handla.blogg.se

Influensa

Publicerad 2014-02-26 16:52:11 i Allmänt,

Jag drog på mig influensa deluxe tydligen! Jäklar vad dålig jag var i helgen! Sen blev det bättre och sen kom det tillbaka. Så nu sitter jag här igen med feber. Jag tror inte Matte låter mig komma undan med att inte gå till doktorn en dag till. Så det får väl bli så i morgon...
 
Tack vare detta klarade jag min utmaning utan några problem alls. I går kunde jag handla lite blåbärspaj och marsansås och tycka synd om mig för jag hade så mycket pengar kvar ;)

Sjuk

Publicerad 2014-02-21 06:17:50 i Allmänt,

Jag är drängsjuk så några fler uppdateringar innan helgen lär det inte bli. Jag är halvt döende och måste dessutom åka och jobba. Känns sådär. Än så länge ligger jag iaf gott och väl på plus!

Dag 3

Publicerad 2014-02-19 16:56:31 i Allmänt,

Noll kronor. Nada. Inget alls. Det är dagens status :) I ugnen står kycklilngfilé och mac'n'cheese och på diskbänken står en bröddeg och jäser och ska bli frallor. Jag gjorde så i stället för att lägga pengar på att köpa bröd. Jag vill ha min kitchen aid som kan stå framme så jag kan baka oftare. Jag orkar inte släpa fram jättemaskinen som står längst in i ett skåp. Jaja, det får bli senare. Men min deal med mig själv är att jag ska baka allt bröd (utom möjligen något specialbröd då och då) efter det. Men den dagen kommer när den kommer :)

Dag 2

Publicerad 2014-02-19 06:08:01 i Allmänt,

Gårdagens inköp blev lite för stora. Jag fick handla i den minimala COOP-butiken vid sonens gitarrlektion och där är det svindyrt. Så pass dyrt att kvinnan före mig skällde ut den stackars kassörskan för att dom få grejer hon hade kostade nästan 300,- Hur som helst så vart iaf inköpen som följer:
 
Bregott mellan 35,50,-
Jäst 1,95,-
Leverpastej med gurka 11,95,-
Mellanmjölk 9,45,-
Plastkasse 2,-
 
Summa: 60,85,-
 
Jag fick en chock. Nästan 10,- för COOPs egen mjölk? Allt var ett par kronor dyrare än på coop Forum, irriterande, japp!
 
Eftersom jag håller på att tömma mitt konto på Coop (där fanns det då 393,- kvar) så kan jag bara handla på COOP. Nu har jag skaffat mig ett coop Visa för att kunna hålla koll på matkostnaderna. Jag kans lå mig för bröstet och säga att jag bara spenderar 2-3000,- i månaden på mat men när jag är hos Matte handlar jag på Hemköp och betalar med mina vanliga pengar osv. Nu kommer jag att föra över en summa på coop-kortet och det ska räcka till allt. Då får jag dessutom bonus på alla inköp ävn när dom inte är på Coop. Så det tjänar jag på i slutändan :)
 
Nu har jag 49,-/dag att röra mig med. I dag är det egentligen inget som måste inhandlas. Middagen igår vart oststuvade makaroner med stekt falukorv. Makaronerna som blev över gör mac'n'cheese av idag och till det ugnssteker jag en kycklingfilé. Det blir smaskens det och jag gör av med rester :)

Blä

Publicerad 2014-02-18 07:41:16 i Allmänt,

Dotter med feber, inget jobb, ingen tandläkare, en galen mamma! Barnen har varit sjuka i omgångar i tre veckor nu. Jag blir tokig på riktigt! Men det är bara att gilla läget.
 
Middagen bllir iaf korv i ugn med makaroner. Korven kostade mig 3,- för den biten. Makaronerna betalade jag  5,-/frpk (är det ett kilo i ett paket idealmakaroner tro?). Vi gör 3 dl makaroner så vad kan det vara? 1,- max? Ost har jag i frysen. Tomater och senap i kylen och sen var det inte så mycket mer.  Så max 5,- för vår middag i dag. Lägg på en femma om hjärtat skulle komma.

Dagens planerade inköp

Publicerad 2014-02-18 05:53:26 i Allmänt,

Min älskling sitter och suckar ledsamt i telefonen när jag berättar att jag valde toapapper i stället för pålägg i går. För mig är det ingen stor grej och jag tycker tom att en sån här utmaning är rolig att genomföra. Hade jag inte haft mera pengar hade det nog inte varit lika roligt gissar jag. Jag tror att det kan vara bra för alla att någongång ta en paus i inköpen och leva på det som finns.
 
I dag ska jag köpa Bregott, mjölk och om pengarna räcker även kaviar. Middag idag vet jag inte ännu. Antingen korv i ugn eller kycklingfilé i ugnen. Allt bestäms i sista sekund då jag inte vet om hjärtat kommer hit idag eller inte.
 
Sen ska jag till tandläkaren idag också. Idag kan det vara sista gången. Bara hon klarar det sista hålet från en rotfyllning är jag klar sen. Jag är uppe i nästan 6 000,- redan och jag hoppas inte det blir så mycket mer än en tusing till men det får vi se efter idag. Efter tandläkaren ska jag åka och lämna inlämningskvittot på min ring så Matte kan hämta den. 150,- i bensin för att hämta en ring ett stenkast från där han bor känns inte så lockande faktiskt.

Dag 1

Publicerad 2014-02-17 22:27:04 i Allmänt,

Havregryn fiber 16,50,-
Toapapper 15,95,-
 
Summa 32,45,-
 
Det gör att jag nu har 51,-/dag till mat resterande 7 dagar.

Utmaning

Publicerad 2014-02-16 19:58:00 i Allmänt,

Nu är det dags att utmana mig själv igen! Så fram tom den 24 februari får jag göra av med 393,- på mat. Frysen är full och nu ska jag göra det jag kan med det som ligger där istället! Till helgen ska jag hem till Matte och idag fick vi en älg- och en vildsvinsstek så vår lite lyxigare mat är ju avklarad iaf :)
 
Så det är 8 dagar kvar och det betyder att jag får göra av med ca 49,-/dag. I morgon måste jag köpa något pålägg och lite havregryn men det är ju inte så många kronor. Så förhoppningsvis blir det mer till resterande dagar. Några kronor extra kan göra en hel del i helgen :) Jag återkommer dagligen med en redovisning av pengarna :)
 

Förlovad

Publicerad 2014-02-15 16:48:29 i Allmänt,

Nu är det gjort, vi är förlovade :)



Det skulle vara 12 diamanter med en sammanlagd Carat på 0,36 men så såg jag i ringen att det stod 0,44 CT och eftersom jag var in idag så frågade jag. Dom hade satt in större stenar för det såg bättre ut. Tack för det!

Tyvärr fick jag lämna ifrån mig halva ringen idag då den röda delen var för liten. Men jag fick iaf behålla diamantringen. Dom ska lödas ihop sen :)



I morgon!

Publicerad 2014-02-13 06:17:08 i Allmänt,

I morgon är det alla hjärtans dag. Dagen då jag ska förlova mig med mannen jag älskar. OM vi nu får ringarna... Dom kan komma på onsdag, senast torsdag sa han när vi beställde dom. Sen var det tisdagen som gällde. Nu är det i morgon förmiddag, tusen procent. Ringen är inte ens färdig då. Jag förstår varför han inte vill göra den klart och ja, det är smart men jag behöver lämna ifrån mig den om några veckor. Känns sådär :( Men det känns rörigt allting, jag hade velat ha ringen redan nu så man kunde vara säker!

Helg :)

Publicerad 2014-02-07 06:25:06 i Allmänt,

Gårdagen går till historien som en av dom värsta dagarna ever! Jag orkar inte ens skriva om allt men allt var skit. Det värsta var samtalet från skolan när sonen ramlat och slagit i huvudet och jag fick åka och hämta en rädd pojk. Men lite bullar, godis och mammas varma famn fick honom snabbt att lugna ner sig igen :)
 
Min ring kommer inte hinna bli färdig. Jag är deppig deluxe! Han kommer inte hinna sätta ihop den vita och den röda. Men det ska tydligen gå fort så han kan göra det över dagen. Eller det hoppas jag iaf! För jag har ingen lust att bli av med den i någon vecka efter jag väl fått den på fingret!
 
I helgen är vi barnlediga och då ska vi kurera varandra då vi bägge två blivit sjuka... Typiskt!

Tandläkaren igen då

Publicerad 2014-02-06 15:08:58 i Allmänt,

Idag var jag tillbaka till tandläkaren. Tre hål varav ett kanske behöver rotfyllas. Grattis till mig. Det betyder att det är en kostnad på ca. 3 000,- och kan bli så dyrt som 11 000,- Tjoho, vad jag är glad... Dags att dra åt svångremen iaf! Inga fler utsvävningar på ett tag!

Nu är det gjort!

Publicerad 2014-02-02 10:38:39 i Allmänt,

Guldsmeden tog sig friheten att beställa 12 diamanter till min ring i fredags innan vi var där. Det är lite tight om tid nämligen. Förlovningen sker på alla hjärtans dag och innan det ska guldsmeden göra ringarna, skicka den vita delen till killen som sätter i diamanterna, få tillbaka den och sätta ihop dom två ringarna, sen ska den till gravören för att graveras och slutligen ska den iväg och poleras upp. Så det är lite tight med tid men han har lovat att det ska bli klart innan. Mattes ring ska ju också göra samma resa förutom ihopsättningen då han bara ska ha rött guld i sin. Men smeden beställde en svart diamant som han bjuder på. Den ska sättas på insidan av hans ring och sen ska en annan diamant som han redan har också sättas på insidan av hans ring. Bara för att göra den lite speciell fast den är helt slät på utsidan.
 
Jag hade lite guld jag lämnade in också så priset blev för bägge ringarna 9 300,- ordinarie pris för dom är över 24 000,- så det är ju inte en så jättedålig deal om jag får säga det själv :) På torsdag ska jag åka dit för att prova ringarna innan den vita skickas till diamantkillen. För jag var så himla kall om händerna så det är en risk att jag måste ha en storlek större...
 
Nu har jag dessutom fixat barnvakt på alla hjärtans dag så vi kan byta ringarna i lugn och ro. Sen hämtar vi hem barnen och åker hem och myser allihopa. Det här blir hur bra som helst! Nu längtar jag bara tills våra ringar faktiskt kommer så vi kan få se och prova dom och framförallt längtar jag till den 14 februari så jag kan få sätta på mig ringen på det finger den ska sitta för resten av mitt liv :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela