handla.blogg.se

TiVo

Publicerad 2013-08-31 08:33:29 i Allmänt,

För 30,- extra i månaden kan jag få TiVo hemma. Så igår fixade jag det. Visst boxen kostar en slant men det finns spenderpengar till det så det är inga problem! I mitten på nästa vecka kommer boxen och jag som TV-beroende kommer bli galen gissar jag. Matte är avis till max, han vill också ha. Men han fick en ny bil så han får vara nöjd med den så får jag vara nöjd med min nya box istället för ny bil. Och det är jag!
 
Nu sitter säkert flera av er och undrar vad jag pysslar med. Varför köpa ännu en ny TV-box när den gamla funkar? För att jag vill, nej, jag behöver den inte men jag har väntat i flera år på att den här tekniken ska komma till Sverige och nu när den är här ska jag ha den, så enkelt är det!

Brödbak igen

Publicerad 2013-08-31 07:46:49 i Allmänt,

Igår åkte jag till COOP. Jag skulle köpa mjöl. Manituba cream. 21,- för 2 kg eller något sånt. Ganska dyrt men det skulle bli bättre bröd med det läste jag. Värt att prova! På morgonen hade jag ställt fram surdeg till baket så det var klart när jag kom hem, redo att bakas med.
 
Efter 4 timmars jäsning i bunken och ytterligare nästan 2 i brödformen åkte brödet in i ugnen (det är inte snabbakat direkt). En timma i ugnen ungefär och sen var det klart!
 
Jag har ju ingen övervärme i ugnen så jag drog på grillen när den kommit upp i 98° så jag skulle få en lite bränd skorpa, jag tycker att det är så gott!
 
Jag läste på nätet att man ska inte lägga brödet i en plastpåse utan bara ställa den med snittytan neråt och sen får den stå så. Så nu har den stått så över natten och det vart perfekt. Skorpan är härligt seg och inte kladdig och fuktig som den lätt blir i en påse!
 
Så här ser brödet ut i genomskärning. Ett mycket ljusare bröd än jag brukar göra och så mycket godare! Bjuder jag Matte på det här stannar han för alltid ;)
 
Fortfarande blir det ju ingen jättekostnad för ett bröd.
 
Mjöl Manitoba 7,-
Rågsikt 2,-
Salt och brödsirap max 50 öre
 
Ja det var det. Så runt 10,- i runda slängar för ett bröd som är ungefär tusen ggr godare än ett köpt bröd! Elen för att göra grillen i 3 minuter gick väl på några kronor men gasen betalar jag ett fast pris för så det blir inget extra. Så nog tjänar jag ganska mycket på att baka själv. Jag ska prova att göra samma med vanligt vetemjöl sen för att se om jag kan komma ner ännu mer i pris, blir det lika bra så varför använda ett dyrare mjöl?

Nolldag

Publicerad 2013-08-29 16:56:28 i Allmänt,

Idag blir det en nolldag. Inte en spänn har jag handlat för. Maten står mer eller mindre klar i kylskåpet. Jag satte som mål idag att hålla mig till 0,- och det höll jag. I morgon sk ajag försöka mig på samma sak. Jag får låta bli att ta med mig min kaffemugg jag kan flla på på 7-Eleven så ska det nog gå :)
 
Jag köpte en thermomugg där för 79,- och påfyllning med latte kostar sen 15,- så efter några stycken har jag tjänat in muggen och sen blir varje latte billigare. Men jag har gett mig fan på att inte köpa för ofta :)

Impulsköp

Publicerad 2013-08-29 05:59:56 i Allmänt,

Igår betalade jag 499,- för något bara sådär. Fick för mig att kliva in på min gamla bilskola och kolla hur jag måste göra för att uppgradera mitt körkort. Jag har bara kort för automat och ville få börja köra manuell låda. Pang bom stod jag med en testtid några timmar senare. 499,- kostade den. När vi åkte iväg sa han att jag nog behövde 5-10 lektioner innan jag fick kortet. När han lyckats få mig att tro på mig själv och köra tillbaka genom innerstan i rusningen med manuell låda (något jag gör varje dag med automat men att dessutom växla är ju lite mer när man kört automat i 9 år) för att slutlingen stanna utanför bilskolan (något han inte heller planerat men insåg att jag faktiskt klarade av) var han nere på max 5 lektioner. Om jag bara körde på skolan. Körde jag dessutom med Matte så trodde han på 2-3 lektioner, bara så han kunde se att jag kunde växla. Jag har gett mig fan på att bara betala en lektion till, max 2 ;) Körlektioner är dyrt så det vill jag inte lägga mer än nödvändigt på!
 
Vad konstigt det kändes att sätta sig och övningsköra igen efter över 9 år! Men det här ska nog gå bra. NU ska jag beställa ett handledarintyg till Matte och sen kan vi tuta och köra ute. Eftersom jag har körkort kör jag på det och måste inte ha körkortstillstånd och Matte måste inte gå handledarkursen utan man kan bara beställa ett intyg så det här ska nog gå fort och smidigt hoppas jag :)
 
Jag trodde aldrig jag skulle våga göra det. Jag har alltid tyckt att det är jätteobehagligt att köra manuell låda men nu så. Nu är jag på g :)

Vad har hänt?

Publicerad 2013-08-28 06:22:00 i Allmänt,

Helt plötsligt känns det som om allt ändrats för mig. Jag vill spara mer, leva enklare, bli stoltare över vad jag presterar och helt enkelt må bättre!
 
Jag har aldrig varit stolt över mitt jobb. Jag har alltiod kännt att det är pinsamt att jag jobbar i familjeföretaget, att jag liksom bara flöt in på ett jobb, att jag inte behövt kämpa. Helt plötsligt känner jag tvärtom. Jag är stolt över att få ta över det min pappa jobbat upp sen sextiotalet. Jag måste kämpa mer, bli stoltare, känna att det är värt att kämpa för!
 
Jag har haft stora planer, dom har jag minskat, ett steg i taget!

En ny utgift

Publicerad 2013-08-27 20:29:31 i Allmänt,

Sonen är anmäld till en gitarrkurs (grattis grannar, nu ska han öva ;)). Den kostar 900,- och fakturan kommer inom två månader. Så nu blir det att hålla igen lite och lägga undan lite extra. Inte för att det blir några problem att betala, det är bara att lägga lite mindre på sparandet. Men varför göra det om jag kan spara några kronor varje månad?
 
Han satt och fnissade när ag berättade att alla tjejer (okej, kanske inte alla) älskar killar som spelar gitarr så det ska han satsa på. Jag älskar när Matte spelar och sjunger för mig, det är galet läckert tycker jag! Jag älskar att han alltid spelar för mig när jag lagar mat, det blir så mycket roligare att laga mat då :)

Mat vecka 35

Publicerad 2013-08-27 17:54:50 i Allmänt,

Tänkte köra på en liknande matplanering som förra veckan, eftersom jag glömt det hittils så börjar jag from imorgon onsdag.
 
Onsdag: Köttfärs
Torsdag: Fisk
Fredag: Kassler
Lördag: Köttfärs
Söndag: Fläskkött
 
En köttfärsdagen blir det kåldolmar och den andra lasagne. Fisk blir det nog med räksås då jag har massor med räkor i frysen. Sen får vi se vad jag hittar på med resten. Det kan variera lite då Matte ska hit någon dag och då blir det vad det blir, han vill fira att han köpt bil så han vill ut och äta med ungarna i helgen. Vi får väl se vad som händer.

Irriterande bankkontakt

Publicerad 2013-08-27 05:59:00 i Allmänt,

Jag tål inte Mattes bankkontakt. Igår var vi där igen för att han skulle lägga om bostadslånet från ett blancolån (eftersom det inte fanns pantbrev direkt efterombildningen fick det bli blancolån först) till ett bolån. Allt borde vara enkelt men hon "glömmer" att berätta saker hela tiden. Så jag får sitta och säga saker till honom hela tiden. Som om han låser lånet åker han på att betala ränteskillnaden om han löser det tidigt. Det är inte det att jag inte vill att han ska låsa lånet men jag anser iaf att han ska veta hur det funkar!
 
Eller när hon pratade om fondspar. Hon "glömde" att berätta att man får skatta 30% på vinsten. Det kan jag tycka att man som bankkvinna ska iaf säga när man rekomenderar någon att skaffa ett fondspar.
 
Hon tjatade om bank-id. Matte är helt oinresserad av datorer, han gillar dom helt enkelt inte. Han fattade inte vad bank id var. Hon fortsatte att upprepa ordet bank-id säkert 30 ggr. Tillslut fick jag enkelt förklara vad det var. Om han inte vet vad det är (aldrig använt sig av e-leg) så kan du säga namnet tusen ggr, han förstår det inte bättre ändå.
 
Det finns fler exempel på liknande saker. Han är inte inresserad och vet ingenting om såna saker. Jag är däremot jätteintresserad av ekonomi och har läst om bolån även fast jag inte har något själv så jag kan förklara för honom. Kanske tur det eftersom hans bankkontakt inte är intresserad av att lära honom... Det var likadant förra gången vi var där. När jag berättar hur det funkar så suckar hon och svarar svävande. Okej, jag kanske är jobbig men jag kan inte låta bli att tycka att det inte ska vara mitt jobb att lära honom hur det funkar.

Räkningar augusti

Publicerad 2013-08-26 20:37:56 i Allmänt,

Hyra: 6 671,-
Fritids: 190,-
Dagis: 380,-
KabelTV, internet: 756,-
El Fortum: 426,- (kvartalsräkning)
El Telge: 211,-
Plan (fadderbarn): 267,-
Radiojänst: 173,-
Hemförsäkring: 129,-
Hyresgästföreningen: 80,-
Enkla vardagen (bankavgifter): 25,-
 
Summa: 9 308,-
 
3 000,- är överförda till COOP-kortet till månadens mat (jag har dock inte gjort av med förra månadens 3 000,- ännu).
 
4 300,- är överförda till sparkontot, barnstolen jag köpte häromdagen tar jag från "sparkontot" där jag sparar till saker kortsiktigt så därför blev det inte 5 100,- som jag ska spara.
 
Den här månaden känns det jättebra med allt!

Kåldolmar

Publicerad 2013-08-26 19:50:08 i Allmänt,

Ica har vitkål billigt såg jag just när jag gick igenom alla reklamblad på nätet. Så till helgen blir det kåldolmar! En gång om året gör jag det (det tar för mycket tid för att göra oftare än så tycker jag) och nu är det dags. Jag älskar kåldolmar och det är enkelt för dottern kan peta bort kålen som hon inte får äta.

Gratis lunch

Publicerad 2013-08-26 17:48:32 i Allmänt,

Idag blev det lunch på stan. Tänkte köpa mig en sallad i en salladsbar i en av mina fastigheter. Väl därinne så sa han att jag fick den gratis och att ja kunde komma in när jag ville och hämta en sallad. Jag är ju dock sån att jag inte gillar att få en massa saker gratis. Hans överlevnad går ju ut på att folk handlar så då vill jag inte snylta men ja, jag kommer att hämta en sallad någongång då och då. Bara för att dom är så rackarns fina och goda! Den räckte till både lunch och middag för min del, perfekt!
 
I helgen gjorde jag något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Något jag planerat att göra men som jag vart för snål för. Köpte mig ett par riktigt schyssta jeans! Jag och älsklingen gick in i en jeansbutik som ligger väldigt avigt till men som jag sett ligga där sen jag var liten. Dom hade rea så Matte skulle kolla. Väl där provade jag också några byxor som var på rea men dom satt inget bra. Jag och kvinnan i butiken började att prata och jag förklarade att jag hade så mycket hud på mage och lår och att det var svårt att hitta byxor. Hon tittade snabbt på mig och sa: Lee Scarlett ska du ha. Dom kommer sitta perfekt på dig!
 
Jag provade fast jag inte alls skulle köpa och ja, hon hade rätt, dom satt perfekt på mig. Dom var nedsatta från 999,- till 799,- så jag tog dom. Jag skulle inte alls ha några byxor men dom var perfekta. För första gången någonsin behövde jag inte sy eller vika upp byxorna! Bara det gör det värt det! Matte har nog sagt att min häck är galet snygg ungefär 100 ggr sen i lördags så jag gissar att dom sitter rätt bra över ändan :) Hon sa åt mig att påminna henne om mig nästa gång jag var inne så skulle jag få rabatt om jag ville köpa ett par till till ordinarie pris. Hon tyckte det var så roligt för jag blev så himla glad över hur byxorna satt! Och ja, det är klart att det är ett försäljningsknep, det förstår jag med. Men försök att få till den dealen på JC...

Bröd

Publicerad 2013-08-23 06:31:26 i Allmänt,

Igår gjorde jag en ordentlig surdegslimpa. God som sjutton är den och inte har det kostat  mig många kronor heller. Måste börja baka mitt eget bröd, vad pengar man kan spara!
 
 
Den här gången vart den stor och fin och den är jättesaftig. Precis som jag och Matte vill ha det :)
 
Ha en trevlig helg!
 

Matveckan

Publicerad 2013-08-22 06:50:42 i Allmänt,

Det har gått ganska bra med matplaneringen den här veckan och jag ska fortsätta att planera på samma sätt nästa vecka. I onsdags vart det dock ingen soppa så spenatsoppan får bli nästa vecka (jag har hört att det är en bra grej att köpa spenat om man ska göra spenatsoppa ;)), då vart jag dessutom jättesen så då fick vi käka mat ute på vägen hem. Inte alls vad jag ville men ibland så!
 
Igår och idag blir omkastat, jag visste att jag skulle bli sen igår och behövde enkel mat så jag tog fram korv igår. Sonen gick hem till en kompis efter skolan så det vart lite korv och makaroner över så idag tog jag fram köttfärs och så gör jag en makaronipudding med resterna och köttfärs. Jag måste bara köpa lite lök till den idag (och den sedvanliga mjölken då såklart). Den här veckan har jag handlat extremt lite mat precis somjag planerat. Känns bra! Jag plockar i frysen istället :)

Storshopping!

Publicerad 2013-08-21 17:18:56 i Allmänt,

Idag har jag shoppat för 799,- bara sådär. Men inget onödigt alls! Barnens Hus hade total utförsäljning pga konkurs. Min jänta blir fyra år om två månader och jag kände att det var dags att vända henne i bilen. Jag vet att det är lite för tidigt och helst skulle jag velat ha henne bakåtvänd tills hon är 6 (det var planen) men hon är så förskräckligt åksjuk så jag pallar inte att vänta. Att behöva sanera henne och bil flera gånger i veckan är inte roligt och vart man än ska sitter man på helspänn.
 
Så jag gick dit och kollade. Eller jag gick inte bara dit. Jag parkerade på ElGigantens parkering långt bort och gick dit. Sen stod jag i kö i nästan 1½ timma innan dom öppnade. Kön var galet lång men jag stod väl på plats 20 ungefär. Så jag rusade in till barnstolarna och var glad att jag skulle ha en bältesstol för det fanns det många av, babyskdd var det också många av, däremot fanns det ytterst få bakåtvända stolar. Jag stod och velade mellan 3 stolar. En för 699,-, en för 799,- och en för 909,- Jag tog den som var smalast och det var den för 799,-
 
Jag var i närheten av återvinningen på eftermiddagen så jag åkte dit och kastade hennes bakåtvända (den var ungefär 8½ år gammal, köpt till sonen när han var bebis och dessutom har den varit med om nästan 4 års kaskadspyor så tanken på att sälja den fanns inte faktiskt) och åkte till dagis. Jag frågade jäntan vad hon helst ville ha i bilen. En ny stol som brorsan var svaret. Tror ni hon flippa när hon insåg att hon fått en! Jag fick höra glädjetjut hela vägen hem och hon berättade om allt hon såg, en helt ny värld har öppnats för henne. Sen kom orden som gjorde min dag. "Tack mamma, du är så snäll!"
 
Ingen spya på vägen hem heller, underbart :)
 
Idag har en sak hänt som fått mig att vilja spara ännu mer. Inte mer pengar men jag har blivit mer besluten att spara det jag planerat. Inget dåligt alls, en känsla bara. Trots att jag borde vara nedslagen idag mår jag bättre än på länge! Jag är galet lycklig över det jag har!

Min frukost

Publicerad 2013-08-20 06:31:54 i Allmänt,

Jag försöker just nu lägga ifrån mig sommarens dåliga vanor. Både när det kommer till kostvanorna och även ekonomin. Idag börjar sonen i skolan (i trean, vart tog min bebis vägen?) så nu är sommarlovet slut. Vi har grönan kvar men det tar vi i september sen, när det förhoppningsvis är lite svalare och inte lika mycket turister i stan (dvs, kortare köer till karusellerna).
 
Jag tänker mycket på ekonomin och nu är planen att handla så lite så möjligt i början på månaden för att ha så mycket som möjligt kvar i slutet på månaden. Då kan jag handla det jag behöver om jag vill. Nu är det iofs skolstart så sonen kan ju behöva något. Hans far har önskat ett par jeans att ha där, jag anser väl att det kanske inte är min sak att köpa men har dom inte råd får jag självklart göra det!
 
Hur som helst min frukost var det ja. Sommarvanorna ska bort och nu är det nyttig mat på intåg!
 
Min frukost idag.
 
 
Filmjölk, müsli, ägg, kaviar, kaffe och min dagliga pillerdos (kalcium, järn, folsyra, B12 och multivitamin). Jag är mätt som sällan och är redo för en arbetsdag på stan! Det enda som tar emot är att det idag kommer att vara köer på motorvägen och att jag som vanligt kommer att sitta och irritera mig på att jag bara hittar för små parkeringsplatser för min bil och önska att jag hade en ny bil NU. Jaja, den dagen kommer väl den med...

God gryta

Publicerad 2013-08-18 13:33:00 i Allmänt,

Jag hade ju skrivit att vi skulle äta gryta idag så det fick det bli. Passade på när vi ändå var hemma så den kunde stå och gotta till sig ett par timmar i lugn och ro! Så vad hittade jag då i skåpen?
 
500 gram högrev
1 chorizo
1 pkt bacon
2 morötter
1 lök
5 klyftor vitlök
Tomatpuré
2 lagerblad
2 buljongtärningar
Salt, peppar, paprikapulver och en skvätt balsamico för syrans skull.
 
Jag stekte allt och la sen ner i min underbara gjutjärnsgryta och där fick det sen koka ett par timmar. Gudomligt gott blev det! Till det kommer jag sen att servera färskpotatis som mina föräldrar kom förbi med idag (deras egenplanterade). Så idag var maten "gratis". Eftersom jag har betalat för det mesta en gång i tiden (allt utom potatisen) så har den ju kostat men jag tror nog det mesta är köpt på halva priset så det är ju ingen jättesumma direkt. Nu kommer jag dessutom att få matlådor som jag får frysa ner. Fast jag satt häromdagen och predikade att jag inte skulle det. Men nu ska jag se till att äta upp dom också ;)
 
 
 
Senare till kvällsmål kommer jag att ta en tunn skiva med mitt surdegsbröd och äta med smärstekta kantareller för det hade dom också med sig några till mig. Underbart, vilken lycka!
 

Veckans matplanering

Publicerad 2013-08-18 08:59:15 i Allmänt,

Jag blir tokig på maten. Det driver mig till vansinne att komma på ny mat vareviga dag. Så nu tänkte jag prova ytterligare en ny sak den här veckan! Jag bestämmer i förväg vad som ska ätas men inte rätten. Svårt att fatta vad jag menar gissar jag men jag vet inte hur jag ska förklara det ;) Men så här:
 
Söndag: Gryta
Måndag: Kyckling
Tisdag: Soppa
Onsdag: Köttfärs
Torsdag: Korv
 
Jag försöker att planera vilken bas/sorts mat som ska tillagas och så får jag bestämma utifrån det sen. Kanske kan det funka bättre? Jag blir galen på att komma på mat vareviga dag och jag tar sällan fram mat ur frysen i tid och så blir det något enkelt, alternativt så köper jag nytt. Inte så himla bra faktiskt!
 
Helgen är inte planerad eftersom ungarna ska till pappa och jag åker hem till Matte som vanligt på fredag. Soppan kommer att bli spenatsoppa med ägg då bägge ungarna älskar det och jäntan tjatar om det mest hela tiden. Nu ska jag gå och kolla i skåpen vad jag har att stoppa i dagens gryta!

Tiden går så fort

Publicerad 2013-08-18 08:23:27 i Allmänt,

Det är galet hur fort tiden går! Jag tyckte det var igår som jag satt och betalade räkningarna och nu är jag snart där igen. Galet! Jag fasar inte längre den dagen då det är dags att betala alla räkningar. Från att ha haft nästan 13000-17000,- i månaden känns dom 9000-9800,- som småpotatis. Det är inga onödiga räkningar heller så det känns jäkligt bra!
 
Nu tror jag nog att jag har bestämt hur jag ska göra med alla konton, alla mina sparkonton. Jag vill dela upp det på flera konton. Jag är snål när det kommer till sparade pengar. Det är faktiskt en anledning till att jag har använt krediter tidigare. Jag vet med mig att även om jag sparar ihop till något så har jag svårt att använda dom pengarna till det dom var menade till. Det var lättare att ta en kredit då och känna att jag hade pengar på banken. För många låter det här säkert helt galet och idiotiskt men så funkar jag.
 
Det är också en anledning till att jag nu vill ha flera konton. Har jag inte ett konto märkt med vinterkläder så kommer jag snåla på vinterkläderna. Har jag däremot ett konto med x antal kronor som ska gå till vinterkläder blir det lättare för mig att göra som planerat och låta ungarna välja vad dom vill ha (inom rimliga gränser dvs). Jag kommer planera att spara 10 månader per år, två månader på sommaren är sparbefriade.
 
Så mitt sparande kommer att delas upp på 5 konton:
 
Buffert (1500,-)
Långsiktigt sparande som inte får röras om det inte är akut på något sätt och inga andra pengar finns.
 
Korttidsspar (2300,-)
Ett konto där jag sätter in pengar som jag får använda till att köpa saker som jag vill ha/behöver, typ nya cyklar till ungarna, hushållsmaskiner, osv osv, det är också den största sparposten just nu då jag även sparar till nästa års semester på det kontot (förhoppningen är att jag ska kunna spara ihop tillräckligt för att kunna spara pengar 12 månader/år och inte låta bli att spara i två månader men jag vet inte riktigt hur det här kommer att funka, jag har spenderbyxorna på när det är sommar, det vet jag med mig och det är okej för mig).
 
Vinterkläder (500,-)
Konto till vinterkläder. Det blir 5000,- par år och det lär ju räcka rätt rejält till vinterkläder till oss tre. Det lär bli pengar över och dessa har jag inte bestämt om jag ska låta sitta på det här kontot eller föra över till bufferten, troligen blir det till att föra över till bufferten, det här året lär det dock inte bli så då det inte finns några såna summor på det kontot där just nu.
 
Julpengar (500,-)
På 5000,- klarar jag mig mer än väl till julen. Julklappar, julpynt och julmat får inte gå på mer än så helt enkelt. I år blir det lite fler att köpa till och mer mat då jag helt plötsligt (förhoppningsvis iaf) står med en underbar pojkvän som vill fira jul med oss. Vilken dröm för mig som älskar att laga julmat att få en chans att göra ett fullt julbord igen och faktiskt ha någon som uppskattar det! Julmaten borde jag egentligen betala med COOP-bonusen som bara står och växer för varje månad men jag är som sagt snål med sparade pengar ;)
 
Körkort (300,-)
Sparande till ungarnas körkort. Håller dom sig borta från droger bjuder jag på ett körkort. Planen är att öka det här lite till men just nu blir det 300,- (jag har ökat från 200,- redan). Jag sparar inget separat till ungarna men jag tycker att körkort är viktigt att ha när det är dags att söka jobb så jag vill att dom ska kunna ta det så snart dom fyller 18. Dom här pengarna sitter på ett fondkonto som jag hoppas ska ge utdelning under dom 9 år somm är kvar till sonen blir 18.
 
Det här blir då 5100,- i sparpengar varje månad. Plus dom pengarna jag betalar in för mycket i skatt varje månad. Ett sparande jag är VÄLDIGT nöjd med! Jag hoppas att jag känner att jag klarar av att leva på "endast" 3300-3900,- i spenderpengar varje månad. Som jag skrivit om hundra ggr förut, jag vill inte leva mitt liv och känna att jag snålar i vardagen bara för att fylla på sparkontona en massa varje månad. För MIG är det inte värt det helt enkelt. Man lever bara en gång och jag tänker inte låta livet gå mig förbi för att få ett fett sparkonto. För mig är det en lyx att kunna spara undan så pass mycket pengar som jag ändå gör. Jag skulle säkert kunna dra ner på nöjesshoppingen men varför när jag ändå lägger undan nära 7000,-/månad? Jag vill inte behöva tänka för mycket på vad jag handlar även om jag är bra mycket mer medveten idag än för ett år sen på vad jag köper!

Naturhistoriska

Publicerad 2013-08-17 07:45:07 i Allmänt,

Idag blir det Naturhistoriska Riksmuseet för mig, barnen och Mattes del. Grabben och Matte ska gå på Cosmonova men eftersom jäntan är för liten för det så får hon och jag hitta på något annat under tiden. Jag har aldrig varit på Cosmonova så jag skulle velat gå egentligen men jag kan inte lämna Matte med jäntan, kul om hon behöver gå på toa eller blir ledsen, inte så enkelt för honom då ;)

Vad äta?

Publicerad 2013-08-16 07:10:48 i Allmänt,

I morgon ska vi åka och hämta Matte hos honom och sen åka till andra sidan stan för att gå på Naturhistoriska. Allt blir lite dumt nu iom att han inte har en egen bil så vi måste åka 30 minuter till honom för att hämta honom men det är värt det för att få träffa honom såklart :)
 
Sen åker vi hit och då är frågan vad vi ska äta? Jag vill egentligen köpa spareribs på City Gross som tydligen var billigt men det känns väldigt onödigt då frysen är full fortfarande! Matte har dessutom något problem med magen just nu och svårt att äta viss mat så en gryta känns bättre men jag hittar inga roliga recept. Jag vet bara att jag inte tänker handla en massa! Jag har 452,- kvar på coop. Eller egentligen är det 249,- till då jag köpte Mattes kokbok på kortet och det skulle tas från spenderarpengarna men klarar jag mig är jag mer än glad såklart ;)
 
Jag inser att 3000,- är ganska lagom för mig och barnen. Trots att jag köpt en del onödigt så kommer det att räcka, det känns bra att jag har lite mer koll på matpengarna, förut handlade jag massor mer tror jag. Eller iofs vet jag inte riktigt...
 
Sonen har gått från att äta svindyra frukostflingor med yoghurt till att äta müsli med filmjölk och det har dragit ner mina kostnader något. Ett paket basmüsli kostar lika mycket som ett paket flingor men räcker 4 ggr så länge. Jag köper en enkel basmüsli och sen köper jag bananskivor, pumpafrön och nötter i lösviktsmüslin dom har på coop (helt enkelt för att sonen inte vill ha nötter i sin müsli så vi får helt enkelt blanda till vår egen müsli som vi vill ha den). Det hade säkert blivit ännu billigare i längden att göra sin egen müsli men det orkar jag helt ärligt inte stå och hålla på med.
 
Just nu står fördegen till mitt surdegsbröd på diskbänken och gottar till sig. Eftersom det krävs vissa förberedelser för att baka surdegsbröd kan jag bara göra det när jag är ledig. Eller så får jag hitta ett annat recept :) Men om två timmar är fördegen klar, sen ska allt blandas ihop och jäsa sammanlagt 3-4 timmar innan den ska in i ugnen. Ska bli så gott med hembakat surdegsbröd igen!

Äta ur frysen

Publicerad 2013-08-15 14:55:12 i Allmänt,

Nu är jag igång på riktigt att äta ur frysen. Jag rensade den idag, det fanns en hel del kvar men däremot åkte all färdig mat ur frysen nu. Jag äter den inte så jag fattar inte varför jag ens sparar portioner med färdig mat? Det är inte så ofta som det blir en hel portion över men det händer ju ibland. Jag är rätt duktig på att laga rätt mängd mat för oss och inte så mycket mat går till spillo. Det som hamnar i frysen är oftast när jag gör efter ett recept och då gör 4 normala portioner. Eftersom jag och ungarna äter MAX 2 av dom (jag skulle säga max 1½ egentligen) så hamnar mycket i frysen som sen aldrig blir något med.
 
Idag blir det falukorv, kokt potatis och blomkålsgratäng till middag. Vi får se om det är någon annan än jag som tänker smaka på blomkålen ;)

Lycka!

Publicerad 2013-08-15 06:20:21 i Allmänt,

Tänk att en så liten sak som en diskmaskin kan göra mig så lycklig! I morse klev jag upp och köket kändes så stort om man jämför med tidigare när diskstället stod på bänken!
 
 

Ljust

Publicerad 2013-08-14 19:49:24 i Allmänt,

Nu är det ungefär 100 ggr ljusare i mitt kök! Det är bara nya handtag som saknas, det kommer det med men det får vänta lite :)

Wiie!

Publicerad 2013-08-14 19:09:54 i Allmänt,

Nu har jag diskat första gången i maskinen! Rörisen ringde när jag satt och gjorde naglar, tur som var sonen hemma från skolan då det var planeringsdag och hela skolan var stängd så han kunde släppa in rörisen. Självklart gick allt som kunde gå fel, fel men tillslut fick han ihop det och nu är den igång och funkar bra. Diskar så rent och fint så :) Jag är så nöjd så ni kan inte ana!
 
Så dagens inköp vart maskintabletter, 80 st för 108,- Så nu kommer jag att kunna diska ett par månader utan att behöva tänka på nya tabletter :)

Skolstart

Publicerad 2013-08-14 06:11:23 i Allmänt,

Igår var sonens skola stängd för planering så när jag kom hem från jobbet så drog vi och handlade en ny skolväska till honom. Han ville inte längre ha sin väska med Star Wars på, vilket jag kan förstå då han börjar trean i år, ingen gillar star wars längre.
 
Vi gick runt i varenda affär och hittade tillslut en väska på Stadium för 199,- och en gympapåse för 49,- Han valde en av dom billigaste väskorna vi hittade, han fick välja vilken han ville men tyckte den här var snyggast och skönast.
 
Hans pappa klagade på att dom hade det dåligt med byxor hos dom så jag köpte två par joggisar till honom på Intersports Lagershop för 50,-/st köpte ett par i 160 till mig också som jag ska ha hos hjärtat, jag håller på att ta över hans hem och tar med mig mer och mer grejer dit ;)
 
Lunch fick han också, jag tog en dag utan syrran och lyxade llite extra, även grabben kan behöva extra mammatid ibland :)

Stenhård

Publicerad 2013-08-12 19:49:38 i Allmänt,

Jag är stenhård med mig själv nu. Jag sparar inga kvitton men däremot så betalar jag allt med kortet så jag kan gå tillbaka och jag skriver upp allt dag för dag för att på så sätt lättare kunna hålla koll. Nu går det inte åt så mycket pengar vilket jag är väldigt glad över. Varför göra av med pengar om man inte måste?
 
Idag fick jag tag i billiga ägg, majs och lite annat. Precis vad jag behöver då allt började sina här hemma. Körde hem min syster från sjukhuset idag och fick med mig en bit av deras surdeg så i morgon bitt ska jag väcka den till liv så jag kan baka ett bröd i morgon kväll. Jag hoppas att jag kan få tummen ur och baka bröd sen, det blir ju så mycket godare! Matte är också väldigt sugen på att börja baka. Så jag ska dela surdegen sen och ställa en bit hos honom, sen gäller det bara att få honom att sköta om den och mata den också ;)

Present

Publicerad 2013-08-09 08:01:37 i Allmänt,

I morgon firar jag och älsklingen 6 månader. Vi är inte mycket för att fira sånt men nu var det 6 månader, vi skulle faktiskt vara barnlediga så då blir det lite god mat ute iaf. Han ringde mig i onsdags förmiddag för att säga att vi inte skulle köpa något. Jättebra tyckte jag. Igår ringde han igen. Eh, jo, alltså jag har köpt en present till dig. Jag vet att vi inte skulle det men nu har jag gjort det. Så idag ska jag köpa något jag med. Jag vet vad jag ska köpa, det ligger visserligen lite över vår budget men han är svår att köpa till så när jag kommer på något köper jag det! Men han är värd det, det är något han verkligen behöver dessutom!
 
Jag tar med mig middagsmaten till honom. Jag fick tag i rostbiff (inte kallskuren utan i skivor som vanlig biff typ) igår på halva priset. Så 35,- för två ordentliga biffar. Vi har bägge tjatat om hur gott det skulle vara med lite nötkött så det passar oss perfekt. Jag vet inte vad vi ska ha till bara. Jag får komma på något att ta med mig. Han bor ju på landet så det gäller att man har allt med sig för man åker inte bara och köper något man missat... Bra iofs då man sparar lite pengar på att vara där ;)

Dyrt med hjälpreda...

Publicerad 2013-08-08 18:13:27 i Allmänt,

Idag fick sonen följa med till jobbet, han har tjatat länge och nu sa jag ja och jobbade som en gnu i början på veckan för att inte ha så mycket att göra idag för allt tar sån tid när han är med ;)
 
Så vart det dags för lunch. Det vart enkelt. Korv med bröd och en dricka var på 7 Eleven. 60,- gick det kalaset på. Sen hade jag lovat en glass på glassbutiken Stikki Nikki som har öppnat i en av mina fastigheter. Det kalaset gick på 65,- för min och hans glass. Värt varenda krona då glassen är UNDERBAR! Så mycket bär i sonens bärsorbet att han vart alldeles blå om tungan :)
 
Jag köpte mig en latte också. Vart så trött mitt på dagen och behövde liite koffein. 28,- men det kan jag ju knappast skylla på sonen för ;)
 
Sen handlade vi på COOP och då tog han ut sin lön i CD-skivor. Två stycken hårdrocksskivor kom han hem med. Mammas pojke som vet vad riktig musik är ;) Det var ta 2 för 99,- så det var överkomligt men med tanke på att han kostade mig några kronor idag är jag glad att sommarlovet snart är slut så han inte följer med fler gånger ;)

Följetången

Publicerad 2013-08-06 17:24:24 i Allmänt,

Följetången med min diskmaskin verkar närma sig sitt slut nu. Igår pratade jag med "min" rörkille. Han ville inte hjälpa mig då en bänkdiskmaskin ska stå på bänken och inte klarar av att pumpa vattnet uppåt. Jag tyckte ju detta var lite konstigt eftersom det tom finns en bild i instruktionen på en maskin som står under diskhon.
 
Så jag ringde Electrolux och frågade deras kundkontakt och det var absolut inga problem att ha den i skåpet. Vissa äldre modeller funkar inte att ha under avloppet men den här var det absolut inga problem med. Så jag sa det idag när han ringde mig angående ett annat ärende. Så förhoppningsvis kommer han att komma innan veckan är slut och koppla in den. Förstår ni hur lycklig jag är :) Vi får väl se vad kalaset går på men det lär ju inte bli alltför dyrt. Eftersom jag bor i hyresrätt kan jag ju inte ta några rot-avdrag men det lär inte bli så dyrt ändå, hoppas jag :)
 
Jag har insett hur bra det är för mig att skriva upp vad jag handlar. Jag vill inte behöva skriva något så jag handlar väldigt lite ;) Det kommer att bli mer på sparkontot den här månaden än jag hade räknat med från början. Perfekt!

Tjänstebil

Publicerad 2013-08-04 18:56:57 i Allmänt,

Det är svårt det här med tjänstebil. Jag inser att jag inte är tillräckligt insatt i allt sånt här. Eller förmånsbil eller vad det nu heter. Jag har ju aldrig behövt sätta mig in i sånt här själv utan det har alltid mina föräldrar skött. Nu måste jag lära mig vad det betyder och det är rörigt tycker jag. Killen jag pratade med när jag fick en offert på Suzuki försökte förklara men jag fattade ändå inte. Nu har jag läst och läst på nätet och börjar väl att fatta men inte helt :) Men som det ser ut nu blir det en Suzuki Swift, eller det är iaf den jag vill ha, vad det blir i slutändan återstår att se :)

Det vart den billiga

Publicerad 2013-08-02 16:18:55 i Allmänt,

Den billigaste av dom två kranarna är inhandlad. Sonen och dottern fick välja och dom valde den. Nu är det bara att hitta en röris, sen har jag äntligen en diskmaskin installerad!

Väljer

Publicerad 2013-08-02 09:09:58 i Allmänt,

Jag har hittat två stycken blandare som jag väljer mellan nu. En för 399,- och en för 995,- Den ena är i rostfritt och den andra är kromad. Åhhh det är så svårt :( Den jag helst skulle vilja ha kostar över 4000,- men där går min gräns faktiskt, någon måtta får det vara när man pimpar en hyreslägenhet :) Det får nog bli en tur till Bauhaus och kolla där vad som finns, så man kan jämföra lite mer. Handtagen jag tänkt köpa är rostfria så då skulle ju denna passa bäst kanske? Men är dom svåra att hålla rent kanske? Jag vet ingenting, har aldrig haft rostfritt...

Sprack

Publicerad 2013-08-01 05:56:02 i Allmänt,

Jag var tvungen att köpa lunch ute igår. Min plan var att hinna hem till lunch men två extraarbeten på förmiddagen förstörde det. Jag hann inte hem och vid 12 var jag så hungrig så jag höll på att gå under, då hade jag inte ätit sen 6 på morgonen. Ibland blir det så med mitt jobb. Det blev schnitzel som kostade 89,-
 
Jag fick ränna stan runt efter en Guldfyndsbutik efter maten. Mattes mamma fyller år på söndag och vi skulle ha med en present. Matte ringde mig igår morse och bad mig köpa ett presentkort för han kunde inte komma ifrån. Jag skulle gjort det på fredag egentligen men så kom jag på att jag troligen ska vara barnvakt då och att släpa en nioåring och två treåringar runt Skärholmen sker inte.
 
På lördag ska sonen med min min syrra med make till Birka och jag och dottern ska troligen hem till Matte och plocka äpplen och sen göra en tårta till hans mamma som vi ska ha med oss.
 
Jag har suttit och kollat på bil igår. Jag längtar till nästa helg då vi ska ut och kolla på bil. Bara bilskatten kommer skönka massor om jag köper en mindre bil, och soppan, vilken skillnad det kommer att bli. Men men, det är ingen brådska, jag kommer inte att impulsköpa en bil direkt ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela