handla.blogg.se

Planera mat

Publicerad 2014-06-24 06:20:50 i Allmänt,

Tänk att det ska vara så svårt att planera maten. Dessutom så blir det alltid lite rörigt då jag aldrig vet om sonen är hemma till middagen eller hamnar hos en kompis. Eller om han släpar hem någon mer än sig själv. Men i dag blir det iaf fläskkotlett med klyftisar. Allt ligger och skräpar i frysen så det är skönt att få loss lite därifrån. Jag ska börja åka runt och handla inför helgen också. Såg att det fanns kassler billigt på City Gross den här veckan, perfekt!

Fotografering

Publicerad 2014-06-23 18:31:30 i Allmänt,

I helgen tog vi kort. På hela familjen, på mig och Matte och syskonbilder. Själva fotograferingen kommer inte kosta oss många kronor då det är en kompis till Matte som är fotograf men däremot kommer ju bilderna att kosta. Bilderna på mig och Matte och syskonbilden kommer jag nog vilja ha på canvas och det kostar ju sin lilla peng. Men det är det värt. Det är första gången som jag verkligen fått proffsiga bilder på oss! Och så kul med familjefoton!

Länge sen

Publicerad 2014-06-23 16:34:50 i Allmänt,

Jag har inte så mycket att berätta helt enkelt. Jag fortsätter att äta ur frysen. Jag har inte ens kommit igenom hälften ännu. Det blir aldrig några hål... I dag blir det pannkaka då vi kom hem efter en mysig midsommarhelg och hittade 1,5 liter mjölk i kylen. Mjölk som går ut i dag. Pannkaka blir perfekt då :)
 
Till helgen fyller lilleman år. Hans present skulle kosta 1500,- men så klart så blir det inte så. När vi var där och kollade på allt han ska få frågade jag och då sa dom att allt vi behövde kostade 1 500, men såklart stämde inte det. Det blev 1000,- till plus 999,- för ödlan (den kostnaden hade vi ju dock räknat med). Men det är jag, Matte, mina föräldrar, min syster och svåger och barnens pappa och bonusmamma som är med och betalar så jag slipper ju lägga ut allt själv iaf, tack och lov!
 
Sen kostar allt man ska ha till också. Det blir pastasallad med allt man kan tänka sig. Pasta, kyckling, skinka/kassler, räkor, alla grönsaker, bröd och dressing. Sen ska han ha en eller två kompisar här på kvällen/natten. Hyra film och äta god mat och tårta. Det kostar men det är värt varenda krona. Han kommer att bli så jäkla glad över sin present så mina ögon tåras bara jag tänker på det :)

Tur

Publicerad 2014-06-10 08:31:34 i Allmänt,

Vi har haft sån tur när det kommer till vår lilla oas. Vår lilla odlingslott.
 
Vi letade efter trädgårdsmöbler. En dag, av en slump fick vi ett sprillans nytt bord med bänkar gratis!
 
Vi ska köpa en paviljong. Vi hittade en som kostade 2 500,- Grannarna gav oss 1 000,- för dom ville hjäpa till då dom jämt är där med oss. Men trot eller ej, även den lyckades vi få gratis!
 
Vi behöver en gasolbrännare. Vi kommer att vara minst 3 stycken som delar på den. Jag har hittat en som kostar 1 200,- det blir inte många kronor per skalle.
 
Ett körsbärträd för 1 500,- (+moms), gratis!
 
3 pallkragar, gratis.
 
Gräsklippare, gratis!
 
Batteridriven trimmer, gratis!
 
Grill, gratis!
 
Jag kan fortsätta. Vi har inte behövt lägga många kronor på vårt andnnghål och ändå är det bland dom bästa ställena man kan vara på i världen!
 

Bland det dyraste vi köpt är den här skylten. Ställningen kostade 250,- pelargonera kostade 5/100,- och byttan tog vi från hans mammas källarrförråd.
 
Längst ner ska paviljongen stå, där finns en soffgrupp (även den var gratis eller iaf billig, den har Matte haft ett par år).

I går

Publicerad 2014-06-10 06:04:04 i Allmänt,

I går vart det inte något inhandlat. I dag är planen att fixa en förpackning grädde och kanske någon grönsak. Men nget mer än så. Just nu finns det så mycket annat jag vill köpa för mina pengar så mat står långt ner på priolistan.
 
I dag ska jag åka och jobba ett par timmar, sen ska jag åka och se om jag möjligen kan hitta lite träningskläder. I går gick jag på en powerwalk innan jag skulle hämta lilla damen. Jag vet att jag måste röra mer på mig för att må bättre i sinnet och då är det perfekt att ta en omväg till dagis (innan någon klagar så får man göra det i sthlm, dessutom gör jag det på arbetstid), Hur som, i går hade jag blåstället på mig för jag hittade inga bra kläder i lådorna. Så jag behöver två par byxor och två tröjor. Så jag har något att gå i. Det får helt klart bli prioriterat för nuu vill jag gå ordentligt varje dag, det är så skönt för kroppen och jag mår så bra!

5 dagar

Publicerad 2014-06-08 16:46:30 i Allmänt,

Ny utmaning.
 
Handla så lite at jag bara kan under veckan. Jag startar from i dag.
 
I dag har det endast köpts in en burk krossade tomater. Vad den kostade har jag inte en aning om, det var sonen som köpte den. Så vad kostar en burk ekologiska tomater? Runt 10,- kanske?
 
Det blir en falsk moussaka till middag. Alla grönsaker, potatis och aubergine kommer från grannen. Lammfärsen tog jag ur frysen och allt annat stod i kylen och väntade på att blii använt. Snart ska jag in till grannen och mata hennes katter och då hade hon ställt lite frukt och juice till oss i köket. Söta hon :)

Dags att rapportera då!

Publicerad 2014-06-08 11:32:04 i Allmänt,

Skattepengarna kom in på kontot och jag började att fördela dom.
 
Jag började med IKEA. Jag köpte ett nytt påslakan och underlakan. Det var det som var planerat. Sen köpte jag två termosar att ha hos Matte och en del annat smått och gott att ha hos honom. För en gångs skull valde jag att inte köpa det billigaste i lakansväg utan dom kostade 450,- (jag har dubbeltäcke så det kostar ju en del extra). Så det gick på ca 1 000,- på ikea.
 
Sen var det mina skor som jag skulle betala med skattepengarna. 1 000,- där med.
 
2 000,- rätt in på barnens konto.
 
1 000,- till vinterkläder
 
3 000,- till julen
 
2 000,- till grabbens present (inte ens allt det kommer att gå åt då vi nu är många som går ihop och delar på presenten). Resten åker in på ungarnas konto.
 
Så till den största förändringen i mannaminne! Jag hade planer till höger och vänster. Det var köksmaskiner och massor med annat som skulle inhandlas. Mitt intresse för det har dock helt försvunnit. Jag kommer inte på ett skit jag vill handla. Så in på bufferten åkte resten. Så 14 500,- satte jag in där!
 
Känner jag mig nöjd? Mycket! Jag har således uppnått mitt sparmål för 2014. Jag ökar det därför med 3 500,- till 31 december. Under sommaren drar jag ner på sparandet och använder dom resterande pengarna till att betala grönan och sånt för så jag slipper röra bufferten. Så from nu och tills skolan börjar kommer jag att spara:
 
Buffert 500,-
Barnen 500,-
Julen 500,-
 
Om jag når mitt nya mål (vilket inte ska vara några problem) kommer jag att spara mindre på bufferten och börja spara på ett "användar"konto (jag har helt prioriterat att buffertspara i år).

Köpte nya skor!

Publicerad 2014-06-04 06:22:27 i Allmänt,

Jag köpte nya skor. Fick 40% rabatt så dom gick "bara" på 959,- Men som jag älskar dom! !Jag hade på mig mia gamla skor till jobbet för jag inte ville ha dom nya på mig när jag jobbar. Kom hem efteråt med värk överallt! Vilken skillnad! Värt varenda krona!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela