handla.blogg.se

Rester

Publicerad 2012-10-03 07:00:19 i Allmänt,

Jag försöker att ta vara på alla rester. Inte bara för att spara pengar utan för att jag hatar resursslöseriet som blir när man kastar mat till höger och vänster! Fördelen nu är att jag fryser in maten i ganska små förpackningar så det blir inte så mycket spill. Tex så fryser jag in köttfärsen i påsar á 250 gram och delar en falukorv i 3 (800 gram). Detta hade inte gått om jag inte hade varit GBP-opererad så jag behöver inte så mycket mat och mina barn är också små i maten.
 
Igår skulle jag ju ha gjort korvstroganoff men tydligen hade jag sett fel för det fanns inga tomater i skåpet så det vart oststuvade makaroner med stekt falukorv. Idag ska en kompis till sonen med hem efter skolan så idag slängs resterna av makaronerna in i ugnen så det blir lite mac n cheese. Till det pannbiff och resterna av korven från i går. Alla resterna tas om hand och jag behöver inte handla något.
 
Jag försöker att äta upp all mat men är fortfarande dålig på det och en hel del går i soporna. Jag kan frysa in den men då åker den oftast i soporna ändå i slutändan. Måste bli bättre på det för det är så otroligt dumt att kasta mat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela