara något utan det får bli semesterpengar :)

Gaskostnad

Publicerad 2013-06-14 08:42:00 i Allmänt,

Jag vet inte om jag har skrivit att jag mejlat Stockholm gas och ifrågasatt varför jag får betala för 3 rum och kök när jag enligt kontraktet bara har 2 rum och kök. Någon förklaring fick jag inte men jag fick veta att jag ska skicka en kopia på kontraktet så ändrar dom det. Jag kommer dessutom att få tillbaka pengarna jag har betalat för mycket ända sen 2008 (innan det var det samma pris för 2 och 3 rum). Det trodde jag faktiskt inte men det gör mig nöjd. Det är inga jättepengar utan det är runt 50,- i kvartalet men utslaget på nästan 5 år så kanske jag kan få en kvartalsavgift gratis. Det är pengar det med :)

Mycket jag älskar just nu

Publicerad 2013-06-14 07:16:48 i Allmänt,

Jag har lagt runt 1300,- på att bli av med min acne. En tremånaderskur med antibiotika som gått på runt 650,- Två olika salvor, varav den ena var svindyr och i efterhand fick jag veta att den var helt onödig, känns bra, not. Hur som så är jag så nöjd att jag spenderade dessa pengar! Det är väl värt det! Just idag borde jag ha massor med finnar men dom lyser med sin frånvaro! Inte en endaste har jag. Känns super! Jag borde väl inte ropa hej riktigt än men jag håller tummarna. Annars blir det till att gå tillbaka till hudläkaren och lägga ännu mera pengar på andra mediciner, inget jag är intreserad av. Inte för ekonomins skull utan mer för att jag är så trött på att ta medicin varenda dag! Bara 30 dagar kvar med antibiotikan nu :)
 
Det här var ju inga livsviktiga mediciner men för mig är finnarna verkligen jobbiga och jag kände att jag behövde bli av med dom en gång för alla. Jag hoppas att det räcker med det här så jag slipper skiten sen :)

Jag älskar min stekgryta!

Publicerad 2013-06-13 18:38:19 i Allmänt,

Varför väntade jag så länge med att köpa denna underbara tingest? Jag har nog aldrig använt ett köksredskap på så kort tid som jag har med den. Just nu står stora köttbullar och puttrar i buljong där i. Det blir min och hjärtats middag i morgon så vi slipper äta ute. Han säger varje gång att vi äter ute, jag bjuder. Jag tycker det är onödiga pengar och ser till att fixa käk att ta med mig till oss. Det är godare med hemmalagad mat än köpt, så enklelt är det :)

Händer inte mycket

Publicerad 2013-06-13 06:21:14 i Allmänt,

Just nu händer inte mycket. Igår uppdaterade jag ungarnas garderober med några fler sommarkläder. Bra rea på Lindex och dom har så lite kläder till sommaren så det behövdes. Nu känner jag att jag kommit ikapp med allt, jag kände att jag utan problem kan köpa några plagg som behövs utan att känna att det svider i plånboken!
 
Jag och barnens pappa har beslutat oss för att köpa present till sonen ihop. Han önskar sig en scooter och eftersom den kostar 1000,- (eller egentligen 1600,- men exet har en bra rabatt ;)) så delar vi på den. Det här var exets idé, han känner nog att jag försöker bräcka honom. Vi lever så olika liv han och jag. Mina pengar går till barnen. Hans pengar går till hans hobby och till alla hans lån. När barnen fyller år köper jag det dom önskar sig, han har inte råd med lika mycket helt enkelt. Inget konstigt med det! Det är ju inte så att jag sitter och försöker pränta in i ungarna att jag är lite bättre än pappa liksom. Vi har olika förutsättningar, inget konstigt med det.
 
Men jag är rätt nöjd för 1000,- är mycket att lägga själv. Jag kommer att lägga 500,- för scootern och sen köpa något litet som jag kan ha när jag går och sjunger för honom på morgonen. Vi får väl se vad jag hittar på :)

Så mycket

Publicerad 2013-06-10 07:27:19 i Allmänt,

Det är så många saker jag vill ha just nu Stora saker såsom en Kitchen Aid tex. Men ändå har jag känslan att nej, jag behöver den inte så jag ska inte ha den. Iaf inte nu! Nu ska jag se till att få ordning på sparkontona, få dom stabila. Mer pengar in där, sen kan jag börja tänka tanken på vad jag ska spara till först. Jag kan inte låta bli att gå in på Nordeas bank och kolla saldot. Så härligt med en liten buffert :)
 
Jag pratade med en kompis igår som också är ensamstående om matpengar. Vad är normalt, vad är för mycket, för lite? Hon har dock en lite annan situation då hon delar matkonto med sitt ex. Men jag vet inte. Räcker 3000,- i månaden? Jag vet inte, vi får väl se...

SKÖNT!

Publicerad 2013-06-08 10:54:42 i Allmänt,

Gick precis in på sparkontot för att kolla hur det såg ut. Jag förde ju över skattepengarna dit igår. Jäklar vad skönt det var att se saldot på alla kontona! Jag har en buffert för första gången i mitt liv. Som är på mer än några få 1000. Underbart!
 
Idag blir det ännu en mysdag som inte kostar något speciellt. Egentligen skulle vi åkt och grillat hos en kompis till honom och då behövt köpa mat men nu blir det att vi åker och fiskar istället och sen åker hem till hans kompis och fikar. Låter som en toppenbra idé tycker jag, snål som jag är ;) Jag kan tom ta med mig fika till alla för bullar finns det så det räcker och blir över här hemma!
 
Kalaset kostade mig runt 800,- ungefär. Det är hamburgare med alla tillbehör, godispåsar, glassbomb och lite andra småsaker. Men det är helt okej, det händer en gång/år. Jag är nöjd att jag inte köpte en helsikes massa kakor och grejer för det hade inte gått åt. Eftersom jag inte visste hur många som skulle komma (sex stycken kom tillslut) så fick jag köpa på mig en hel del mer än vad som gick åt. Jag hade 7 hamburgare och 11 bröd kvar tex. Nu ska jag bara få plats med allt detta i frysen, lycka till ;)

Kanelbullar

Publicerad 2013-06-07 08:31:32 i Allmänt,

Igår gjorde jag kanelbullar här hemma! Så goda :) Farligt goda faktiskt. Bullar till frukost är egentligen inte helt okej men jag firar att jag fått ta en dusch i lugn och ro när mina ungar tagit en lång sovmorgon. Skönt att alltid hitta bra ursäkter till allt ;)
 
Här är iaf bullarna! Riktigt goda vart dom och ganska fina om jag får säga det själv ;) Min ugn gör dom ju tyvärr inte så fina på ytan eftersom jag inte har någon övervärme men dom smakar ju lika gott för det!
 
Idag ska jag handla till kalaset. Hamburgare, bröd, dressing, ost och grönsaker till burgarna och sen ska vi till City Gross för att köpa godis till kalaspåsarna. Lite chips, popcorn och läsk ska köpas också. Jag brukar alltid ha saft men nu är det ju herrmiddag så då ska det vara läsk tydligen :D
 
Då passar jag på att rusa in på Lindex som ligger i samma byggnad. Jag fick en kupong på 30% på ett köp efter klockan 13 idag. Bägge ungarna måste ha nya badkläder så det är lika så bäst att passa på. Både dagis och fritids har skickat med listor inför sommaren och handdukar och badkläder står på den. Grabben fick nya i vintras men dom var så stora att dom ramlade av (även fast hans lärare försökte knyta dom så hårt det gick) så han måste ju ha nya badshorts helt enkelt. Dottern måste ha minst en baddräkt till. Ett par badkläder som ska kommas ihåg till tre olika ställen funkar inte (hos mig, hos pappan och på dagis) så jag funderar på att köpa två baddräkter, en hit och en till dagis så får pappan ta det hon har här hemma redan för jag orkar inte släpa grejer fram och tillbaka hela tiden. Han glömmer det bara ändå och då blir det smärre kaos...
 
Sen ska vi förbi videoaffären och hyra en film. Utifall att dom känner att dom vill kolla på en film. Det är fortfarande flera stycken som inte svarat så jag vet inte hur många dom blir. Jag har fått ett ja från 4 stycken, nej från en och 5 har fortfarande inte svarat. Jag har inte orkat bråka om det, jag steker på hamburgare så det finns två var och blir det bara fyra stycken som kommer så får resten frysas in och tas fram en annan gång, då blir sonen glad han med :) Kom just på att jag måste köpa hamburgare så det räcker till mig, exet och hans nya också. Kan ju vara trevligt om vi också får mat ;)

Kalvfärsbiffar

Publicerad 2013-06-06 08:34:53 i Allmänt,

Igår när jag var på COOP och handlade så hade dom en förpackning kalvfärs på halva priset. Så den snodde jag åt mig såklart ;) 30,- kostade 500 gram. Så ikväll blir det kalvfärsbiffar. Jag har aldrig tidigare tillagat kalv så det blir intressant. Jag har aldrig använt mig av kalv eller lamm tidigare men det är ändå ganske ofta det är på halva priset på COOP och det är ju faktiskt gott :)
 
Annars ska jag idag städa här hemma och baka bullar. I morgon är det kalas här hemma och jag tänker bara baka bullar i år, inte tretton olika kakor, bullar, muffins och sockerkaka som jag brukar. Det går inte åt ändå, jag står alltid med massor med kaffebröd kvar.
 
Jag hade tur precis som förra året. City Gross har rabatt på lösviktsgodis så det blir lite billigare kalaspåsar i år också, perfekt! Grabben har önskat sig en glassbomb, jag är nöjd det är det enklaste som finns. Ta ett paket big pac, gröp ut mitten (spara glassen som blir över :)). Fyll hålet med godis (gelehallon är toppen), lägg på glassen som är över och frys in igen. När ungarna sen skär upp glassen blir det en lite rolig överraskning ;) Förra året fick sonen höra att hans mamma är så cool som alltid hittar på såna knasiga saker :)

Prisa gud skatteåterbäringen är här

Publicerad 2013-06-04 20:50:30 i Allmänt,

Undra hur många såna tatusar jag sett på fejjan idag ;) Men ja, min kom idag den med. Nu var det ju inget jag var i jättebehov utav men jag och ungarna har varit på ikea som jag planerat. Så nu har jag ÄNTLIGEN fått nya tallrikar! Jag har haft dom sen jag flyttade hemifrån, dessutom känns det bra för varje grej jag rensar ut som var mitt och exets. 12 mattallrikar, 12 assietter och 6 skålar. Jag var på väg att köpa djupa tallrikar också men kände att vi aldrig använder djupa tallrikar ändå. Vi äter alltid fil, gröt, soppa och allt sånt i skålar så det kändes bara som att kasta ut en massa pengar i onödan!
 
Sen gick jag där och mina ögon drgs till den där gjutjärnsgrytan jag suktat över i flera år. Så nu har jag den också. Så i morgon blir det helstekt entrecote i grytan tänkte jag :)
 
Men sen det viktigaste faktiskt! En brandsläckare! Min son har tjatat massor på mig att jag ska köpa en brandsläckare och det är faktiskt en billig livförsäkring! Det är värt varenda krona den dagen det (gud förbjude) börjar brinna hemma! Så nu ska jag hitta en bra plats till den också. Där det står synligt men inte i vägen.
'
Nu åker resten av pengarna in på sparkonton. Jag har inte ens gjort av med 10% av pengarna så jag har inte det minsta dåligt samvete faktiskt. Jag gjorde en omvänd, jag säger till sonen att han måste spara minst 10%. Nu spenderade jag 10% istället ;)

Ta vara på mat

Publicerad 2013-06-03 19:25:33 i Allmänt,

Hade lite mer än en halv mjölk som gått ut i förrgår. Så idag vart det plättar till barnen. Tyvärr hade jag bara 2 ägg hemma så det vart inte så mycket sm jag hade hoppats på. En mamma till en av grabbens kompisar ringde och frågade om han fick komma hit då hans syster skulle spela fotboll. Men han hade redan ätit. Men eftersom det var plättar så frågade jag om han ville ha lite efterrätt (kan inte med att låta honom titta på när vi äter). Han, grabben ch jäntan delade på 50 plättar, inte en endaste en sparades till mamman ;) Tur som hade jag en lunchlåda i kylen som jag tog istället.
 
Jag hade tagit fram kycklingben som jag skulle gjort till middag tills jag insåg att mjölken gått ut. Men jag slängde in dom i ugnen med lite olja, soja, honung och rosmarin på och så ska jag ha dom till lunchsallader. Pastan är kokad, grönsakerna skurna och kycklilng ligger och svalnar, sen är två dagars pastasallader klara! Jag säger det igen, jag kämpar på med att dra ner på kostnaderna :)

Nu har jag handlat

Publicerad 2013-06-02 20:41:25 i Allmänt,

Jag har köpt lite grönsaker nu så på tisdag blir det pastasallad till jobbet. I morgon är mamma med och eftersom det är måndag kommer hon att köpa en varsin fralla från ett fik inne i stan. Dom kostar 30,-/st och är så stora att dom räcker till både frukost och lunch för mig så då får jag lunchen också betald. Matiga mackor är något annat jag kommer att ha med mig till jobbet till lunch, tänkte tom bli sådär duktig igen och baka mitt egna bröd. Om jag orkar. Jag känner just nu att det finns en risk att jag kommer att vara för trött för det tyvärr. Livet är inte så enkelt längre helt enkelt. Ensam med två barn, eget företag som man helt plötsligen blir ensam med och dessutom en underbar pojkvän som man vill träffa så ofta det går. Jag känner att brödbak kommer rätt långt ner på min lista.
 
På torsdag ska jag med ungarna till något tivoli med en kompis och hennes son (min gudson), där lär det väl gå några kronor men det blir inte så mycket som jag brukar lägga på sånt. På lördag eller söndag ska jag, killen och ungarna och åka hem till en kompis till killen och grilla så det blir ju några kronor där också. Killen brukar oftast betala men jag vill inte alltid låta honom betala, han är ju inte rikare än mig. Men han tycker att jag har ju två barn att försörja så jag ska spara på mina pengar. Men jag funkar inte riktigt så, jag gillar inte att alltid bli bjuden på allt.
 
Jag försöker att tänka mig för. Jag har suttit och funderat på om det är något mer jag behöver men nä, det är ingenting så det känns bra. Det finns inget jag ens vill ha och känner mig sugen att handla.

Har suttit och planerat

Publicerad 2013-06-02 17:39:09 i Allmänt,

Nu har jag planerat resten av månaden. Jag har fått pin-koden till COOP-kortet så nu ska jag föra över pengar där till mat. Sen ska jag stoppa undan en del pengar på sparkontot också. Sen blir det några kronor kvar som jag ska ha utifall det händer något roligt. Jag och Matte vill gå och se Star Trek på bio, vi gör så sällan något så det är på tiden. Jag var hos honom igår till idag och vi var riktigt duktiga och handlade ingen utemat, det ni ;) Vi gjorde lapskojs till lunch igår och till middag åt vi den indiska köttgrytan som jag hade i frysen. Frukost åt vi såklart hemma och sen åt vi resterna av grytan till lunch.
 
Om nu mina skattepengar kommer ska dom in på sparkontona jag har fixat. Jag har dock beslutat mig för att jag ska köpa tallrikarna jag gått och sneglat på så länge men sen ska resten in på kontona. Jag vet att många säkert tycker jag gör fel men jag är så trött på att inte ha tillräckligt med tallrikar när jag har gäster!
 
På fredag är det kalas för sonen. Vi får väl se hur många som kommer, jag insåg att det var ett grymt dåligt datum jag valde :( Men några blir det väl iaf hoppas jag! Han ska bjuda på hamburgare och det behöver ju inte bli så dyrt.
 
Annars ska jag fortsätta att äta ur frysen. Det är på tiden att den äts ur ordentligt! Idag blir det tex en gryta med chorizo och kyckllingfilé. Allt är taget ur frys och skafferi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela